یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۵

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۵

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

انقلاب دربرزیل “بخش دوم ترجمە مقالە “خواهران ملالآ “

او از راه دور به دنیا نگاه میکند وهمه چیز را با هم مقایسه می کند.

او با همە چیز هایی کە در کشورش روی می دهد، همیشە موافق نیست. اواشاره میکند : " جوانها . از خیلی چیز هایی که در خیابانهای برزیل میگذرد خوششان نمی آید ". کشور برزیل برای بازیهای جام جهانی فوتبال سال ٢٠١٤ و المپیک سال ٢٠١٦ , میلیارد ها هزینه میکند که حد اقل به بیست میلیارد قرض های این کشور اضافه خواهد شد و اینگونه است که سیاست آلودە می شود.

فکر قیام و اعتراض برای ” ایزودرا ” از تابستان سال گذشته آغاز شد. موقعی که خواهرش از یک دختر بچه اسکاتلندی تعریف کرد که ازغذای اوعکس گرفته و آنرا دراینترنت گذاشت وباعث شد که درهمه دنیا دیدە شود. ” ایزودرا ” دختر ۱۴ساله و بلاگ نویس است وبه فیس بوک وصل است واز اخبار و مسائل جاری خبر دارد. او از واقعه تکاندهنده ای  که برای خانم ” جیوتی ” درکشورهند پیش آمد خبردارد وطبیعتا ازآنچه که بر سر ” ملالآ ” هم آمد با اطلاع است. او ازطریق فیس بوک در مورد تیراندازی به ” ملالآ ” با خبر شد وبلافاصله در صفحه خود نوشت : ” برای من قابل تصور نبود که سر انجام فعالیت های او به اینجا ختم شود. ” 

“ایزودرا” نام صفحه خود را ” دفتر یادداشت مدرسه ” گذاشته است وششصد هزار خواننده دارد و مورد تحسین وتنفرشاگردان مدارس، معلمان وخانواده ها قرار گرفته است. او حتی به مرگ هم تهدید شده است. ” ایزودرا” در کلاس هشتم درس میخواند ودر جنوب برزیل به خاطر صفحه اش وجراتی که از خود نشان داده دراین منطقه مشهور شده است. دختری است کە، شلوار جین و تی شرت وکفش قرمز ورزشی بە تن دارد. اوبا خانواده اش, مادربزرگ و سگش در یک منطقه متوسط نشین شهر ” فلورین اوپلیس ” زندگی می کند. دخترک مالک یک تلفن همراه و یک ” لپ تاب ” است و با کمک این دو وسیلە است، کە سر بە سر معلمان و سیاست گذاران آموزشی می گذارد.

برزیل یک کشوردر حال رشد  است و همانطور که گفته میشود به لحاظ اقتصادی در حال پیشرفت است. ظاهرا همه چیز مرتب به نظر میرسد, اما درواقع اینطور نیست! ایزودرا” یک دختر بچه اجتماعی است. گروه نیروانا را دوست دارد و فیلم ( CSI :Miami ) را تماشا می کند.

او از راه دور به دنیا نگاه میکند وهمه چیز را با هم مقایسه می کند.

 او با همە چیز هایی کە در کشورش روی می دهد، همیشە موافق نیست. او می گوید: ” جوانها . از خیلی چیز هایی که در خیابانهای برزیل میگذرد خوششان نمی آید. ” کشور برزیل برای بازیهای جام جهانی فوتبال سال  ۲۰۱۴ و المپیک سال  ۲۰۱۶, میلیارها هزینه میکند که در نتیجە آن، حد اقل بیست میلیارد قرض های این کشور اضافه خواهد شد واینگونه است که سیاست آلودە می شود.

دراین کشورهر کس که میتواند بچه هایش را به مدرسه خصوصی می فرستد .” ایزودرا ” خود در تنها مدرسه دولتی محل زندگی اش درس می خواند. او با تلفن همراهش ازکمبود ها, نواقص , درب های خراب مدرسه, توالت های دختران, سیم کابل های خراب و خطرناک, پنکه خراب کلاس درس خود که از سقف آویزان است, پنجره های شکسته یک مدرسه, از خرابی ورزشگاه که مدتها باید رنگ زده میشد و نقاشی که از پیش پولش را دریافت کرده است و کارش را انجام نداده, از آشفتگی و شلوغی در کلاس درس ریاضی که برخی از دانش آموزان در حالیکه معلم مشغول درس دادن بود , روی نیمکتها ژیمناستیک بازی میکردند و از بی تفاوتی معلم مربوطه و …فیلم و عکس تهیه میکند و آنها را به همه نشان می دهد. او دریازدهم ژوئن سال پیش یک کار زار دانش آموزی بنام ” اعتراض همکلاسی ها ” در صفحەاش به راه انداخت. کە ظرف سە هفتە سە هزار نفربە آن مراجعە کردند و عدە زیادی ازدانش آموزان, عکسهایی ازمدارس ومعلمان خود و از خرابه ها, ویرانی ها, کلاسها و ساختمانهای غرق در آب، کتکاری ها, چپاول وسایل کلاسهای درس, ازمعلمان درحال فریاد وگریه و چیز هایی از این قبیل برای وی فرستادند تا او آنها را درصفحە اش قرار دهد. روزنامه های محلی درباره ” ایزودرا ” گزارش می داند, و تیم گزارشگری تلویزیون سر راه او سبزمیشدند تا از او گزارش تهیه کنند. مدیر یک مدرسه به اهمال کاری خود اعتراف کرد. بعد ازدو ماه, صفحه ” ایزودرا” سی هزار خواننده داشت وعلاقمندانه در باره نواقص آموزشی درصفحه او بحث میکردند. این موضوع باعث خشم  برخی افراد مورد انتقاد می شد. یک خانم معلم از اوشکایت کرد, یک همشاگری او را تهدید نمود. ازپشت حصار خانه آنها به داخل خانه شان سنگ پرتاب کردند که به پیشانی مادر بزرگ اصابت میکند و شدت آن آنقدر زیاد بود که پیشانی  مادر بزرگ را  بخیه زدند و مجرمان هم موفق به فرار شدند وکسی شناسایی نشد. درماه فوریه یک نفر با نام جعلی او را در فیس بوک تهدید به مرگ کرد و نوشت: ” وقتی پایت را از خانه بیرون میگذاری, چشمانت را بازنگهدار.  ” او به پلیس شکایت کرد تا پلیس توسط آنها پیگیری شود. 

” ایزودرا”کاری را دنبال می کند، کە انجامش فراتر از سن وسال کم وی است.او یک بچه مدرن دوران ابزار دیجیتالی است که از میزان قدرت کاربری آن درارتباطات جمعی, برای اعتراض, به حرکت درآوردن, برای شورش و برای انقلاب آگاه است, امکانی که تا یک دهه پیش وجود نداشت. و بهمین خاطر و نسبت به سن و سالی که “ایزودرا” دارد باید گفت که او دختر بچه ویژه ای است. پیام او ازطریق وسایل ارتباطات جمعی, ملی وجهانی شده است و امروز صدای او درآمریکا واروپا شنیده می شود. روزنامه ” فاینشنال تایمز ” ” ایزودرا ” را به عنوان بیست و پنجمین چهره با نفوذ  کشور برزیل برگزید.

پایان قسمت دوم از مقاله خواهران ملالآ 

ادامه دارد 

 

 

 
بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۵ شهریور, ۱۳۹۲ ۰:۴۹ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز