Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰

دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰

درسهایی از انقلاب ۵۷
شاید یکی از مهمترین درسها آن باشد که شعار "همه با هم" که در انقلاب ۵۷ تجربه شد، نشان داد کسانی که منابع مالی و رسانه‌ای بیشتری دارند، میتوانند از...
۲۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
خطر اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی: اعاده دادرسی رد شد
پخشان عزیزی در بخشی از نامه خود نوشته بود: «کار در کمپ‌های آوارگان جنگی می‌توانست بزرگ‌ترین خدمت اخلاقی - وجدانی برای جامعه‌ای باشد که سالیان سال تحت ظلم و ستم...
۲۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
انتهایِ تاریکی
در آن سو، در فاصله کوتاهی از سرمایِ دی، میان زباله ها نشستی، نمی دانم از کدام راه آمدی، با کدام رهتوشهِ به شب می رسی
۲۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دنیای خیال در ایران و دگرگونی آن
دین در ایران، در دوره‌ی انقلاب ۱۳۵۷ برای توده‌ی وسیعی از مردم خیال‌انگیز شد. اما اینک انرژی خیال‌انگیزی آن از دست داده است. آن انرژی برای همه از دست نرفته،...
۲۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: محمد رضا نيکفر
نویسنده: محمد رضا نيکفر
 فیلم دانه درخت انجیر مقدس, از چنگال سانسور حکومت گریخت
 فیلم دانه درخت انجیر مقدس, داستان دو خواهر ایرانی است که در تظاهرات «زن، زندگی، آزادی» گرفتار می‌شوند. این فیلم به صورت مخفیانه فیلمبرداری شده است و در مسابقه اسکار ۲۰۲۵ برای آلمان رقابت...
۲۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
ساربان و کاروان
دی و دلتنگی گذشت، بهمن آمد, ساربان و کاروان سر مست در باور خود, خواندیم ترانه سرودی از جنس دگر, «سر آمد، زمستان ...»
۲۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
مصاحبه با شرکت کنندگان در کنگره ۲۰ سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)
رفقا مهرزاد وطن‌آبادی و کاوه داد مصاحبه هایی با شرکت کنندگان در کنگره بیست سازمان انجام داده اند که با سپاس از تلاش این عزیزان در زیر از نظرتان می‌گذرد:
۲۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 فیلم دانه درخت انجیر مقدس, از چنگال سانسور حکومت گریخت

 فیلم دانه درخت انجیر مقدس, داستان دو خواهر ایرانی است که در تظاهرات «زن، زندگی، آزادی» گرفتار می‌شوند. این فیلم به صورت مخفیانه فیلمبرداری شده است و در مسابقه اسکار ۲۰۲۵ برای آلمان رقابت خواهد کرد.

داستان فیلم در مورد چیست؟

داستان فیلم «دانه درخت انجیر مقدس» در سال ۲۰۲۲ در تهران می گذرد. خواهران رضوان (مهسا رستمی) و ثنا (ستاره ملکی) تظاهرات هر روزه «زن، زندگی، آزادی» را با تلفن همراه خود دنبال می کنند که پس از مرگ دختر کرد ایرانی ژینا مهسا امینی در بازداشت پلیس، سراسر کشور را چون توفانی فرا گرفت. این دو خواهر نیز در آرزوی یک زندگی آزاد هستند اما  پدر و مادر آن ها، ایمان (میثاق زارع)  و نجمه (سهیلا گلستانی) معتقد و وفادار به نظام هستند. ایمان به تازگی به سمت قاضی تحقیق در دادگاه انقلاب ارتقا یافته است و اکنون به عنوان یک قاضی حامی رژیم، هر روز باید احکامی از جمله حکم اعدام را علیه منتقدان و مخالفان حکومت امضا کند. از طرفی به دلیل حفظ موقعیت شغلی و چشم انداز امکان خرید یک آپارتمان بزرگتر، خواستار اطاعت دخترانش در رعایت موقعیت پدرشان می شود: خواهران دیگر بدون حجاب اجازه خروج از آپارتمان را ندارند، حق انتشار عکس های خود در شبکه های اجتماعی را  هم ندارند و اجازه ندارند با دوستان «انقلابی» صحبت داشته باشند. اما وقتی اسلحه خدمت این قاضی گم می شود، او به دختران و همسرش مشکوک می گردد. او با آنها به روستای دورافتاده زادگاهش می رود، اما در آن جا، اوضاع تشدید می شود.

این فیلم درباره شکافی که در میان خانواده رضوان و ثنا و همچنین در جامعه ایران وجود دارد صحبت می کند و همچنین در مورد خشونتی که از طرف مسولان کشورعلیه  مردم و پایین دست ها  اعمال می شود و نیز مثلا بر قدرت پدرخانواده اشاره می کند. محمد رسول اف، فیلمنامه‌نویس و کارگردان می‌گوید: «رژیم کنونی ایران تنها از طریق خشونت علیه مردم خود می‌تواند در قدرت بماند. اسلحه در فیلم استعاره ای از قدرت است. تظاهرات «زن، زندگی، آزادی» بزرگترین تظاهرات سراسری برای حقوق زنان در تاریخ ایران محسوب می‌شود. این فیلم بارها و بارها تصاویر واقعی و گاهی اعمال بسیار وحشیانه  حکومت را را نشان می دهد. بسیاری از تظاهرکنندگان مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و تعداد زیادی از معترضان اعدام شدند.

چه کسی در اینجا داستان را تعریف می کند  و چگونه؟

محمد رسول اف فیلمنامه نویس و کارگردان، در گذشته بارها از رژیم ایران انتقاد کرده و پیش از این نیز با فیلم های قبلی خود مقررات سانسور را زیر پا گذاشته است. وی از تابستان ۲۰۲۲ تا بهار ۲۰۲۳ در زندان اوین تهران زندانی بود. ایده فیلم از کارمند ارشدی بود که به او درباره احساس گناه و افکار خودکشی اش گفته بود. رسول‌اف پس از آزادی، فیلم «دانه درخت انجیر مقدس» را با افراد محدود  و حداقل تجهیزات فنی، مخفیانه فیلمبرداری کرد. با این وجود، در طول فیلمبرداری آنها دائماً از دستگیر شدن می ترسیدند و مجبور بودند بارها و بارها فیلمبرداری را قطع کنند. با توجه به شرایط،، بیشترداستان فیلم  در داخل خانه می گذرد. و در ظاهر، این یک فیلم آرام است برای مدت طولانی حتی یک کلمه هم گفته نمی شود، اما در عین حال شما  با  دو خواهر و تجربیات آنها همراه و بسیار نزدیک هستید. با وجود طولانی بودن این فیلم ، تقریباً سه ساعت، علاقمندی و کشش قوی و هیجان انگیزی به بیننده می دهد تا پایان ماجرا را دنبال کند.

بعد از فیلمبرداری چه اتفاقی افتاد ؟

وقتی که رسول اف مطلع شد که این بار به هشت سال زندان محکوم شده است ، تصمیم گرفت از کشور خارج شود. او در در بهار ۲۰۲۴ از ایران گریخت. پاسپورت رسول اف از سال ۲۰۱۷ مصادره شده بود، بنابراین او با پای پیاده از مرز عبور کرد. در مجموع ۲۸ روز در راه بود تا اینکه به آلمان رسید و در آنجا درخواست پناهندگی داد. برخی از شرکت کنندگان در تولید این فیلم نیز فرار کردند، برخی دیگر از سوی مقامات ایران تهدید می شوند. مواد فیلم “دانه درخت انجیر مقدس” نیز باید از قبل به خارج از کشور منتقل می شد و سر انجام در آلمان تدوین گردید. در تابستان سال جاری، اعلام شد که فیلم «دانه درخت انجیر مقدس» نامزد اسکار آلمان در بخش «بهترین فیلم بین‌المللی» در سال ۲۰۲۵خواهد بود. این محصول همچنین در بخش بهترین فیلم خارجی زبان گلدن گلوب نامزد شده است.

خوب است بدانید:

در ابتدای فیلم، اشاره به درخت انجیر مشخصی می شود: رسول اف از نوعی درخت انجیر برای فیلم الهام گرفته است. بازتولید غیرمعمول آنها را می توان نمادی از رژیم تئوکراتیک در ایران، یک حکومت دینی خودخوانده، تعبیر کرد: به گفته سازندگان فیلم، دانه های این نوع درخت انجیر،در فضولات پرندگان وجود دارد، روی درختان دیگر می افتند و ریشه های هوایی را تشکیل می دهند و آویزان می شوند و در زمین رشد می کنند. شاخه‌های درخت انجیر در نهایت به دور درخت میزبان می‌پیچد و آن را خفه می‌کند، درست همانطور که رژیم ایران با سرکوب مردمش و کشتن آنها به جای اعطای آزادی، قدرت خود را حفظ می‌کند. فیلم «دانه درخت انجیر مقدس» از ۵ آذرسال جاری، در سینما های  آلمان و برخی کشور های دیگر اکران شده بود.

 

نویسنده: کاترین هالمر

منبع: fluter

https://www.fluter.de/die-saat-des-heiligen-feigenbaums-film-rezension

تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ ۲:۳۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۱۹ بهمن – خروش ماندگار فداییان خلق در راه استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی!

سازمان ما ضمن مخالفت با نظام غارتگر سرمایه‌داری و امپریالیسم، به همبستگی با همهٔ کارگران، زحمتکشان و محرومان جهان و مردمان ستم‌دیده ادامه می‌دهد و می‌کوشد با تأمین نزدیکی و هم‌گامی با نیروهای مترّقی، چپ و سوسیالیست منطقهٔ تاریخی‌مان در راه همبستگی، تعامل و تأمین صلح، امنیّت و آرامش میان همهٔ مردمان منطقه مبارزه ‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

۱۹ بهمن – خروش ماندگار فداییان خلق در راه استقلال، آزادی و عدالت اجتماعی!

سازمان ما ضمن مخالفت با نظام غارتگر سرمایه‌داری و امپریالیسم، به همبستگی با همهٔ کارگران، زحمتکشان و محرومان جهان و مردمان ستم‌دیده ادامه می‌دهد و می‌کوشد با تأمین نزدیکی و هم‌گامی با نیروهای مترّقی، چپ و سوسیالیست منطقهٔ تاریخی‌مان در راه همبستگی، تعامل و تأمین صلح، امنیّت و آرامش میان همهٔ مردمان منطقه مبارزه ‌کند.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

درسهایی از انقلاب ۵۷

خطر اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی: اعاده دادرسی رد شد

انتهایِ تاریکی

دنیای خیال در ایران و دگرگونی آن

 فیلم دانه درخت انجیر مقدس, از چنگال سانسور حکومت گریخت

ساربان و کاروان

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!