سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۱

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۱

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

با پیروزی سین فین، ناسیونالیسم ایرلندی چپ در حال تقویت است

مردم ایرلند شمالی رأی خود را دادند و با پیروزی سین فین، ناسیونالیسم ایرلندی چپ مورد تقویت قرار گرفت. نتیجه این انتخابات,می تواند این کشور را تغییر دهد. حال چه سازنده باشد چه مخرب، هفته های آینده نشان های آن روشن تر خواهد گردید. مری لو مک‌دونالد، رئیس سین‌فین در مصاحبه‌ای در صبح روز شنبه در پاسخ به این سوال که چه زمانی می‌توان انتظار یک «نظرسنجی مرزی» را داشت، گفت: ظرف پنج سال آینده، رأی‌گیری درباره اتحاد مجدد ایرلند انجام خواهد شد. وی افزود که لازم است هر چه زودتر مقدمات این نظر سنجی آماده گردد.

 

میشل اونیل، کاندیدای برتر سین فین، برنده انتخابات و در نتیجه منصوب شده به عنوان رئیس دولت “نخست وزیر”ایرلند شمالی، اکنون پس از تایید پیروزی خود در انتخابات، محتاط تر است. او می‌داند که تنها ذکر کلمه پرسش از او باعث می‌شود بزرگترین مخالفان او و در عین حال شرکای دولتی او در حزب راستگرای اتحاد دموکراتیک UP * به‌ شدت واکنش هایی از خود بروز دهند.

در انتخابات ایرلند شمالی، اکثریت احزاب، «اتحاد» با انگلیس را انتخاب نکردند. اتحاد گرایان این را به خودی خود یک توهین، خیانت به حق اصلی خود برای اداره کشور برای همیشه و همیشه می دانند. اولین قانون اساسی دستکاری شده ایرلند شمالی در سال ۱۹۲۱، نوشته شد تا اطمینان حاصل شود که اقلیت ایرلند هرگز نماینده کافی در پارلمان نخواهند داشت. جنگ داخلی سی ساله و متعاقب آن توافقنامه صلح در سال ۱۹۸۸ به این به اصطلاح قوانین جعلی پایان داد. این قانون با یک قانون بسیار پیچیده انتخابات و ثبت رأی جایگزین شد، که هدف آن تضمین نمایندگی کاملاً منصفانه از همه اقشار مردم است. به همین دلیل است که  در ایرلند شمالی برای مدت طولانی پس از هر انتخابات در شمارش آراء دقت زیادی می شود تا مبادا حتی یک رای نادیده گرفته شود.

جالب تر این است که این احزاب از نظر سیاسی چه چیزی را مطرح می کنند:

Sinn Fein یک حزب سوسیالیست ناسیونالیست ایرلندی است که زمانی به عنوان “بازوی سیاسی” IRA موقت (PIRA) شناخته می شد. که  هم در ایرلند شمالی و هم در جنوب فعال است و خود را “ناسیونالیست” و “جمهوریخواه” توصیف می کند. برای مدت طولانی، بخش‌های زیادی از رهبری حزب از کادرهای پیرانتخاب می شدند. اما گرایش به سمت رهبران زن و نیروی جوان حزب، به سین فین کمک کرده است تا در سال های اخیر به تدریج این مشکل را برطرف نماید. بسیاری از جوانان ایرلند شمالی که جنگ داخلی را تجربه نکرده اند، اکنون  سین فین”SF” را یک حزب به شدت چپ‌گرا و مترقی می‌دانند. این امر به قیمت کاهش نفوذ حزب سوسیال دموکراتیک است SDLP  که به عنوان حزبی “بورژوایی” خوانده می شود, تمام گردیده است.

اتحاد مورد خاص: هر چیزی که رشد می کند رادیکال نیست

حامیان «اتحاد» این  شرایط را تهدید آمیز می دانند. دلیل کاهش تدریجی اهمیت اتحاد ها در این واقعیت نهفته است که همه پروتستان‌ها اساساً اتحاد گرا نیستند، به ویژه برگزیت باعث تغییر در تفکر و جنبش این جامعه شده است. عملکرد اتحاد، که اکنون سومین حزب بزرگ ایرلند شمالی است، از اهمیت ویژه ای در این زمینه برخوردار است. اتحاد در سال ۱۹۷۰ عمدتاً از میان بورژوازی پروتستان پدید آمد و از تلاش برای دنبال کردن یک مسیر میانجیگری اقتصادی سازنده با مواضع میانه رو و لیبرال دفاع کرد. برای دهه‌ها، ایرلند شمالی اتحاد را نوعی لابی برای دانشگاهیان و افراد تجاری می‌دید، کمی لیبرالیسم در بحبوحه جنون یک  جنگ داخلی در جامعه ای که روز به روز رادیکال‌تر می‌شد را لازم می دید. زمانی که پیمان صلح امضا شد، ائتلاف انجام شده عمدتاً با شرکت حدود شش درصد در انتخابات با شکست مواجه شد. این حزب هنوز هم به سمت لیبرالیسم اقتصادی گرایش دارد، اما اکنون به عنوان محل تجمع افرادی که به دنبال راه حل های «غیر فرقه ای» هستند تلقی می شود. در پشت این اشتیاق برای ساختن یک کشور مترقی تر، با توجه به چرخش زمان، تغییراتی نهفته است. 

نمونه بارز این موضوع، پائولا برادشاو، نماینده حزب “اتحاد” است. او کار سیاسی خود را با حزب فوق العاده محافظه کار UUP آغاز کرد، اما در سال۲۰۱۷ آن را “حزب جنسیتی، همجنس گرا و فرقه گرایانه” نامید و برای پیوستن به اتحاد کنار رفت. در شب انتخابات، به شکلی نمایشی روبان سبز رنگ ایرلند پروتستان را پوشید. ایستادن بین این اردوگاه‌ها قبلاً جان انسان‌ها را تهدید می‌کرد، اما اکنون به موقعیتی جذاب تبدیل شده است: حزب”اتحاد” ۱۳.۵ درصد آرا را به دست آورد که  پنج درصد بیشتر از گذشته است.

نکته خاص در مورد حزب: به مسئله مرز و اتحاد متعهد نیست. بر اساس بررسی‌ها، تعداد بیشتری از پروتستان‌هایی که به پرسش ها پاسخ می‌دهند نیز در زیر سقف آنها یافت می‌شوند. این دومین روند اصلی در توسعه سیاسی ایرلند شمالی است: در حالی که اردوگاه‌های حاشیه‌ای همچنان متفاوت هستند، با هم بودن در مرکز جامعه بسیار بیشتر از همیشه به چشم  می خورد.

این یکی از دلایلی است که میشل اونیل تا کنون از بحث  پیرامون آن پرهیز کرده است. این واقعیت که مری لو مک‌دونالد اکنون مسئله اتحاد مجدد به عنوان رهبر حزب در جنوب مرز ایرلند را مطرح می‌کند به این دلیل است که مبارزات انتخاباتی برای او تازه شروع شده است. انتخابات حداکثر تا سال ۲۰۲۴ در جمهوری ایرلند برگزار می شود و سین فین در حال حاضر شانس خوبی برای تبدیل شدن به قوی ترین نیرو در آنجا نیز دارد. حداکثر تا آن زمان، پرسش  به مرکز گفتمان سیاسی در ایرلند منتقل می شود.

زیر نویس:

*- حزب اتحاد دموکراتیک (DUP) بزرگترین حزب اتحادیه پروتستان در ایرلند شمالی است. حامیان آن ضد کاتولیک هستند و با اتحاد ایرلند شمالی با جمهوری ایرلند مخالفند. این حزب خواستار خلع سلاح کامل IRA است. در عین حال، او از حزب جمهوریخواه ایرلند Sinn Féin می خواهد که از خشونت با سلاح گرم و در نتیجه از IRA فاصله بگیرد. بنیانگذار حزب در سال ۱۹۷۱ کشیش یان پیزلی (۱۹۲۶-۲۰۱۴) بود.

سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱- ۱۰ مای ۲۰۲۲

منبع: مجله آلمانی” Spiegel” 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۱ ۰:۵۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴