دانشجویان عزیز امضاء کننده نامه های سرگشاده به احزاب سیاسی!
درود و احترام ما را بپذیرید. نامه هاى سرگشاده شما را خواندیم و وظیفه خود دانستیم که پاسخ سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) را که جزو مخاطبان بود با شما در میان نهیم.
نامه های شما، احساس مسئولیت شما را بازتاب میدهد و درخواست دموکراتیک شما در امر تحقق اتحاد گسترده نیروهای دموکرات میهن مان را باز مینمایاند. نامه دوم شما اما برخلاف نامه اولیه تان متاسفانه با برخی پیش داوری ها همراه است و لحنی متناسب با هدفتان که همانا تامین اتحاد گسترده نیروهای دموکراتیک در مبارزه علیه حکومت دینی حاکم می باشد را ندارد. ما با ابراز تأثر و تأسف از پیشداوری های شتاب ورزانه شما که مى تواند از عدم شناخت نزدیک و کافی شما با کوشندگان سیاسى در خارج از کشور باشد، مبنای پاسخ خود را زبان و مضمون نامه اول تان قرار میدهیم و از نامه دوم تان تنها بر این نقطه قوت و امتیاز آن تأکید مینهیم که احزاب سیاسی دیگری از اپوزیسیون را نیز مخاطب قرار داده و برخلاف نامه نخست، آنها را از قلم نینداخته اید.
فعالان گرامی!
ما هم بر این نظریم که کشور ما زیر حاکمیت جمهوری اسلامی اکنون در یک بزنگاه تاریخی سرنوشتساز قرار دارد و باید بتواند از پیچ تاریخی حساس کنونی بگونه ای بگذرد که هم با استبداد حاکم وداع کند، هم با متوقف کردن چرخه استبداد مانع از جایگزینی نظامی ضد دموکراتیک به جای دیکتاتوری دینی کنونی شود و هم اجازه ندهد که قدرت های خارجی به جای مردم ایران دربارۀ سرنوشت کشورمان تصمیم بگیرند. بدیهى است که چنین امر خطیری، گردآمدن همه نیروهای دموکرات اپوزیسیون با افق های دیدگاهی متنوع و برنامه های اجتماعی متفاوت را ایجاب میکند. مسلماً شکل گیری یک بلوک قدرتمند از احزاب سیاسی دموکرات و فعالان سیاسی آزادی خواه میتواند یک کانون امید جدی برای میلیونها ایرانی باشد که متکی بر تجربه ای سنگین جمهوری اسلامی را نمیخواهند و در پی استقرار نظامی هستند که در آن همه ارگان های حکومت و دولت منتخب آنان باشند، خود را در برابر آنان پاسخگو بدانند و قدرت سیاسی در کشورمان مشروعیت خود را نه از دین، مکتب و میراث که تنها از اراده شهروندان در انتخاباتی آزاد و به تناوب کسب کند. ما با شما هم عقیده ایم که در این آزمون تاریخی، مسئولیت بزرگی بر دوش پیشروان راستین دفاع از حقوق مردم و مدافعان استقرار یک جمهوری دموکراتیک در ایران سنگینی میکند و آنها همین امروز و در فردای تاریخی باید در برابر این وظیفه سترگ پاسخگو باشند.
شما در پرسش های خود از اپوزیسیون که آنها را نمونه سؤالاتی تکرار شده از سوی آحاد ملت ایران دانسته اید، عملکرد اپوزیسیون مترقی را به چالش طلبیده اید. این حد از تفرقه و ضعف جدی راهکارها در تأمین اتحاد گسترده، البته واقعیتى است انکارناپذیر که همه بر آن اذعان داریم. هر جریان یا فردی که بخواهد اینهمه پراکندگی در اپوزیسیون دموکرات را – که در بخش بخش آنان موارد اشتراک نظر و سیاست بسیار بیشتر از اختلافات تاریخی و سیاسی آنهاست ولی همچنان فاقد اراده عمل مشترک هستند – توجیه کند فقط و فقط برای ابقاء وضع دردآور کنونی و توجیه انزواطلبی خود است که سخن میگوید. اما پایداری جریان های اپوزیسیون طی ۲۷ سال گذشته – علیرغم فشار مرگباری که آنان از سوی استبداد دینی متحمل شده اند- و توانسته اند که با گذر از زیر رگبارهای گلوله، توطئه و تفرقه افکنی جمهوری اسلامی همچنان پرچم ایستادگی در برابر آن را برافراشته نگهدارند و کانون امید مقاومت را حفظ کنند – که امروز توجه شما به آن جلب شده است – بیانگر اهمیت سیاسی موجودیت همین اپوزیسیون است. شاید بسیاری از شما عزیزان امضاء کننده نامه سرگشاده، به لحاظ اقتضای سنی تان از دهه خون و جنایت دهشتناک شصت اطلاع دقیقی نداشته باشید، اما مفید است که بدانید بخش بزرگی از این اپوزیسیون بازمانده آن دوران سیاه هستند که در آن تصمیم حکومت بر نابودی کامل و مطلق مخالفان خود بود. ولی با اینهمه باز باید تکرار کرد که ماندن و ایستادن کفایت نمیکند و همه ما را به تحرک و حرکت متحد نیاز است. ادامه ایستادگی تاکنونی در برابر حکومت جبار فقه و دین، اتحاد گسترده برای پایان دادن به آن و استقرار یک جمهوریت دموکراتیک در کشور است.
دانشجویان گرامی!
اتحاد را اراده نیاز است ولی با اراده گرایی به آن نمیتوان رسید. برای مردم دلسوخته و زیر جور جمهوری اسلامی، استنتاج از این حرف درست که چون اتحاد امری ضرور و مفید است و لذا همه مخالفان حکومت باید با هم متحد شوند، بسیار ساده و روشن است؛ اما آنکه در کار نقشه و برنامه سیاسی برای اتحادهای ممکن و متضمن مقصود است با یک عمل بغرنج و با یک راه گام به گام روبرو است. سازمان ما نیز بمثابه یک سازمان سیاسی با سی و پنچ سال تجربه، میکوشد تا وسیع ترین اتحاد سیاسی در اپوزیسیون جمهوریخواه و دموکرات برای استقرار یک نظام دموکراتیک به جای جمهوری اسلامی شکل بگیرد و در این کوشش خود، راهکارها را با بردباری و با رعایت اصل تلاش متضمن مقصود پیش میبرد. برای ما هر اتحاد عمل و هر اتحاد یا ائتلاف سیاسی، تنها در وجه مخالفت آن با حکومت سرکوبگر، آزادیکش و ضددموکراتیک معنی پیدا نمیکند، بلکه همزمان و همراه آن باید معطوف به تقویت آلترناتیو جمهوریخواه و تحقق دموکراتیسم باشد. ما وفاداری خود به امر اتحاد بین نیروهای جمهوریخواه و دموکرات را در فعالیت سیاسیمان آنجا نشان میدهیم که با هر اقدام و تلاشی که از سوی هر مجموعه دموکراتیک برای متحد و متشکل شدن صورت میگیرد همراه میشویم و آنرا یاری میرسانیم. پاسخ ما به فراخوان شما نیز در چارچوب این سیاست دیرینه ما معنی پیدا میکند. ما به عنوان یک سازمان سیاسی چپ دموکرات که استقرار یک جمهوری دموکراتیک و سکولار به جای جمهوری اسلامی را در چشم انداز خود قرار داده ایم، میکوشیم همه نیروهای سیاسی خواهان تحول دموکراتیک در کشور با این چشم انداز با هم متحد شوند و از نظر ما، با شکل گیری این اتحادهای سیاسی است که زمینه برای اتحاد این اتحادها در یک بلوک سیاسی نیرومند جمهوریخواهان دموکرات و سکولار فراهم میآید.البته اپوزیسیون جمهوریخواه دموکرات و سکولار طی سال های اخیر ولو با تاخیر در این مسیر گام های ارزنده ای برداشته است ولی هنوز به اقدامات و تلاش های بسیار بیشتری نیاز دارد. از نظر ما، ایجاد یک نهاد نیرومند و پایدار هدایتگر برای جمهوریخواهان دموکرات و سکولار که در آن بر زمینه اشتراکات سیاسی، تفاوت های برنامه ای و سیاسی جریان های متشکله آن امکان زیست و هم زیستی با یکدیگر رانیز مییابند، دارای اهمیت کلیدی در گذار ایران از جمهوری اسلامی به یک نظام دموکراتیک است. بر همین اساس، مااکنون صرف انرژی جمهوریخواهان دموکرات و سکولار در امر اتحادها را در هر میدانی دیگر از جمله اتحادجویی با مشروطه طلبان پادشاهی یا دینی نادرست و حتی به زیان اتحاد وسیع میدانیم.
این سیاست اتحادهای ما، اما نه تنها اتحاد عمل های موردی در طیف وسیع اپوزیسیون دموکرات بر سر دفاع از آزادی های سیاسی و مخالفت با نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی را نفی نمیکند، بلکه بر ضرورت آنها پای نیز میفشارد. ما در عین حال همواره بر اهمیت گفتگوی سیاسی بین همه جریان های سیاسی کشور تأکید ورزیده ایم و همچنان بر آن تأکید و تصریح داریم. ما این مهم را برای نهادینه شدن فرهنگ دموکراسی در کشور کاملاً ضروری میدانیم. بر این پایه هم است که ما از برگزاری جلسات تبادل نظر بین احزاب و سازمان های سیاسی اپوزیسیون استقبال میکنیم و همچنان آماده ایم نقطه نظرات مان در عرصه اتحادها را در هر جمعی بیان کنیم. ما امیدواریم که در چنین جلساتی که از جمله میتواند با مشارکت شما جوانان شاداب و پر انرژی تشکیل شود، هر موضوع مربوط به اتحادها مورد بررسی قرار گیرد. شما میتوانید روی سازمان ما به عنوان یک سازمان سیاسی دلسوز و حساس نسبت به امر تأمین وسیع ترین اتحادهای سیاسی در مبارزه علیه جمهوری اسلامی و برای رسیدن به نظامی دموکراتیک در ایران حساب کنید و مطمئن باشید که هر تلاش ما در این راستا در خدمت استقرار یک جمهوری دموکراتیک و سکولار در ایران به جای جمهوری اسلامی خواهد بود. دست تک تک شما را به گرمی میفشاریم.
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۳۰ آبان ماه ۱۳۸۴