شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

شکست عقل و منطق در روسیه!

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود،

انتخابات ریاست جمهوری در روسیه پایان یافت و مطابق انتظار و همچنین برآیند آن، خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با  ۲۸/۸۷درصد پس از شماردن صدردصد آرا  رئیس جمهور روسیه شد.

گرچه در این میان مخالفین پوتین بر این باورند که تخلفات گسترده‌ای صورت گرفته است، غرب نیز انتخابات فوق را غیر دمکراتیک به تعبیر خود خواند، اما واقعیت این است که تخلفات گسترده‌ای که از وجود ان اطلاع می‌دهند، نمی‌توانسته است صورت بگیرد. نهایت این تخالفات را می‌توان در رقم ۸۷ درصد که در جای خود رقم وزینی است، خلاصه کرد.

واقعیت این است که جامعۀ روسیه حقیقتاً به پوتین رای داده است. اما از آن‌جایی که دیکتاتورها شیفتۀ ارقامی مانند بالای ۸۰درصد میباشند، در روز یک‌شنبه ۱۷ مارس نیز همین روی‌کرد به‌طور خودکار عمل کرد، رقم را به ۸۷ رساند.

در کشورهای “دمکراتیک” که قیچی و خط‌کش در دست حکومت‌هاست، اعداد وسیله هستند. اما جهت رسیدن به اصل چگونگی توجیه وسیله، پیش از آن نیاز به تبلیغات فریب در چارچوب بزرگ‌نمایی دست‌آوردهای کوچک، بازی با قیمت مایحتاج روز مره و کم‌ارزش جلوه دادن آن، خلاصه زامبی‌سازی جامعه‌ای که آمادگی زامبی شدن را دارد، می‌باشد.

واقعیت زندگی روسیه در اینجا با انتخاب مجدد یکی از خشن‌ترین دیکتاتور ها تمام نشد، بل تازه آغاز شد. هموسویتیکوس که امروزه به غار هموپوتینکوس تغییر مکان داده است، با این انتخاب فاجعه‌بار خود که برپایه سیاه سازی انتخابات، گزینه دیگری نیز موجود نبود، زمینه را برای پوتین مهیا نمود تا در آینده دور وی را افقی از کرملین بیرون آورد، عواقب قانون رهبر شدن در روسیه.

دقیقاً در چند ماه دیگر وضعیت روسیه دگرگون خواهد شد، “پیش‌روی”‌های درون جبهه که چند روز اخیر متوقف شده بود، کم‌کم جای خود را به پس‌روی خواهد داد، قیمت اجناس نیز سر به فلک خواهد کشید، فلج اقتصادی که از پس تحریم‌های غرب گریبان هموپوتینکوس را گرفته است، شدت بیشتری می‌یابد، سرکوب‌ها شدیدتر خواهد شد، فقر مهر خود را بر پیشانی همۀ ان کسانی که تحت تبلیغات “روس بزرگ” در صف‌های چندصد متری انتخاب پوتین ایستادند، خواهد زد. روس هنوز متوجه حقیقت انتخاب زندگی خود نیست، هنوز در خواب آشفتۀ تصرف جهان و گسترش حیطه نفوذ بی‌بدیل خود است.

ما ایرانیان زمانی که انگشت بنفش کردیم، ندیدیم که چه آیندۀ خطرناکی را برای خود فراهم ساختیم. آینده‌ای که قالیباف رئیس مجلس شد، رئیسی جنایتکار رئیس جمهور، نه صدایی از “امیر کبیر” (ظریف) درآمد نه حسن روحانی واکنشی نشان داد.

روس‌ها نیز در جو تبلیغات دروغین چنین رویکردی را تکرار کردند. زمانی که پوتین رهبر کره شمالی را به مسکو دعوت کرد تا مهمات نظامی بخرد، سیاست دولت کاملاً روشن بود که جهت فریب مردم نیاز به برخی پیش‌روی ها می‌باشد، هم‌زمان غرب نیز به‌ویژه امریکا در فروش سلاح به اکرائین تعلل نمود، عقب‌نشینی عامدانۀ ارتش اکرائین زمینه‌ساز پیروزی “ظفرمند ارتش بزرگ” روسیه گردید، پس از آن نیازی به تبلیغات بیشتر نبود.

در ایران اگر بازی بر بد و بدتر استوار است، در روسیه، متناسب با فرهنگ موجود پیروزی‌های بزرگ کارسازند. مهم نیست که ایرانی در چه شرایط اسفناکی قرار داشته باشد، اصلاً مهم نیست که جامعه تا کجا فلج باشد، ولی مهم بود که مثلث جیم شکست بخورد. در روسیه نیز همین اصل مهم نبودن شرایط اقتصادی زندگی اجتماعی بر وعدۀ رسیدن به برلین و پاریس بسیار مسرت‌بخش و ارضاکننده بود، نقش قهرمان تاریخ روسیه و مجری بی‌بدیل در کسب چنین دست‌آورد بزرگ جهانی از دید شهروند تنها بر شانۀ پوتین استوار است. حرکت شهروند پس از این برپایه ذهنیت اجتماعی او کاملا قابل پیش‌بینی است.

تکرار کمدی تاریخ زمانی مضحک‌تر می‌شود، که کیم‌جین این و رهبران سایر کشورهای “دمکراتیک” مانند، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، هندوراس، میانمار، بولیوی… در همان نخستین ساعات اعلان رسمی آرا پیروزی پوتین را تبریک گفتند.

انتخاب روسیه انتخابی خطرناک برای ایران و منطقه است. هم‌اکنون بلاروس ارتشی را نزدیک مرز ناتو می‌آورد، تحریکات در مرز ناتو بیشتر خواهد شد، دوطرف به کش و قوس‌های خود شدت بیشتری می‌بخشند، که به نوبۀ خود بسیار خطرناک است. هیئت حاکمه روسیه پس از این، هرچه بیشتر جسورتر خواهند شد، دخالت‌ها بیشتر می‌گردند، منطقه ناآرام‌تر می‌شود، ایران نیز پا در رکاب پوتینیسم ویرانی بیشتر برای شهروندان خواهد داشت، حمایت روسیه و تامین منافع روسیه در ایران به نهایت الویت خود خواهد رسید، روسیه در حفظ و صیانت جمهوری اسلامی کوشش بیشتری خواهد کرد.

اردشیر قلندری

تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند, ۱۴۰۲ ۰:۲۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. م.م گفت:

    من متأسفم که نویسنده مطلبی نوشته است که کاملا بر پایه حدس و گمان است( این بخودی خود اشکالی ندارد) ولی برای این حدس و گمان ها آمار و ارقامی آورده است بدون ذکر هیچ منبع و مأخذی! «خریتونوف از سوی حزب کمونیست با ۳۱/۴درصد آرا مردود، و پوتین با ۲۸/۸۷درصد ..» در مقابل چنین گمانه زنی هایی من نوعی می توانم بگویم که: شما اگر به تصاویر و فیلم صف های بی سابقه روس ها را برای رأی دادن در بن، برلین یا لوکزامبورک نگاه می کردید شاید در بیان چنین نتیجه ای احتیاط می کردید. البته پیش بینی هایی هم در مورد آینده ی نزدیک پوتین و روسیه کرده اید که می توان بر اساس فرضیات شخصی با آن مواجه شد.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک