دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

فروپاشی اعتماد جمعی یا بحران مشروعیت دمکراتیک...
فروپاشی اعتماد عمومی و شکاف ژرفی که میان بخش‌های بزرگی از جامعه و نهادهای حکومتی و یا روحانیون بوجود آمده بیش از هر چیز پی‌آمد مستقیم مشروعیت‌زدایی از ساختارهای قدرت...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
پیام کانون نویسندگان ایران برای درگذشت نویسنده پر آوازه منصور یاقوتی!
منصور یاقوتی در شمار نخستین داستان‌نویسان پیرو اسلوب و سیاق صمد بهرنگی بود که قلمش در پیوند با رنج روزافزون مردمان اعماق و روایت روزگار پُر ادبارشان خوش می‌درخشید. هم‌...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
جلوه ای از "استقلال" در گذار اجتماعی از ملاتاریا...
امروز مبارزه جدی با رژیم ولایت فقیه، شاخص مهم مبارزه با تمامیت خواهی و قدرتمداری است. در راه این مبارزه تمامی امکانات سیاسی، فرهنگی و حتی دیپلماتیک را باید بسیج...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
دلتنگی هایم در زیر باران می شویم
پس از هفتاد و هفت سال/ دلتنگی هایم در زیر باران می شویم... از خاطرات یک سبد تجربه می چینم/ باز می کارم، در باغچه ی دل.
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه...
در ملاقاتهایی هم که در واپسین روزهای حکومت اسد بین بشار اسد با مقامات ایرانی از جمله عراقچی و ولایتی و لاریجانی انجام شده بود، وی با اعتماد به نفس...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: م. نوید
نویسنده: م. نوید
به مقابله جدی با فاشیست های سلطنت طلب برخیزیم!
ما باید انفعال را کنار گذاشته و بار دیگر تاریخ را برای مردم و بویژه جوانان توضیح دهیم، ما باید علیه تحریف و واژگون کردن واقعیت های تاریخی که از...
۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

سخنان خرازی مقدمه‌ای برای اعلام رسیدن به سلاح هسته‌ای است…؟

احمد بخشایشی اردستانی: فارغ از تحلیل جناب آقای خرازی، احساس می‌کنم زمانی که ایران مواضع امریکا در عراق را تهدید و با ۱۹ موشک مورد حمله قرار داد و زمانی که ایران ۳۰۰ موشک به سمت اسرائیل روانه کرد، معمولا در فرهنگ سیاسی اینطور برداشت می‌شود که حتما در محاسبات خودش از یک قدرتی برخوردار است. 

بنقل از رویداد | زینب غبیشاوی: «کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، روز گذشته اعلام کرد که «مایران توانایی ساخت بمب هسته‌ای را دارد اما اگر مجبور شویم دکترین هسته‌ای خود را تغییر خواهیم داد.» این سخنان انتقادات و البته بازتاب‌های گسترده‌ای به همراه داشت. احمد بخشایشی اردستانی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق، نماینده دوره‌های نهم و دوازدهم مجلس و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی، در این رابطه به رویداد۲۴ می‌گوید: فارغ از تحلیل جناب آقای خرازی، احساس می‌کنم زمانی که ایران مواضع امریکا در عراق را تهدید و با ۱۹ موشک مورد حمله قرار داد و زمانی که ایران ۳۰۰ موشک به سمت اسرائیل روانه کرد، معمولا در فرهنگ سیاسی اینطور برداشت می‌شود حتما در محاسبات خودش از یک قدرتی برخوردار است.

مهمترین بخش های این گفتگو را در ادامه بخوانید:

*به نظر می‌رسد ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده که توانسته با این اطمینان اسرائیل را مورد تهاجم قرار دهد و قبل از آن هم پایگاه آمریکا در عین‌الاسد را مورد تهاجم قرار دهد.

* به نظرم ما به سلاح هسته‌ای رسیده ایم، اما اعلام نمی‌کنیم. یعنی سیاست اعمالی ما داشتن بمب هسته‌ای است، اما سیاست اعلامی ما فعلا حرکت در چارچوب سیاست‌های برجام است. به این دلیل چرا که زمانی که کشور‌ها می‌خواهند مقابله کنند باید هماورد باشند، هماورد ایران با آمریکا و اسرائیل مفهومش این است که ایران باید هسته‌ای داشته باشد.

*زمانی که ایران اسرائیل را مورد تهاجم قرار داد، داشت به امریکا ضربه می‌زد، چرا که مکمل اسرائیل، آمریکا، انگلیس و فرانسه هستند و آمریکا نیز خودش صاحب بمب هسته‌ای است و ایران هم معمولا بی‌گدار به آب نمی‌زند اگر بمب هسته‌ای نداشته باشد، زیرا ممکن است اگر جنگ شعله‌ور شد طرف مقابل از بمب هسته‌ای استفاده کند.

*نیازی نیست که به آژانس اعلام شود که ما بمب هسته‌ای داریم، یک جا‌هایی ایران جملاتی را گفته و بعد آژانس متوجه این موضوع شده است و گاهی ایران خودش اعلام می‌کند که اژانس بازدید داشته باشد. در فضایی که روسیه به اوکراین و اسرائیل به غزه حمله کرده است و ایران هم حامی سرسخت جبهه مقاومت است، طبیعی است که نظام بازدارندگی اقتضا کند که ایران بمب هسته‌ای داشته باشد، اما حالا اینکه ایران اعلام کند، یک بحث دیگر است.

*آژانس اگر بداند ایران بمب هسته‌ای دارد به سرعت اعلام می‌کند، اما حدسیات خود از میزان پیشرفت ایران را بیان می‌کند که ایران فلان زمان نیاز دارد تا به بمب هسته‌ای نزدیک شود و اگر اراده کند که بمب هسته‌ای بسازد، مثلا دو ماه زمان نیاز دارد.

*من از باب رفتار ایران در قبال آمریکا و اسرائیل احساس می‌کنم به بمب هسته‌ای دست پیدا کرده است، اما اعلام نمی‌کند. مگر بازرسان آژانس به آن جایی برده می‌شوند که ایران در حال ساخت بمب هسته‌ای است؟ ایران کشور بزرگی است و ۱ میلیون و ۶۴۸ هزار کیلومتر مربع است؛ مگر آژانس را به جایی که در حال ساخت هست می‌بریم؟ نه به آژانس می‌گویم فلان مراکز را بازدید کنید یا خود آژانس اعلام می‌کند که کدام مراکز را می‌خواهد بازدید کند.

*الان هم به عنوان کارشناس و تحلیلگر دارم این سخنان را مطرح می‌کنم و هنوز سمت رسمی نمایندگی ندارم که به خاطر حرف‌های من اقدام به بازرسی از سایت‌ها را بگیرند. من به عنوان یک تحلیلگر، با توجه به رفتار ایران در رئالیسم تهاجمی که می‌گوید که ایران زمانی می‌تواند شب‌ها آسوده بخوابد که بمب هسته‌ای داشته باشد، چرا که رقیب ایران که اسرائیل است، بمب هسته‌ای دارد، این تحلیل را ارائه می‌دهم.

*اگر یک روزی ایران نخواهد که بمب هسته‌ای داشته باشد، معنایش این است که رقیبش یعنی اسرائیل هم نباید داشته باشد.

*فتوای رهبری درباره حرام بودن بمب هسته‌ای، کنشگری است، یعنی ما در بدو امر به سمت این مسئله حرکت نمی‌کنیم، معنایش این است که در سیاست‌های دفاعی خودمان جایی برای بمب هسته‌ای نداریم، اما گاهی مواقع شما مجبور می‌شوید و از حالت کنشگری به حالت انفعالی می‌رسید. در واقع فتوای رهبری شامل کنشگری ایران است، ولی وقتی رقیب شما در منطقه بمب هسته‌ای دارد و همواره شما را آزار می‌دهد، دیگر از حالت کنشگری به واکنشی تبدیل می‌شویم. واکنش ایران به بحث هسته‌ای یعنی دارا بودن آن، یعنی دیگر می‌خواهیم راحت بخوابیم.

*ایران در حمله اخیر به اسرائیل باید یک پشتوانه داشته باشد، چون اسرائیل بمب هسته‌ای دارد ماهم باید بمب هسته‌ای داشته باشیم که بخواهیم ۳۰۰ بمب به آن‌ها پرتاب کنیم.

*آمریکا و اسرائیل می‌دانند که ایران به ساخت بمب هسته‌ای نزدیک شده است، اما شاید ندانند که بمب هسته‌ای را درست کرده است، اما می‌دانند ایران توانایی آن را دارد از همین رو ایران را مدام تحت فشار قرار می‌دهند و بازرسان آژانس را به ایران می‌فرستند، ولی باز هم این به معنای این نیست که ایران همه سایت‌های خود را در اختیار بازرسان قرار می‌دهد.

*اینکه برخی از افراد از جمله آقای خرازی از احتمال تغییر دکترین هسته‌ای صحبت می‌کنند، مقدمه اعلام رسیدن به بمب هسته‌ای است، در واقع ما می‌خواهیم اعلام کنیم که ما آرام آرام به این دکترین رسیده‌ایم و نمی‌خواهیم یک دفعه اعلام کنیم و جهان را بترسانیم.


بیشتر بخوانید: خرازی: ظرفیت تولید بمب را داریم، اما تصمیمش نداریم | اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم


*ما نمی‌خواهیم روسیه و چین را بترسانیم. به هر حال اگر روسیه متحد استراتژیک ما باشد، اگر متوجه شود که ما به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده‌ایم باید در شورای امنیت از حق وتوی خود به نفع ما استفاده کند، اما فکر نمی‌کنم روسیه علاقه داشته باشد که ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم. ایران آرام آرام مقدمات اعلام رسیدن به بمب هسته‌ای را فراهم می‌کند.

*من فکر نمی‌کنم این موضوع تبعات چندانی برای ما در جامعه بین‌الملل داشته باشد، به هر حال ایران در منطقه و جهان بعد از حمله به اسرائیل محبوب است. بعد از جنگ غزه، ایران یک سر و گردن بالا می‌آید و به نظرم ایران مسائلش با آمریکا را حل می‌کند و رابطه آن‌ها نه استراتژیک بلکه یک حالت رسمی پیدا می‌کند.

*بعد از اعلام رسیدن به بمب هسته ای، اینکه تحریم‌ها علیه ما بیشتر می‌شود یا نه را باید بگویم که ما همه نوع تحریم را دیده‌ایم. یعنی یک هیاهویی علیه ما شکل می‌گیرد، اما این هیاهو بیش از حمله ایران به اسرائیل نخواهد بود. من امیدوارم اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کرده است و شورای امنیت بخواهد قطعنامه‌ای را علیه ایران داشته باشد، روس‌ها این‌بار برخلاف، ۱۸۱۴ و ۱۸۲۸ و برخلاف تمام سیاست‌های گذشته خودشان، از حق وتو خود به نفع ایران استفاده کنند. حالا که قرارداد ۲۰ ساله با روس‌ها و ۲۵ ساله به چینی‌ها داریم، آن‌ها نیز در اینجا از ما حمایت کنند تا محکوم نشویم.

*اما معتقدم هسته‌ای‌بودن ایران آرام آرام مورد پذیرش قرار می‌گیرد. زمانی که شما وارد باشگاه هسته‌ای شدید، آن‌ها نیز مجبورند شما را بپذیرند. همین بازدارندگی باعث می‌شود جهان به این فهم برسد که سهم ایران را رعایت کنند. الان خرد جمعی در آمریکا متوجه شد که نمی‌توانند ایران را نادیده بگیرند.

تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۲:۰۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فروپاشی اعتماد جمعی یا بحران مشروعیت دمکراتیک…

پیام کانون نویسندگان ایران برای درگذشت نویسنده پر آوازه منصور یاقوتی!

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

جلوه ای از “استقلال” در گذار اجتماعی از ملاتاریا…

دلتنگی هایم در زیر باران می شویم

جایگاه تحولات سوریه در سیر تطورات منطقه…