شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۲

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۲

يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان

قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های مهم است. از زنان، از نیمی از نیروی جامعه نگریزید!

جواد ظریف در بیانیه‌ای(۱) پرطمطراق در حساب کاربری خود در X با انتشار لیستی از ایجاد شورای راهبری خبر می‌دهد. اولین نامی که در این لیست به چشم می‌خورد آذری جهرمی است، و این شبهه را به وجود می‌آورد که آیا شورای راهبری، همان شورای رهبری نیست که به اشتباه نوشته شده است. واضح نیست که این لیست شورای راهبری را چه کسانی تهیه و تأیید کرده‌اند و حدود اختیارات و وظایف‌شان نیز مبهم است. وقتی که چند بار بالا و پایین لیست را نگاه می‌کنی، تنها نام سه زن به چشم می‌خورد. البته در روزهای اخیر، همه از آزادی زنانی بدون حجاب انگشت به دهان مانده‌ایم. عجب پیشرفتی! زنان سینه می‌زنند و عزاداری می‌کنند و مردان مواظب‌اند که دیگ سیاست ته نگیرد.

در شورای راهبری رئیس‌جمهور تازه، برای خالی نبودن عریضه، نام سه زن نیز به چشم می‌خورد. در بیانیه(۲) و به اصطلاح برنامهٔ خود، اسمی از زن که حکماً برای ایشان نامحرم است، برده نشده است. این وضعیت نشان‌دهندۀ تداوم نابرابری‌های جنسیتی و عدم توجه کافی به توانمندی‌ها و نیازهای زنان در دولت پزشکیان است. آیا انتظار دیگری می‌رفت؟ وقت آن رسیده است که زنان بدانند، که به این امامزاده هم نمی‌توانند دخیل ببندند.

افسوس که زنان را از میدان سیاست دور می‌کنند. عدم توجه به زنان و توان‌مندی‌های آنان باعث کاهش اعتماد به‌نفس زنان و تداوم نگرش‌های منفی نسبت به آنان می‌شود. نگرش‌های منفی نسبت به توان‌مندی‌های زنان و نقش‌های سنتی جنسیتی، در جمهوری اسلامی نهادینه شده و زنان را از سیاست گریزان می‌کند. تبعیض‌های ساختاری، قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. نابرابری‌های اقتصادی و عدم دسترسی به منابع مالی نیز زنان را از ورود به عرصه‌های سیاسی محروم می‌کند. کمبود اعتماد به‌نفس و ترس از شکست نیز از دلایل مهم سیاست‌گریزی زنان است.

پیامدهای سیاست‌گریزی زنان

حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های مهم است. وقتی زنان در سیاست حضور ندارند، مسائل و مشکلات آن‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و سیاست‌گذاری‌ها به نفع آنان نیست. وقتی که اهمیتی به زنان داده نمی‌شود، بدین معنا است که به نیمی از اندیشه‌های مؤثر در رفع مشکلات جامعه اهمیت داده نمی‌شود. نگرش‌های منفی و تحقیرآمیز نسبت به توانمندی‌های زنان در حوزه سیاست تشدید پیدا می‌کند و این نگرش‌ها که ریشه در تاریخ و فرهنگ و سنت جامعه دارد، باعث کاهش اعتماد به نفس زنان و عدم تمایل آنان به فعالیت سیاسی می‌شود.

چه باید کرد؟

از زنان، از نیمی از نیروی جامعه نگریزید! پیشرفت جامعه در گرو مشارکت تمامی نیروهای آن، اعم از زن و مرد و پیر و جوان است. قبضه‌کردن قدرت در دست تنها مردان پویایی را از جامعه سلب می‌کند. دنیای قرن بیست‌ویکم ناباورانه متحول شده و به سرعت به پیش می‌رود. در این سرعت سرسام‌آور، با آویزان شدن از روسری زنان، جامعه را از گردونه به بیرون پرتاب نکنید. نگذاریم چنین شود.

برابری زنان و ایجاد قوانین و اتخاذ سیاست‌هایی که تبعیض‌های جنسیتی را از بین ببرد و فراهم کردن فرصت‌های برابر برای آنان، باید در دستور فوری و ضروری کار دولت قرار گیرد. از زنان چشم نپوشید. مدبرانه نیست که هوش و استعدادهای زنان را نادیده بگیرید تا خود اندیشمند جلوه کنید. فراهم کردن امنیت مالی و اقتصادی برای زنان، چنان‌که برای مردان نیز صورت می‌گیرد، کار سختی برای دولت نیست تا زنان نیز به راحتی وارد عرصه سیاست شوند.

تاکنون همۀ مردان دست‌اندرکاران دولت‌های مختلف موفق بوده‌اند؟ چرا باید از عدم موفقیت زنان هراسی واهی داشته باشید؟ برای رسیدن به جامعه‌ای موفق، زنان را تشویق کنید، تحقیر نکنید تا بگریزند. در فیلم‌ها و رسانه‌ها زن خوب را زنی فرمان‌بر و پارسا معرفی نکنید. بپذیرید که نسل جدید نسلی است که مرزها را درهم شکسته و با اشارۀ انگشت با دنیا ارتباط برقرار می‌کند و تشخیص زن و مرد از روی ظاهرشان نه ضروری است و نه آسان.

ما زنان از رئیس‌جمهور می‌خواهیم که آگاه باشد: به سود جامعه است که هرچه سریع‌تر به مردسالاری و زن‌ستیزی که مانع بزرگی بر سر راه مشارکت فعال زنان در سیاست است، پایان دهد. موانع و نگرش‌های منفی را دور بریزد تا زنان از سیاست نگریزند. آقای رئیس‌جمهور، شاید بدانید که در کشورهای پیشرفته تلاش می‌شود تا در احزاب، در مجلس و دولت، تعداد زنان و مردان مساوی باشد و زنان جامعه خود نیز برای رسیدن به حقوق برابر تلاش می‌کنند. شما نیز به این جمع بپیوندید. تنها از راه این تغییرات می‌توان به توازن جنسیتی در سیاست دست یافت و مسائل و مشکلات زنان را به‌طور جدی‌تری مورد توجه قرار داد.

جناب پزشکیان، به زنان ارج بنهید، حتی اگر چندان قدرتی ندارید، تلاش کنید کابینۀ خود را با حضور چشم‌گیر زنان برای آینده‌ای بهتر برای همه آنانی که به شما رأی دادند، تشکیل دهید. تلاش کنید، اگر بخواهید و بتوانید، تلاش کنید.

زیر نویس:
(۱) https://x.com/JZarif/status/1814047376891339197?t=wD-M7mZy7ClrloeHCWo0HA&s=19

(۲) بیانیه مهم اقتصادی مسعود پزشکیان+متن بیانیه 

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ ۰:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما