شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۳

شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۳

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

موفقیت کارگران در گرو تشکل‌یابی، همبستگی و اعتراضات سراسری است!

روز اول ماه مه امسال فرصتی برای نشان دادن همبستگی و اعتراض همگانی کارگران و مزدبگیران و نیروهای ترقی خواه به سیاست های ضدکارگری استبداد حاکم است. ما به سهم خود در کنار سایر نيروهای عدالت خواه از مبارزات شما برای برخورداری از یک زندگی بهتر حمایت و برای جلب پشتیبانی و همبستگی سایرین با شما کوشش خواهیم کرد.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) اول ماە مە (۱۱ اردیبهشت) روز جهانی کارگران را بە کارگران و زحمتکشان شادباش می گوید و از مبارزه آنان برای دستیابی به حقوق و مطالبات شان و برای اتحاد و همبستگی حمایت می کند. مبارزات حق طلبانە کارگران و زحمتکشان علیە فقر، بیکاری، بی عدالتی و دیکتاتوری در پرتو تشکل یابی، همبستگی، اعتراضات سراسری و برقراری پیوندهای استوار با سایر جنبش های اجتماعی است کە بە بار می نشیند.

در کشور ما کارگران و مزدبگیران هم از دیکتاتوری کە حقوق سندیکائی شان را بر نمی تابد و بە آنها اجازە تشکیل سندیکا و اتحادیە نمی دهد، رنج می برند و هم پیامدهای اجرای سیاست نئولیبرالیسم اقتصادی را متحمل می شوند. در سال های گذشته سرکوب فعالیت های سندیکایی از یکسو و از سوی دیگر مقررات زدایی از مناسبات صاحبان سرمایە و نیروی کار بسود سرمایە داران توسط جمهوری اسلامی، منجر بە گسترش فقر و ژرفش کم سابقە شکاف طبقاتی و راندە شدن اکثریت کارگران بە زیر خط فقر گردیدە و پیامدهای فاجعە باری را در حوزەهای مختلف سبب گردیدە است. با حذف اکثر موارد حمایتی در قانون کار، امنیت شغلی از بین رفتە و بالغ بر ۹۰ درصد کارگران با قراردادهای موقت یک تا شش ماهە مجبور بە کار شدەاند.

با تشدید بحران اقتصادی و بحران واحدهای تولیدی، عدم پرداخت منظم و بە موقع دستمزدها بە یک پدیدە فراگیر تبدیل شدە است. مقاولە نامە های سازمان بین المللی کار، از آن جملە، مقاولە نامە های مربوط بە حق اعتصاب و قرادادهای جمعی، حقوق زنان و کار کودک اجرا نمی شوند. دولت با سرپیچی از اجرای آنها، شرایط را برای سوءاستفادە فزایندە کارفرمایان از کودکان و کار کودکان مهیا نمودە است. تبعیض جنسیتی در محل های کار بیداد می کند. حکومت از هیچ کوششی برای راندن زنان از بازار کار بسوی خانە دریغ نمی ورزد. برخلاف مقاولە نامە قراردادهای دستە جمعی کار، دستمزد کارگران در نهادی بنام شورای عالی کار توسط دولت و کارفرمایان تعیین می شود. این سازوکار کە نمایندگان واقعی کارگران در آن حضور ندارند، موجب باقی ماندن دستمزدها زیر خط فقر گردیدە بطوری کە دستمزدهای کنونی حداقل سە برابر کمتر از خط فقر نسبی است کە توسط نهادهای کارگری وابستە بە حکومت برآورد شدە است.

کارگران و زحمتکشان!

شما سال پرتلاشی را پشت سر نهادید و با مبارزات تان اقدامات ضدکارگری جمهوری اسلامی و سیاست های نئولیبرالی را بە چالش کشیدید و موفقیت هائی هم بە دست آوردید. بسیاری از اعتراضات صنفی شما در سال گذشتە بە دلیل مقاومت دولت و کارفرمایان رنگ سیاسی بخود گرفت، از حالت تدافعی بە تعرضی در آمد. همین امر نقش زیادی در عقب راندن دولت و کارفرمایان داشت و اهمیت تلفیق مطالبات صنفی با مطالبات سیاسی را برجستە تر کرد. شما در پرتو همبستگی و مبارزە مشترک، دولت و مجلس را بە پس گرفتن لایحە ضدکارگری تغییر قانون کار وادار کردید. این پیروزی کوچکی نیست. شما در مصاف با نیروهای سرکوبگر و دستگاە قضایی کە قصد داشتند با سرکوب و زندانی کردن شما مانع اعتراضات تان شوند پیروز شدید و نشان دادید کە مرعوب سرکوب نمی شوید. ادامە مقاومت و مبارزات حق طلبانە شما الهام بخش جوانانی شد کە خیزش مردمی دی ماە سال گذشتە را رقم زدند. از همە مهمتر، گام هائی بود کە شما در راە همبستگی میان گروەهای مختلف مزدبگیران و بازنشستگان برداشتید. دست آوردهای مبارزاتی سال گذشتە شما می توانست به مراتب بیشتر از این باشد، هرگاە شما سازمان یافتە تر عمل می کردید.

لازمه دستیابی شما بە خواستە هایتان و در هم شکستن تعرض جمهوری اسلامی بە دستآوردهای مبارزاتی تان، بهره گیری از فضای اعتراضات برای ایجاد سندیکاهای مستقل است. شما اگر متشکل نشوید نمی توانید از خود و حقوق تان دفاع کنید و پیروزی هایی را کە بە زحمت بە دست آوردەاید، تثبیت کنید. مبارزە صنفی با همە اهمیتی کە دارد اگر با مبارزه برای آزادی و دموکراسی تلفیق نشوند کم ثمر خواهد بود. برای اینکه شما کارگران بتوانید آزادانە خود را سازمان دهید، حق اعتصاب، تجمع و اعتراض داشتە باشید و از حقوق تان دفاع کنید، لازم است مبارزه صنفی را با مبارزه برای آزادی و دمکراسی همراه سازید. در کشورهائی کە آزادی بیان و سازمان یابی کارگران وجود دارد، دولت و کارفرمایان بە آسانی نمی توانند مانند ایران حق و حقوق شان را نقض کنند و دستمزدهایشان را زیر خط فقر نگاە دارند. در این کشورها کارگران و سازمان هایشان در استقرار دموکراسی و تعمیق آن بیشترین نقش را داشتە و دارند. سال هاست که در تعدادی از کشورهای سرمایە داری قوانین حمایتی توسط دولتهای نئولیبرال آماج تعرض قرار گرفتە است. اما وجود اتحادیە ها و احزاب کارگری موجب شدە کە این دولت ها نتوانند بە آسانی قوانین کار را بە زیان کارگران تغییر دهند.

کارگران و زحمتکشان!

روز جهانی کارگر، روز شماست. این حق شماست که در این روز تظاهرات و تجمع برپا کنید، جشن بگیرید، از حقوق تان دفاع و مطالباتتان را مطرح کنید. این جزو حقوق بدیهی شماست که در روز کارگر خواهان افزایش دستمزد و پرداخت به موقع و منظم آن، پرداخت مزد دوران بیکاری، ایجاد اشتغال، ممنوعیت کار کودکان و لغو قرادادهای موقت در مشاغلی که ماهیت مستمر دارند، شوید و بخواهید همه کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی و قانون کار قرار گیرد، خصوصی سازی در بخش آموزش، درمان و صنایع سنگین متوقف شود. رفع تبعیض جنسیتی، برطرف کردن موانع فعالیت سندیکاهای مستقل، آزادی کارگران و سایر زندانیان سیاسی و مدنی و لغو احکام زندان آنها از خواست های به حق شماست.

کارگران و زحمتکشان!
روز اول ماه مه امسال فرصتی برای نشان دادن همبستگی و اعتراض همگانی کارگران و مزدبگیران و نیروهای ترقی خواه به سیاست های ضدکارگری استبداد حاکم است. ما به سهم خود در کنار سایر نیروهای عدالت خواه  از مبارزات شما برای برخورداری از یک زندگی بهتر حمایت و برای جلب پشتیبانی و همبستگی سایرین با شما کوشش خواهیم کرد. 

زنده باد اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران 
زنده باد همبستگی کارگران و مزدبگیران ایران 

 

 هیئت موقت موضع گیری حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۲۸ آوریل ۲۰۱۸)

 

 

 

 

تاریخ انتشار : ۸ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۷:۴۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟