حدود سه ماه از مسمومیت دانشآموزان دختر در شهرهای قم، بروجرد، اردبیل و تهران میگذرد. اولین بار خبر مربوط به مسمومیت دانشآموزان هنرستان دخترانه نور شهر قم در نهم آذر ماه و همزمان با فراگیری شعار «زن، زندگی، آزادی» در دبیرستانها منتشر شد. این مسمومیت ها تا مدتی از طرف مسولین، یک اتفاق ساده تلقی و جدی گرفته نشد. مسئولین با تاکید بر مشخص نبودن علت این رویدادها اظهار داشتند که «در این باره بزرگنمایی شده است و مسئولان امنیتی و بهداشت و درمان پیگیر هستند.
بعد از مسمومیت های سریالی در مدارس دخترانه قم، و تکرار چند باره این مسمومیتها در بروجرد، حاکمیت بالاخره تحت تاثیر فشار والدین وافکار عمومی، مجبوربه گزارش دهی رسمی در این مورد گردید. به گزارش ایرناٰ (۱)، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور اظهار داشت که: پس ازمسمومیت چندین باره دانش آموزان درمدارس قم، مشخص شد، افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، به خصوص مدارس دخترانه تعطیل شوند.
مسمومیت های سریالی در مدارس دخترانه قم در چند ماه گذشته، و تکرار چند باره آن در بروجرد بیانگر آن است که این مسمومیت ها، مشابه اسید پاشی های اصفهان، نمیتواند بدون برنامه ریزی و اتفاقی باشد، به نحوی که دادستان رژیم از احتمال اقدامات مجرمانه عمدی صحبت کرد. آقای محمدتقی فاضل میبدی، استاد دانشگاه و حوزه، نیز با تایید بر عمدی بودن این حوادث، گروه «هزارهگرا» را مسئول مسمومیت دختران دانشآموز در شهر قم دانست (۲).
این مسمومیت ها یاد آور حملات نیروی داعش و طالبان به مکتب خانه ها و آموزشگاه های دختران در افغانستان است! عمدی بود ن مسمومیت دختران بی گناه اصلا جای تعجب ندارد، از این جماعت قبلا اسید پاشی هم دیده ایم. گویا پروژه اسید پاشی های اصفهان در حال تکرار است. اگر همان موقع عاملان حملات اسید پاشی در اصفهان شناسایی و محاکمه می شدند، امروز عده ای واپس گرا و متحجر بدتر از طالبان به جان دختران بی گناه ما در مدارس نمی افتادند. امروز عملگرایی طرفداران تفکرات طالبانی در حوزه زنان را باید به عنوان یکی از مؤلفههای تهدیدکننده امنیت ملی لحاظ کرد. دولت و کل نظام، مسئول تامین امنیت، سلامت و حفظ حقوق شهروندان خود بوده و قوه قضائیه بعنوان شاخک حسی جامعه مسئول پی گیری قضایی فاجعه و نیروهای امنیتی، مسئول جنبه های سیاسی طالبانی وگزارش دهی از چرایی این حادثه، به همراه معرفی آمرین وعاملین این فاجعه به دستگاه قضایی و افکار عمومی هستند.
جناح های قدرت مندی در این حاکمیت که نفوذ بسیار قوی هم در ارگان های نظامی امنیتی داشته و از دستاورد های جنبش “زن، زندگی، آزادی” در عرصه اجتماعی سیاسی، شدیدا احساس خطرمیکنند، با چراغ خاموش، سیاست عقب مانده طالبان در افغانستان را در مورد زنان پیش می برند. ایجاد تنش و تشنج در جامعه و ایجاد احساس ناامنی لازمه سرپا ماندن رژیمهای تمامیت خواه است، به همین دلیل عاماین مسمومیت دانش آموزان، طبق معمول، بازهم بدون روشن شدن آمرین، نیروهای خودسر اعلام شد. سوال این است که نیروهای خودسر چگونه وارد مدارس شده، آمرین این جنایات چه کسان و یا ارگان هایی هستند و اینکه پرونده های نیروهای خودسرقبلی در اسید پاشی در اصفهان و قتلهای محفلی کرمان به کجا رسید؟
مسمومیت های سریالی، عمل غیرانسانی ، دشمنی با تحصیل و آموزش زنان و انتقام از جنبش اخیر زنان است. مملکت در حال ارعاب است، امنیت روانی و بهداشتی ما را نشانه گرفته اند. به نظر میر سد که اراده جدی برای حل این فاجعه غم انگیز نیست. خواست افکار عمومی از دولت و حاکمیت پیگیری جدی تر این مشکل است. این کار که هدفمندانه و با لجبازی تمام انجام وتکرار میشود نشان از شبکه ای بودن ان داشته و بطور جدی انجام میشود. برای همین با ان بایدمقابله جدی کرد و در صورت نیاز باید از سازمان منع سلاح های شیمیایی (او پی سی دبلیو) کمک گرفت.
گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
منابع:
معاون وزیر بهداشت:مسمومیت دانش آموزان قمی ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود – ایرنا (irna.ir)
«هزارهگرایی» علیه «زن، زندگی، آزادی» | سایت خبری تحلیلی زیتون (zeitoons.com)