دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۴

دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۴

در استقبال از صدور حکم جلب بین‌المللی نتانیاهو و گالانت به اتّهام ارتکاب جنایت علیه بشریّت!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) این اقدام جسورانهٔ دیوان کیفری بین‌المللی را می‌ستاید، از آن حمایت می‌کند و آن را گامی چشم‌گیر در جهت تلاش جامعهٔ جهانی برای مقابله با...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دروغ و جنگ درسیاست امریکا
هریک از این مراحل پشت سرگذاشتن خط‌های قرمزی است که اصولاً قدرت‌های با مسئولیت به آن می‌اندیشند و به رعایت آن پایبند هستند اما امریکائی‌ها و ناتو غره از پیشرفت‌های...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: اسد کشتمند
نویسنده: اسد کشتمند
۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران
به گزارش مرکز آمار ایران در بهار امسال درمجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به‌‏ دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شده‌‏اند که از این رقم ۱۵ هزار و...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا

یهودی ستیزی و اما و اگر بخشی از جامعه روشنفکری و سیاسی در محکومیت آن

"اليت" جامعه ما، به ويژه بخش چپ آن،....کشتار يهوديان را با نگاه به جهان، به صهيونيسم و تلقی از کشور اسرائيل پيوند داده و هنوز مشکل ذهنی خود را با امر پذيرش دولت اسراييل به عنوان يک واقعيت حل نکرده است

همین چند ماه پیش بود که دو جوان از آشنایان از ایران مهمان من بودند، هردو اهل مطالعه و آشنا و در گیر با مسائل اجتماعی. با هم به دیدن “موزه تاریخ صد ساله آلمان” رفتیم. به بخشی رسیدیم که مربوط به سلطه فاشیسم در آلمان بود و اسنادی را در باره کشتار یهودیان به نمایش گذاشته بود. در اینجا یکی از آن دو جوان پرسید آیا درست است که نابودی یهودیان در اردوگاهها ی مرگ دروغ است و کشتار یهودیان این ابعاد را نداشت؟
من که انتظار چنین طرز فکری را از طرف آنها نداشتم حیرت زده کمی سکوت کردم . جوان دیگر ادامه داد می گویند آلمانی ها اجازه ساخت فیلم در باره دوران فاشیسم را ندارند و متفقین روایت خودشان را از آن دوران اشاعه می دهند. ما به راهمان ادامه دادیم و فکر کردم با دقت بیشتری بر زیر نویس عکس ها و اطلاعات کناری مکث کنیم. 

چندی پس از این موضوع تلویزیون آلمان بازی فوتبال دوستانه بین تیم های ملی ایران و آلمان را که در تهران برگزار می شد، بطور زنده پخش می کرد. هنگام پخش سرود ملی آلمان زمانی که دوربین بر روی تماشاچیان گذر می کرد، صحنه شرم آوری را نشان داد . عده ای از تماشاچیان که تعدادشان کم نبود دستهایشان را به علامت سلام هیتلری بالا آورده بودند. مفسر آلمانی که انگار غافلگیر شده بود با گفتن “حرکت عده ای منحرف” از روی آن رد شد. گویا در مطبوعات ایران پس از آن هیچ تاملی بر این حرکت نشد.
می شود تصور کرد با توجه به روحیه ای که در بین تماشاگران جوان چنین مسابقاتی در یک استادیوم به وجود می آید، این حرکت از روی انگیزه نبوده و یا ناخودآگاه و بدون فکر قبلی بوده است. حتی می شود تصور کرد که جوان ناآگاه ایرانی به تصور خود این حرکت را برای همبستگی با بازیکنان آلمانی انجام داده است و این ها همه همان روی واقعیتی را نشان میدهند که باید دید و آشکار کرد. 
واقعیتی است که در کشور ما حتی مکثی کوچک بر این فاجعه بشری یعنی نسل کشی یهودیان در جنگ دوم نشده است. در کتابهای درسی در مدارس به تبع سیاست آموزشی رسمی در این مورد سکوت شده تا آموزشگران بتوانند بطور شفاهی سیاست رسمی یهودی ستیزی را پیش ببرند. حتی در دانشگاهها اوضاع بهتر نیست . دختر دانشجویی از دانشگاه تهران می گفت که در دانشگاه استادش رسما کشتار یهودیان در جنگ دوم را دروغ می نامید. 
در ٢٧ سال گذشته برخوردها در مورد جنایت بر یهودیان در طیف های مختلف حکومت به دلیل ایدئولوژی حاکم بر آن از یک جنس ولی با شدت های مختلف، یکسان بوده است. فرش قرمز پهن کردن برای افرادی مانند روژه گارودی در زمان احمدی نژاد روی نداده است و هم چنین انفجار مرکز یهودیان در آرژانتین که به کشته شدن چندین شهروند این کشور انجامید.
سال گذشته پلیس انگلستان اعلام کرد که دلایل مستندی مبنی بر دخالت سفیر وقت جمهوری اسلامی در این جنایت در دست دارد ولی پس از چندی با تهدیدات جمهوری اسلامی این قضیه مسکوت ماند. آیا صهیونیست خواندن تمام مردم اسراییل توسط رسانه های رسمی و ابراز شادمانی از عملیات انتحاری در این کشور که مردم بیگناه را به کشتن می دهد، صرفا دلیل سیاسی دارد و یا نشان از دشمنی بنیادگرایان پیرو یک ایدئولوژی با انسان هایی دیگر است. 
طیفی که احمدی نژاد از آن گروه است، سالهاست که بطورعلنی با دروغ خواندن بخشی از تاریخ بشریت مقابله خود را با بشریت مترقی به نمایش می گذارد. اکنون این فرد در موقعیت ریاست یک دولت سخنان احمقانه و جنون آمیزی را در مورد دروغ خواندن کشتار شش میلیون یهودی توسط فاشیستها سر می دهد ، او اهداف سیاسی مشخصی را دنبال می کند.
این طیف می خواهد از سویی با ایجاد فضای بحرانی و متشنج در روابط بین المللی امتیاز کسب کند و از سوی دیگر کسانی را که درداخل در صفوف خود توانسته بسیج کند، در حالت برانگیخته نگاه دارد و مطالبات مردمی را پس براند. پس از سخنان احمدی نژاد چند تن از نئو فاشیستهای اروپایی که در کشور خود تحت تعقیب بودند از سفارتخانه های جمهوری اسلامی برای مقابله با قوانین کشور خود کمک خواستند و به خوبی پیوند فاشیستهای دوسوی دنیا را نشان دادند. 
پس از جنگ جهانی دوم سازمانهای ملی، بین المللی و دولت های بسیاری از کشورها با حساسیت ویژه ای به این بخش شرم آور از تاریخ بشریت برخورد کردند ولی بار اصلی کارزار بر دوش هنرمندان و روشنفکران بود تا انسان ها این فاجعه را به فراموشی نسپارند.
آنها دقایق این فاجعه انسانی را ثبت کردند . هزاران کتاب در این مورد نوشته شد و بازماندگان این فاجعه آنگاه که از شوک این واقعه درآمدند خاطرات خود را به روی کاغذ آوردند، صدها فیلم در این مورد ساخته شد و اسناد مستند این نسل کشی جمع آوری و حفظ شد.
از دهه هفتاد به بعد به طور مشخص جنبش وسیعی توسط روشنفکران به راه افتاد تا دولت های کشورهای خود را وادار کنند که از روی این واقعه به سکوت نگذرند. تلاش عظیم روشنفکران آلمانی در کنار روشنفکران دیگر کشورها متوجه این موضوع بود که پرهیز و نفرت از نژاد پرستی را به حافظه جمعی ملت های خود بدل کنند.
در واقعیت، صف بندی حول کشتار یهودیان صف بندی بشریت مترقی از یکسو و افکار نژادپرستانه و جنایتکارانه از سوی دیگر است، افکار نژادپرستانه و جنایتکارانهایی که در جنگ دوم خود را به تکنیک و علم مجهز کرد و دستگاه بورکراسی را به خدمت گرفت تا کشتار جمعی را سازمان دهد.
تاثیر تلاش عظیم روشنفکران این سوی دنیا بر افکار ما ایرانیان چه بوده است. نویسندگان و مترجمین و هنرمندان ما چه قدر از این تلاش ها را بازتاب داده اند. متاسفانه بازتاب کمرنگ آن در عرصه هنر و ادبیات و تفکر و بی توجهی فرهیختگان جامعه و دست اندرکاران این عرصه ها، به این نتیجه منجر شده است که نسل جوان ما در مقابل ادبیات رسمی حکومتی، بی دفاع بماند و به جایی نتواند دست خود را بیاویزد. 
آیا بازتاب ناچیز این تلاش ها صرفا از روی بی توجهی و پیوند نداشتن با آن واقعه بوده است؟
عرصه هنر و فرهنگ و سیاست غیر دولتی در شکل غالب خود این فاجعه را با مسئله فلسطینیان در چنان پیوندی قرار داد که مطرح کردن کشتار یهودیان و محکومیت آن را به معنای فراموشی حق فلسطینیان می دید و ترجیح می داد و یا می دهد که اصلا این فاجعه تاریخی را به یاد نیاورد، از آن سخن نراند و دستاوردهای بشریت در بازتاب این فاجعه را نبیند. این موضوع فقط به دوران جمهوری اسلامی که خط قرمز های ایدئولوژیک از نوع اسلامی هم در آن عمل کرده، محدود نمی شود.
“الیت” جامعه ما، به ویژه بخش چپ آن در این عرصه با این واقعیت تاریخی، برخوردی سیاسی، ایدئولوژیک و یا “اسلامی” داشته است. کشتار یهودیان را با نگاه به جهان، به صهیونیسم و تلقی از کشور اسرائیل پیوند داده و هنوز مشکل ذهنی خود را با امر پذیرش دولت اسراییل به عنوان یک واقعیت حل نکرده است. از این نظر می توان گفت، یهودی ستیزی و اسراییل ستیزی در پیوند با یکدیگر قرار می گیرند.
مخالفت با سیاست های دولت اسراییل به هیچ وجه نباید در ارتباط با این دوعرصه باشد. بخش بزرگی از فعالین فکری و سیاسی در کشور ما، هنوز متاسفانه در برخورد با این واقعیت های تاریخی و مشخص، مشکل جدی فکری دارد. همه جور اما و اگر می کند، دهها مسئله دیگر را همزمان مطرح می کند و هم سطح می انگارد که سر آخر نتوانی بفهمی موضوع اصلی چیست. واکنش در مجموع ضعیف جامعه روشنفکری و سیاسی ایرانی در قبال سخنان شرم آور احمدی نژاد در نفی “هولوکاست” و کشتار یهودیان خود دلیل این مدعاست.

تاریخ انتشار : ۲۸ دی, ۱۳۸۴ ۷:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در استقبال از صدور حکم جلب بین‌المللی نتانیاهو و گالانت به اتّهام ارتکاب جنایت علیه بشریّت!

دروغ و جنگ درسیاست امریکا

۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح