دوشنبه ۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

دوشنبه ۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳

فریاد بازنشستگان کرمانشاه در «یکشنبهٔ اعتراض»
هر هفته در روز های یکشنبه بازنشستگان ایران به شکل سراسری در مناطق مختلف کشور دست به اعتراض میزنند. در اینجا ویدیو کوتاهی از تجمع اعتراضی بازنشستگان کرمانشاه را همراه...
۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نرگس
نویسنده: نرگس
بررسی سخنان نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردم درباره زنان
... در مناظره سوم حدود صد بار از کلمات «زنان و زن» استفاده شد... طوفان اظهارنظرها درباره حجاب به روز بعد مناظره سوم هم رسید؛ تا جایی که دیروز عبدالله...
۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: الناز محمدی
نویسنده: الناز محمدی
آن‌چه در هفته ۲۶ خرداد تا ۱ تیر ماه گدشت
انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی در ايران جامعه ايرانی را دو پاره کرده است. دو پاره زين رو که بر اساس نظرسنجی‌ها، تا به امروز؛ نزديک به 52 درسد از...
۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
با چه امیدهائی مشارکت می‌کنم
هرگز از یاد نبریم که ما فعالان سیاسی و مدنیِ دگر اندیش، غیر مذهبی، دموکرات و عدالت خواه ایران، علیرغم همه اختلاف نظرها، درآمیخته ترین و پر پیوند ترین نیروها...
۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
تحریم انتخابات فرمایشی رژیم جواب داده؛ برای تحریمهای گسترده‌تر فعالانه تلاش کنیم
ما ضمن تحریم فعالانه انتخابات هشتم تیر 1403 ریاست جمهوری اسلامی، نیروهای ترقیخواه و عدالت‌طلب و مدافعین آزادی و برابری را برای تحریمهای گسترده‌تر فرا می‌خوانیم و بر این باوریم...
۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: جمعی از هواداران سازمان فداییان خلق ایران - اکثریت (داخل کشور)
نویسنده: جمعی از هواداران سازمان فداییان خلق ایران - اکثریت (داخل کشور)
کودکان کار و کودکان خیابان در ایران
کودکان کار در ایران علاوه بر زباله‌گردی و دست فروشی از جمله در کارگاه‌های مستقل زیرزمینی چرم و تهیه کیف‌ و کفش و ریسندگی مشغول به کار هستند، کودکانی که...
۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
۲ تیر زادروز صمد بهرنگی
«از دانشسرا که درآمدم و به روستا رفتم یکباره دریافتم که تمام تعلیمات مربیان دانشسرا کشک بوده است و همه‌اش را به باد فراموشی سپردم و فهمیدم که باید خودم...
۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کانال صنفی معلمان ایران
نویسنده: کانال صنفی معلمان ایران

به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در روز ۸ تیر ۱۴۰۳ مردم درپی تغییرات بنیادین، حکومت درپی تداوم استبداد!

اگر اندیشۀ راهنمای حکومت منافع مردم و کشور می‌بود، انتخابات ۸ تیر می توانست گامی بسیار بزرگ در جهت کاهش چشمگیر نارضایی‌ها و نومیدی‌ها در جامعه باشد؛ در چنین حالتی می‌توانست شرایط موجود برای غلبه بر بحران‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و تنش‌های چندین دهساله مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

 

 

به مناسبت انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در روز ۸ تیر ۱۴۰۳

مردم درپی تغییرات بنیادین، حکومت درپی تداوم استبداد!

انتخابات در جمهوری اسلامی ایران، گرچه جز در نخستین سال آن هیچگاه آزاد نبوده، یکی از مهم‌ترین میدان‌های چالش و کشاکش بین حکومت و مردم بوده است؛ به‌ویژه انتخابات ریاست جمهوری. حکومت در روند برگزاری انتخابات، علاوه بر کاربست محدودیت‌های تعبیه‌شده در قانون اساسی، با دست‌یازی به انواع و اقسام اقدامات غیرقانونی کوشیده جلوی آزادی مردم در انتخابات را بگیرد و رأی مردم را به مثابه ابزاری در خدمت اهداف و سیاست‌های غیرمردمی و غیردموکراتیک نظام مورد استفاده قرار دهد. در مقابل، مردم با کاربست شیوه‌های گوناگون از هر فرصت و امکانی در هر انتخابات بهره گرفته‌اند برای این‌که تا حد ممکن مانع رسیدن حاکمیت به هدف‌های خود در آن انتخابات معین شوند. انتظار این نیست که انتخابات ۸ تیر نیز نوع دیگری برگذار و رابطۀ متفاوتی بین مردم و حاکمیت نشان داده شود.

اکنون در انتخابات ۸ تیر نیز این پرسش در برابر کشور قرار گرفته است که آیا میزان و نوع مهندسی امکانی هرچند بسیار محدود برای تاثیرگذاری مردم باقی خواهد گذاشت؟ یا این‌که صحنۀ انتخابات طوری مهندسی خواهد شد که یک نفر هم‌فکر و هم‌سنخ ابراهیم رئیسی، یا فردی منسوب به جناح‌های دیگر درون نظام حاکم به ریاست جمهوری برکشیده شود؟ آن‌چه به‌صورت قطعی می‌توان گفت این است که برای فردی تحول‌طلب و مطلوب اکثریت جامعه، حتی با سبقۀ تعلق به حاکمیت، امکان نامزدی داده نخواهد شد. به‌نظر می‌رسد باز هم مردم در برابر گزینش «بین بد و بدتر» قرار خواهند گرفت و امکان تاثیرگذاری در جهت منافع خود و جامعه برای مردم هم‌چنان محدود خواهد ماند.

دولت سیزدهم در عرصۀ سیاست داخلی، در زمینۀ تشدید تقابل بین مردم و حکومت، در زمینۀ مهار بحران اقتصادی، در زمینۀ برخورد با فساد مزمن و دامن‌گستر عوامل وابسته به حکومت، ناکارآمدی چندین دهه‌ای جمهوری اسلامی را ادامه داد. در حالی‌که به‌دلیل تحولات عمیق در تناسب توان نظامی و سوق‌الجیشی در منطقه، و در جهانی در حال گذر به چندقطبی، و در شرایطی که امکان بهره‌گیری از فرصت‌های‌ تاریخی در جهت دسترسی به بازارهای منطقه‌ای و جهانی پیش‌آمده، منطقاً می‌بایستی تغییر پایه‌ای در ساختار حکومت در دستور قرار می‌گرفت. عدم توانایی رهبری جمهوری اسلامی ایران در درک ضرورت‌های تاریخی به‌طورکلی و در این رابطۀ مشخص نیز خود را به‌روشنی در معرض دید قرار داده است.

خروجی انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و اسفند ۱۴۰۲ به‌روشنی نشان می‌دهد حکومت مصمم بوده است که یک‌دست‌ کردن مؤلفه‌های حکومت به هر قیمت در دولت و مجلس پیش برود و در این راستا از هیچ حذفی، حتی به بهای تشدید خصومت با مردم، ابا نداشته است. این روی‌کرد به حذف کادرهای کارآمد خود نظام و تشکیل ناتوان‌ترین کابینه در تمام دوران پس از انقلاب منتهی شد. مهندسی انتخابات مجلس نیز در جهت تشکیل مجلسی هماهنگ با دولت پیش رفت. با این ‌همه حاکمیت در یک‌دست‌ کردن مؤلفه‌های حکومت نیز شکست خورد.

می‌توان تصور کرد انتخابات ۸ تیر، بر خلاف انتخابات کاملاً فرمایشی ۱۴۰۰، تا حد معینی رقابتی برگذار شود و در آن تندروهایی از قماش رئیسی از یک سو و از سوی دیگر گرایش‌هایی به ظاهر عمل‌گرا که خواهان مهار و کاهش شکاف مردم و حکومت‌اند و بدون این کاهش، امکان بهره‌گیری از فرصت‌های تازه در منطقه و جهان را منتفی می‌دانند، به‌رقابت بپردازند.

اگر اندیشۀ راهنمای حکومت منافع مردم و کشور می‌بود، انتخابات ۸ تیر می توانست گامی بسیار بزرگ در جهت کاهش تقابل حکومت با مردم، کاهش چشمگیر نارضایی‌ها و نومیدی‌ها در جامعه باشد؛ گامی که بسترساز تعامل بیش‌تر با جهان و تثبیت‌کنندۀ قدرت و حضور کشور در عرصۀ منطقه‌ای وجهانی باشد. در چنین حالتی می‌توانست شرایط موجود برای غلبه بر بحران‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و تنش‌های چندین دهساله مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روندهای سیاسی جاری را آبستن تحولات بزرگ ارزیابی کرده و با توجه به تحولات عمیقی که در اوضاع منطقه، به ویژه در رابطه با کشور اسرائیل، این روزها در شرف وقوع است، با توجه به تغییرات معادلات قدرت در جهان و گشایش چشم‌اندازها برای تغییر در مناسبات بین‌المللی، و با توجه به عمق و ابعاد عدم رضایت و اعتراض وسیع‌ترین اقشار زحمت‌کش جامعه از حکومت، وظیفهٔ خود می‌داند از هیچ کوششی در راستای هم‌سویی و هم‌آهنگی همۀ نیروهای تحول‌خواه کشور- که خواهان لغو نظارت استصوابی، برگزاری انتخابات آزاد، و در نهایت برپایی جمهوری‌ای مبتنی بر عدالت، آزادی و برابر‌ی‌اند – فروگذار نکند.

 

دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ (۳ ژوئن ۲۰۲۴ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ ۱:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

3 Comments

  1. مریم گفت:

    رفقا! بیانیه در حد قابل توجهی نسبت به آنچه بیانیه ها و تحلیلهای سازمان و احزاب اپوزیسیون باشد،‌ عمیق و چند جانبه بود؛ علیرغم اینکه به گرایشات موجود در فضای کاندیداتوری و احتمالات بیشتری از رویکردهای ممکن، از سوی حاکمیت نپرداخته بود.
    در جایی امده است: *…گامی که بسترساز تعامل بیش‌تر با جهان و تثبیت‌کنندۀ قدرت و حضور کشور در عرصۀ منطقه‌ای وجهانی باشد. در چنین حالتی می‌توانست شرایط موجود برای غلبه بر بحران‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و تنش‌های چندین دهساله مورد بهره‌برداری قرار گیرد* در این بخش خوب بود که نظر هیئت سیاسی در باره انواع و اشکال تعامل با جهان، کمی روشن میشد. بویژه اینکه اکنون مدتهاست که مشخص شده است که اراده حاکمیت کاملاً معطوف به مذاکرات ظاهراً برجامی با امریکاست و حتا با حذف وزیر خارجه بلافاصله معاون ایشان باقری کنی ادامه مذاکرات در عمان را عهده دار شده است؛ حال آنکه محتوی و ظرفیت برجام امروز به نظر می رسد که کاملاً رنگ باخته است!

  2. آلایی،مولایی گفت:

    درود! چه در باره ی روندهای سیاسیه جاری را،آبستن حوادثِ بزرگ دانسته اید،اما نگفتید از چه نوع و فی مابینِ کدام طبقه از طبقاتِ تعیین گرِ حکومتی!؟علیرغم باور شما،نسبت به رد وطردِ برخی از نامزدها،مثلاً از نوع اصلاح طلب،یا مطروده در دوره های قبلی_بهر شکل و توجیه،تایید خواهند شد،تا فقط و فقط آمالِ نهاییه نظام در ابقاء ی خویش از یکسو،و اقتدارنمایی در منطقه و جهان،سهل الوصول باشد.ازینرو،،ما اعتقاد داریم، با پافشاری و حمایت از کاندیداتورایی که همسنگ و هموزن موسوی،میتوانیم ازین فرصت منحصر بفردی که تاریخ پیش پایمان قرارداده ست،مصادره بمطلوب نموده،و حماسه ی شورانگیز سال هشتاد و هشت را ،در اثباتِ حقانیت اش،مجدداً احیاء و تمرکز ببخشیم و آنرا بمنصه ی ظهور برسانیم.

  3. سعید سعادت گفت:

    بالخره معلکم نیست گه سازمان با وجودیکه معترف به بروز تحولاتی در آینده است سباستش در قبال شرکت یا تحریم انتخابات چیست ؟ با توجه به شرایط پیش آمده و تایید فردی از اصلاح طلبان فرصتی پیش آمده که میتوان روی آن حساب کرد ، اگر تایید پزشکیان را بنوعی عقب نشینی حکومت بدانیم و اینکه حکومت پی برده است که سیاست یگدست سازی اش شکست خورده و بدنبال تغییر هرچند تندک است باید روی شرکت در انتخابات و عقب راندن جریان افراط گرا فکر کرد

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آزادی حمید نوری لکهٔ ننگی بر دامن مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر است!

این نخستین بار نیست که مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر، با پشت کردن به تمام موازین ادعایی خود دست به اقداماتی این چنینی می‌زنند. این اقدام دولت سوئد ارزش اقدام تاریخی دستگاه قضاییهٔ سوئد را کاهش نمی‌دهد. محاکمه حمید نوری و محکومیت قطعی او نقش استقلال قوه قضائیه مستقل و کارآمد را به نمایش گذاشت و ثابت نمود که قوۀ قضاییه به عنوان شاخک حسی جامعه برای استقرار حاکمیت قانون، آلت دست دولت‌ها نخواهد شد. اسناد مکتوب این محاکمه، محکومیت حمید نوری و رد استیناف او از سوی دستگاه قضایی سوئد، سند ننگی است تاریخی بر پیشانی جمهوری اسلامی به‌مثابه آمر آن جنایات.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آن‌چه در هفته ۲۶ خرداد تا ۱ تیر ماه گدشت

انتخابات نفر دوم حکومت اسلامی در ایران جامعه ایرانی را دو پاره کرده است. دو پاره زین رو که بر اساس نظرسنجی‌ها، تا به امروز؛ نزدیک به ۵۲ درسد از ایرانیان درون کشور گفته‌اند که به پای صندوق‌های رای خواهند رفت.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

آزادی حمید نوری لکهٔ ننگی بر دامن مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر است!

این نخستین بار نیست که مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر، با پشت کردن به تمام موازین ادعایی خود دست به اقداماتی این چنینی می‌زنند. این اقدام دولت سوئد ارزش اقدام تاریخی دستگاه قضاییهٔ سوئد را کاهش نمی‌دهد. محاکمه حمید نوری و محکومیت قطعی او نقش استقلال قوه قضائیه مستقل و کارآمد را به نمایش گذاشت و ثابت نمود که قوۀ قضاییه به عنوان شاخک حسی جامعه برای استقرار حاکمیت قانون، آلت دست دولت‌ها نخواهد شد. اسناد مکتوب این محاکمه، محکومیت حمید نوری و رد استیناف او از سوی دستگاه قضایی سوئد، سند ننگی است تاریخی بر پیشانی جمهوری اسلامی به‌مثابه آمر آن جنایات.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

آزادی حمید نوری لکهٔ ننگی بر دامن مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر است!

این نخستین بار نیست که مدعیان دروغین دفاع از حقوق بشر، با پشت کردن به تمام موازین ادعایی خود دست به اقداماتی این چنینی می‌زنند. این اقدام دولت سوئد ارزش اقدام تاریخی دستگاه قضاییهٔ سوئد را کاهش نمی‌دهد. محاکمه حمید نوری و محکومیت قطعی او نقش استقلال قوه قضائیه مستقل و کارآمد را به نمایش گذاشت و ثابت نمود که قوۀ قضاییه به عنوان شاخک حسی جامعه برای استقرار حاکمیت قانون، آلت دست دولت‌ها نخواهد شد. اسناد مکتوب این محاکمه، محکومیت حمید نوری و رد استیناف او از سوی دستگاه قضایی سوئد، سند ننگی است تاریخی بر پیشانی جمهوری اسلامی به‌مثابه آمر آن جنایات.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فریاد بازنشستگان کرمانشاه در «یکشنبهٔ اعتراض»

بررسی سخنان نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردم درباره زنان

آن‌چه در هفته ۲۶ خرداد تا ۱ تیر ماه گدشت

با چه امیدهائی مشارکت می‌کنم

تحریم انتخابات فرمایشی رژیم جواب داده؛ برای تحریمهای گسترده‌تر فعالانه تلاش کنیم

کودکان کار و کودکان خیابان در ایران