شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۳

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۳

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
عظمت را دوباره به جنبش ضدجنگ برگردانیم
قصد این نوشته بررسی شرایطی که به جنگ اخیر ختم شد، سیاست‌های مرگبار رهبران جمهوری اسلامی و یا جنایات اسرائیل در منطقه نیست. بلکه یافتن راهی برای تقویت جنبش ضدجنگ...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رضا جاسکی
نویسنده: رضا جاسکی

آیا ایران را نشانه گرفته ایم؟

آیا این چیزی است که امریکا می خواهد – یک جنگ جدید در خاورمیانه با کشوری که حدود چهاربرابر عراق وسعت دارد؟ آیا امریکا و دنیا می خواهند که به دنبال افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و یمن، در جنگی با ایران درگیر شوند که می تواند به انفجار جنگی بین اهالی تسنن و تشیع در سراسر خاورمیانه تبدیل گردد؟

“ایران آزاد باید گردد، دیکتاتوری نابود باید گردد. همزیستی خودداری است، خودداری تسلیم است!”

پس نکند چرچیل ما، نیوت گینگریچ، در ارتباط با ایران سیاست “همزیستی” را که توسط جرج کنان تدبیر شد و ۹ رئیس جمهور امریکا آن را در دوران جنگ سرد تا نیل به پیروزی بدون خونریزی پیش بردند، رد می کند.

چرا همزیستی به معنای تسلیم است؟ گینگریچ جواب می دهد: “زیرا مادامی که این رژیم دیکتاتور برپاست آزادی در همه جا تهدید می شود.”

اما چه طور ممکن است آزادی ما توسط رژیمی با ۳ درصد درآمد ناخالص داخلی ما، که از زمان ریاست جمهوری جیمی کارتر تا حالا در قدرت است، تهدید شود؟

خوشبختانه گینگریچ رهبری را کشف کرده است تا رژیم ایران را به زیر بکشد و آزادی نوع بشر را تضمین کند. او می گوید: “چنین رهبری در کشور ما جرج واشینگتن بود و … مارکی دولافایت. در ایتالیا گاریبالدی.”

بسیار خوب، و او اکنون چه کسی را همتای واشینگتن و گاریبالدی یافته است؟ گینگریچ می گوید: “مریم رجوی.”

مریم رجوی کیست؟ رهبر شورای ملی مقاومت ایران، یا سازمان مجاهدین خلق، که مخالف شاه بود، با آیت الله خمینی به هم زد، با صدام حسن همکاری کرد، و تا سال ۲۰۱۲ توسط وزارت امور خارجۀ امریکا به عنوان سازمانی تروریستی محسوب می شد.

در کنفرانس شورای ملی مقاومت ایران، که در اوایل همین ماه در پاریس برگزار شد، گینگریچ سخنرانی کرد. جان بولتون و رودی جیولیانی هم در آن شرکت داشتند. بنا به گزارش، حق الزحمه برای سخنرانی در این کنفرانس عالی بوده است.

جیولیانی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران را که برای دومین بار انتخاب شده، “قاتل شرور و خشونت پیشه” خواند و اعلام کرد که “زمان برای تغییر رژیم فرارسیده است.”

بولتون دادخواست را ادامه داد. او گفت: “تهران فقط یک تهدید هسته ای نیست، تهران فقط یک تهدید تروریستی نیست، تهران یک تهدید جاافتاده برای همه در منطقه است. سیاست علنی ایالات متحده امریکا باید به زیرکشیدن ملاها باشد.”

بولتون به شورای ملی مقاومت اطمینان راسخ داد که “ما همگی در سال ۲۰۱۹ در تهران جشن خواهیم گرفت.”

موفق باشید. اما چنان که نیویورک تایمز در شمارۀ دیروز خود اعلام کرد، این سخنان ما را مستقیماً به سوی جنگ هدایت می کنند. این نشریه می نویسد: “طبلی از کلمات تحریک کننده، تهدیدات و اقدامات آشکار – از زبان ترامپ و بعضی از مشاوران عالی او تا برخی از رهبران عرب و فعالان امریکائی – بر تنشها افزوده و می تواند به مواجهۀ مسلحانه با ایران بیانجامد.”

آیا این چیزی است که امریکا می خواهد – یک جنگ جدید در خاورمیانه با کشوری که حدود چهاربرابر عراق وسعت دارد؟

آیا امریکا و دنیا می خواهند که به دنبال افغانستان، عراق، لیبی، سوریه و یمن، در جنگی با ایران درگیر شوند که می تواند به انفجار جنگی بین اهالی تسنن و تشیع در سراسر خاورمیانه تبدیل گردد؟

بولتون ایران را “یک تهدید هسته ای” م نامد.

اما در سال ۲۰۰۷ تمام آزانسهای اطلاعاتی امریکا با اطمینان بالا اعلام کردند که ایران برنامه ای برای تولید سلاح هسته ای ندارد. آنها در سال ۲۰۱ دوباره همین را گفتند. ایران، در چارچوب توافق هسته ای، تقریباً تمام اورانیوم خود را به خارج صادر و غنی سازی ۲۰ درصدی را متوقف کرده است. هزاران سانتریفیوژ را بسته، قلب رآکتور آب سنگین خود را با بتون پر کرده و امکان سرکشی به تمام تأسیسات مربوطه را برای بازرسان سازمان ملل فراهم آورده است.

آیا ایران علیرغم تمام این اقدامات، مخفیانه برنامه ای را برای تولید سلاح اتمی پیش می برد؟ یا اینها تبلیغاتی جنگ طلبانه اند که قصد دارند پای ما را به جنگ دیگری در خاورمیانه بکشند؟

برای اطمینان از حقیقت ماجرا، کمیتۀ روابط خارجی سنای امریکا باید رؤسای سیا و دیا (آژانس اطلاعات دفاعی (Defense Intelligence Agency) و نیز رئیس اطلاعات ملی را فرابخواند تا در نشستی علنی شهادت دهند.

به ما گفته می شود که یک هلال شیعی هم ما را تهدید می کند؛ هلالی که از بیروت به دمشق، سپس بغداد و تا تهران کشیده می شود.

اما چه کسانی این هلال شیعی را خلق کردند؟

این جرج بوش [پسر] بود که دستور سرنگونی صدام را داد . عراق را به اکثریت شیعی آن سپرد. این اسرائیل بود که تجاوز او به لبنان و اشغالگری اش، از سال ۹۸۲۱ تا ۲۰۰۰، مقاومت شیعی در قامت حزب الله را موجب شد.

همچون بشار اسد در سوریه، پدر او هم به عراق نیرو فرستاد تا همراه امریکائیا در جنگ خلیج بجنگند.

رژیم آیت الله ها، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و میلیشیای بسیج عمیقاً با کشور ما دشمن اند. اما ایران، به دلایل بسیار خوبی، خواهان جنگ با امریکا نیست. ممکن است بتوان ایران را، همچون عراق، در هم کوبید و صعود اجتناب ناپذیر آن را، به عنوان بزرگترین و پیشرفته ترین کشور خلیج فارس، سقط کرد.

علاوه بر این، ما و ایران منافع مشترکی داریم: صلح در خلیج. از این طریق است که نفت ایران، که این کشور برای پیشرفت خود به آن نیاز دارد، می تواند جریان یابد. مقصود روحانی از “تعمیق روابط با اروپا و جهان پیشرفته” هم همین است.

ما و ایران دشمنان مشترکی هم داریم: داعش، القاعده و تمام تروریستهای سنی که وحشیانه ترین رؤیاشان این است که شاهد جنگ دشمنان امریکائی شان با دشمنان شیعی شان باشند.

چه کس دیگری جز داعش خواهان جنگ امریکا با ایران است؟

متأسفانه، شمار آنان یک لشگر است: سعودیها، اسرائیلیها، نومحافظه کاران با اندیشکده ها، وبسایتها و نشریات شان، عقابهای درون هر دو حزب در کنگره، “صلیبیون دموکراسی خواه”، و بسیاری کسان در وزارت دفاع که می خواهند بابت آنچه شیعیان مورد حمایت ایران با ما در عراق کردند، اکنون با ایران تلافی کنند.

کلید در دست ترامپ است. اگر او به مطالبات جنگ خواهانه لبیک گوید، جنگ میراث او خواهد شد؛ همچنان که جنگ عراق به میراث جرج بوش تبدیل شده است.

 

* اهمیت این مقاله بسیار بیشتر از محتوای آن به خاطر نویسندۀ آن است. پاتریک بیوکانان صاحبنظر سیاسی، سیاستمدار و نویسندۀ محافظه کار آمریکایی است. او مشاور ارشد رؤسای جمهور آمریکا ریچارد نیکسون، جرالد فورد و رونالد ریگان بود. در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۹۲ نامزد حزب جمهوریخواه و در انتخابات ۱۹۹۶ نامزد حزب رفرم بود.

تاریخ انتشار : ۱ مرداد, ۱۳۹۶ ۶:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز

در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند