جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵

جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!
در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی
بیژن نه برای جان، که برای معنا می‌جنگید. او آخرین متن دفاعیه‌ی جزنی را خوانده بود و سطری از آن را هیچ‌گاه فراموش نمی‌کرد: "آزادی را نمی‌شود خاموش کرد؛ حتی...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ٨ نفر از همراهان زندانی
در آستانه ۲۹ فروردین، پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی در تپه‌های زندان اوین توسط مأموران ساواک هستیم که روز بعد اعلام شد آنان حین...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: محمد توسلی
نویسنده: محمد توسلی
اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه
حزب تودهٔ‌ ایران مبارزهٔ جزنی و یارانش در زندان‌های محمدرضاشاه را نماد روشنی از پیکار مبارزان دلیر راه آزادی، استقلال و عدالت اجتماعی می داند که در تاریخ میهن ما...
۲۹ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب توده ایران
نویسنده: حزب توده ایران
یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم
مجامع اسلامی ایرانیان: وطن عزیز ما ایران، در درازنای تاریخ پر فراز و نشیب خود، همواره شاهد مبارزه و ازخودگذشتگی و شهادت جوانان آرمان خواه از نحله های گوناگون، از...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی
گفتم: اگر قرار است هریک از ما در راه آرمانهای بشری و فکری خود جان بدهیم. تفاوت زیادی نخواهد داشت که در این مرحله و به این صورت و یا...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: بیژن جزنی
نویسنده: بیژن جزنی
بازگشت به آینده: یادداشتی درباره‌ی «سینمای آزاد» و فیلم‌سازی آماتور
سینمای آزاد با ایجاد تشکیلاتی غیرمتمرکز و گسترده، در طول یک دهه توانست علاقه‌مندان زیادی را در سراسر ایران جذب کند. آنها با ساده‌سازیِ آموزش فیلم‌سازی، استفاده از قابلیت‌های دوربین‌های...
۲۸ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: نوید آرمان
نویسنده: نوید آرمان

گزارش برنامه پالتاک بمناسبت «۱۶ آذر»

بمناسبت فرارسيدن «16 آذر»، روز دانشجو در ايران، گروه کار جوانان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، برنامه پالتاکی با شرکت دکتر کاظم کردوانی، مهدی فتاپور و سيامک کلهربرگزار نمود. بخش هائی از اظهارات 3 سخنران اين برنامه، متنی است گزارش گونه که در اختيار خوانندگان محترم قرار می گيرد.

گروه کارجوانان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) برنامه پالتاکی بمناسبت گرامی داشت ۱۶ آذر ۲۰۱۵ بر گزار کرد.

 سخنرانان این برنامه عبارت بودند از:

– دکتر کاظم کردوانی، جامعه شناس و از دبیران سابق کنفدراسیون دانشجویان و محصلین ایرانی- خارج از کشور

– مهدی فتاپور، عضو شورای مرکزی سازمان، ازفعالین سابق جنبش دانشجویی و مسول سازمان دانشجویان پیشگام

– سیامک کلهر، عضو شورای مرکزی و مسول گروه کار جوانان سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

مدراتوری برنامه را رفیق مریم تنگستانی بر عهده داشت.

 آغاز‌گر برنامه رفیق سیامک کلهر بود که سخنانش را با خوش آمد گویی به شرکت کنندگان و تشکر و سپاس از سخنرانان، تبریک ۱۶ آذر و گرامی‌داشت یاد جانباختگان جنبش دانشجویی میهن بویژه شهدای ۱۶ آذر آغاز کرد. رفیق کلهر ابتدا اشاره‌ای اجمالی به این روز بزرگ  و حضور دانشجویان و جوانان میهن در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ داشت و آنرا برآمد تاریخی و اعلام استقلال جنبش دانشجویی ایران از حکومت و مقابله با دیکتاتوری شاه و دفاع از استقلال وطن دانست.

رفیق کلهر در سخنانی رمز پایداری جنبش دانشجویی را در این دانست که دانشجویان فرزندان مردم و  بر خواسته از اقشار مختلف جامعه‌اند و مطالبات آنها جدا از مطالبات عمومی مردم نیست؛ از اینرو در پیوند و ارتباطی تنگاتنگ با مبارزات سایر جنبش‌های اجتماعی از جمله جبش های کارگری، زنان، معلمان و … می باشند. رفیق کلهر در ادامه و در ترسیم سیمای این جنبش گفت:

در شرایط خفقان و دیکتاتوری که احزاب سیاسی مترقی و مستقل از حکومت امکان حضور در جامعه و فعالیت آزاد ندارند، بنوعی جنبش‌های اجتمایی و مشخصا جنبش دانشجویی وظیفه احزاب و سازمانهای سیاسی را به دوش می کشند. از اینرو، گاه خواسته ھای صنفی تحت تاثیر خواسته ھای سیاسی قرار می‌گیرد.

رفیق کلهر، سپس به روند حوادث پس انقلاب پرداخت و گفت حکومت ولایی همچون حکومت ستم شاهی ، صدای ازادیخوه دانشجویان را برنتافت و به مقابله با آن پرداخت و سناریو هایی از قبیل انقلاب فرھنگی، تصفیه ھای گسترده دانشجویان و اساتید، ھجوم و سرکوب وحشیانه ۱۸تیر را آفرید و با زور و ارعاب جو دانشگاه ھا را پادگانی کرد با این هدف که صدای این جنبش جوان را خاموش کند.

اگرچه در سایه استبداد و دیکتاتوری ولایی،اکنون جنبش دانشجویی بنوعی دچار رکود مقطعی شده است، اما  دانشگاه و دانشجو همچنان زنده است و نقش آفرین و از  هر فرصتی، روزنه ای برای تغییر و تحول خواهد گشود و برآمد خواهد کرد.

رفیق کلهر در بخش پایانی سخنانش به خواسته‌های دانشجویی پرداخت و آنان را چنین بیان کرد:

 – برداشتن فضا و نگاه  امنیتی از دانشگاه و دانشجو 

 – استقلال و خودگردانی دانشگاه‌ها

 – ایجاد تشکل‌های مستقل دانشجویی

– ارتقاء سطح علمی دانشگاه‌ها

– تغییر سیستم نا عادلانه گزینش دانشجو و فراھم کردن شرایط یکسان برای ھمه داوطلبان ورود به دانشگاه

 سپس نوبت به سخنان آقای دکتر کاظم کردوانی رسید.

ایشان از ابتکار سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) برای برگزاری این مراسم قدردانی کرد وبر اھمیت تداوم برگزاری چنین نشست ھایی تاکید کرد و گفت: حضور روسای جمھور در این روز در دانشگاه‌ها نشان دھنده اھمیت ان است، از طرف دیگر لازم است که با برپا کردن این نشست‌ها و روشنگری در مورد تاریخچه این روز در مقابل تلاشھایی که برای منحرف کردن تاریخ و منشاء این حرکت انجام می‌شود، ایستاد.

دکتر کردوانی در ادامه بخشی از نوشته سایت شرق آنلاین را خواند که در آن به ھویت انقلابی، اسلامی حرکت ۱۶ آذر اشاره شده بود. ایشان سپس به  تلاشھای جمھوری اسلامی برای سرکوب جنبش دانشجویی و بدست گرفتن جو دانشگاه ھا اشاره کرد و  گفت:

 طبق آمار موجود، جمھوری اسلامی از بھمن ۵۷ تا انقلاب فرھنگی ۵۹ حدود ۱۲۰۰۰ و از آن پس ۷۰۰۰ نفر از اساتید و کادرھای علمی دانشگاھھا شامل کادرھای تمام وقت، نیمه وقت و قراردادی را از کار اخراج کرده است و پس از  بازگشایی دانشگاه ھا کمیته ھایی برای بررسی صحت توبه دانشجویانی که به دانشگاه برگشته بودند تشکیل داد،این امر موجب اخراج تعداد دیگری از دانشجویان از دانشگاه شد.

آقای کردوانی  در ادامه سخنانش گفت: یکی از روش‌های حاکمیت برای سرکوب و به انحراف کشاندن جنبش دانشجویی تشکیل دفتر تحکیم وحدت بود که این تشکیلات به مرور زمان دچار دگردیسی شده و عناصر مترقی زیادی از دل آن بیرون آمدند.  در زمان اصلاحات، ایده ایجاد پارلمان دانشجویی مطرح شد که می‌توانست امکاناتی برای دانشجویان غیر اسلامی فراھم کند که به دلیل شکست اصلاحات این ایده نیز شکست خورد. پس از شکست اصلاحات جنبش دانشجویی باید جداگانه بررسی شود.

دکتر کردوانی در ترسیم جنبش دانشجویی امروز ایران و رابطه چپ با جنبش دانشجویی گفت:

۱- قاعدتا امروز ما جنبش دانشجویی به عنوان جنبش صنفی دانشجویان نداریم و بیشتر شاهد فعالیت‌های دانشجویی هستیم؛

۲- حزب کمونیست کارگری در رابطه با جنبش دانشجویی ضربات زیادی به چپ زده است؛

۳ – “چشم اسفندیار” جنبش چپ عدم وجود نگاه مدرن به نھاد ھای مدنی است که صرفا جنبه ھای صنفی و غیر سیاسی دارند جدا از ھرگونه ایدئولوژی باید کوشید که دانشگاه را به خانه دانشجو تبدیل کرد و آنچه که خواسته دانشجویان است را در حذف ایدیولوژیک بودن دانشگاه و مبارزه با دانشگاه ایدئولوژیک دانست.

سخنران سوم  رفیق مھدی فتاپور بود.

ایشان ابتدا تاکید کردند که اھمیت ۱۶ آذر نه در تاثیری است که بر جامعه گذشته است بلکه اھمیت این روز بیشتر در شکل سنبولیکی است که برای جنبش دانشجویی پیدا کرده و از این جھت باید به آن اھمیت داد.

رفیق فتاپور در بخشی از سخنانش و در پاسخ به این پرسش که آیا امروز جنبش دانشجویی داریم یا  نه، به تاریخچه جنبش دانشجویی از ابتدای تاسیس دانشگاه‌ها اشاره کرد که در آن زمان جنبش دانشجویی دارای خواسته‌های کاملا مشخص صنفی بود که در اشکال مختلف و با فراز و نشیب‌هائی مطرح می‌شدند.

از نظر ایشان جنبش دانشجویی خالص، صرفا جنبه صنفی دارد، ھمانطور که جنبش کارگری نیز دارای خواسته ھای روشن صنفی است؛ اما در جنبش دانشجویی به دلیل شکل خواسته‌ها و ماھیت عمدتا آرمان‌خواھانه جوانان، مرز بین خواسته‌های صنفی و سیاسی در این جنبش بسیار باریک و شکننده است. ما باید بین جنبش‌های صنفی دانشجویی و کارگری و تلاش‌هایی که نیروھای چپ برای تاثیر گزاری بر این جنبش ھا می‌کنند تفاوت قائل شویم.

وی در ادامه سخنانش گفت: امروز ضرورت دارد که ارزش‌های روانشناسانه نسل جوان جامعه و اشکال جدید مبارزاتی منطبق بر این ارزش ھا مورد مطالعه قرار گیرد .

رفیق فتاپور در بخش پایانی سخنانش در مورد ویژگی‌های جنبش دانشجویی به نکات  زیر اشاره کردند:

دانشجوی جوان اصولا دغدغه حفظ موقعیت شغلی نداشته و مسئولیت مستقیم خانوادگی ندارد و از طرف دیگر (خصوصا در گذشته) مورد احترام جامعه است در نتیجه دارای اعتماد به نفس بالایی بوده و برای خود وظیفه و در خود توانایی ایجاد تغییر می بیند. بھمین دلیل پتانسیل بالایی برای رادیکالیزه شدن داشت و هنوز نیز دارد.

از طرف دیگر چون دانشجو با علم سرو کار دارد برای عناصر غیر علمی و خرافی و مذھبی نفوذ نا پذیر تر است.

حاکمیت در مورد حرکات دانشجویی بسیار حساس است و اغلب راه حلی جز  فشار و سرکوب برای کنترل ان نمی بیند. پادگانی کردن دانشگاه‌ها و ستاره دار کردن دانشجویان اخراج و بازداشت آنها به دلیل ھمین امر است.

بخش بعدی برنامه شرکت کنندگان به طرح پرسش از سخنرانان و اظھار نظر پرداختند، پس از پاسخ سخنرانان به سوالات شرکت کنندگان، برنامه با پخش ترانه سرودهای خاطره انگیز دانشجویی به پایان رسید.

 

تاریخ انتشار : ۲۵ آذر, ۱۳۹۴ ۹:۳۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

تصویری انسانی از بیژن جزنی در خاطرات هارون یشایایی

پیام محمد توسلی، دبیرکل سابق نهضت آزادی ایران؛ پنجاهمین سالروز اعدام #بیژن_جزنی همراه با ۸ نفر از همراهان زندانی

اطلاعیهٔ حزب تودهٔ ایران: به یاد بیژن جزنی و یاران در پنجاهمین سالگرد تیرباران جنایتکارانه آنان بدست حکومت شاه

یاد و خاطره بیژن جزنی و دیگر شهدای راه رهایی ملت ایران از استبداد و وابستگی را گرامی می داریم

نامه های زندان؛ دو نامه از بیژن جزنی به میهن جزنی