شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

نشریه حزبی و انعکاس مواضع

به نظر من نشریه کار باید از رقابت با نشریات غیرحزبی منصرف شود و وظیفه اصلی خود را بازتاب دادن مواضع سازمان بداند. شاید لازم باشد سخنگوهای موضوعی تعیین شوند و با سرعت بیشتری در مورد رویدادها اعلام موضع شود. البته ضرورت این کار، اختیار دادن به سخنگو است که در چارچوب مصوبات سازمان، در مورد رویدادها اعلام موضع کند و منتظر تصمیم گیری جمعی یک ارگان نماند.

سوال یک- در چه دورانی با نشریه کار شروع به همکاری کردید؟ در چه بخشی فعالیت داشتید و نشریه در آن دوره به چه صورتی اداره می شد؟ وضعیت و امکانات آن دوره نشریه در بخشی که شما آنجا مسئولیت داشتید چگونه بود؟ تصمیمات چگونه اتخاذ می شد؟

سهراب مبشری- همکاری من با کار با دوره دوم کار آغاز شد. در آن زمان تحریریه کار در اتحاد شوروی تشکیل شده بود اما کارهای بخش فنی نشریه در غرب انجام می شد. من و یکی دو رفیق دیگر در بخش فنی نشریه که ماهانه منتشر می شد کار می کردیم. من در آن مقطع عضو تحریریه نشریه هفتگی اکثریت نیز بودم که از اوایل سال ۱۳۶۳ انتشار خود را آغاز کرده بود.

مطالب نشریه کار از آنجا که با تاخیر منتشر می شد، بیشتر بر اعلام مواضع و سمت گیری سیاسی متمرکز بود در حالی که هفته نامه اکثریت با سرعت بیشتری به رویدادها واکنش نشان می داد.

امکانات فنی تحریریه کار به علت پراکندگی کارکنان آن طبعا محدود بود. در آغاز این تلاش هم صورت می گرفت که محل استقرار تحریریه کار لو نرود و حتی احزاب و سازمانهای دوست سازمان هم نمی دانستند که مطالب کار را چه کسی و کجا می نویسد. اوایل، دستنویس مطالب در سفرهای ماهانه یک عضو رهبری سازمان به غرب منتقل می شد و حتی کار تایپ نیز در بخش فنی انجام می گرفت.

تا آنجا که اطلاع دارم دوره دوم نشریه کار که دوره نخست در مهاجرت بود، کمابیش از همان اسلوب و شیوه های دوره نخست پیروی می کرد یعنی پرهیز از ذکر نام نویسنده ها. در جریان تصمیم گیری پیرامون محتوای مقالات کار نبودم اما در مورد اکثریت می توانم ادعا کنم که تحریریه این نشریه از آغاز کمابیش دمکراتیک اداره می شد و کارکنان در تعیین سمت و سوی نشریه نقش داشتند.

سوال دو- وضعیت سیاسی کشور در دوره ای که با نشریه کار فعالیت می کردید، چگونه بود؟ در آن وضعیت نشریه کار به چه شکلی انتشار می یافت( بصورت هفتگی، دو هفته یک بار، ماهانه، آنلاین)؟ خوانندگان نشریه چه کسانی بودند؟

سهراب مبشری- همکاری من با کار در دوره مهاجرت آغاز شد یعنی در سیاهترین سالهای استبداد مذهبی. تقریبا در هر شماره نشریه کار یادی از یک رفیق جانباخته که به شمار قربانیان جنایات رژیم افزوده شده بود می آمد. همان گونه که گفتم، در سالهای نخست، کار به صورت ماهانه و اکثریت به صورت هفتگی انتشار می یافت. انتقال نسخه های کار به داخل کشور و تکثیر در داخل کشور، مستلزم خطر کردن و فداکاری بود. تا قبل از ضربات سال شصت و پنج، تشکیلات داخل کشور نسخه های کار را دریافت و تکثیر می کرد. البته در این دوره، مخاطبان نشریه بیشتر اعضا و هواداران سازمان بودند که لازم بود روحیه آنها در آن سالهای سرکوب و پیگرد شدید، با دریافت کار تقویت شود.

سوال سه- از آن زمانی که شما در نشریه کار فعالیت داشتید تا امروز چه تحوالاتی در نشریه ایجاد شده است؟ ارزیابی شما نسبت به این تغییرات چیست؟

سهراب مبشری: رفقای دیگر به تحولات اشاره کرده اند. نقاط عطف این تحولات را می توان کنگره اول و نیز تبدیل کار به نشریه آنلاین ارزیابی کرد. پس از کنگره اول، رفیق پورمندی مسئولیت کار را به عهده گرفت و همان گونه که خود نیز اشاره کرده است سبک کار عوض شد. مقالات با امضای فردی منتشر می شد. این، تغییری مثبت بود. هم اکنون ما در ارزیابی تاریخ نشریه کار قبل از مهاجرت دچار دشواری شده ایم چرا که کسی مسئولیت مطالب مخرب منتشرشده در سال شصت را به عهده نمی گیرد.

من با توقف انتشار کاغذی کار مخالف بودم اما شاید این مخالفت را بتوان نوعی واکنش احساسی از سوی کسی ارزیابی کرد که دوره ای طولانی از عمر سیاسی خود را بدین گذرانده بود که هر هفته یا هر دو هفته یک بار، نشریه ای را در دست بگیرد که با آن همکاری داشت و بدان به مثابه پرچم جریانی می نگریست که بدان تعلق داشت. فکر می کنم این احساس مشترک همه روزنامه نگاران در سراسر جهان است که در این سالها ناچار شده اند با بوی مرکب تازه روی کاغذ تازه از چاپخانه رسیده وداع کنند.

سوال چهار- در شرایط امروز انتشار نشریه حزبی تا چه حدی ضروری است؟ امروز در عصر ارتباطات، نشریات حزبی لازم است چه سیمایی داشته باشند؟

سهراب مبشری- من هنوز به ضرورت ارگان حزبی معتقدم. شاید لازم باشد فعالیت ارگان حزبی با موضعگیری های سریع سخنگوی سازمان همراه شود و ارگان، این موضعگیری ها را متشر کند. طبعا کسی برای خبر گرفتن به نشریه حزبی مراجعه نمی کند. این هم دیگر ضرورتی ندارد که سازمان اکثریت، دمکرات بودن خود را با تبدیل نشریه اش به تریبون آزاد چپ اثبات کند. تریبون های آزاد چپ وجود دارند و بسیار پرخواننده تر از نشریات حزبی اند. 

سوال پنج- چندین سال است که نشریه کار به صورت “کار آنلاین” درآمده است. با توجه به تجربیاتی که در دوره فعالیت در نشریه کار داشتید چه توصیە های برای بهتر شدن نشریە کارآنلاین دارید؟ 

سهراب مبشری- همان گونه که در پاسخ پرسش قبلی گفتم، به نظر من نشریه کار باید از رقابت با نشریات غیرحزبی منصرف شود و وظیفه اصلی خود را بازتاب دادن مواضع سازمان بداند. شاید لازم باشد سخنگوهای موضوعی تعیین شوند و با سرعت بیشتری در مورد رویدادها اعلام موضع شود. البته ضرورت این کار، اختیار دادن به سخنگو است که در چارچوب مصوبات سازمان، در مورد رویدادها اعلام موضع کند و منتظر تصمیم گیری جمعی یک ارگان نماند.

تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند, ۱۳۹۲ ۱۱:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز