با فرخ نگهدار سیاستمدار کهنهکار، جمهوریخواه و اصلاحطلب پرسیدهام: جنگ چرا و چهگونه آغاز شد؟ و چهگونه پایان خواهد یافت؟ بنیادهای سیاسی و رامیاریگ این جنگ چیست؟ و به کجا میرسد؟ در جنگ ایران و اسراییل چه باید کرد؟ و کجا باید ایستاد؟ چه گونه میتواند یکصدا و همدل ایران و ایرانیان را پای گفتوگو، دیپلماسی و صلح کشاند؟ و اسراییل و همپیمانان او را ناکام گذاشت؟ در دولت و حکومت برسرکار چه باید روی دهد که ایران از ورطه ی این جنگ تحمیلی و چپانده شده به سلامت بگذرد؟ چهگونه میتوان پا ی آمریکا را از این جنگ بیرون گذاشت و نقشه ی راست وحشی اسراییل که با همکاران راست وحشی ایرانی همآهنگ شده است را نقش برآب کرد؟
چهگونه میتوان با شیبی آرام که هم برای پادایستمان (Opposition) ایرانی امیدانگیز باشد و هم برای ایستمان (Position) هراسانگیز نباشد، دولت جنگ را به دولت گذار دگردیسید و تصمیمسازی و تصمیمگیری در باره ی جنگ و صلح را به اراده ی مردم سپرد؟ آسیبشناسی جنگ در ایران آشکارا به شکاف مردم وحکومت میرسد، و بسیار خردمندانه است که پاسخ به جنگ و جنگافروزی در پرداختن به آسیب مادر درمان و چاره شود. تنها یک دولت ملی و مردمسالار است که میتواند با سامانش قدرت و داوری صلح، رامداری و آرامش را در ایران پایدار کند.
سپهر سیاست را چهگونه باید سامانید؟ و چهکسانی میتوانند این راه ناهموار را هموار کنند؟ آیا همبودمان شهری (جامعه ی مدنی) در زمین سوخته ی ایران برخواهد خاست و امکانی برای یک جمهوری ایرانی خواهد رست؟ یا در این برهوتی که نوسازی خرکی و سرکوب درازدامن پسانداخته است، برآمدن و بالاییدن همبودمان شهری و سامانش قدرت و داوری همچنان دور از دست مینماید؟ و هنوز هزینهها ی بسیاری باید پرداخت؟ دامها ی اجتماعی و همبودیک چرا در ایران امروز به درستی دریافت نمیشود؟ و راهی برای گذار از آنها گشوده نمیشود؟ جنگ در همبودمانها چهگونه آغاز میشود؟ و کار میکند؟ جنگ میان ایران و اسراییل چه هنایش و تاثیری بر همبودمان ایرانی خواهد گذشت؛ و آیا میتواند در برآمدن یک دولت، حکومت و ساختار ملی بهکار آید؟ برای پایانیدن به جنگ چه باید کرد؟ و آیا امکانی برای برآمدن یک دولت ملی و گشایش این گره کور و تاریخی هست؟ آیا سرانجام مردمان ایران میتوانند بر سرنوشت خود چیره و حاکم کنند؟
با همرسانی و بازخوردها ی خود به این گفتوگو ادامه دهید و بخشی از جریانی باشید که راه میبرد و نه راه برده میشود. از پسند (سابسکرایب) این کانال که کانالی برای شنیدن صداها ی تازه است هم کوتاهی نکنید؛ همه ی راهها ی بزرگ با همین گامها ی کوچک آغاز میشود.