پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۷

پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۷

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران
آزادی از میان اجساد مردم، آوار خانه‌ها و بمباران کشور زاده نمی‌شود. دموکراسی را نه با موشک، بلکه با اراده و فداکاری خودمان می‌سازیم؛ نه با همدستی با دشمن، بلکه...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
نهضت آزادی ایران در راستای راهبرد تقویت همبستگی ملی که آثار برجسته آن را در جریان جنگ تحمیلی اخیر شاهد بودیم، بازگشت حاکمیت به مردم و تحقق مطالبات ملی از...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی
اکنون بیش از هر زمان، نیاز حیاتی جامعۀ ایران بازیابی و تقویت «استقلال اندیشه» و «سازمان‌دهی مستقل سیاسی» است. ما باید بتوانیم در دل بحران، بدون اتکا به حاکمیت یا...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سعید مقیسەای
نویسنده: سعید مقیسەای
اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید
حمله به زندان اوین، چه از منظر حقوق بین‌الملل، چه از دیدگاه وجدان انسانی، یک جنایت محض بوده و از مصادیق روشن جنایت علیه بشریت است. همزمان، آن‌چه جنبه‌ای دیگر...
۱۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!
کارگران و زحمتکشان نیک می‌دانند که راه رفع ستم‌های نزدیک به نیم قرن جمهوری اسلامی نه با جنگ و تجاوز علیه میهن هموار شدنی است و نه با تکیه به...
۱۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: راهکار سوسیالیستی
نویسنده: راهکار سوسیالیستی
چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
یوهان کرویف بازیکن بزرگ تاریخ فوتبال

نوبت من؛ داستان زندگی یوهان کرویفِ آژاکس؛ بازیکن بزرگ تاریخ فوتبال

یوهان کرویف بدون شک به عنوان یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال شناخته می‌شود. در طول دوران بازی، او مترادف با توتال‌فوتبال بود ، سبکی از بازی که در آن هر بازیکن می‌توانست در هر موقعیتی در زمین بازی کند. امروز فلسفه‌ی بازی او در تیم‌های در سراسر اروپا جاری است، از بارسلونا تا بایرن‌مونیخ و در بازیکنان از لیونل مسی گرفته تا سسک فابرگاس.....

یوهان کرویف بدون شک به عنوان یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال شناخته می‌شود. در طول دوران بازی، او مترادف با توتال‌فوتبال بود ، سبکی از بازی که در آن هر بازیکن می‌توانست در هر موقعیتی در زمین بازی کند. امروز فلسفه‌ی بازی او در تیم‌های در سراسر اروپا جاری است، از بارسلونا تا بایرن‌مونیخ و در بازیکنان از لیونل مسی گرفته تا سسک فابرگاس.

در حالی که کرویف در میدان کنترل کامل را در دست داشت، در خارج از زمین زندگی خود را با وحشتِ یک آدم‌ربایی و ورشکستگی آشفته می‌دید. او پس از بازنشستگی در سال ۱۹۸۴، به مربیگری روی آورد و سال‌های درخشانی را ابتدا در آژاکس و سپس در بارسلونا سپری کرد،‌ جایی که در آن با جوانکی به نام گواردیولا به قهرمانی اروپا هم رسید.

در سال ۱۹۹۹ کرویف به عنوان بازیکن اروپایی قرن انتخاب شد و پس از پله در نظرسنجی بازیکن جهانی قرن دوم شد. در مارس ۲۰۱۶ ، کرویف پس از نبردی دوباره ولی کوتاه با سرطان ریه درگذشت، که فوتبال جهان را در غرق احساسات بهت زده کرد. معلم و تحلیلگر درخشان بازی‌ای که عاشقش بود، «نوبت من» میراث یوهان کرویف است.

معرفی کتاب نوبت من

داستان زندگی یوهان کرویف

کتاب نوبت من داستان زندگی یوهان کرویف، بازیکن بزرگ تاریخ فوتبال

نوبت من داستان زندگی کرویف را از آژاکس شروع می کند. قبل از عزیمت به بارسلونا، هشت قهرمانی هلند و سه جام اروپا آنجا به‌دست آورد. در بارسا سال ۱۹۷۳، لالیگا را به دست آورد و به عنوان فوتبالیست سال اروپا معرفی شد. سه بار برنده‌ی توپ طلا شد و تیم ملی هلند را به فینال جام جهانی ۱۹۷۴ رساند که آنجا مغلوب آلمانی‌ها شد.

نوبت من، نامی است با ترجمه‌ای ناقص از اسم هوشمندانه‌ی «My Turn» که هم به دریبل معروف یوهان اشاره دارد و هم به نوبت او در گفتن حرف‌هایش. کرویف همه چیز را می‌تواند همینقدر چند وجهی و هوشمندانه ببیند و حتی غیر فوتبالی‌ترین خواننده‌ها را هم به شگفتی وا دارد.

کرویف نگرشی متفاوت به همه چیز دارد، ذهنش قوی، تحلیل‌گر و چند بعدی است و نه تنها در مسائلی مانند فوتبال که در بحث‌های ساختاری هم حرفی برای گفتن دارد.

این کتاب در سال ۲۰۱۷ فینالیست جایزه‌ی کتاب برتر سال هلند شد؛

**********

داستان رویایی که به واقعیت بدل شد! کتاب نوبت من، اتوبیوگرافی یوهان کرایف است که از رویای کودکی‌اش برای حضور در زمین استادیوم آژاکس، تا مربی‌گری برای این تیم نیز پیش رفت. این اثر که در سال ۲۰۱۷ نامزد دریافت جایزه‌ی کتاب هلند شده، قصه‌ی ظهور یک فوق‌ستاره در جهان فوتبال را روایت می‌کند.

درباره‌ی کتاب نوبت من

یوهان کرایف (Johan Cruyff)، اسطوره‌ی فوتبال هلند، از پیشگامان اصلی فلسفه‌ی توتال فوتبال بود که در حال حاضر بر سبک‌های مربیگری و بازی در بسیاری از باشگاه‌های پیشرو در سراسر جهان حاکم است. او با وجود این که در اصل یک هافبک تهاجمی بود، طبق همین فلسفه که به عنوان فوتبال شناور نیز شهرت دارد، در تمام پست‌های زمین بازی می‌کرد و از همین رو از اولین بازیکنان مقید به این فلسفه شناخته می‌شود. امروزه، فلسفه‌ی بازی او در تیم‌های سراسر اروپا، همانند بارسلونا و بایرن مونیخ و در سبک بازی بازیکنانی همچون لیونل مسی و فابرگاس، ادامه پیدا کرده است. کتاب نوبت من (My Turn)، زندگی‌نامه‌ی خودنویس کرایف است و خاطراتی از روزهای کودکی او که رویای حضور در تیم آژاکس را داشته، تا زمانی که به یکی از بزرگترین بازیکنان فوتبال تبدیل شده.

این اثر داستان زندگی حرفه‌ای و فوتبالی کرایف را روایت می‌کند که در آژاکس شروع شد؛ جایی که او ۸ قهرمانی در لیگ برتر هلند و ۳ قهرمانی در جام ملت‌های اروپا را به دست آورد. در اولین فصل حضورش در بارسلونا در سال ۱۹۷۳، قهرمان لالیگا شد و نیز عنوان بهترین فوتبالیست اروپا را از آن خود کرد. او سه بار برنده‌ی توپ طلا شد و تیم ملی هلند را به فینال جام جهانی ۱۹۷۴ رساند. پس از دوران بازی در زمین، مربیگری آژاکس و بارسلونا را بر عهده داشت و بارسلونا با هدایت او در سال ۱۹۹۴ قهرمانی لیگ قهرمانان اروپا را از آن خود کرد. یوهان کرایف، علی‌رغم موفقیتی که در زمین بازی داشت، زندگی چندان موفقی را تجربه نمی‌کرد. اما در سال ۱۹۹۹، به عنوان بهترین بازیکن قرن اروپا انتخاب شد و در نظرسنجی بهترین بازیکن قرن جهان، در رده‌ی دوم، پس از پله قرار گرفت. کتاب نوبت من، به خوبی تمام جزییات زندگی این بازیکن اسطوره‌ای را روایت کرده است.

محبوبیت و شهرتی که یوهان کرایف به دست آورده، تنها برآمده از موفقیت چشمگیر او در فوتبال هلند و اسپانیا نیست. بلکه از اثربخشی او بر کلیت ورزش فوتبال نشأت می‌گیرد. فلسفه‌ی توتال فوتبال که با بازی‌های او جان گرفت و وارد تیم‌های مختلف شد، از سبک‌هایی است که امروز در بسیاری از تیم‌های مطرح و توسط بسیاری از بازیکنان مشهور دنبال می‌شود.

این اثر به قلم ماشاالله صفری و طاها صفری به فارسی برگردانده شده و توسط انتشارات گلگشت به چاپ رسیده است.

یوهان کرویف بدون شک به عنوان یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال شناخته می‌شود.

نکوداشت‌های کتاب نوبت من

  • اثری در رابطه با بازیکنی که بیشترین تلاش را برای بهبود فوتبال در طول تاریخ داشته است. (Gary Lineker)
  • کرایف بازیکنی بود که در هر لحظه می‌توانست شما را شگفت‌زده کند. سبک بازی او که موسوم به توتال فوتبال است، به‌قدری تاثیرگذار بود که توانست تحولات بزرگی در فوتبال ایجاد کند و حتی هنوز هم بازیکنان زیادی از این سبک پیروی می‌کنند. (Eric Cantona)
  • کافی بود بخواهد تا در موقعیتی در زمین بازی کند؛ در آن صورت، می‌توانست بهترین بازیکن آن موقعیت باشد. (Bobby Charlton)

در بخشی از کتاب نوبت من می‌خوانیم

بزرگتر که شدم به تنهایی همه جا سرک می‌کشیدم و در خیابان با دوستانم فوتبال بازی می‌کردم. از همان زمان استادیوم آژاکس تبدیل به خانه‌ی دوم شد. تقریبا همیشه آنجا بودم و هیچ وقت خانه را بدون توپ فوتبال ترک نکردم. از پنج سالگی، وقتی برای کمک به عمو هِنک به استادیوم می‌رفتم، همیشه کیفِ کفش‌های فوتبال‌ام را همراه داشتم. شاید تیم یک بازیکن برای تمرین یا بازی کم داشت، که اکثر اوقات شانس با من بود، و البته بیشتر به این دلیل که دل‌شان برایم می‌سوخت. پوست و استخوان بودم، شبیه یک مِیگو، و دل آنها به حالم می‌سوخت که به این معنی بود که با وجود اینکه آنجا کاری نداشتم و حتی در تیم نوجوانان هم نبودم، از سنین بسیار کم با تیم آژاکس تمرین می‌کردم. نمونه‌ی دقیقی از باورِ جاری در زندگی من است که همواره تلاش کرده‌ام آن را به دیگران انتقال دهم: که می‌توانید یک تهدید را، مانند ظاهرِ شبیهِ مترسکِ من، به فرصت تبدیل کنید.

همیشه از من سوال می‌شود که بهترین خاطره‌ام به عنوان یک فوتبالیست چه بوده است. راستش را بخواهید، نمی‌توانم جزئیات زیادی را به یاد آورم، حتی چیزهایی مانند اولین گل‌ام برای آژاکس در خانه بعد از اینکه حرفه‌ای شدم. اما چیزی که بسیار روشن آن را به خاطر دارم، اولین باری است که اجازه پیدا کردم قدم روی چمن استادیومی پر از تماشاگر بگذارم. نه به عنوان فوتبالیست، با یک چنگک چمن‌های اطراف دروازه را سوراخ می‌کردم تا آب جمع نشود. تقریبا هشت ساله بودم، پدرم زنده بود و هیچ کس من را نمی‌شناخت، اما درون زمین مقابل استادیومی پر از تماشاگر، کمک می‌کردم تا چمن برای تیم آماده شود.

 

تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن, ۱۴۰۲ ۵:۳۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توهم آزادی از دهانۀ موشک: افشاگری علیه مدافعان حملۀ نظامی به ایران

محکومیت حمله به زندان اوین و ضرورت آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی

نیاز به بلوغ بیشتر سیاسی، و جسارت مدنی

اوین؛ زندانی که از آسمان بمباران شد و از زمین خیانت دید

آتش‌بس تا استقرار صلح پایدار!

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟