جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶

جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!
در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی
بیژن نه برای جان، که برای معنا می‌جنگید. او آخرین متن دفاعیه‌ی جزنی را خوانده بود و سطری از آن را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کرد: "آزادی را نمی‌شود خاموش کرد؛ حتی...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ٨ نفر از همراهان زندانی
در آستانه ۲۹ فروردین، پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی در تپه‌های زندان اوین توسط مأموران ساواک هستیم که روز بعد اعلام شد آنان حین...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: محمد توسلی
نویسنده: محمد توسلی
اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه
حزب تودهٔ‌ ایران مبارزهٔ جزنی و یارانش در زندان‌های محمدرضاشاه را نماد روشنی از پیکار مبارزان دلیر راه آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی می داند که در تاریخ میهن ما...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب توده ایران
نویسنده: حزب توده ایران
یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم
مجامع اسلامی ایرانیان: وطن عزیز ما ایران، در درازنای تاریخ پر فراز و نشیب خود، همواره شاهد مبارزه و ازخودگذشتگی و شهادت جوانان آرمان خواه از نحله های گوناگون، از...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی
گفتم: اگر قرار است هریک از ما در راه آرمانهای بشری و فکری خود جان بدهیم. تفاوت زیادی نخواهد داشت که در این مرحله و به این صورت و یا...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: بیژن جزنی
نویسنده: بیژن جزنی
بازگشت به آینده: یادداشتی درباره‌ی «سینمای آزاد» و فیلم‌سازی آماتور
سینمای آزاد با ایجاد تشکیلاتی غیرمتمرکز و گسترده، در طول یک دهه توانست علاقه‌مندان زیادی را در سراسر ایران جذب کند. آنها با ساده‌سازیِ آموزش فیلم‌سازی، استفاده از قابلیت‌های دوربین‌های...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: نوید آرمان
نویسنده: نوید آرمان

مصاحبه رادیو تلاش (سوئد) با مژده ارسی درباره سمینار سراسری تابستان ۲۰۰۵

شرکت براي همه آزاد است. ما در اطلاعيه هاي شماره 2 و 3 اعلام کرده ايم. ما سميناري سه روزه، با جاي خواب و غذا پيش بيني کرده ايم و متاسفانه هيچ امکان مالي اي تاکنون از هيچ نهادي نتوانسته ايم بگيريم. خيلي ها مطرح مي کنند که مساله ايران حساس است!

توضیح: مژده ارسی، از همکارن سمینار سراسری زندانیان سیاسی مصاحبه ای با رادیو تلاش تلاش سوئد انجام داد. (پانزدهم آپریل ۲۰۰۵). متن زیر از نوار مصاحبه پیاده شده که تغییراتی اندک از جهت تفاوت گفتگوی محاوره ای و نوشتاری، جهت رساندن بهتر مطلب به خوانندگان انجام داده ایم.

گفتگوهای زندان ویژه اینترنت
http://www.dialogt.net 

سپاسگزارم از شما رفیق مژده ارسی. ما هم شنیدیم که شما قصد دارید نخستین سمینار سراسری درباره کشتار زندانیان سیاسی در ایران را از ۱۵-۱۷ یولی برگزار کنید. ضمن خوش آمدگویی به شما و تشکر از این که دعوت ما را پذیرفتید که در خدمت تان باشیم، می شنویم نظرات شما را و مسایل شما را در این باب.
با سلام. همانطور که شما اشاره کردید در اولین اطلاعیه ای که دادیم تا حدودی روشن است که ما با چه قصدی این سمینار را برگزار می کنیم. من اینجا سعی می کنم یک مقدار مسئله را بیشتر توضیح بدهم. 
همانطور که می دانید، هر ساله مراسمی در سراسر دنیا در این رابطه برگزار می شود. ما خواستیم که برای اولین بار زندانیان سیاسی به همت خودشان برگزاری سمینار سراسری را به عهده بگیرند. معتقدیم که خاطره گویی به تنهایی کافی نیست و سمینار هدف خودش را فراتر از این گذاشته است. چون تا به حال اغلب مراسمی که گرفته شده، نقشی که زندانیان سیاسی در این رابطه داشته اند، این بود که در آن شرکت کنند و تعریف کنند که چه به سرشان آمده است ولی سمینار هدفش را، همان طور که گفتم، فراتر از این قرار داده و ما تلاش مان بر این است که به مساله زندان، به مساله مشخص اعدام ها و مشخصاً اعدام های سال ۶۷ (البته قضیه فقط به ۶۷ اختصاص پیدا نمی کند و محدود نمی شود) از ابعاد مختلف بپردازیم. در این رابطه، موضوع های مختلفی را مطرح کردیم. چند موضوع کاری را اعلام کرده ایم، از جمله تاثیرات جسمی و روحی زندان و شکنجه است که از کارشناسانی که یا تز دکترایشان را در این رابطه نوشته اند یا تخصص کاری شان و یا تجربه کاری اشان به عنوان روان شناس یا روان پزشک در این زمینه است، دعوت به عمل آمده که در این زمینه سخنرانی هایی ارائه بدهند.
به طور کوتاه راجع به شکل کار بگویم که ما تلاش کرده ایم که ترکیبی از سخنرانی و گروه های کاری در این سمینار به وجود بیاوریم. به این شکل که سخنرانی ها کوتاه باشد. ما بین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه وقت برای هر سخنران گذاشته ایم. و بعد از یک استراحت کوتاه، درباره هر موضوعی که سخنرانی می شود، وقت بیشتری گذاشته ایم برای صحبت و بحث راجع به همان موضوعاتِ طرح شده. برای همین، در واقع بین این که سمینار فقط به شکل گروه های کاری پیش برود یا فقط به شکل سخنرانی، خواستیم یک تلفیقی به وجود بیاوریم.
همان طور که اشاره کردم، اولین موضوع، تاثیرات جسمی و روحی زندان و شکنجه است. البته این هایی که می گویم، هنوز قطعی نشده است که به چه ترتیبی خواهد بود. ما این ها را در ۲ تا ۳ هفته آینده به شکل بروشور انتشار می دهیم و به طور دقیق می گوییم که چه موضوعاتی مطرح می شود و چه کسانی سخنرانی خواهند کرد. یک بیوگرافی کوتاه از سخنرانان و چکیده ای هم درباره موضوعی که هر کس که می خواهد صحبت کند. برای همین، همه این موارد را قطعی نگیرید. 

بعدا این مشخص تر خواهد شد…
بله. مساله بعدی که مطرح می شود، مساله خانواده ها و وابستگان زندانیان سیاسی و تعقیب شدگان سیاسی هستند که در این رابطه کسانی که دستگیر نشدند، در واقع مد نظر هستند. یا کسانی که وابستگان زندانی ها بودند و هستند، ازشان دعوت به عمل می آید و آمده که شرکت کنند و آن ها تجربه خودشان را بیان کنند و از زاویه دید خودشان مساله را بررسی کنند. بعد مساله زنان و زندان هست که بررسی می شود. مساله کودکان در زندان است که بررسی می شود. 
موضوع دیگر، احتمالا، مساله حقوقی، جنایت بر علیه بشریت و جنبه های حقوقی کشتار زندانیان توسط جمهوری اسلامی خواهد بود. می خواهیم از جنبه حقوقی ببینیم چه کارهایی می تواند در این زمینه انجام شود و چه کارهایی تا به حال انجام شده…

آیا در همین زمینه، یک متخصص حقوقی را به خصوص در رابطه با حقوق بین الملل دعوت کرده اید یا نه؟
بله. برنامه مان این هست که از حقوق دانان دعوت به عمل آوریم.
همان طور که گفتم، ما الان در حال تدارک هستیم. کسانی خودشان را معرفی کرده اند. باید مقالات برسد و بررسی شود تا اگر به موضوع ربط دارد، اگر مناسب هست، در برنامه سمینار گنجانده می شود. الان مصاحبه ای که شما ترتیب دادید، کمکی برای ماست که از همین جا بخواهیم هر کسی توی این زمینه ها می تواند همکاری کند. 
اگر کسی مقاله ای دارد، نظری دارد، کار کرده ازشان خواهش کنیم که همکاری کنند و برای ما این مقالات را ارسال کنند و برنامه سخنرانی ها و مطالب سمینار به عنوان امری قطعی و تمام شده نیست که ما بگوییم در هر موضوعی که الان اشاره شد، مقالات بسته شده و دیگر مقاله پذیرفته نمی شود. این در واقع، یک فراخوان عمومی است و ما از همه می خواهیم که اگر در این زمینه ها اطلاعی و یا امکان کمک رسانی به ما را دارند، خواهش می کنیم که با ما همکاری کنند.

من دو تا سوال دارم درباره این مساله. آیا شما برنامه ای دارید که یادی حداقل بکنید از زندانیان سیاسی در جهان. همان جوری که می دانید نظام خون و سرمایه جهانی، نه تنها در ایران بلکه در خیلی از نقاط دنیا همچنان دست به کشتار آزادیخواهان می زند و آن ها را زندان، شکنجه و اعدام می کند.
بله. از اول، بنای کار گفتگوهای زندان این بوده است که بررسی مساله زندان مختص و خلاصه به مساله ایران نمی شود و اگر دقت کرده باشید یا به دست تان رسیده باشد، ما هر شماره، راجع به زندان در کشورهای دیگر مقاله داشتیم، موضوع داشتیم که چاپ شده است. در واقع مساله ترکیه، زندان در ترکیه، در اسپانیا، در آلمان، در آمریکای جنوبی، مساله شکنجه و تمام این ها مطرح شده است و ما هم دقیقا قضیه را به این شکل می بینیم. و یک شب از سمینار به شب همبستگی با زندانیان سیاسی اختصاص دارد که از نیروهای مترقی دنیا، از اشخاص شناخته شده سیاسی- انقلابی که در سطح دنیا هستند، از زندانیانی مثل مومیا ابوجمال احتمالا پیام خواهیم داشت و این ها پیام همبستگی می فرستند. و در واقع پیام همبستگی شان را با زندانیان سیاسی ایران که به طبع پیام همبستگی ما و زندانیان سیاسی ایران با آن ها هست، هم در شب همبستگی زندانیان سیاسی ایران طرح می شود.

یک سوال دیگر، آیا به نظر شما زمینه حقوقی دارد که زندانیان سیاسی به جا مانده از کشتار سال ۶۷ یا از بدو ورود جمهوری اسلامی به اشکال جامعه ما تا کنون به جا مانده اند یا خانواده اعدام شده ها، به مراجع بین المللی شکایت بکنند؟ به صورت جمعی و یا به صورت فردی… 
ما این موضوع را به بحث خواهیم گذاشت. و این مساله ای است که باید بررسی بشود. امکانش بررسی بشود و این امر که تجربه های عملی که کلا جنبش های جهانی بر سر این مساله داشته اند و بایستی تمام مسایل را از زوایای مختلف بررسی کنیم. این امر، یکی از موضوعاتی است که در سمینار به آن پرداخته می شود و بحث می شود. ما امیدواریم که بتوانیم در این سمینار، این موضوع را به بحث بگذاریم و امیدواریم که به یک نتیجه برسیم. ولی حتما همان طور که می دانید، بحث سر این نیست که ما در هر سمیناری یا سخنرانی، سریع به نتیجه برسیم، مهم این است که موضوع از جنبه های مختلف بررسی بشود، باز بشود، بحث و گفتگو بشود و اصلا به عنوان یک موضوع در سطح وسیع تر طرح بشود.

یک مطلب دیگری در همین رابطه. اساسا من خیلی میل داشتم بدانم که شرکت کنندگان در این سمینار، حالا چه سخنرانان و یا چه کسانی که به صورت آزاد شرکت می کنند، به اصطلاح می توانند از همه نقاط جهان در این سمینار شرکت بکنند؟ و اساسا هزینه ها چه جوری خواهد بود؟ به چه شکلی خواهد بود؟ آیا شما امکانات مالی به این گستردگی را دارید یا با کمک های مالی از رفقا و دوستان در این رابطه جمع آوری می کنید؟
موضوع مهم و در واقع خیلی مهمی رو مطرح کردید. مساله این است که شرکت برای همه آزاد است. ما در اطلاعیه های شماره ۲ و ۳ اعلام کرده ایم. ما سمیناری سه روزه، با جای خواب و غذا پیش بینی کرده ایم و متاسفانه هیچ امکان مالی ای تاکنون از هیچ نهادی نتوانسته ایم بگیریم. خیلی ها مطرح می کنند که مساله ایران حساس است! و به خاطر موضع گیری های سیاسی و مساله روابط کشورهاشون، هیچ امکان مالی در اختیار ما قرار نداده اند و تاکنون از جریانات سیاسی خودمان هم، متاسفانه کمک مالی دریافت نکرده ایم و ثبت نام ها، هزینه ها، حتی هزینه سخنران ها هم متاسفانه به عهده خود سخنران هاست. و دوستان لطف کردند که با هزینه خودشان از کشورهای مختلف از آمریکا، کانادا، کشوهای مختلف اروپایی، حتی از آمریکای جنوبی حاضر شدند، در سمینار شرکت کنند ولی همه این ها متاسفانه با هزینه خودشان بوده است. 

به هر صورت برایتان آرزوی موفقیت می کنم و سپاسگزارم از اینکه دعوت ما را پذیرفتید و در خدمت شما بودیم. ضمن آرزوی موفقیت برای شما و همه دست اندرکاران این سمینار، امیدوارم که ما در هفته های بعدی هم بتوانیم از وجود شما و سایر رفقا در جهت اطلاع رسانی به شنوندگان در این زمینه استفاده کنیم.
خیلی ممنون از امکانی که در اختیارم گذاشتید. من در آخر فقط یک خواهش دیگر داشتم و آن این است که دوستان عزیز و رفقایی که می خواهند در سمینار شرکت کنند، لطف کنند و سریعا تماس بگیرند. آدرس ها داده شده و روی سایت های مختلف هست… 

بله روی سایت های مختلف هست.
لطف کنند، برای ما این فرم ها را پر کنند، چون ما باید هزینه جا و غذا را از قبل پرداخت کنیم و باید بدانیم که چه تعدادی شرکت می کنند که از نظر تدارکاتی ما مشکلی نداشته باشیم. 

تاریخ انتشار : ۱۴ اردیبهشت, ۱۳۸۴ ۱۰:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی

پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی

اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه

یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم

نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی