جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۶

جمعه ۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۳۶

روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی
شوخیِ تلخِ تاریخ!
اگر به‌فرض در جهان وارونۀ کنونی شانسی هم برای ربودن جایزۀ صلح نوبل برای یک صلح‌طلب قلابی چون ترامپ و به قول خود وی استقرار صلح از موضع اقتدار وجود...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن
هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.
جبهه اصلاحات ایران با انتشار بیانیه‌ای مصوبه اخير مجلس به منظور تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برخلاف مصالح ملی، امنیت کشور و منافع مردم ایران خواند و...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
نویسنده: جبهه اصلاحات ایران
بیانیه مجامع اسلامی ایرانیان در باره دستگیریها، اعدامهای اخیر و برخورد با مهاجران افغانستانی
فرصتی فراهم آمد تا بنا بر حافظه تاریخی، ایرانیان در مقابل تهاجم بیگانه، همبستگی ملی کم نظیری را به نمایش بگذارند که افکار عمومی را درجهان تحت تاثیر قرار داد...
۱۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان
نویسنده: مجامع اسلامی ایرانیان

شکست عقل و منطق در روسیه!

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود،

انتخابات ریاست جمهوری در روسیه پایان یافت و مطابق انتظار و همچنین برآیند آن، خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با  ۲۸/۸۷درصد پس از شماردن صدردصد آرا  رئیس جمهور روسیه شد.

گرچه در این میان مخالفین پوتین بر این باورند که تخلفات گسترده‌ای صورت گرفته است، غرب نیز انتخابات فوق را غیر دمکراتیک به تعبیر خود خواند، اما واقعیت این است که تخلفات گسترده‌ای که از وجود ان اطلاع می‌دهند، نمی‌توانسته است صورت بگیرد. نهایت این تخالفات را می‌توان در رقم ۸۷ درصد که در جای خود رقم وزینی است، خلاصه کرد.

واقعیت این است که جامعۀ روسیه حقیقتاً به پوتین رای داده است. اما از آن‌جایی که دیکتاتورها شیفتۀ ارقامی مانند بالای ۸۰درصد میباشند، در روز یک‌شنبه ۱۷ مارس نیز همین روی‌کرد به‌طور خودکار عمل کرد، رقم را به ۸۷ رساند.

در کشورهای “دمکراتیک” که قیچی و خط‌کش در دست حکومت‌هاست، اعداد وسیله هستند. اما جهت رسیدن به اصل چگونگی توجیه وسیله، پیش از آن نیاز به تبلیغات فریب در چارچوب بزرگ‌نمایی دست‌آوردهای کوچک، بازی با قیمت مایحتاج روز مره و کم‌ارزش جلوه دادن آن، خلاصه زامبی‌سازی جامعه‌ای که آمادگی زامبی شدن را دارد، می‌باشد.

واقعیت زندگی روسیه در اینجا با انتخاب مجدد یکی از خشن‌ترین دیکتاتور ها تمام نشد، بل تازه آغاز شد. هموسویتیکوس که امروزه به غار هموپوتینکوس تغییر مکان داده است، با این انتخاب فاجعه‌بار خود که برپایه سیاه سازی انتخابات، گزینه دیگری نیز موجود نبود، زمینه را برای پوتین مهیا نمود تا در آینده دور وی را افقی از کرملین بیرون آورد، عواقب قانون رهبر شدن در روسیه.

دقیقاً در چند ماه دیگر وضعیت روسیه دگرگون خواهد شد، “پیش‌روی”‌های درون جبهه که چند روز اخیر متوقف شده بود، کم‌کم جای خود را به پس‌روی خواهد داد، قیمت اجناس نیز سر به فلک خواهد کشید، فلج اقتصادی که از پس تحریم‌های غرب گریبان هموپوتینکوس را گرفته است، شدت بیشتری می‌یابد، سرکوب‌ها شدیدتر خواهد شد، فقر مهر خود را بر پیشانی همۀ ان کسانی که تحت تبلیغات “روس بزرگ” در صف‌های چندصد متری انتخاب پوتین ایستادند، خواهد زد. روس هنوز متوجه حقیقت انتخاب زندگی خود نیست، هنوز در خواب آشفتۀ تصرف جهان و گسترش حیطه نفوذ بی‌بدیل خود است.

ما ایرانیان زمانی که انگشت بنفش کردیم، ندیدیم که چه آیندۀ خطرناکی را برای خود فراهم ساختیم. آینده‌ای که قالیباف رئیس مجلس شد، رئیسی جنایتکار رئیس جمهور، نه صدایی از “امیر کبیر” (ظریف) درآمد نه حسن روحانی واکنشی نشان داد.

روس‌ها نیز در جو تبلیغات دروغین چنین رویکردی را تکرار کردند. زمانی که پوتین رهبر کره شمالی را به مسکو دعوت کرد تا مهمات نظامی بخرد، سیاست دولت کاملاً روشن بود که جهت فریب مردم نیاز به برخی پیش‌روی ها می‌باشد، هم‌زمان غرب نیز به‌ویژه امریکا در فروش سلاح به اکرائین تعلل نمود، عقب‌نشینی عامدانۀ ارتش اکرائین زمینه‌ساز پیروزی “ظفرمند ارتش بزرگ” روسیه گردید، پس از آن نیازی به تبلیغات بیشتر نبود.

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود، نقش قهرمان تاریخ روسیه و مجری بی‌بدیل در کسب چنین دست‌آورد بزرگ جهانی از دید شهروند تنها بر شانۀ پوتین استوار است. حرکت شهروند پس از این برپایه ذهنیت اجتماعی او کاملا قابل پیش‌بینی است.

تکرار کمدی تاریخ زمانی مضحک‌تر می‌شود، که کیم‌جین این و رهبران سایر کشورهای “دمکراتیک” مانند، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، هندوراس، میانمار، بولیوی… در همان نخستین ساعات اعلان رسمی آرا پیروزی پوتین را تبریک گفتند.

انتخاب روسیه انتخابی خطرناک برای ایران و منطقه است. هم‌اکنون بلاروس ارتشی را نزدیک مرز ناتو می‌آورد، تحریکات در مرز ناتو بیشتر خواهد شد، دوطرف به کش و قوس‌های خود شدت بیشتری می‌بخشند، که به نوبۀ خود بسیار خطرناک است. هیئت حاکمه روسیه پس از این، هرچه بیشتر جسورتر خواهند شد، دخالت‌ها بیشتر می‌گردند، منطقه ناآرام‌تر می‌شود، ایران نیز پا در رکاب پوتینیسم ویرانی بیشتر برای شهروندان خواهد داشت، حمایت روسیه و تامین منافع روسیه در ایران به نهایت الویت خود خواهد رسید، روسیه در حفظ و صیانت جمهوری اسلامی کوشش بیشتری خواهد کرد.

اردشیر قلندری

تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ ۰:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. م.م گفت:

    من متأسفم که نویسنده مطلبی نوشته است که کاملا بر پایه حدس و گمان است( این بخودی خود اشکالی ندارد) ولی برای این حدس و گمان ها آمار و ارقامی آورده است بدون ذکر هیچ منبع و مأخذی! «خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با ۲۸/۸۷درصد ..» در مقابل چنین گمانه زنی هایی من نوعی می توانم بگویم که: شما اگر به تصاویر و فیلم صف های بی سابقه روس ها را برای رأی دادن در بن، برلین یا لوکزامبورک نگاه می کردید شاید در بیان چنین نتیجه ای احتیاط می کردید. البته پیش بینی هایی هم در مورد آینده ی نزدیک پوتین و روسیه کرده اید که می توان بر اساس فرضیات شخصی با آن مواجه شد.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند

عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم

شوخیِ تلخِ تاریخ!

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کشور را منزوی‌تر می کند.