یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۴

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۴

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

تصاویر و ویدیوهای شکنجە

اکنون که فیلمهای ویدئویی از شکنجه زندانیان در زندانهای رژیم رسانه ای شده و دادگاه حمید نوری به عنوان فردی جنایتکار که در بطن کشتارهای سالهای ۶۷ به بعد در زندان گوهر دشت بوده است، و اسناد و مدارک موثق از سوی زندانیان و خانواده های زندانیان در اختیار دادستان استکهلم در ارتباط با جنایتهای حمید نوری قرار گرفته لازم است با استفاده از اطلاعات موجود و امکاناتی که در اختیار آگاهان سیاسی و طرفداران حقوق بشر و... قرار دارد جنایتهای رژیم را در ادوار گوناگون هر چه بیشتر افشا کرده و مجامع جهانی از جمله سازمان دفاع از حقوق بشر را از حقایق شکنجه ها و کشتارهای زندانیان سیاسی بیشتر مطلع کنیم.

تصاویری که مدتهاست در ارتباط با شکنجه و ضرب و شتم زندانیانِ  زندان اوین در شبکه های مجازی و تلویزیونی پخش و از طریق مجریان و مفسران تحلیل و تفسیر می شود، تنها گوشه کوچکی از اعمال شکنجه گران رژیم است، و همانند برخوردهایی است که در بسیاری از مراکز انتظامی و اداره آگاهی همه روزه اتفاق می افتد. کسانی که به چنین مراکزی (کلانتریها، اداره آگاهی و دیگر مراکز انتظامی) گذرشان افتاده باشد شاهد ضرب و شتم های حتی شدیدتر از آنها، بر روی معتادان و خرده فروشان مواد مخدر و برخی دزدانی می شوند که برای سیر کردن شکم خود و خانواده شان اقدام به دزدی کرده اند. 

 

 قدر مسلم شکنجه در زندانهای اوین و گوهر دشت و… بر روی زندانیانِ سیاسی کاملن متفاوت و فراتر از آن چیزی است که در فیلمهای ویدئویی بیرون آمده و شاهد آنها بوده ایم، است. بنابر گفته ها و نوشته های بسیاری از زندانیان سیاسی که زمانی خود قربانی شکنجه گران بوده و یا شاهد شکنجه همبندان خود بوده اند اعمال شکنجه ها بر روی زندانیان سیاسی، متفاوت با آن چیزی است که اخیرا شاهدش بودیم. از این رو بدون اینکه شکنجه های پخش شده اخیر را کم اهمیت قلمداد کنیم و بدون اینکه در خوی و منش حیوانی شکنجه گران تردیدی به خود راه دهیم و از دهشتناکی اعمال شکنجه ها بکاهیم یک واقعیت را نباید از نظر دور بداریم، و آن اینکه در هیچ دوره ای از تاریخ رژیم فاسد ایران، شکنجه زندانیان سیاسی، مانند دوران و سالهای۶۰ تا ۶۷ نبوده است.

 

 گزارشهای مستندی که از این دوره وجود دارد، و روایتهای بسیاری از زندانیان دهه ۶۰ در خارج و داخل، به ویژه روایت آقای محمد علی عمویی با سابقه ۳۷ سال زندان، (رکودار نخست زندانی سیاسی ایران و جهان) و… زندانیانی که شانس یارشان بوده و جان سالم به در بردند، همچنین گزارش یکصد صفحه ای گالین دوپل،  نماینده سازمان ملل گواه بر آن است که، شکنجه های تکان دهنده روحی و فیزیکی زندانیان بصورت سیستماتیک ماهها و گاهی سالها بر روی زندانیان اعمال شده است. 

 

شکنجه بر روی قربانیان به گونه ای بوده که تعدای از آنها همه روزه آرزوی مرگ می کردند و بسیاری نیزاز زندانیان اقدام به خودکشی کردند که شکنجه گران مانع از مرگ آنها می شدند تا بازجوها برای رسیدن به اهداف کثیف شان یعنی تخلیه کامل اطلاعاتی قربانیان، شکنجه را  ادامه دهند. درباره شکنجه در این دوره روایتهای بسیار مهمی بصورت مکتوب و شفاهی در اختیارمان قرار گرفته است. 

 

 شکنجه با زدن کابل بر کف پاها و پشت زندانیان به صورت مستمر و همه روزه ادامه می یافت و سپس آویختن سرو ته و به اصطلاح بستن دستبند قپانی بر زندانی آویزان از سقف که تمام مفاصل و عصبها وعضله هایش در حال گسستن و پاره شدن قرار می گرفتند و به گردش در آوردن قربانی، معلق بصورت دوار در فاصله زمین و سقف، مدت زمان طولانی ادامه میافت، در واقع مهمترین ابزار شکنجه بوده که ماهها بر روی زندانیان اعمال میشد. در ادامه شکنجه، قربانی یا کشته می شد و یا بعد از گرفتن اعتراف به دست میرغضبها به جوخه های اعدام سپرده می شد. و در مواردی هم با نشاندن زخمی عمیق بر جسم و روح زندانی که نتیجه شکنجه و نگهداری در بندهای انفرادی بود، پس از اتمام دوره محکومیت، زندانی شانس خروج از دخمه های آدمکشی را به دست می آورد.

 

به باور من حتی در قتلهای زنجیره که با هدف حذف فیزیکی روشنفکران بر روی قربانیان اعمال می شد، شکنجه همانند سالهای ۶۰ به بعد نبوده است. قربانیان قتلهای زنجیره طبق نظریه سعید امامی وبا فتاوی آیات عظام، باید حذف می شدند، به همین خاطر سوژه ها را پس از به دام انداختن بدون وقعه به قتل می رساندند. در برخی از آنان شکنجه هایی اعمال شده بود مانند سعیدی سبرجانی و پیروز دوانی که پس از شکنجه در ظرف اسید انداختند و داریوش فروهر و همسرش که توسط درخیمان سلاخی شدند و به فجیع ترین شکل ممکن کشته شدند.

 

اکنون که فیلمهای ویدئویی از شکنجه زندانیان در زندانهای رژیم رسانه ای شده و دادگاه حمید نوری به عنوان فردی جنایتکار که در بطن کشتارهای سالهای ۶۷ به بعد در زندان گوهر دشت بوده است، و اسناد و مدارک موثق از سوی زندانیان و خانواده های زندانیان در اختیار دادستان استکهلم در ارتباط با جنایتهای حمید نوری قرار گرفته لازم است با استفاده از اطلاعات موجود و امکاناتی که در اختیار آگاهان سیاسی و طرفداران حقوق بشر و… قرار دارد جنایتهای رژیم را در ادوار گوناگون هر چه بیشتر افشا کرده و مجامع جهانی از جمله سازمان دفاع از حقوق بشر را از حقایق شکنجه ها و کشتارهای زندانیان سیاسی بیشتر مطلع کنیم.

به یاد داشته باشیم بار سنگینی که رفقای شهید بر دوش تک تک ما قرار داده اند، و وظیفه دشواری که در راه پیشبرد اهداف آنان و رساندن پیام شان به نسلهای آینده که بر عهده ما قرار دارد، لحظه ای نباید آنها از یاد ببریم. 

ا – آشنا

 

تاریخ انتشار : ۵ شهریور, ۱۴۰۰ ۱۱:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز