دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴

غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
نگاره‌ها
نسل‌ها می‌آیند ومی‌روند؛ گاه مبارزه می‌کنند برای زندگی. گروهی کوچ می‌کنند با دل در گرو خاک آبا و اجدادی ... و شاید اندکی تاریخ و سرنوشت بسازند. حاکمان هم گاه...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

پیروز باد مبارزهٔ کارگران و زحمت‌کشان ایران در دست‌یابی به حقوق و مطالبات حقهٔ خود!

ما از برقراری پیوند هر چه مستحکم‌تر و چند سویه میان جنبش‌های اجتماعی گسترده و گوناگون موجود در جامعهٔ متلاطم ایران استقبال می‌کنیم و آن را مهم‌ترین عامل و مؤلفهٔ دست‌یابی یکایک این جنبش‌ها به خواست‌های بر حقّ خود و لازمهٔ تحقق تحول سیاسی کلان در کشور در راه استقرار نظام جمهوری برخاسته از اراده و رأی آزادانه، برابر حقوق و دموکراتیک مردم و مبتنی بر مجموعهٔ مبانی حقوق بشر می‌دانیم. حرکت جنبش‌های اجتماعی در این سو و دستاوردهای چشم‌گیر آن درهم تنیدگی تضمین‌کنندهٔ آیندهٔ ایرانی آزاد و آباد و مرفه خواهد بود.

به مناسبت روز جهانی کارگر

پیروز باد مبارزهٔ کارگران و زحمت‌کشان ایران در دست‌یابی به حقوق و مطالبات حقهٔ خود!

پیروز باد جنبش متحد کارگران جهان!

 

کارگران، کشاورزان و زحمتکشان ایران!

روز جهانی کار و کارگر بار دیگر فرا می‌رسد. اول ماه مه برابر با یازدهم اردیبهشت روز رزم تاریخی و انقلابی مشترک ما برای کسب حقوق و مطالبات حقهٔ شما و علیه استثمار پایان ناپذیر اردوی کار از سوی اردوی سرمایه است.

اول ماه مه، روز همبستگی جهانی کارگران بر شما مبارک باد!

امسال در حالی به پیشواز اول ماه مه  میرویم که  جهان در بحران های گسترده دست و پا میزند. تاثیرات پاندمی کرونا، نابرابری امکانات بهداشتی، فشار طاقت فرسا بر کارکنان درمانی، افزایش بیکاری در سطح جهان بویژه در کشورهای منطقه جنوب، اکنون با آثار جنگ در اروپا و کاهش عرضه مواد غذایی حیاتی فشار دو چندانی را بر کارگران و مزد بگیران در سراسر گیتی تحمیل نموده است.  در نتیجه این بحران ها فقر در جهان گسترش یافته و هر روز از حقوق کارگران و زحمتکشان  کاسته می شود.

در میهن ما نیز کارگران و زحمت‌کشان نخستین طبقات و گروه‌های اجتماعی‌اند که متحمل بار افزایش هر فشار ناشی از تغییر شرایط جامعه‌اند. و این چنین است که زحمت‌کشان میهن ما علاوه بر عواقب سیاست‌های مهلک اقتصادی حکومت جمهوری اسلامی و پیامدهای تحریم‌های گستردهٔ ایران توسط آمریکا و برخی از متحدان آن، بیش از همهٔ طبقات و گروه‌های اجتماعی دیگر متحمل و متقبل عواقب ناشی از گسترش بیماری گیتی‌گستر کُروُنا در میهن ما شده‌اند.

سال گذشته جنبش مطالباتی کارگران و حقوق بگیران ایران نیز وارد مرحله جدیدی شد.  تظاهرات حق طلبانه کارگران، حقوق بگیران و بازنشستگان به طور مداوم در سراسر ایران جریان داشت و به دلیل رابطه تنگاتنگ خواست های تظاهر کنندگان با مسائل پایه ای شهروندان، مورد حمایت و هم بستگی توده ها قرار گرفت. ناگفته پیداست که همگامی مردم  با اعتراضات در شرایط بحران اقتصادی و تورم، بحران محیط زیستی و کمبود آب، بحران بیکاری، کمبود کارهای امن و دائمی، اضافه بر بحران ناشی از بیماری همه گیر کرونا ابعاد ویژه ای داشت. تشکل های مدنی از جمله شوراهای محلی مرتبط به کارگران و حقوق بگیران از جمله هسته های اصلی مقاومت سراسری بوده و در اعتراض به سرکوب رهبران جنبش های مطالباتی در تظاهرات اعتراضی کارگران مشارکت کردند. 

در تابستان گذشته کارگران پیمانی و پروژه ای صنعت نفت ایران مردم را با مشکلات ناشی از استفاده از پیمانکاران خصوصی و قرارداد های موقت، و تاثیر مخرب این گونه قرار داد های متزلزل و نا امن بر زندگی کارگران و زحمتکشان آشنا کردند.  آنها با کمک جامعه مدنی و با نشان دادن هم گونی مشکلات محیط زیستی مردم، از جمله فاجعه کم آبی، با مسائل معیشتی و انسانی کارگران  توجه توده ها را به تصمیمات مخرب سرمایه داران خصوصی، که با بهره بردن از امتیازات و رانت دولتی و با هدف انباشت سود شخصی، محیط زیست کشور و زندگی کارگران و جامعه محلی را در خطر نابودی قرار میدهند جلب کردند.

اعتصابات سراسری معلمان جامعه را با آموزگاران فرهیخته کشور و زبان شفاف و دیدگاه آنها آشنا کرده است. این اعتصابات توجه مردم را به نقش پر اهمیت کادر آموزشی در ساختن نسل فردای کشور و بی توجهی دولت به مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش جلب می کند. رهبران صنفی معلمان به مردم ایران یادآوری می کنند  که گرایش مسلط  کنونی در سیاست گذاری دولت، آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان را، نه  به عنوان حق  همگانی همه اقشار اجتماعی، بلکه به سان کالایی مصرفی و قابل خرید و فروش میبیند.  

تظاهرات متعدد و دائمی بازنشستگان، اعتصابات کارگرانی که برای دریافت حقوق معوقه خود وهم گام سازی دستمزد هایشان با تورم مبارزه می کردند، و تظاهرات کارگرانی که در آخرین روزهای سال از کار اخراج شده و از حق دریافت دستمزد در مقام «عیدی» محروم گشتند از دیگر صحنه های کارزار اعتراضات کارگری و مطالباتی در سطح کشور بود.  

گرچه تمام سال با چالش های کارگران در محیط کار و حرکات اعتراضی همراه بود، اما جنبش کارگری ایران در عین حال موفقیت های قابل توجهی هم بدست آورد که میتواند اول ماه مه را به روز ستایش همبستگی زحمتکشان تبدیل نماید.

از دست آورد های مثبت جنبش کارگری ایران، سمتکیرى در جهت سراسری شدن فعالیت سندیکایی ضمن تاکید بر خواستهاى معیشتی و صنفى، در پیوند با جنبشهاى صنفى، نهادها و تشکلات مدنى سایر اقشار زحمتکشان از جمله کشاورزان، معلمان و بازنشستگان است. تجربه گیرى از حرکات پیشین، که منجر به سرکوب کنشگران جنبش و نهایتا عدم دسترسى به خواست هاى اعتراضات شده بود، منجر به این شده که فعالین و تشکلات کارگرى سازمان دهنده اعتراضات بتوانند از به خشونت کشیده شدن اعتراضات جلوگیرى کنند و زمینه سرکوب را محدود نمایند. در نتیجه این تاکتیک ها جنبش کارگری توانسته است اعتراضات پیوسته اى را با مشارکت بیش از پیش همه اقشار اجتماعی بویژه زنان و بازنشستگان با کمترین دستگیریها سازمان دهد. در عین حال سمت گیرى تشکلات کارگرى وابسته به دولت مثل شوراها ى اسلامى کار و ساختار بسیج کشاورزان  به سوی استقلال و دفاع از منافع صنفی یکى دیگر از پدیده هایی  است که موجب تقویت و تداوم اعتراضات کارگری شده و تاثیر مضاعف بر روند مطالبات صنفی در کشور داشته است.

ما از برقراری پیوند هر چه مستحکم‌تر و چند سویه میان جنبش‌های اجتماعی گسترده و گوناگون موجود در جامعهٔ متلاطم ایران استقبال می‌کنیم و آن را مهم‌ترین عامل و مؤلفهٔ دست‌یابی یکایک این جنبش‌ها به خواست‌های بر حقّ خود و لازمهٔ تحقق تحول سیاسی کلان در کشور در راه استقرار نظام جمهوری برخاسته از اراده و رأی آزادانه، برابر حقوق و دموکراتیک مردم و مبتنی بر مجموعهٔ مبانی حقوق بشر می‌دانیم. حرکت جنبش‌های اجتماعی در این سو و دستاوردهای چشم‌گیر آن درهم تنیدگی تضمین‌کنندهٔ آیندهٔ ایرانی آزاد و آباد و مرفه خواهد بود.

ما فداییان خلق ایران که از بدو شکل‌گیری جنبش و بنیان‌گذاری سازمان خود همواره در راه تأمین منافع کارگران و زحمتکشان مبارزه کرده‌ و به ویژه در سال‌های پس از انقلاب ضدسلطنتی بهمن ۵۷ در راه تشکل‌یابی کارگران کوشیده‌ایم، از تثبیت جای‌گاه جنبش کارگری در مرکز تقل تحولات اجتماعی میهن استقبال می‌کنیم و این دستاورد را فرخنده می‌داریم.

سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) روز جهانی کارگر را به کارگران، زحمتکشان و حقوق بگیران ایران و تشکلات آنها تبریک می گوید و از مبارزات چشمگیر و روشن گرانه آنها و از حق اعتراض و اعتصاب برای رسیدن به مطالبات مطرح شده شان حمایت میکند.

هیئت سیاسی و اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

اول ماه مه ۲۰۲۲

سرکوب رهبران و تشکلات مستقل صنفی کارگران را متوقف کنید!

دستمزد کارگران را متناسب با هزینه های زندگی افزایش دهید!

به تبعیض دستمزد بین زنان و مردان خاتمه دهید!

خواست کارگران و زحمتکشان جهان صلح، آزادی، و عدالت اجتماعی است!

پیروز باد جنبش متحد کارگران جهان! 

 

تاریخ انتشار : ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۴:۲۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴

سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان