@apahlavan
دکتر مقدم پیرمردی آرام و متین بود، دبیر شیمی ما در سه سال آخر دوران دبیرستان و تنها داروخانه شهر هم به همت او دا یر… او همیشه در خلال درس میگفت:
«۱۰ ٪ ثروت جهان در کشور ماست!…» منظور اصلی اش وجود ۱۱۸ عنصر جدول مندلی ف^ در خاک ایران بود… جدولی که هفت ردیف داشت و هجده ستون… نخستین عنصرش هیدروژن بود و آخرینش با شماره ۱۱۸ ، اوگانسون…
سا لها بعد به لطف کار در صنایع و از جمله صنعت سیمان با عناصر کانی دیگری آشنا شدم، همکاری با افراد صاحب نظر و خوش فکر در مهندسی شیمی، مهندسی معدن و مهندسی مواد نیز سبب شد آموخته های اندکم، کمی فزونی یابد… و در خلال این سا لها پژواک این گفتار دکتر مقدم هم در ذهن و اندیشه ام…«یعنی با این همه ثروت، چرا فقیریم؟!..» هدف و جان کلام پنهان او در مطرح نمودن این پرسش این بوده که داشتن ثروت ، یک چیز و هوشمندی و ایجاد ظرفیتهای لازم برای بهره برداری از ثروت، چیز دیگریست… در واقع دارایی اصلی و ماندگار نه منابع معدنی چون نفت و گاز و معدن که سرمایه های انسانی یعنی داشتن فناوری و شریک شدن در داشته های د یگر کشورهاست.
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
در جهان امروز رقابتی سنگین برای دستیا بی و مدیریت و بهره بردار ی از منابع و در راس آنها عناصر^^ با ارزش جدولِ مندلیف خواهد بود… حال نگرانی آنجاست که علمِ بی مرز دنیایِ کنونی، مترصد غلبه بر خردمند یست آن هم در صحنه ی تقابل جنگ افروزان و صاحبان سلاحهای مرگبار با انبوه مردمانی که خواهان صلح اند…و این روزها ایرانِ ما اسیرِ عفریتِ جنگیست که همگان می دانند جغد جنگ در طول تاریخ، شوم بوده… « فغان ز جغد جنگ و مرغوای او /که تا ابد بریده باد نای او/بر یده باد نای او و تا ابد/گسسته و شکسته پر و پای او… »
در تاریخ آمده که اپکتیتوس، حکیم رومی )قرن اول میلادی( از بد روزگار به بردگی افتاده بود، روزی صاحبش، از روی سبکسر ی، پای او را به چوب بست و شروع کرد به زدن… اپکتیتوس گفت: «ارباب نزن؛ میشکند…». آن مرد گوش نکرد و پا شکست .
اپکتیتوس گفت: «نگفتم می شکند»؟!
پ ینوشت:
^.جدول تناوبی عنصرهای شیمیایی یا جدول دور های عنصرهای شی میایی یا جدول مَندَل ی ف Periodic table یا periodic table of elements، نمایش جدولی عنصرهای شی میای ی بر پایه عدد اتمی، آرایش الکترو نی و و یژگ یهای شیمیایی آ نها است ودمیتری ایوان ویچ مِندِل یف ) ۸ فور یه ۱۸۳۴ – ۲ فو ریه ۱۹۰۷( ش یم یدان. پای هگذار جدول تناوبی
^^. ل یتیوم)Lithium با نماد شیمیایی Li یک فلز قلی ایی نقر های-سفید و نرم با عدد اتمی ۳…( ،
^^.کبالت) Cobalt یک عنصر ش یمیایی با نماد Co و عدد اتمی ۲۷ است. مانند نیکل، کبالت در پوسته زمین فقط به صورت ترک یبات شیمیایی یافت م یشود…(،
^^.ایند یوم )Indium. نشانه کوتاه آن In و عدد اتم ی آن ۴۹ است. ایندیوم یک فلز نرم سفید نقر های است و در برابر آب و هوا پایدار است… (،
^^.تانتالیوم) Tantalum با نشان Ta و عدد اتمی ۷۳ در جدول. تانتالیوم فلز ی واسطه براق، سخت، کمیاب و به رنگ آبی خاکستری است. سنگین، انعطافپذیر، بسیار سخت، ب هشدت در برابر اسیدها مقاوم و از هدایت الکتریکی و حرارتی خو بی برخوردار م یباشد…(،
^ ^.اورا نیوم) Uranium عدد اتمی آن ۹۲ و نشانه آن U است. اورانیوم شناخته شد هترین فلز پرتوزا است…(،
^ ^.پلوتون یوم )Plutonium یک عنصر ش یمیایی رادیواکتیو و فلزی است که نماد آن Pu و عدد اتمی آن ۹۴ م یباشد…( و …
واپسین روزهای خردا د۱۴۰۴- پهلوان
@apahlavan
#ریشه_در_خا ک
#شعر_فر یدون_مشیری در۳۰شهریور۱۳۰۵ در تهران خیابان ایران )عینالدوله ( به دنیا آمد و در بامداد روز جمعه۳ آبان ۱۳۷۹ در تهران درگذشت …
@khosroye_shirindahanan
@jane_shifteham