سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰

سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل
انتشار بیانیه اعتراضی بیش از ۲۰۰ وکیل دادگستری خطاب به رئیس قوه قضائیه، در اعتراض به صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی، وریشه مرادی و شریفه محمدی و درخواست توقف...
۷ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران
دیدیم که با آغاز تصویب لایحه «انجمن‌های ایالتی و ولایتی» روحانیت مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد، زیرا آن مصوبات برخلاف اصول قانون اساسی مشروطه بود که در آن...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
نویسنده: منوچهر صالحی لاهیجی
مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران

جام زهری برای دولت، فرصتی برای جنبش کارگری ایران

مبارزه کارگران فولاد اهواز به خوبی نشان داد که حکومت در برابر خواست و اراده منسجم کارگران و زحمتکشان ناتوان تر از آن است که بتواند ایستادگی کند. هر چند در قدم اول چنگ و دندان نشان می دهد و با تهدید، زندان و شکنجه فعالان کارگری به قصد سرکوب هر چه بیشتر به میدان می آید، ولی در آخر توان ایستادگی ندارد و تسلیم خواهد شد.

در هفته گذشته بلاخره اعتراض های کارگران گروه ملی فولاد اهواز نتیجه داد و دولت مجبور شد جام زهری در اندازه نفی سیاست خصوصی سازی را با، باز پس گرفتن این کارخانه از بخش خصوصی به دولتی رقم زند. در همین ارتباط، همایون یوسفی نماینده اهواز در گفت و گو با رسانه های داخل کشور عنوان کرد:” مهمترین اقدام انجام گرفته برای حل مشکل گروه ملی فولاد ایران، بازگشت کارخانه از بخش خصوصی به بخش دولتی و وزارت اقتصاد و دارایی و بانک ملی است. این کار برای آینده کارخانه و تولید بیشتر آن مفیدتر خواهد بود.

یوسفی بیان کرد: در حال حاضر دیگر بحث واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مطرح نیست و به نظر می رسد که دولت بهتر می تواند این کارخانه را مدیریت کند.” در همین ارتباط: در قدم اول با پیگیری های انجام گرفته شده تا مبلغ ۱۲.۵ میلیارد تومان برای پرداخت حقوق یک ماه کارگران این کارخانه از سوی بانک ملی تامین شده است. 

کارگران زندانی هم که در دستگیری های اخیر  تعدادشان به۵۰ تن رسیده بود، طی روز های گذشته با ادامه اعتراض های کارگری به ترتیب آزاد شدند و اکنون حدود ۱۰ تن در بازداشت به سر می برند. مبارزه کارگران فولاد اهواز به خوبی نشان داد که حکومت در برابر خواست و اراده منسجم کارگران و زحمتکشان ناتوان تر از آن است که بتواند ایستادگی کند. هر چند در قدم اول چنگ و دندان نشان می دهد و با تهدید، زندان و شکنجه فعالان کارگری به قصد سرکوب هر چه بیشتر به میدان می آید، ولی در آخر توان ایستادگی ندارد و تسلیم خواهد شد.

این جام زهر را نباید در همین جا خاتمه یافته تلقی کرد، اکنون تمام کارخانه ها و واحد هایی که در طی ده ها سال با سیاست های نئولیبرالیستی حاکمیت اسلامی، خودمانی سازی شده اند و به این بهانه باند های وابسته به حاکمیت اسلامی، بخش بزرگی از سرمایه های ملی مردم ایران را به مانند ارث پدری خود غارت کرده اند، از هم اکنون لرزه به اندامشان افتاده است که نکند این رویه ادامه پیدا کند، و در آینده ای نه چندان دور کارگران دیگر کارخانه ها در سراسر کشور با دنباله روی از مبارزه کارگران فولاد اهواز کارخانه ها را یکی، یکی و با اتحاد و تجربه اندوزی از مبارزه صنفی کارگران فولاد اهواز خواستار دولتی شدن کارخانه های خصوصی شده در کل کشور شوند.

 شکی وجود ندارد که با مبارزه و سازمان دهی کارگران در شرایط امروز ایران، می توانیم بذر ریشه کنی خصوصی سازی کارخانه های دولتی توسط باند های مافیایی وابسته به حاکمیت را آغاز کنیم. همان طور که بارها نوشتیم جنبش کارگری ایران با دو مشکل رو به رو است، اول نداشتن تشکل کارگری مستقل و دوم عدم یک پارچگی اعتراض ها.

همان طور که می دانیم، امروز حاکمیت اسلامی ایران در بحران های عمیقی گرفتار است، بحران هایی که با توجه به فساد گسترده در تار و پود این سیستم ناکارآمد، به مانند یک بیمار سرطانی رو به مرگ، روز به روز بیماریش عمق تر و گسترده تر می شود.

جمهوری اسلامی تمام سعی خود را بر کنترل هر چه بیشتر بحران ها متمرکز کرده، ولی از سویی دیگر تنها گزینه ای که این رژیم را سرپا نگه داشته زور سرنیزه و ماشین سرکوب است که آن هم تا حدی می تواند در استمرار حیات رژیم نقش ایفا کند، از این رو حاکمیت با تکیه بر ستاد اجرایی خود (دولت) سعی در مدیریت ناکارآمد خود دارد.

از این فرصت و شرایط فعالان کارگری می توانند بهترین استفاده را برای سازمان دهی کارگران انجام دهند. به یقین روزانه ده ها اعتصاب و اعتراض کارگری در سراسر کشور در حال انجام است که بخش بزرگی از اعتراض ها یا به این دلیل که رسانه های در ایران زیر تیغ سانسور قرار دارند و یا به این علت که صنایع پایین دستی به حساب می آیند، چندان مورد توجه قرار نمی گیرند و صدایشان به جایی نمی رسد.

اما یک نکته وجود دارد و آن این که می توانیم، از هر اعتصاب یک تشکل مستقل کارگری ایجاد کنیم، چنین مطالبه ای را می توانیم با «ارایه طرح و تکرار،تکرار و باز هم با تکرار هرچه بیشتر آن، در بدنه کارگری جاری کنیم».

کارگران هر واحد تولیدی یا کارخانه که اقدام به اعتصاب می کنند، در قدم اول برای چانه زنی احتیاج به نماینده دارند، از این رو جا دارد چند تن به عنوان نماینده یا کمیته یا … انتخاب شوند، انتخاب نمایندگان بسیار مهم است که افرادی با هوش، با حسن سابقه و معتقد به منافع کارگران در نظر گرفته شوند، تا در صورت تهدید یا سرکوب و … خود را به کارفرما یا نیروهای سرکوب گر تسلیم نکنند. از نیروها و نمایندگان تشکل های دولتی که در قالب تشکل های مختلف ده ها سال به منافع کارگران خیانت کردند، قاعدتا نباید استفاده کرد.

هر نوع تشکلی که در جریان اعتصاب ها چه در حد نماینده، کمیته، سندیکا یا اتحادیه و … ساخته شد، باید این تشکل ها را به عنوان دری گران قدر حفظ کنیم و در قدم بعد با ارتباط بر قرار کردن با دیگر تشکل های مستقل کارگری، قدم به قدم ایجاد تشکل های مستقل کارگری را در هر شهر و استان پایه ریزی کنیم.

اکنون تعداد محدودی از تشکل های مستقل مانند اتحادیه آزاد کارگران یا سندیکاهای کارگری یا کانون مدافعان حقوق کارگر … وجود دارند، که فعالان کارگری با تشکیل تشکل های مستقل کارگری در کارخانه با بهره گرفتن از شرایط خاصی که در اعتراض ها و اعتصاب های کارگری وجود دارند، می توانند نسبت به اتحاد و تاسیس تشکل های مستقل و پیوند زدن این تشکل ها به تشکل های مستقل دیگر که در بالا عنوان شد، اقدام کنند.

با ایجاد تشکل های مستقل کارگری، شان انسانی و کرامت کارگران تامین، و حقوق از دست رفته مان احیا خواهد شد.

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد, ۱۳۹۷ ۰:۴۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

به بهانه هفتاد و دومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل

بررسی پیش‌زمینه‌های انقلاب ۱۳۵۷و تحقق جمهوری اسلامی در ایران

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”