مردم شریف ایران!
در شش ماه گذشته جهان شاهد مبارزات شما برای زندگی بهتر و دست یافتن به آزادی برای همه آحاد ملت بوده است. جهانیان دیده اند که شما چگونه با روشهای هوشمندانه و بدور از خشونت علیه دیکتاتوری حاکم مبارزه کرده اید. هر بار که حکومت تصور کرد که شما را با سرکوب و خشونت تمام عیار خود از میدان رانده است، شما نیرومندتر از پیش بمیدان آمدید و با فداکاری و همبستگی کم نظیر به مبارزه خود علیه دیکتاتوری ادامه دادید. رفتار شما برعکس حکومت همواره چنان از فرهنگ مدارا و تمدن ایرانی متاثر بود که یک خبرنگار خارجی نوشت: “برخلاف گروه کوچک عقبگرای حاکم که کوشش دارد مردم یکی از قدیمی ترین تمدنهای بشری را به زنجیر کشیده، پشت حجاب اجباری پنهان کند، مردم ایران نشان دادند که مدتهاست به قرن بیست و یکم رسیده اند”.
شما رای گیری برای ریاست جمهوری را با حضور گسترده خود به یک مبارزه مدنی علیه رئیس جمهور مورد نظر ولی فقیه تبدیل کردید و پس از آن که حکومت ولی فقیه با بی اعتنائی کامل به خواست شما به نحوی آشکارتر از همیشه بر تقلب در آرا پافشاری کرد، شما علیرغم همه تهدیدها، در خیابانها به اعتراض میلیونی و آرام پرداختید. اما حکومت باز هم به اعتراض شما بی اعتنا ماند و برای دامن زدن به جو ترور و خفقان دستور شلیک تیر داد و ندا و سهراب و ده ها تن دیگر از فرزندان این سرزمین را به قتل رساند. حدود ۴۰۰۰ نفر بازداشت شدند و حکومت دست جانیان را در شکنجه و حتی تجاوز به زندانیان و کشتن آنها باز گذاشت. بدین ترتیب تعداد بیشماری از زندانیان به قتل رسیدند. پاسخ شما به این جنایات فریاد اعتراض علیه دیکتاتوری ولی فقیه بر پشت بامها، در خیابان و دانشگاه ها بود. شما در روزهای قدس و ۱۳ آبان که رژیم همه ساله از آنها برای صحنه سازی استفاده می کرد، قدرت خود را بنمایش گذاشتید و همه چیز دلالت بر آن دارد که مبارزات شما مصممانه ادامه خواهد یافت.
در انتخابات محدود ریاست جمهوری، که انتخاب میان چهار کاندیدای مورد قبول ولی فقیه و شورای نگهبان بود، همه چیز دلالت بر آن داشت که آقای میر حسین موسوی اکثریت آرا را بدست آورده است. چون ستاد مبارزاتی وی رنگ سبز را برای خود انتخاب کرده بود، جنبش مردم بویژه زنان و جوانان که با شعار “رای من کجاست؟” آغاز گردید، در بسیاری محافل به جنبش سبز معروف شد. مقاومت شخصیتهای برجسته این جنبش در مقابل استبداد ولی فقیه در روحیه مبارزاتی شما تاثیر مثبت داشت، در عین حال این تصور که جنبش به دنبال رهبری یک فرد یا گروه نظری خاصی بوده است برداشتی نادرست و دور از واقعیت است. حرکت امروز مردم، یک جنبش ملی با شرکت اکثریت مردم آگاه جامعه می باشد و به هیچ گروه خاصی تعلق ندارد. خواست اساسی جنبش این است که هر شخص یا گروهی که در آینده در اداره کشور شرکت دارد، در برابر همه مردم مسئول و ملزم است که به حق حاکمیت و آزادی تمامی آنان گردن گذارد.
در دورانی که شما قهرمانانه برای استقرار آزادی و دمکراسی در ایران مبارزه می نمودید، بسیاری از هم میهنان شما در خارج کشور نیز صمیمانه و با کوششی خستگی ناپذیر در پشتیبانی از مبارزات درون کشور و تلاش برای اعزام نماینده ویژه شورای عالی سازمان ملل به ایران و افشا نقض فاحش حقوق بشر در ایران در انجام وظیفه خود در این مبارزه تاریخی از پای ننشستند. در اکثر شهرهای بزرگ جهان بویژه در نیویورک، در برابر سازمان ملل، همزمان با سفر احمدی نژاد به اجلاس سازمان ملل، تظاهرات بزرگی برپا شد که بی تردید باشکوه ترین و وسیعترین گردهمائی ایرانیان در خارج از کشور بشمار رفت.
در این مدت مردم جهان همواره با دیده تحسین به مبارزات شما نگریسته و با اقداماتی مانند اجرای برنامه های هنری توسط مشهورترین هنرمندان جهان، چاپ تمبر ندا، سهراب و سایر شهدای راه آزادی ایران از مبارزات شما پشتیبانی کرده، به نقض آشکار حقوق بشر در ایران اعتراض نموده اند.
اما اگر شما ملت بزرگ ایران با مبارزات میلیونی خود هنوز به هیچ موفقیت ملموسی دست نیافته اید، علت را نباید در شیوه و طبیعت مبازرات شما بلکه در خصوصیات حکومت جستجو کرد. در جمهوری اسلامی فردی که حتی فاقد مدارج بالای مذهبی است، با یک فریب بزرگ خود را بعنوان نماینده خدا روی زمین و معصوم قلمداد کرده و حکومت خودکامه او وظیفه خود را اجبار مردم به اجرای قوانین اسلام، آنهم به تلقی خاص گروه بنیادگرای خویش، می داند. گروه مزبور و نظامیان صاحب قدرت، برای اجبار مردم از تمام امکانات حکومتی، قوه قضائیه و گروه های ضربت، لباس شخصی ها و بخشهائی از بسیج و سپاه (گروه های ضربت فاشیستی) استفاده می کنند.
حکومت ولی فقیه بسیار شکننده است و تحمل هیچ گونه اصلاح را ندارد زیرا بخوبی می داند که هر نوع گشودن راه اصلاحات، آغازی برای پایان دیکتاتوری و حرکت بسوی حاکمیت مردم است.
در سی سال گذشته شاهد آن بوده ایم که تداخل مذهب و حکومت نه تنها معنویت بیشتری برای جامعه به ارمغان نیاورده بلکه فساد و تباهی را در کشور شدت بخشیده است. ایجاد اصلاحات پایه ای لازم برای حرکت بسوی دموکراسی با حکومت ولی فقیه امکان پذیر نیست.
رمز موفقیت جنبش تاکنون همبستگی، عدم خشونت و اتحاد عمل برای رسیدن به اهداف مشترک، ضمن توجه به تفاوتها بوده است. تاکید بر این نکته ضروری است که جنبش ملی ایران باید همواره مستقل باشد. برای دست یافتن به آزادی و دموکراسی، تنها می توان بر نیرو و همبستگی ملی خود ایرانیان و پشتیبانی معنوی مردم آزادیخواه جهان، تکیه داشت.
شرط ایجاد تحول بسوی زندگی بهتر، تحقق حقوق شهروندی، استقرار آزادی، حاکمیت مردم، جدائی دین از حکومت است. ادامه تلاشهای مسئولانه و ایثار صمیمانه شما و شرکت کلیه نیروهای سیاسی و اجتماعی کشور برای رسیدن به دموکراسی و در ادامه برای حفظ و پایدار نمودن آن، ضامن پیروزی این مبارزه تاریخی خواهد بود.
کنگره دوم سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
لس انجلس- ۱۴ و ۱۵ آذر ۱۳۸۸ برابر ۵ و ۶ دسامبر ۲۰۰۹
انتشار از طرف:
هیات اجرائی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
مهندس کامبیز قائم مقام، مهندس بهمن مبشری، دکتر همایون مهمنش
ششم بهمن ماه ۱۳۸۸ برابر ۲۶ ژانویه ۲۰۱۰