دوستان ورفقاى گرامى!
برگزارى دومین گردهمایى را به شما، همه دوستداران جمهوریخواهان دمکرات ولائیک، کوشندگان جنبش چپ و مبارزان راه آزادى و دمکراسى در ایران شادباش مى گوییم. ما، صمیمانه آرزومندیم که همایش شما پیروزمندانه به همه آن چه که در دستور کار خود دارد عمل کند و با اتخاذ تصمیمات سازنده، هم جمهوریخواهان دمکرات و لائیک را توانمند تر سازد و هم راه نزدیکى، همکارى، ائتلاف و اتحاد با سایر جمهوریخواهان را هموارنماید. تلاش ها و تکاپوى پى گیر و صادقانه اعضاء و همراهان جمهوریخواهان دمکرات و لائیک در یک سال و نیم گذشته، گفتگوهاى دوره تدارک گردهمایى، و همراهى و حضور مجموعه اى از نیروهاى با تجربه واندیشه ورز در صفوف شما،امکان هاى امید برانگیزى را براى موفقیت این گردهمآیى فراهم آورده است. چنین تلاش هایى، عزم استوار جمهوریخواهان دمکرات ولائیک براى پویایى و تحقق ایده ها وآمال جنبش دمکراسى در ایران را نوید مى دهد. جنبشى که، ارتقاى سطح کمى و کیفى امرسازمان یابى نیروهاى فعال سیاسى آن، و اقدام سازمان یافته براى برقرارى مناسبات دمکراتیک میان احزاب، سازمان ها و نهاد هاى سیاسى اش از نیاز هاى مبرم آن است.
دوستان گرامی!
جمهوریخواهان دمکرات و لائیک دستاوردهاى ارزنده و قابل اتکایى براى پیشروى دارند. کادرها و نیروهاى فعال آن از گردهمایى سراسرى پاریس تا همایش هانوفر مسیر پرفراز و نشیبى را پشت سر گذاشته اند و در این مسیر از تجربه نوینى در کار مشترک و مستمر برخوردار شده اند. به باور ما شما با وقوف بر نکات ضعف و قوت نهادى که ساخته اید و با پاسخ در خورتان به این پرسش که: براى فراروئیدن به یک نیروى سیاسى دخالت گر فعال چه باید کرد، قادر خواهید بود گامى بلند تر و فراتر از گردهمایى پاریس به سوى اهداف جمهوریخواهان بردارید. گردهمآیى سراسرى سپتامبر ٢٠٠۴ پاریس، همایش موسس و نخستین تجربه تجمع شما براى ایجاد یک نهاد سیاسى کثرت گرا، فراگیر و دمکراتیک با یک رشته وظایف پیش رو بود که مسئولانه خواست به آنها پاسخ دهد. دور از انتظار نبود که هم در موضوع سند سیاسى و هم عرصه ساختار سازمانى پاره اى کمبود ها پیش آید و رفع آنها به گذر زمان و درایت منتخبین این گردهمایى واگذار شود تا آنان از طریق گفتگو، آزمون، و تفاهم گام به گام پیش روند و از فعالینى که با ایده ها و آمال نیک اجتماع کرده بودند، نیرویى از لحاظ سیاسى دخالت گر و فعال بسازند و پروژه ها و مصوبات گردهمایى نخست را از منشور واقعیت عینى و میدان عمل سیاسى عبور دهند. گردهمایى پاریس هوشیارانه علیرغم دشوارى ها و تعدد وظایف ، جمهوریخواهان دمکرات و لائیک رابه سند سیاسى که بیان هویت و راهنماى عمل آنان باشد مجهز کرد. این گردهمایى حتى از تدوین یک سند عادى فراتر رفت و نقاط اشتراک و افتراق را هم برشمرد، دورى و نزدیکى جمهوریخواهان دمکرات و لائیک را با سایر جریان هاى سیاسى اپوزیسیون مشخص ساخت و حداقل هاى لازم براى حضور فعال سیاسى جمهوریخواهان دمکرات و لائیک را تامین نمود. با این اقدام مدبرانه راه در این جهت گشوده شد که کنکاش و چالش براى یافتن پاسخ به این پرسش که آیا جمهوریخواهان دمکرات و لائیک حزب وجبهه هستند یا جنبش، نمى باید آنان را از دخالتگرى فعال سیاسى، کنش و واکنش موثر در قبال رویداد ها و روندهایى که عرصه سیاست کشور و موقعیت هر یک از نیروها را دچار تحول و دگرگونى مى سازند، بازدارد. بدون تردید چالش براى یافتن فرمى متناسب با مضمون فعالیت و ساماندهى چنان ساختارى که احزاب، سازمان ها، جمعیت هاى سیاسى و منفردین را پوشش دهد و این مجموعه را به اراده اى فراتر از جمع کمى آنان بدل کند، مى تواند نشانه بالندگى باشد و ما آنچه را که در میان جمهوریخواهان دمکرات و لائیک جریان دارد نشانه این بالندگى مى دانیم و امیدواریم شاهد اثرات آن در جنبش دمکراتیک کشور باشیم.
دوستان و رفقا!
ما بار دیگر براى گردهمآیى شما آرزوى موفقیت داریم و از هرگونه ابتکار و پیشنهادى براى همکارى و اتحاد عمل در جهت تحقق اهداف مشترک و جنبش دمکراسى در ایران صمیمانه استقبال مى کنیم.
هیات سیاسى – اجرائى سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
سوم اسفند ١٣٨۴