یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

یکشنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۹

کجا پنهان شود آن صوت نیکو؛ به مناسبت زادروز بانو پریسا
از روزهایی که با آواز دلکشش و با ترانه “الا ای پیر فرزانه”* بر آهنگی از حسین علیزاده در جشن هنر شیراز خوش درخشید و نامش آوازه‌ای یافت دو سه...
۲۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حبیب حسینی فرد
نویسنده: حبیب حسینی فرد
چرایی صرف سی سال سرودن شاهنامه توسط فردوسی!
اگر سخن فردوسی، هنوز بر دل ما می‌نشیند، چه دلیلی جز این می‌تواند داشته باشد که آن الگوی شهریاری او، هیچ‌گاه در ایران تحقق نیافته و روح ملی، همچنان در...
۲۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: باقر پرهام
نویسنده: باقر پرهام
مسئله‌ی تقصیر
آن‌ سالی که دبیرستانم کنار دریا بود؛ همکلاسی‌ئی داشتم که می‌گفت پدرش مدتهاست با قایق به دریا رفته و برنگشته‌ است. همه‌ی ‌خانواده مدتها بود که از او خبر نداشتند....
۲۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
«حداقل دستمزد» چرخه معیوب هرساله
انجمن علمی سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران، به‌ منظور بررسی ابعاد مختلف «تعیین حداقل دستمزد»، نشستی را در روز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳، در دانشگاه تهران با حضور سه کارشناس برگزار...
۲۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: محبت یاری
نویسنده: محبت یاری
سالگرد درگذشت کارل مارکس؛ سخنرانی فردریش انگلس به هنگام خاکسپاری وی!
مارکس قانون ویژه حرکت ناظر بر شیوه تولید سرمایه‌دارى عصر حاضر و آن جامعه بورژوایى که زاده این شیوه تولید است را کشف کرد. کشف ارزش اضافه، ناگهان مسأله‌اى را...
۲۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: فردریش انگلس
نویسنده: فردریش انگلس
اینجا تهران است
اینجا لُس آنجلس نیست، لاس وِگاس هم نیست، اینجا تهران است، منطقه یِ فرشته، از هفت دولت آزاده، خاموش آرمیدهِ در شبهایِ شمال
۲۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
٨۵ برنده جایزه نوبل خواستار آزادی بی‌قید و شرط نرگس محمدی و دیگر زندانیان سیاسی شدند
در حالی که فشارها برای بازگرداندن نرگس محمدی به زندان افزایش می‌یابد، برندگان جایزه نوبل از سراسر جهان طی بیانیه ای موضعی قوی در این مورد اتخاذ کرده‌اند. در یک...
۲۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: گزارش
نویسنده: گزارش

آن‌چه در هفته ۱۳ – ۲۰ خرداد گذشت

در ایران شعله تنوری به‌نام انتخابات روشن شده است. در یک چشم به‌هم زدن هشتاد نفر خود را نامزد جایگاه نفر دوم حکومت کردند. زان میان آقای احمدی‌نژاد و تنی چند از دستیارانش. و، هشت ماه است که اسرائیل به کشتار فلسطینیان می‌تازد. اسرائیل نتانیاهو در اين هشت ماه با فلسطينيان و غزه آن کرده است که روزی، ۷۹ سال پیشتر؛ امريکا با هیروشیما و ناکازاکی کرد.

هفته ۱۳ – ۲۰ خرداد
هشت ماه است که اسرائیل به کشتار فلسطینیان می‌تازد. و بخشی از دولت‌های جهان به‌تماشا ایستاده‌اند. اسرائیل نتانیاهو در این هشت ماه با فلسطینیان و غزه آن کرده است که روزی، ۷۹ سال پیشتر؛ امریکا با هیروشیما و ناکازاکی کرد.

امریکا زیر فشار افکار عمومی جهان اندک با نتانیاهو سر ناسازگاری نشان داد. آقای بایدن طرح صلحی را میان اسرائیل و حماس در دستور کار نهاده است. و خب، آقای نتانیاهو چندان روی خوش نشان نداده است. مصر و قطر می‌کوشند طرف فلسطینی، حماس؛ را به‌قبول پیشنهاد آقای بایدن وادارند. هفده کشور، زین میان برزیل و اسپانیا؛ از پیشنهاد آقای بایدن پشتیبانی کرده‌اند. حکومت اسلامی در ایران روی خوشی به این پیشنهاد نشان نداده است. آقای خامنه‌ای در مراسم پانزده خرداد، بار دیگر حمله حماس به اسرائیل را سرآغاز دوران تغییر و زوال قدرت امریکا دانست.
از جنگ گفتم. از جنگ روسیه و اوکراین هم بگویم که هم‌چنان جان می‌گیرد و ویران می‌کند.
و آقای زلنسکی، به‌پاس مقابله با روسیه؛ به مراسم «دی دی» فراخوانده می‌شود و از روسیه، به مثابه وارث قانونی شوروی در معادلات جهانی؛ در این مراسم خبری نبود. بایدن در این مراسم فاش ساخت که دوران جنگ غرب است با … از لب‌های آقای بایدن می‌شد خواند جنگ با کی.
زمانی، ناتو چنین می‌پنداشت که در صورت حمله روسیه به کشورهای عضو ناتو، نیروهای آمریکایی برای دفاع از کشورهای اروپایی عضو ناتو، از راه هلند وارد اروپا خواهند شد. اما بر اساس بازنگری تازه‌ی ناتو، ناتو به دنبال مسیرهای جایگزین است. ناتو می‌گوید بنادر شمال اروپا در برابر حملات هوایی روسیه آسیب‌پذیر ارزیابی می‌شوند و ناتو بایددر پی یافتن راه‌های دیگر باشد.

در ایران شعله تنوری به‌نام انتخابات روشن شده است.
پس از کشته‌شدن آقای رئیسی در پی سرنگونی بالگرد حامل او، حکومت اسلامی در ایران در پی گزینش نفر دوم است. این عنوان نفر دوم را اپوزیسیون حکومت اسلامی ساخت و به‌خورد حکومت داد و حکومت اندک اندک پذیرفت که واژگان رئیس جمهور در حکومت اسلامی چندان مسمایی ندارند، به واژگان نفر دوم تن داد. باری؛ در یک چشم به‌هم زدن هشتاد نفر خود را نامزد جایگاه نفر دوم حکومت کردند. زان میان آقای احمدی‌نژاد و تنی چند از دستیارانش. و فریاد همه‌ی آن‌ها که می‌اندیشند درآمد. یکی گفت، از همین رقم هشتاد، بی‌برنامگی حکومت آشکار می‌شود و به‌ویژه آن‌گاه که از شکم هیات وزیران دولت آقای رئیسی پنج نامزد بیرون آمده‌اند. و، همین هیات وزیران دولت سیزدهم که پنج‌تایشان برای نفر دوم شدن نام نوشته‌اند، برای پشتیبانی از یکی از این نام‌نوشته‌ها اقدام به جمع‌آوری استشهاد محلی کرد.
البت، تا به نمایش انتخابات مانده است. در برابر این هشتاد نفر یک مانع بلند، گرچه قوز کرده، گذاشته شده و همه‌ی این هشتاد نفر پریدن از روی این مانع را نتوانند.
در ارتباط با این انتخابات آقای خاتمی در بیانیه‌ای بر سر دوراهی ایستادن خود را اعلام کرد. بر سر دوراهی ایستاده بود آقای خاتمی که ۱۵۱ تن، زان میان آقای ظریف وزیر امور خارجه پیشین حکومت اسلامی؛ برای «راهگشایی» بیانیه‌ای بیرون دادند. این‌که کدامین نام‌نوشته توانایی پریدن از روی مانع شورای نگهبان را خواهد داشت و این که مردم ایران اساسن این انتخابات را جدی خواهند گرفت و پای صندوق‌های رای خواهند رفت و یا نه، کس نداند.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در ارتباط با انتخابات در ایران بیانیه‌ای داده است. این بیانه را این‌جا بخوانید.

انگلیس، فرانسه و آلمان در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل از موارد نقض توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ توسط ایران نوشته‌اند. این کشورها می‌گویند که این گام آن‌ها با هدف فشار آوردن بر جمهوری اسلامی برای حل و فصل موضوع هسته‌ای از طریق کانال‌های دیپلماتیک و اجتناب از اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل انجام شده است. و البت، سال‌ها پیشتر رئیس جمهور امریکا، ترامپ؛ امضای امریکا در پایین این توافق را پس گرفته، توافق را بی‌ارزش دانست.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۷ خرداد در گزارشی در این ارتباط نوشت، نامه انگلیس، فرانسه و آلمان تهدیدی برای “بازگرداندن سریع” تحریم‌های سازمان ملل نیست، اما نامه یادآوری می‌کند که اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ۲۶ مهر ۱۴۰۴ به‌پایان می‌رسد. قطعنامه ۲۲۳۱ زمینه‌ساز فعال کردن مکانیسم ماشه و اعمال مجدد تحریم‌ها است.

حسین شنبه‌زاده، ویراستار، مترجم و فعال شبکه‌های اجتماعی؛ روز سه‌شنبه، ۱۵ خرداد؛ پس از آنکه زیر یکی از پست‌های حساب علی خامنه‌ای، رهبر حکومت اسلامی در شبکه اجتماعی “ایکس” یک نقطه (.) گذاشته بود، در شهر اردبیل بازداشت شد. این نقطه با استقبال گسترده از سوی کاربران رو‌به‌رو و بسیار بیشتر از خود پست “لایک” شده بود.
جلال افاقی، دادستان مرکز استان اردبیل روز جمعه به خبرگزاری میزان گفت که اتهام آقای شنبه‌زاده “هتاکی‌های متعدد، اهانت به مقدسات و در موردی دیگر جاسوسی برای افسران رده بالای موساد” است. او افزود، آقای شنبه‌زاده “از طریق شبکه‌های اجتماعی” با موساد در ارتباط بوده و قصد داشته از مسیر ارومیه از کشور خارج شود.

به گزارش خبرآنلاین، جریان خودکشی در بین اعضای جامعه پزشکی، این روزها بیشتر به یک اپیدمی شبیه است و متأسفانه دست‌کم به فاصله هر چند ماه، خبر تلخ خودکشی یکی از اعضای کادر درمان را می‌شنویم. پدیده «خودکشی پزشکان» از حدود پنج سال پیش با عناوین مختلفی همچون «فوت ناگهانی» فلان پزشک جریان پیدا کرد و در سال ۱۳۹۸ پررنگ‌تر شد. از آن تاریخ تا به امروز، جامعه پزشکی دو موج مختلف خودکشی را پشت‌سر گذاشت که موج دوم آن در سه سالِ گذشته اتفاق افتاد و طی آن ۱۳ رزیدنت خودکشی کردند. این تجربه دردناک، دی ماه سال ۱۴۰۲ نیز با خودکشی سه رزیدنت دیگر در طول یک هفته تکرار شد. متأسفانه در آغاز سال جاری نیز زنجیره خودکشی کادر درمان، با مرگ پزشک جوانی به نام پرستو بخشی، متخصص قلب و عروق در بیمارستان دلفان از سر گرفته شد. یک ماه بعد از این اتفاق، جامعه پزشکی با دو خودکشی دیگر نیز مواجه شد؛ که اولی درگذشت.
ساعات کاری طاقت‌فرسا، شرایط اجتماعی نامطلوب، حجم بالای کار، مسئولیت‌های فراوان، عدم دریافت حقوق مناسب و نداشتن امنیت شغلی مجموعه عواملی است که انگیزه اعضای کادر درمان را برای ادامه فعالیت می‌گیرد. پزشکان خود رهایی از این شرایط را مهاجرت دیده‌اند. طبق آمار مصوب رصدخانه مهاجرت، ۷۴ درصد از پزشکان و پرستاران تا تابستان ۱۴۰۱ تمایل به مهاجرت از کشور داشتند. و ۴ هزار پزشک طی سال گذشته از ایران مهاجرت کردند. در آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است که ۸ هزار پزشک جراح ایرانی در امریکا کار می‌کنند.

آقای قاسم رضایی، جانشین فرمانده انتظامی جمهوری اسلامی از استقرار ۷ هزار نیروی پلیس در سواحل شمالی ایران برای “کنترل سواحل و تفرجگاه‌ها و ایجاد نظم” خبر داد.
جانشین فرمانده انتظامی حکومت اسلامی گفت: “مسافران چه زن و چه مرد در سواحل باید به قانون احترام بگذارند و کسی که رعایت هنجارهای قانونی مثل حجاب را رعایت نکند جرم مشهود است و وظیفه نیرو‌های انتظامی این است که این مسئله را مدیریت کند”.

 

تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ ۷:۴۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

موفّقیّت انتخاباتی چشم‌گیر شما، نشانهٔ نیاز جامعهٔ آلمان به نیروی چپ صلح‌دوست و مدافع حقوق بشر است!

ما باور داریم که این دست‌آوردها قابل تعمیم و گسترش بسیار بیش‌تری‌ست. قدرت‌گیری حزب آلترناتیو برای آلمان که بخش‌هایی از آن به حکم قطعی و غیر قابل اعتراض دادگاه اداری عالی آلمان «راست‌گرای افراطی قطعی» می‌باشند، وظیفهٔ حزب شما در مقابله با آن را به نیاز مبرم روز تبدیل می‌کند. ما اطمینان داریم که حزب چپ آلمان با تکیه بر انسجام کنونی خود و با توجّه به نیروی جوان و پویای موجود در آن، توان آن را دارد که با عزم سوسیالیستی در این مبارزه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفاء کند.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
ظریف

استعفای ظریف تبعیضی جدید بر تبعیضات گذشته!

در جمهوری اسلامی، قوانین تبعیض‌آمیز کم نیستند و سال‌هاست که علیه این قوانین مبارزه صورت می‌گیرد. اکنون، افزوده شدن تبعیضی جدید بر تبعیضات گذشته نگران‌کننده است. تأسف‌بارتر آنکه برخی ایرانیان لائیک و سکولار خارج از کشور بدون توجه به شیوه ارتجاعی عزل ظریف از …

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

موفّقیّت انتخاباتی چشم‌گیر شما، نشانهٔ نیاز جامعهٔ آلمان به نیروی چپ صلح‌دوست و مدافع حقوق بشر است!

ما باور داریم که این دست‌آوردها قابل تعمیم و گسترش بسیار بیش‌تری‌ست. قدرت‌گیری حزب آلترناتیو برای آلمان که بخش‌هایی از آن به حکم قطعی و غیر قابل اعتراض دادگاه اداری عالی آلمان «راست‌گرای افراطی قطعی» می‌باشند، وظیفهٔ حزب شما در مقابله با آن را به نیاز مبرم روز تبدیل می‌کند. ما اطمینان داریم که حزب چپ آلمان با تکیه بر انسجام کنونی خود و با توجّه به نیروی جوان و پویای موجود در آن، توان آن را دارد که با عزم سوسیالیستی در این مبارزه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفاء کند.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کجا پنهان شود آن صوت نیکو؛ به مناسبت زادروز بانو پریسا

چرایی صرف سی سال سرودن شاهنامه توسط فردوسی!

مسئله‌ی تقصیر

«حداقل دستمزد» چرخه معیوب هرساله

سالگرد درگذشت کارل مارکس؛ سخنرانی فردریش انگلس به هنگام خاکسپاری وی!

اینجا تهران است