خبر گزاری کار ایران ( ایلنا ) در روز سە شنبە ۱۸-۰۵-۱۳۹۰ بدون اینکە اشارەای بە تاریخ و انگیزە، سفر هیئت اعزامی سازمان بین المللی کار بە ایران نماید، در یک گزارش سر بستە کە در این ارتباط منتشرکرده است، خبر سفر این هیئت را به نقل از توکل حبیب زادە، قائم مقام وزیرکار در امور بین ا لملل، منتشر کردە است. بنا بر گزارش ایلنا، توکل حبیب زادە در ارتباط با سفر هیئت اعزامی سازمان بین المللی کار بە این خبر گزاری گفتە است : ” وزارت کار مخالفتی با سفر هیات اعزامیسازمان جهانیکار، (ای ال او ) به ایران ندارد و نهادها و تشکلات صنفی وکارگری ایران خود مستقل هستند و درباره امور مربوط به خود آزادی عمل دارند”. اظهارات این مقام دولتی در شرایطی صورت می گیرد، کە حق فعالیت های سندیکایی در طی سە دهە گذشتە از کارگران ایران سلب گردیدە، سندیکا ها و تشکلهای کارگری سرکوب و هنوز تعدادی از رهبران و فعالین تشکلهای کارگری، صرفا بە دلیل فعالیتهای سندیکایی در زندان هستند و یا در خانە های خود تحت مراقبت پلیسی قرار دارند. در چنین شرایطی اظهاراتی این چنین، ولو اینکە توسط یک شخص عالی مقام دولتی صورت گرفتە باشد، با توجە بە سابقە امر، فعلا بیشتر بە یک دروغ شرم آور شباهت دارد تا واقعیت. با این حال، تا آنجائی کە موضوع با وزارت کار و مسئولین این وزارتخانە مربوط است، قائم مقام وزارت کار اگر راست می گوید این ادعای خود را در عمل اثبات کردە و با استفادە از اختیارات دولتی خویش موانع موجود دولتی در برابر ملاقات هیئت اعزامی سازمان بین المللی کار، با نمایندگان تشکل های واقعی کارگری را از میان بر دارد. اما تا جایی کە بە تشکلها و فعالین کارگری برمی گردد بیان چنین اظهاراتی، صرف نظر از اینکە چە اهدافی را دنبال می کند و در چە شرایط و فضایی بدین گونە در رسانه ها انتشار می یابد، این اظهارات و سفر این هیئت در شرایط کنونی، برای تشکل های کارگری فضایی را بوجود می آورد کە آنها در این بتوانند راحت تر و با تحمل هزینە کمتری، مطالبات خود را ضمن در میان گذاشتن با این هیئت، درجامعە نیز به شکلی گسترە و وسیع اشاعە دهند. میتوان و باید با استناد بە اظهارات این مقام دولتی و بهرە گیری درست از این فرصت، بخصوص در زمان حضور این هیئت در ایران، مطالبات سندیکایی کارگران را با آن در میان نهاد و خواهان رفع موانع قانونی و فراقانونی ایجاد و فعالیت تشکلهای مستقل کارگری در سطح جامعە ،آزادی رهبران سندیکایی و لغو احکام زندان آنها و بە استناد بە اظهارات قائم مقام وزیر کار در امور بین الملل، خواهان ملاقات و گفتگوی فعالین و رهبران تشکل های مستقل کارگری با این هیئت شد. باید بە هنگام اقامت هیئت سازمان بین المللی کار در ایران برای ملاقات این هیئت با افرادی مانند: منصدور اسالو، ابراهیم مددی، رضا شهابی، علی نجاتی و سایر رهبران و هیئت موسسان سندیکاهای کارگری، تلاش کرد. باید از قائم مقام روابط بین الملل وزارت کار خواست کە ادعای خود مبنی بر آزادی ملاقات تشکلهای کارگری با این هیئت را در عمل اثبات کند. چنین رویکردی در هر صورت نتیجە مفید تری برای کارگران خواهد داشت.
گزارش ایلنا در این مورد در ذیل مشاهده می نمایید.
ایلنا: قائم مقام وزیرکار در امور بین الملل گفت: ازنظر دولت برنامهای تنظیم شده برای سفر هیات سازمان بین المللی کار(I.L.O) به کشور وجودندارد و این موضوع در وزارت کار مطرح نیست.
توکل حبیب زاده درگفتوگو با خبرنگار ایلنا افزود: صحبتهایی که نهادها و تشکلات کارگری کشور در خصوص سفر هیات اعزامی سازمان جهانی کار( I..LO ) به ایران میکنند احتمالا مربوط به مذاکرات دو جانبه آنان با همتایان خوداست.
وی بابیان اینکه البته وزارت کار مخالفتی با سفر هیات اعزامیسازمان جهانیکار(I.L.O )به ایران ندارد، خاطرنشان کرد: نهادها و تشکلات صنفی وکارگری ایران خود مستقل هستند و درباره امور مربوط به خود آزادی عمل دارند.