سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

هردم از این باغ، بری می رسد!
امروزه ، زنان ایران نه توبه کار، که بیدارند. آن‌ها زنجیرهای تحمیل را یکی پس از دیگری گسسته اند و خوب می‌ دانند که بازی های روانی حکومتیان، تنها نشانه...
۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل
انتشار بیانیه اعتراضی بیش از ۲۰۰ وکیل دادگستری خطاب به رئیس قوه قضائیه، در اعتراض به صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و درخواست توقف...
۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران
دیدیم که با آغاز تصویب لایحه «انجمن‌های ایالتی و ولایتی» روحانیت مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد، زیرا آن مصوبات برخلاف اصول قانون اساسی مشروطه بود که در آن...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

چاره رکود، افزایش دستمزد ها است

خود همین بخش از سرمایە داران منتقد سیاست های اقتصادی دولت در دامن زدن بە رکود و کاهش قدرت خرید و فقیرتر شدن فزایندە مردم کم تقصیرتر از دولت نیستند. آن ها از یک سو از فقیرتر شدن مردم شکایت می کنند و دولت را مقصر معرفی می کنند، از سوی دیگر دە ها سال است کە تن بە افزایش دستمزدهای چند مرتبە زیر خط فقر کارگران نمی دهند، دستمزد و حقوق کارگران شان را برای فشار آوردن بە آن ها با تأخیر چندماهە می دهند، مزایای کارگران را قطع و حتی خیلی هایشان حق بیمە کارگران شان را هم پرداخت نمی کنند...

سایت “جهان صنعت” کە تمایلات بخش بزرگی از سرمایەداران صنعتی ایران را بازتاب می دهد، در ١٠ دی ماە، طی گزارشی کە با عنوان مردم ” فقیرتر شدەاند” منتشر کرد، با استناد بە آمار و ارقام  خبر از  کاهش قدرت خرید مردم طی دهە گذشتە داد و نسبت بە آن واکنش نشان داد. نویسندە این سایت مدافع سرمایە داران بخش تولیدی، در قسمتی از مقالەاش نوشت: “معیشت مردم ایران این روزها خوب نیست و اتفاقات چند دهه اخیر از جمله تحریم‌ها، تورم ۴۰ درصدی سالیان گذشته، اوضاع نامناسب فروش نفت، نبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی و بسیاری دلایل دیگر شرایط را به گونه‌ای رقم زده است که مردم ایران در حال حاضر در حال دست و پنجه نرم کردن با کمترین قدرت خرید در طول حیات خود اند و اوضاع کنونی کار را به جایی رسانده است که از نظر رسانه‌های خارجی مردم ایران در یک دهه اخیر ۲۰ درصد فقیرتر شده‌اند.”

نویسندە کە  بە نظر می رسد، بیش از هر چیز نگران از رونق افتادن بیشتر کار و کاسبی کارخانە داران است و از همین منظر بە موضوع  پرداختە است، در قسمت دیگری از مقالەاش نوشت: “کاهش قدرت خرید مردم به معنی کاهش تقاضا در بازار و از رونق افتادن بنگاه‌های اقتصادی ریز و درشت خواهد بود که خود منجر به تشدید رکود می‌شود و … این در حالی است که با نگاهی به وضعیت معیشت خانوار تقویت قدرت خرید و بهبود شرایط آنها را نمی‌بینیم و شاید اگر همین سبد کالای خانوار هم وجود نداشت شرایط بد اقتصادی به گونه‌ای بحرانی گریبان‌گیر جامعه می‌شد.”

در گزارش دیگری کە آن هم در ١٠ دیماە در ارتباط با اعلام شکست “طرح کارت اعتباری خرید کالای ایرانی” توسط مسئولان دولتی در این سایت منتشر شدە، یکی از علل شکست آن را “‌محدود بودن جامعه هدف و مخاطب طرح …” می داند و در ادامە گفتە می شود: “… وزیر صنعت، پس از چند ماه تاخیر سر‌انجام اعتراف به شکست طرح کارت اعتباری خرید کالای ایرانی کرد در حالی که از آغاز این طرح، کارشناسان بازار لوازم‌خانگی به نقاط ضعف این طرح آگاه بوده و آن را از ابتدا طرحی شکست خورده می‌دانستند که نه تنها نمی‌تواند رونقی در بازار ایجاد کند بلکه برای بازار لوازم‌خانگی مشکلاتی را هم ایجاد می‌کند.”

انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت در این سایت کارفرمایی البتە سابقە دار است و کمتر روزی است کە در این سایت مطلبی انتقادی از این سیاست ها و رویکرد دولت با بخش تولید منتشر نشود و همراە با آن مطالبات و انتظارات کارفرمایان از دولت بازگو نگردد.

بخشی از این انتقادات با وجود این کە صرفاً معطوف بە تأمین و توسعە منافع سرمایە داران است، از آن جملە انتقاداتی کە در دو گزارش فوق الذکر بە آنها اشارە شد، انتقادات درستی اند کە با بخش هائی از مطالبات کارگران نیز همسویی دارند.

کارگران نیز می خواهند کە قدرت خریدشان افزایش پیدا کند، سیاست های تبعیض آمیز دولتی در موردشان کنار گذاشتە شوند و از مزایائی همانند مزایای طبقە متوسط و ثروتمند برخوردار گردند. ولی واقعیت این است کە خود همین بخش از سرمایە داران منتقد سیاست های اقتصادی دولت در دامن زدن بە رکود و کاهش قدرت خرید و فقیرتر شدن فزایندە مردم کم تقصیرتر از دولت نیستند. آن ها از یک سو از فقیرتر شدن مردم شکایت می کنند و دولت را مقصر معرفی می کنند، از سوی دیگر دە ها سال است کە تن بە افزایش دستمزدهای چند مرتبە زیر خط فقر کارگران نمی دهند، دستمزد و حقوق کارگران شان را برای فشار آوردن بە آن ها با تأخیر چندماهە می دهند، مزایای کارگران را قطع و حتی خیلی هایشان حق بیمە کارگران شان را هم پرداخت نمی کنند. بە این ها اخراج و غیرە را هم اگر اضافە کنیم، دیگر توش و توانی حتی برای تأمین خوراک و پوشاک و مسکن کارگر باقی نمی ماند کە خرج خرید، یخچال یا وسایل خانگی و غیرە کند.

با این اوصاف چگونە کارفرمایان انتظار دارند کە مردم کە اکثریت بزرگ شان حقوق بگیر اند روز بە روز فقیرتر نشوند و قدرت خریدشان را بیشتر و بیشتر از دست ندهند و رکود تولیدی نیز بهبود پیدا کند؟ چنین معجزەای، که هم بشود دستمزدها را یک چهارم خط فقر نگاە داشت و هم فقر و رکود را از بین برد، در هیچ کجا اتفاق نیفتادە و نخواهد افتاد. رابطە میان رکود موجود در بخش تولید و دستمزد آن طور کە از محتوای این دو گزارش سایت “جهان صنعت” بر می آید، نە برای کارفرمایان ناروشن است و نە این کە آن ها راەکار برونرفت از آن را نمی دانند. ولی مشکل آن جاست کە آن ها بقول معروف خر و خرما را با هم می خواهند و تا بر سر این موضع ایستادە باشند، نباید در انتظار نتیجەای بهتر از این کە هست، بود.

اکنون موضوع تعیین میزان افزایش دستمزد سال آیندە در جریان است، نمایندگان اتحادیە های کارفرمایی سرمایەداران بە رغم دانستن رابطە دستمزد و رکود، همچنان دوش بە دوش نمایندگان دولت حاضر بە افزایش واقعی دستمزدها نیستند. این در حالی است کە افزایش دستمزدها در شرایط رکود به سود خود آن ها هم است. این سایت در گزارش دیگری کە با عنوان “معادله دو مجهولی رشد و بیکاری” در یازدهم دی ماە منتشر کرد، در جایی از حق شهروندی دفاع می کند، اما در عین حال کە همین حق را کە برای کارفرمایان می خواهد، با حق تشکل و اعتصاب برای کارگران کە جزء حقوق اولیە شهروندی اند، سر ستیز دارد. وقتی همکاران شان کارگران را بە خاطر اعتراض بە اخراج یا حقوق های معوقە تحویل نیروهای انتظامی و قضایی می دهند تا شلاق شان بزنند و بە زندان بیندازندشان، نە تنها اعتراضی بە این اقدامات کە پایمال سازی آشکار همان حقوق شهروندی کارگران است، نمی کنند، بلکە از کارگر شلاق خوردە شکایت هم می کنند. آن ها در حالی شکوە از نداشتن حقوق شهروندی می کنند، کە از حق فعالیت اتحادیەای و سایت و روزنامە و حزب برخوردارند و با خیال آسودە از منافع شان دفاع می کنند و کسی هم کاری بە کارشان ندارد. اما در مقابل انجام هر اقدامی از طرف کارگران برای تشکیل سندیکا و حق اعتصاب و داشتن روزنامە را با کمک نیروهای انتظامی و قوە قضاییه سرکوب می کنند و بە روی مبارک شان هم نمی آورند، کە حقوق شهروندی فقط مختص آن ها نیست.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۳ دی, ۱۳۹۵ ۵:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هردم از این باغ، بری می رسد!

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!