گابریل بوریک، رهبر سابق دانشجویان و نامزد جناح چپ, جوانترین رئیس جمهور شیلی شد
گابریل بوریک رهبر سابق دانشجویان در سن ۳۵ سالگی به عنوان جوانترین رئیس جمهور تاریخ شیلی انتخاب شد. نامزد ائتلاف انتخاباتی جناح چپ با شعار”من به کرامت انسان رای می دهم “در دور دوم انتخابات روز یکشنبه به وقت محلی و با کسب ۵۶ درصد آرا به پیروزی رسید. این پیروزی در در دوم انتخابات صورت گرفت و او بر رقیب انتخاباتی خود خوزه آنتونیو کاست آلمانی الاصل از جناح راست و طرفدار آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق شیلی پیروز شد. شیلی از کشورهای آمریکای جنوبی, اکنون یک رئیس جمهور جوان ۳۵ ساله دارد.
رهبر سابق دانشجویی شیلی گابریل بوریک در دور دوم انتخابات بر کاست طرفدار پینوشه پیروز شد. شیلی اکنون یک رئیس جمهور ۳۵ ساله دارد.پوپولیست دست راستی خوزه آنتونیو کاست آلمانی الاصل، ۴۴ درصد آرا را به دست آورد و پیروزی رقیب خود را تبریک گفت. به دلیل شکاف سیاسی زیاد بین دو نامزد این انتخابات نقطه عطفی محسوب می شد و حتی بسیاری آن را مهم ترین انتخابات از زمان بازگشت شیلی به دموکراسی در سال ۱۹۹۰ می دانستند.
شکست پوپولیست دست راستی, طرفدار آگوستو پینوشه دیکتاتور سابق
گابریل بوریک که اهل پونتا آرناس در جنوب کشور است، در سال ۲۰۱۱ تظاهرات دانشجویی در شیلی را رهبری کرد و در سال ۲۰۱۳ به عنوان نماینده مجلس انتخاب شد. در اولین رای گیری چهار هفته پیش, او با درصد کمی پس از رقیب دست راستی خود قرار گرفت و در نتیجه, انتخابات به دور دوم کشیده شد. با پیروزی گابریل بوریک جوان,یک نسل سیاسی جدید به کاخ ریاست جمهوری می آید: بوریک نماینده یک چپ مترقی احیا شده است که به ویژه از سال ۲۰۱۹ به شدت رشد کرده است. تحت رهبری او کشورشیلی احتمالاً مسیر باز اجتماعی جدیدی را که در پیش گرفته است، حفظ خواهد کرد.
هزاران نفر با جذب اولین سخنرانی او در گذرگاه اصلی آلامدا در پایتخت سانتیاگو دی شیلی و در شهرهای دیگر این کشورآمریکای جنوبی جشن گرفتند. بوریک به هموطنان خود اطمینان داد که میخواهد بر شکافهای میان راست و چپ که در جریان مبارزات انتخاباتی آشکار شده بود، پل بزند: “من رئیس جمهور همه شیلیاییها خواهم بود.”
بوریک قول سیستم آموزشی عمومی و مراقبت های بهداشتی بهتر را با الگوبرداری از دولت رفاه اروپایی داده است. او همچنین از حقوق مهاجران، مردم بومی و همجنس گرایان دفاع می کند. رقیب او خوزه آنتونیو کاست، که ۲۰ سال از او بزرگتر بود، وعده کاهش مالیات, سنگر مرزی علیه مهاجرت غیرقانونی و سرکوب مجرمان را داده بود. او پدر ۹ فرزند و یک کاتولیک معتقد از حزب جمهوری خواه از هواداران دیکتاتور سابق آگوستو پینوشه به حساب می آید.
تفاوت های اجتماعی در شیلی بسیار زیاد است
شیلی به عنوان یک نمونه در منطقه محسوب می شود. این کشور بالاترین درآمد سرانه را در آمریکای جنوبی دارد و فقر در دهه های اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. اما شکاف اجتماعی گسترده است. بخشهای زیادی از سیستم بهداشت و آموزش خصوصی شده است و شیلیاییهای بیشتری احساس میکنند که عقب ماندهاند.
دو سال پیش هزاران تظاهرکننده هر روز هفته ها خواستار اصلاحات اجتماعی و استعفای رئیس جمهور سباستین پینیرا شدند. آنها قبلاً توانسته اند یکی از مهمترین خواسته های خود را که گابریل بوریک، نیز از آن حمایت کرده است, اجرا کنند: “کنوانسیون قانون اساسی جدید برای شیلی”. در حال حاضر روی یک قانون اساسی جدید کار می کند. متن فعلی مربوط به زمان دیکتاتوری نظامی ژنرال آگوستو پینوشه “۱۹۷۳-۱۹۹۰” است. در مجموع حدود ۱۵ میلیون نفر در شیلی واجد شرایط رای دادن بودند. میزان مشارکت ۵۵ درصد بود. قرار است رئیس جدید دولت در ماه مارس به کار خود ادامه دهد.
مقاله های مرتبط :
گابریل بوریک، کاندیدای چپ برای ریاست جمهوری شیلی “https://kar-online.com/node/17198“
پیروزی چپ ها، در انتخابات پیش نویس قانون اساسی جدید شیلی” https://www.kar-online.com/node/16483?fbclid=IwAR3W48isfrLBurB4GVdieCJPA…“
دوشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۰- ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱