جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

تصاویر و ویدیوهای شکنجە

اکنون که فیلمهای ویدئویی از شکنجه زندانیان در زندانهای رژیم رسانه ای شده و دادگاه حمید نوری به عنوان فردی جنایتکار که در بطن کشتارهای سالهای ۶۷ به بعد در زندان گوهر دشت بوده است، و اسناد و مدارک موثق از سوی زندانیان و خانواده های زندانیان در اختیار دادستان استکهلم در ارتباط با جنایتهای حمید نوری قرار گرفته لازم است با استفاده از اطلاعات موجود و امکاناتی که در اختیار آگاهان سیاسی و طرفداران حقوق بشر و... قرار دارد جنایتهای رژیم را در ادوار گوناگون هر چه بیشتر افشا کرده و مجامع جهانی از جمله سازمان دفاع از حقوق بشر را از حقایق شکنجه ها و کشتارهای زندانیان سیاسی بیشتر مطلع کنیم.

تصاویری که مدتهاست در ارتباط با شکنجه و ضرب و شتم زندانیانِ  زندان اوین در شبکه های مجازی و تلویزیونی پخش و از طریق مجریان و مفسران تحلیل و تفسیر می شود، تنها گوشه کوچکی از اعمال شکنجه گران رژیم است، و همانند برخوردهایی است که در بسیاری از مراکز انتظامی و اداره آگاهی همه روزه اتفاق می افتد. کسانی که به چنین مراکزی (کلانتریها، اداره آگاهی و دیگر مراکز انتظامی) گذرشان افتاده باشد شاهد ضرب و شتم های حتی شدیدتر از آنها، بر روی معتادان و خرده فروشان مواد مخدر و برخی دزدانی می شوند که برای سیر کردن شکم خود و خانواده شان اقدام به دزدی کرده اند. 

 

 قدر مسلم شکنجه در زندانهای اوین و گوهر دشت و… بر روی زندانیانِ سیاسی کاملن متفاوت و فراتر از آن چیزی است که در فیلمهای ویدئویی بیرون آمده و شاهد آنها بوده ایم، است. بنابر گفته ها و نوشته های بسیاری از زندانیان سیاسی که زمانی خود قربانی شکنجه گران بوده و یا شاهد شکنجه همبندان خود بوده اند اعمال شکنجه ها بر روی زندانیان سیاسی، متفاوت با آن چیزی است که اخیرا شاهدش بودیم. از این رو بدون اینکه شکنجه های پخش شده اخیر را کم اهمیت قلمداد کنیم و بدون اینکه در خوی و منش حیوانی شکنجه گران تردیدی به خود راه دهیم و از دهشتناکی اعمال شکنجه ها بکاهیم یک واقعیت را نباید از نظر دور بداریم، و آن اینکه در هیچ دوره ای از تاریخ رژیم فاسد ایران، شکنجه زندانیان سیاسی، مانند دوران و سالهای۶۰ تا ۶۷ نبوده است.

 

 گزارشهای مستندی که از این دوره وجود دارد، و روایتهای بسیاری از زندانیان دهه ۶۰ در خارج و داخل، به ویژه روایت آقای محمد علی عمویی با سابقه ۳۷ سال زندان، (رکودار نخست زندانی سیاسی ایران و جهان) و… زندانیانی که شانس یارشان بوده و جان سالم به در بردند، همچنین گزارش یکصد صفحه ای گالین دوپل،  نماینده سازمان ملل گواه بر آن است که، شکنجه های تکان دهنده روحی و فیزیکی زندانیان بصورت سیستماتیک ماهها و گاهی سالها بر روی زندانیان اعمال شده است. 

 

شکنجه بر روی قربانیان به گونه ای بوده که تعدای از آنها همه روزه آرزوی مرگ می کردند و بسیاری نیزاز زندانیان اقدام به خودکشی کردند که شکنجه گران مانع از مرگ آنها می شدند تا بازجوها برای رسیدن به اهداف کثیف شان یعنی تخلیه کامل اطلاعاتی قربانیان، شکنجه را  ادامه دهند. درباره شکنجه در این دوره روایتهای بسیار مهمی بصورت مکتوب و شفاهی در اختیارمان قرار گرفته است. 

 

 شکنجه با زدن کابل بر کف پاها و پشت زندانیان به صورت مستمر و همه روزه ادامه می یافت و سپس آویختن سرو ته و به اصطلاح بستن دستبند قپانی بر زندانی آویزان از سقف که تمام مفاصل و عصبها وعضله هایش در حال گسستن و پاره شدن قرار می گرفتند و به گردش در آوردن قربانی، معلق بصورت دوار در فاصله زمین و سقف، مدت زمان طولانی ادامه میافت، در واقع مهمترین ابزار شکنجه بوده که ماهها بر روی زندانیان اعمال میشد. در ادامه شکنجه، قربانی یا کشته می شد و یا بعد از گرفتن اعتراف به دست میرغضبها به جوخه های اعدام سپرده می شد. و در مواردی هم با نشاندن زخمی عمیق بر جسم و روح زندانی که نتیجه شکنجه و نگهداری در بندهای انفرادی بود، پس از اتمام دوره محکومیت، زندانی شانس خروج از دخمه های آدمکشی را به دست می آورد.

 

به باور من حتی در قتلهای زنجیره که با هدف حذف فیزیکی روشنفکران بر روی قربانیان اعمال می شد، شکنجه همانند سالهای ۶۰ به بعد نبوده است. قربانیان قتلهای زنجیره طبق نظریه سعید امامی وبا فتاوی آیات عظام، باید حذف می شدند، به همین خاطر سوژه ها را پس از به دام انداختن بدون وقعه به قتل می رساندند. در برخی از آنان شکنجه هایی اعمال شده بود مانند سعیدی سبرجانی و پیروز دوانی که پس از شکنجه در ظرف اسید انداختند و داریوش فروهر و همسرش که توسط درخیمان سلاخی شدند و به فجیع ترین شکل ممکن کشته شدند.

 

اکنون که فیلمهای ویدئویی از شکنجه زندانیان در زندانهای رژیم رسانه ای شده و دادگاه حمید نوری به عنوان فردی جنایتکار که در بطن کشتارهای سالهای ۶۷ به بعد در زندان گوهر دشت بوده است، و اسناد و مدارک موثق از سوی زندانیان و خانواده های زندانیان در اختیار دادستان استکهلم در ارتباط با جنایتهای حمید نوری قرار گرفته لازم است با استفاده از اطلاعات موجود و امکاناتی که در اختیار آگاهان سیاسی و طرفداران حقوق بشر و… قرار دارد جنایتهای رژیم را در ادوار گوناگون هر چه بیشتر افشا کرده و مجامع جهانی از جمله سازمان دفاع از حقوق بشر را از حقایق شکنجه ها و کشتارهای زندانیان سیاسی بیشتر مطلع کنیم.

به یاد داشته باشیم بار سنگینی که رفقای شهید بر دوش تک تک ما قرار داده اند، و وظیفه دشواری که در راه پیشبرد اهداف آنان و رساندن پیام شان به نسلهای آینده که بر عهده ما قرار دارد، لحظه ای نباید آنها از یاد ببریم. 

ا – آشنا

 

تاریخ انتشار : ۵ شهریور, ۱۴۰۰ ۱۱:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)