چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

در حاشیە سفر بارزانی بە ایران

حکومت اقلیم کردستان با جلوگیری از تحرک نظامی احزاب کرد ایرانی، در تامین امنیت جمهوری اسلامی نیز نقش مهمی بازی می کند. اما چنین می نماید کە اصل دغدغە جمهوری اسلامی نقشی است کە این اقلیم در بازی قدرت سیاسی در بغداد در مقابلە با نیروهای ملی گرای عراقی و نیز آمریکا دارد. حکومت اقلیم کە خود بنوعی نتیجە کمکها و دخالتهای نظامی و سیاسی آمریکا در منطقە است، خود در پارادوکسی گیرکردەاست، پارادوکس تامین هم منافع آمریکا و هم منافع ایران.

مسعود بارزانی رئیس حکومت اقلیم کردستان پس از دیدار و گفتگویی سە روزە با مقامات جمهوری اسلامی روز دوشنبه سی و یک ماە اکتبر بە کردستان عراق بازگشت. مسعود بارزانی را هیئتی بلند پایە متشکل از “طاهر هورامی” وزیر بهداشت، “یاسین ابوبکر” وزیر برق اقلیم کوردستان “فواد حسین” رئیس دیوان اقلیم، “بهروز محمد صالح” استاندار سلیمانیه و “نوزاد هادی” استاندارهولیر همراهی می کرد.

آقای بارزانی در جریان سفر خود به ایران با خامنهای، محمود احمدی نژاد، علی لاریجانی رییس مجلس، علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی، محمد رضا رحیمی معاون اول رییس جمهور و علی سعید لو مشاور اقتصادی و معاون بینالمللی رییس جمهور ایران دیدار و گفت و گو کرد. این، دومین سفر رسمی رییس اقلیم کردستان به ایران در سالهای اخیر محسوب می شود.

از سویی دیگر روزنامە کیهان طی گزارشی در مورد این سفر، به شرح جزئیات بیشتری ازگفتگوهای شدە میان خامنەای و جلیلی نمایندە خامنەای در شورای عالی امنیت ملی، پرداخت. طبق این گزارش، خامنەای در این دیدار از ایستادگی یکپارچه همه اقوام و مذاهب عراق در برابر فشارهای آمریکا و مخالفت با مصونیت قضایی نظامیان این کشور و در نهایت مجبور شدن آمریکا به خروج از عراق، سخن گفت ، و “نە” گفتن همه عراق اعم از کرد و عرب و شیعه و سنی به آمریکا را موضوع بسیار مهمی تلقی کردە است. همچنین خامنەای همزیستی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب مختلف دراین کشور را در راستای عراقی با ثبات مغتنم شمرده است.

از طرف دیگر جلیلی نماینده خامنەای در شورای عالی امنیت ملی، با ابراز خرسندی از روند تحولات و پیشرفت های سیاسی و اقتصادی عراق و منطقه اقلیم، حمایت کامل و همه جانبه جمهوری اسلامی ایران را با برشمردن فرصت های مشترک دو کشور برای رشد و توسعه اقتصادی اعلام کرد. جلیلی همچنین امنیت را عامل اساسی در رشد روابط دوجانبه دانسته و گفتە کە با خروج سربازان آمریکایی عراق به برقراری امنیت نزدیک تر خواهد شد.

مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از سفرش به ایران، از ایران به عنوان کشور دوست و بسیار نزدیک مردم عراق نام برد و گفت: “آنها هیچگاه لطف و کمک های دولت و مردم ایران را در روزهای سخت عراق فراموش نخواهند کرد”. بارزانی، تاکید کرد کە آنها همواره به کمک ها و راهنمایی های ایران احتیاج خواهند داشت.

نهایتا اینکە علی اکبر صالحی در دیدار مشترک رسانەای همراە با بارزانی، از رئیس حکومت اقلیم بخاطر تلاش وی در حل مشکل پژاک اظهار تشکر کرد، و مرزهای ایران را امن ارزیابی کرد.

 

اگر بە تمامی این سخنان ردو بدل شدە علنی، و البتە نە سخنان غیر علنی کە می تواند بخش مهمی از هر دیدار دیپلماتیک در جهان کنونی باشد، دقت کنیم، بوضوح دغدغەهای رژیم جمهوری اسلامی و مسئولان بلندپایە آن را می توان در آن مشاهد کرد. مسئلە امنیت و اقتصاد، دو بعد اساسی این سخنان در رابطە با کردستان عراق می باشند، و آنگاە کە بعد سیاسی مسئلە مطرح است، همانا نقش این منطقە در تامین امنیت و ثبات سیاسی در کل عراق مطرح می شود و نە منافع مردم کردستان بە عنوان منطقەای با خصوصیات و ویژگیهای خود کە می تواند بخش مهمی از مسئلەای بە نام کل عراق باشد. در بخش اقتصاد چنانکە می دانیم جمهوری اسلامی با اقلیم کردستان سە میلیارد دلار در سال تبادل بازرگانی دارد و حدود دویست شرکت ایرانی در آن منطقە در امور عمرانی و تجاری فعال هستند، امری کە برای جمهوری اسلامی می تواند معنای اقتصادی با اهمیتی داشتە باشد. در بخش امنیت نیز با توجە بە فعال بودن پژاک در مرزهای ایران و نیز حضور نیروهای دیگر کردی، داشتن ارتباط تنگاتنگ با حکومت اقلیم و همکاری نزدیک با آن امر مهم دیگریست کە تعیین کنندە شاخص های رابطە جمهوری اسلامی با حکومت اقلیم می باشد.

اما آنچە کە شاەبیت سخنان خامنەای و جلیلی می باشد همانا خروج سی و نە هزار سرباز آمریکایی تا سی و یک ماە دسامبر یعنی تا آخر سال میلادی ٢٠١١ می باشد. شادمانی رهبر نظام و نمایندە ویژەاش علاوە بر اینکە حکایت از احساس یک پیروزی سیاسی در منطقە در مقابل آمریکا دارد، از طرف دیگر نشانگر سپاسی است از بارزانی در همکاریش با دولت المالکی در رقابت با ملی گرایان عراقی یعنی جناح علاوی و ائتلافش.

اما ورای این نکتەها می توان بە مورد دیگری نیز اشارە کرد. علاوە بر تمامی موارد یاد شدە کە فلسفە وجودی چنین دیداری را توجیە می کنند، مورد دیگر همانا مانور تبلیغی ـ سیاسی جمهوری اسلامی در مقابل آمریکا در شرایط بمراتب پیچیدەتر و پیش بینی ناپذیرتر منطقە خاورمیانە بعد از تحولات دنیای عربی است. این دیدار می تواند بنوعی برجستەکردن نقش و اهمیت ایران در عراق و منطقە علیرغم فشارهای دنیای خارج بر جمهوری اسلامی باشد. چنانکە مطلعیم دولت آمریکا از زبان خانم کلینتون و وزیر دفاع این کشور بە دولت ایران هشدار داد کە خروج نیروهای آمریکایی از عراق را بە عنوان فرصتی برای دخالت بیشتر در عراق قلمداد نکند. در واقع سفر آقای بارزانی بعد از این هشدارها انجام می گیرد، کە خود تلاشی است برای نمایش قدرت در صحنە رقابت در کشور عراق.

حکومت اقلیم کردستان بە عنوان یک حکومت دوفاکتو، بە علت رابطە دیرینەای کە نیروهای تشکیل دهندە آن با جمهوری اسلامی دارند، بە دلیل همکاریش با نیروهای شیعی در قدرت، و هراسشان از نیروهای ملی گرای عراقی نقش مهمی در بازی شطرنج سیاسی ایران در عراق دارد، بازی ای کە بیشتر بە نفع جمهوری اسلامیست تا حکومت اقلیم. همچنین علاوە بر منافع اقتصادی، حکومت اقلیم با جلوگیری از تحرک نظامی احزاب کرد ایرانی، در تامین امنیت جمهوری اسلامی نیز نقش مهمی بازی می کند. اما چنین می نماید کە اصل دغدغە جمهوری اسلامی نقشی است کە این اقلیم در بازی قدرت سیاسی در بغداد در مقابلە با نیروهای ملی گرای عراقی و نیز آمریکا دارد. حکومت اقلیم کە خود بنوعی نتیجە کمکها و دخالتهای نظامی و سیاسی آمریکا در منطقە است، خود در پارادوکسی گیرکردەاست، پارادوکس تامین هم منافع آمریکا و هم منافع ایران. بی گمان با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، این کشور وارد مرحلەی جدید می شود، اما این موقعیت جدید بە معنای سادەتر شدن کنش سیاسی در آن بویژە از طرف جمهوری اسلامی نیست و نخواهد بود. حضور مدام آمریکا در منطقە در شکلهای دیگر ادامە خواهد داشت (آمریکا از ایجاد یک ائتلاف دیگر نظامی در منطقە خلیج فارس با کشورهای عربی خبر داد)، امری کە تاثیر مستقیم بر نوع پیشبرد سیاستهای کلان جمهوری اسلامی در منطقە و بویژە در عراق خواهد داشت. بنابراین حکومت اقلیم هنوز در صفحە شطرنج سیاسی منطقە، کاملا در صفحە ایران قرار نگرفتە است، اما در شرایطی بمراتب دشوارتر بە اعمال سیاست در راستای منافع خود مبادرت خواهد ورزید.

 

تاریخ انتشار : ۱۲ آبان, ۱۳۹۰ ۱۱:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!