چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۵

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۵

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرکز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران

آیا با چنین استاندارد ایمنی، می توان به دنبال فن آوری اتمی بود؟

بر مردم ايران، کسانی حکومت می کنند که برايشان مهم نيست عواقب سياستها و تصميمهايشان برای ايمنی و زندگی مردم چه خواهد بود

نوشته حاضر، بنا را بر درستی همه اظهارات و اطلاعات رسمی پیرامون سقوط هواپیمای حامل فرماندهان سپاه پاسداران می گذارد و از پرداختن به حدسیاتی که دایر بر وجود توطئه ای برای نابود کردن سرنشینان این هواپیما مطرح شده است، می پرهیزد. همه اطلاعاتی که در این نوشته بدان استناد شده، برگرفته از اخباری است که رسانه های حکومتی منتشر کرده اند.

اطلاعات رسمی

این اطلاعات رسمی از این قرار است:

سرلشکر احمد کاظمی (فرمانده نیروی زمینی سپاه)، سرتیپ سعید مهتدی جعفری (فرمانده لشکر ٢٧ سپاه)، سرتیپ سعید سلیمانی (معاون عملیات نیروی زمینی سپاه)، سرتیپ نبی الله شاهمرادی (معاون اطلاعات نیروی زمینی سپاه)، سرتیپ عباس کروندی مجرد (فرمانده پایگاه هوایی قدر نیروی هوایی سپاه)، سرتیپ غلامرضا یزدانی (فرمانده توپخانه نیروی زمینی سپاه)، سرتیپ صفدر رشادی (معاون طرح و برنامه و بودجه نیروی زمینی سپاه)، سرتیپ احمد الهامی نژاد (فرمانده دانشکده پرواز نیروی هوایی سپاه)، سرتیپ ٢ حمید آذین پور (رئیس دفتر فرماندهی نیروی زمینی سپاه)، سرهنگ مرتضی بصیری (مهندس پرواز) و پاسدار محسن اسدی (افسر همراه فرمانده نیروی زمینی سپاه) صبح روز ١٩ دی ١٣٨۴، سوار یک فروند هواپیمای جت دو موتوره فالکن متعلق به سپاه می شوند.
هنگام پرواز، خلبان نخست اطلاع می دهد که چرخهای هواپیما باز نمی شوند، و سپس از خرابی موتور (یا موتورها) خبر می دهد. تلاش خلبان برای نشاندن هواپیما بر سطح جاده ای در نزدیکی ارومیه ناموفق می ماند و جت فالکن در ده کیلومتری ارومیه سقوط می کند. همه یازده نفر نامبرده در بالا، در این حادثه جان خود را از دست می دهند.

سئوالها

نگاهی کوتاه به اطلاعات مذکور، هر ذهن جستجوگری را با برخی سئوالها روبرو می کند:
١ – چرا در کشوری که رهبران آن می گویند بزرگترین قدرت نظامی جهان، آن را از فاصله ای بسیار نزدیک و از چهار سو تهدید می کند، عملا کل فرماندهی مهمترین نیروی نظامی مورد اتکای حکومت، در یک هواپیمای کوچک عازم سفر می شود؟ حتی بسیاری از شرکتهای تجاری غربی نیز مرتکب چنین بی احتیاطی غریبی نمی شوند که کل مدیران خود را با یک هواپیما به جایی بفرستند، تا چه رسد به نهادهای نظامی و امنیتی. چرا جمهوری اسلامی ایران، فاقد مقرراتی است که نگذارد در یک آن، چنین افراد مهمی کشته شوند؟
٢ – آیا تحقیق مستقلی درباره این سانحه و سقوط هواپیمای سی – ١٣٠ نظامی حامل خبرنگاران که تنها چند هفته پیش از حادثه دیروز روی داد، انجام خواهد شد؟ تحقیق مستقل، از آن جهت در چنین مواردی در کشورهای پیشرفته مرسوم است که مقامات مسئول، قادر به انجام تحقیق بیطرفانه برای یافتن علل حادثه به منظور عدم تکرار آن نیستند، چرا که قاعدتاً مایلند مسئولیت خود را لاپوشانی کنند. به عنوان نمونه، اگر حساب و کتابی وجود داشت، باید در جریان تحقیقات مستقل، معلوم می شد چرا فرماندهی سپاه در جاری کردن دستوری برای احتراز از نشاندن کل فرماندهی نیروی زمینی خود در یک هواپیما قصور کرده است، آن هم در کشوری که به علت تحریمهای بین المللی، در زمینه ایمنی پرواز، دچار مشکلاتی غیرقابل انکار است.
٣ – آیا از کار افتادن هم سیستم بازکننده چرخها و هم موتور یا موتورهای هواپیما، تصادف محض بوده است یا وضعیت ایمنی هواپیماها در ایران است که چنین همزمانی دو عامل فاجعه را محتمل تر از معمول می کند؟ فراوانی سوانح هوایی در سالهای اخیر، مؤید آن است که ایران، معضلی به نام ایمنی پرواز دارد که حتی مقامات بالای کشوری و لشکری را نیز به قربانی می گیرد. برنامه حکومت برای حل این معضل چیست؟

همزمانی ها

درست همان روزی که هواپیمای فرماندهان سپاه سقوط کرد، آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در پیامی خطاب به مسلمانان جهان به مناسبت حج، نوشت «درکشوری به عظمت ایران اسلامی، نهالهای دانش و فناوری مستقل و بومی به بارنشسته و اعتماد به نفسی که محیط سیاسی و اجتماعی را متحول کرده بود به محیط علم و سازندگی کشیده شده است».
همزمانی چنین ادعایی با چنان سانحه ای، قاعدتاً باید عرق شرم را بر پیشانی سران حکومت ایران بنشاند. آنان که از حفظ جان وفادارترین و مهمترین عوامل خود عاجزند، خطاب به مسلمانان جهان دم از به بار نشستن دانش و فناوری بومی در کشور تحت مسئولیتشان می زنند.
در همان روز دوشنبه ١٩ دی، اعلام شد برخی تأسیسات اتمی ایران که از سال ١٣٨٣ برای پیشبرد گفتگوها با غرب مهر و موم شده بود، بازگشایی شده اند. به ادعای حکومت ایران، این تأسیسات قرار است در خدمت استفاده صلح آمیز از فن آوری هسته ای قرار گیرند. حکومت ایران می خواهد بر نیروگاه هسته ای بوشهر، نیروگاه های دیگری نیز بیافزاید و به کلوب اتمی بپیوندد. این همان «دانش و فناوری مستقل و بومی» مورد اشاره رهبر جمهوری است.

ارزش جان انسانها

تجربه ٢٧ ساله نشان می دهد نابودی یکباره کل فرماندهی نیروی زمینی سپاه نیز سران جمهوری اسلامی را بر آن نخواهد داشت که به ارزش جان انسانها در نظامی که برپا کرده اند بیاندیشند. این فرماندهان سپاهی را نیز مانند صدها هزار تن دیگر از هواداران خود به خاک می سپارند و به راه خود ادامه خواهند داد. دغدغه ذهنی اصلی امثال خامنه ای این نخواهد بود که نگذارند حوادث اینچنینی تکرار شود. اگر بود، شاهد سلسله سوانحی مشابه نبودیم.
وقتی از نظر سران حکومت، جان مهمترین خدمتگزارانشان تا این حد بی ارزش است، تکلیف بقیه مردم روشن است. بر مردم ایران، کسانی حکومت می کنند که برایشان مهم نیست عواقب سیاستها و تصمیمهایشان برای ایمنی و زندگی مردم چه خواهد بود. اگر چنین بود، در بحث چندین ساله پیرامون تکنولوژی هسته ای، یکی از حکومتی ها پیدا می شد که جداً به مسئله ایمنی هسته ای بپردازد و درباره آن سئوال کند که پیدا نشد. کشوری به دنبال فن آوری هسته ای و استفاده گسترده از آن است که در آن، ابتدایی ترین اصول ایمنی حمل و نقل نیز رعایت نمی شود. در کشوری می خواهند به کمک سازندگان نیروگاه چرنوبیل، نیروگاه هسته ای راه بیاندازند که سالی ٢٠ هزار نفر در آن در سوانح رانندگی می میرند و هیچ نماینده مجلس آن به فکر آن نیست که مسئولان بی کفایت وزارت راه آن را برکنار کند.
به نوشته سایت اینترنتی روز، جانشین اداره سیاسی ستاد مشترک سپاه گفته است «تاسیسات هسته ای ایران صرفا محدود به چند شهر همچون اصفهان، نطنز، اراک و اردکان نیست و ما در بیش از ٣٠٠ نقطه از کشور دارای تاسیسات هسته ای می باشیم». از چنین آماری باید بر خود لرزید. سران جمهوری اسلامی می روند تا ایمنی مردم ایران و نسلهای آینده را قربانی جاه طلبی های خود کنند. خامنه ای و احمدی نژاد و شرکایشان، حتی اگر از بحران بین المللی پیرامون برنامه هسته ای ایران، بدون عواقب شوم نظامی برای امنیت کشور بیرون آیند، ایران را به سوی فجایعی بسیار بزرگتر از سوانح هوایی سوق می دهند. نمونه این فجایع را بشر به خود دیده است. چرنوبیل گواه است.

٢٠ دی ١٣٨۴

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۳۸۴ ۵:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!