چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

نگاهی بە چند رویداد مهم خارجی در هفتە گذشتە

روشن است که دخالت ايران، روسيه و آمريکا، در اين مرحله، هرچند در اشکال متفاوت و با اهداف و انگيزه های گوناگون صورت می پذيرند، اما هدف مقطعی هر 3 کشور، جلوگيری از سقوط بغداد، و در صورت امکان اصلاح دستگاه دولتی کنونی عراق، با شرکت نمايندگان همه نيروهای مطرح در عراق چه شيعه، چه سنی و چه کرد های متشکل در دولت اقليم کردستان، و متعاقبا، مهار نيروهای داعش و جلوگيری از تداوم کشتار انسانهای بی گناه در اين کشور از هر مذهب و قومی اند.


جهان در هفته ای که گذشت، همچنان در تب فوتبال می سوخت؛ اما جدا از فوتبال، در گوشه و کنار جهان، رویدادهائی رخ دادند که در نگاهی عمیقتر، “تب” و تاثیر آنها بمراتب از تب جام جهانی، ماندگارترند.

همسایگان ایران

در هفته ای که گذشت، عراق همچنان در آتش جنگ می سوخت و خبرهای نگران کننده از پیشروی نیروهای داعش، و سرنوشت کشور و دولت عراق و تاثیرات معین این رویدادها بر کشورهای همجوار عراق، موضوع مقالات و تحلیلها کارشناسان و صاحبنظران اوضاع منطقه بودند. بنظر می رسد که از وقایع هفته گذشته و بویژه روزهای اخیر در عراق  مقدمتا می توان نتایج معینی گرفت؛ از آنجمله:

نیروهای در گیر در جنگ با ارتش عراق، ترکیبی نا مانوس، با سازماندهی  و اهداف سیاسی متفاوت از یکدیگر اند که از داعش تا بازماندگان حزب بعث عراق را ، شامل می شوند. در این ترکیب متفاوت، انگیزه ها و تاکتیک و استراتژی های متفاوت نیز عمل می کنند. خشونت  و توحشی که نیروهای داعش با هدف استراتژیک و چه بسا رویائی برقراری خلافت اسلامی از مرزهای جنوبی چین تا در یای مدیترانه، از خود نشان می دهند، در کادری کاملا جدا از اهداف بازماندگان حزب بعث عراق، قرار دارد. بازماندگان حزب بعث، که در حقیقت معترضین به حمله آمریکا و متحدینش به خاک عراق اند، استخوانبندی ماشین دولتی، ارتش و نیروهای امنیتی عراق از دوران صدام اند، که پس از در هم شکسته شدن دستگاه دولتی عراق و تحقیر قومی – مذهبی چه از جانب نیروهای اشغالگر در قالب بمبارانها، و زندان ابوقریب ها، و … و چه از جانب دستگاه دولتی با برتری نیروهای شیعه در آن،  که کارنامه ای کاملا نا کار آمد و غیر حرفه ای و تنگ نظر از خود ارائه داد، خواهان کسب اگر نه کامل، اما حداقل برابر، امتیازاتی اند که در عرصه های مختلف، چه در دستگاه دولتی و شیوه کشور داری، و چه در حوزه ارتش و نیز مذهب و اقوام، از جانب دولت نوری مالکی نادیده گرفته می شدند و هنوز نیز ادامه دارند.

روشن است که دخالت ایران، روسیه و آمریکا، در این مرحله، هرچند در اشکال متفاوت و با اهداف و انگیزه های گوناگون صورت می پذیرند، اما هدف مقطعی هر ۳ کشور، جلوگیری از سقوط بغداد، و در صورت امکان اصلاح دستگاه دولتی کنونی عراق، با شرکت نمایندگان همه نیروهای مطرح در عراق چه شیعه، چه سنی و چه کرد های متشکل در دولت اقلیم کردستان، و متعاقبا، مهار نیروهای داعش و جلوگیری از تداوم کشتار انسانهای بی گناه در این کشور از هر مذهب و قومی اند. 

نتایج انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان، همچنان در صدر اخبار مربوط به این کشور قرار دارند. تا کنون توافق نهائی در مورد اعلام نتایج دور دوم انتخابات، میان ۲ نامزد مقام ریاست جمهوری، عبدالله عبدالله از یکسو . اشرف احمد زی از سوی دیگر، صورت نگرفته است. تجمعات اعتراضی به وجود تقلب در انتخابات، بویژه در شهر کابل همچنان ادامه دارند و بنظر می رسد که هنوز تا دسترسی به توافقی در این زمینه، راهی طولانی در پیش پای مقامات و مردم افغانستان، قرار دارد. ضمن آنکه حملات نیروهای افراطی طالبان در شهرها و روستاهای مختلف افغانستان، در هفته اخیر همچنان ادامه داشتند و موجب تلفات ار جانب نیروهای پلیس و ارتش، و نیز مردم عادی در افغانستان گردیدند.

جهل و عقب ماندگی مذهبی در پاکستان همچنان قربانی می گیرند. هفته گذشته یک زوج جوان در پاکستان، به دنبال ازدواج که بر پایه عشق به یکدیگر، و بدون کسب موافقت خانواده دختر، صورت گرفته بود، به هنگام بازگشت به خانه مورد سکونتشان، مورد حمله خانواده عروس قرار گرفتند و با بریده شدن گلوی این زوج شجاع توسط پدر عروس، به قتل رسیدند. این جنایت که در نوع خود منحصر به فرد نیز نیست و دائما آنهم نه فقط در پاکستان، بلکه در ایران و افغانستان و کردستان و … نیز بوقوع می پیوندد، نشانگر آن است که هنوز راهی بس طولانی و پر فراز و نشیب در قبال وظیفه سنگین رو شنگری و مقابله با جهل و جنایت، در برابر روشنفکران این جوامع قرار دارد؛ راهی که بدون حمایت دولتهای این کشورها و نیز افکار عمومی بین المللی، پیموده نخواهد شد.

در هفته ای که گذشت، جنگ میان ارتش و نیروهای افراطی اعزامی از جانب کیف به شرق اکرائین از یکسو، و نیروهای متشکل در دانتسک و لوگانسک از سوی دیگر،  همچنان ادامه داشت. به غیر از پیامدهای همه جنگها، که در کشتار غیر نظامیان، از طریق حملات توچخانه و  بمبارانها و پرتاب موشکهای هوا به زمین، صورت می گیرند، هم اکنون بیش از ۱۵۰ هزار نفر از ساکنین این مناطق به خاک روسیه پناه آورده اند، و پیش بینی می شود که در صورت ادامه جنگ، این تعداد، افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت. از نکات قابل توجه این کانون تشنج، عدم انعکاس اخبار مربوط به آن، از طرف خبرگزاری هائی به غیر از رسانه های روسی و اکرائینی اند. گفته می شود که دلیل اصلی این غیبت کاملا مشهود، حمله مشخص نیروهای افراطی اکرائین به خبرنگاران و گزارشگران، بوده است که حتا آرم «مطبوعات» بر روی لباسهای گزارشگران را نیز نادیده گرفته و آنان را زیر آتش مستقیم و هدفمند، قرار داده اند. آخرین نمونه این جنایات، کشته شدن ۲ خبرنگار روسی در هفته گذشته  بود. هفته گذشته مذاکرات میان نمایندگان دولت مرکزی در کیف و مقامات استانهای دانتسک و لوگانسک، با حضور نمایندگان اتحادیه اروپا و نیز روسیه، آغاز گردید، از نتایج مستقیم تاکنونی این مذاکرات، آزاد سازی ناظرین اتحادیه اروپا بود که در ۲ گروه ۴ نفره، بدون هماهنگی با مقامات این ۲ استان، جهت بررسی اوضاع در محدوده وقوع درگیری ها حضور پیدا کرده بودند، که منجر به دستگیری آنان شده بود. اکنون پس از امضای قرارداد اقتصادی با اتحادیه اروپا، توسط رئیس جمهور اکرائین، مذاکره و پایان دادن به جنگ و ویرانی،  برای جلوگیری از تداوم یک فاجعه منطقه ای دیگر، راه دیگری باقی نمانده است.  

یکصد سال پیش در روز ۲۸ ماه ژوئن سال ۱۹۱۴، تروری در شهر سارایوا، صورت گرفت که بهانه ای شد برای وقوع یکی از هولناکترین جنگهای تاریخ بشریت، که آن را «جنگ جهانی اول» نام نهادند. جنگی که در آن برای نخستین بار سلاحهای شیمیائی بکار گرفته شد؛ جنگی که با اهداف تلافی جویانه در قبال جنگهای موردی و منطقه ای در گذشته ای نه چندان دورتر، به یکباره به جنگی جهانی فرا روئید. این جنگ نه تنها به علت وقوع انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ در روسیه، و نه تنها به علت اعلام ممنوعیت استفاده از سلاحهای شیمیائی و گازهای سمی در وقوع تنشها و جنگها در میان کشورها، که البته در موارد متعددی نیز در جنگهای مختلف، این ممنوعیت نقض شده است؛ در نهایت به دلیل «عهدنامه ورسای» در پایان جنگ است، که هنوز مورد بررسی کارشناسان و تاریخ دانان و محققین قرار دارد. جنگی که نتایج آن حتی پس از یکصد سال، چه در تغییرات جغرافیائی مرزها و چه در روابط میان دولتها و مردم کشورهای درگیر در این جنگ، تاثیرات عمیقی به جا گذاشته است، که تبلور بارز آن در وقوع جنگ دوم جهانی، بود.

 

تاریخ انتشار : ۸ تیر, ۱۳۹۳ ۳:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟