دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

جلسه تلگرامی: چالشها و بحران مدیریت اعتراضات اجتماعی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه پرسش و پاسخ یکشنبه ۲۲ خرداد موضوع: چالشها و بحران مدیریت اعتراضات اجتماعی میهمان: رفیق رضا فانی یزدی ، پژوهشگر و فعال سیاسی لینک گروه: https://t.me/+rC-StPOeVZ84N2Ix

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با ر. رضا فانی یزدی   

·      با درود و خوشامد به شما _ وقتی اهالی یک جنبش می توانند روزی درهفته را به خود و گردهمایی خود اختصاص دهد معنا و مفهومش آنست که حدی از سازماندهی پذیرفته شده به آن جنبش راه  یافته است . جنبش بازنشستگان و یکشنبه های اعتراضی  به اعتبار همین موضوع و باز هم به اعتبار نوع شعار هایش نشان داده است که اولا صنفی و طبقاتی است و رهبری خود را در بین روشنفکران سرمایه داری ایران جستجو نمی کند و دوم اینکه به نیروی و توان خود متکی است . بنظر شما چرا جریانات راست سیاسی به ویژه طرفداران ارتجاع مغلوب انقلاب سال ۱۳۵۷  نمی توانند این واقعیت را درک کنند که شعار های پوپولیستی آنها  از جانب جنبش های اجتماعی به مثابه آن ضرب المثل زیره ی تقلبی به کرمان بردن است ؟
·      به نظر شما سازمان ها و احزاب چپ چگونه می توانند  خود را با این جنبش های اعتراضی هماهنگ کنند که تاثیر متقابل و منطقی بین مبارزات توده ای و ایده های مترقیانه و رهایی بخش موجبات پیشرفت مردمی این اعتراضات برای رسیدن به اهداف مردمی آن ترا فراهم سازد؟
·      “مدیریت اعتراضات اجتماعی باید فقط به منظور تغییر رژیم سیاسی باشد  یا باید رسیدن به یک شرایط عادلانه و انسانی در کشور را هم مد نظر داشته باشد ؟  این درست است که ما نیازمند یک تغییر اساسی و بنیادی در میهن مان هستیم ولی برخی فکر میکنند این حتما در نتیجه سرنگونی رژیم حاصل خواهد شد . یعنی تغییر سیستم اقتصادی مد نظرشان نیست و فقط بر اندازی سیستم سیاسی مد نظرشان است – البته روشن است است که بافت اقتصادی سیاسی در هم تنیده هستند ،اما آیا میتوان مطمئن بود که اگر رژیم سیاسی تغییر کند حتما شرایط اقتصادی هم تغییر اساسی خواهد کرد؟
·      عده ای مثل آقای ایرج مصداقی بارها  اعلام کرده اند که علیرغم اینکه سلطنت طلب نیستند ولی رضا پهلوی را بهترین گزینه برای رهبری جنبش می دانند –  با این نوع نگرش که نشانه  اعتقاد عمیق به نیاز به اقتدار فردی است چه باید کرد؟
·      با درود بر شما رفیق گرامی.به نظر شما آیا شرکت کردن در تظاهرات اصناف مختلف که بصورت تخصصی  تجمع برگزار میکنند مثل معلمان یا پرستاران یا کارگران یا بازنشستگان  درسته یا از نظر امنیتی ویا طرح شعارهای مشخص وتخصصی تر درست نیست و بهتره تجمع ها تخصصی برگزار بشن؟
·      وقتی شعارهای مطالباتی اعتراض کنندگان تغییری در اراده حاکمیت ایجاد نمی‌کند، لاجرم  مشروعیت سیاسی نظام زیر سوال می‌رود و شعارهای معیشتی تبدیل به شعارهای سیاسی می‌شود و خواستهای مردم رادیکالتر.در چنین شرایطی حکومت به سرکوب خشن روی می‌آورد و مانع گستردگی اعتراضات. این وضعیت را چگونه می‌توان کنترل و مدیریت کرد؟ و وظیفه فعالین سیاسی و اجتماعی در چنین حالتی چیست؟
·      فکر می‌کنم شما هیچگونه تفاوتی بین مدیریت یک بحران اقتصادی و اجتماعی و  رهبریت یک حرکت سیاسی اجتماعی قائل نیستید. بدون داشتن رهبریت سیاسی یک بحران سیاسی  اجتماعی ، شما قادر به تصمیم گیری در مورد  حل بحران اقتصادی و اجتماعی آن جامعه نخواهید بود . لطفا این دو را تفکیکها توضیح دهید
·      با تمام تلاش حکومت وسرکوب شدید  و حذف و اعدام کاراترین انسانهای آزادیخواه و عدالت طلب و سعی وتلاش سایر نیروهای اجتماعی که خواهان تغییرات بنیادی در روابط اجتماعی ایران نیستند جنبش احتماعی نه تنها فروکش نکرده بلکه به شکل های مختلف و به خصوص با تقاضاهای رادیکال به سمت سراسری شدن و شکل گیری التر ناتیو تعین کننده پیش می‌رود این جنبش از جنبه حضورچپ از دوجنبه امیدوار کننده و نامید کننده برخوردار است خوشحالی از این جهت که فرهنگ و سازماندهی ریشه گرفته ازچپ به شکل انسانهای مستقل وجوددارد و ناامید کننده اختلافات سازمانهای مدعی چپ و نقش کم آنها در این رون می باشد
·      که از نظرمن این شرایط علاوه برسرکوب شدید از نگاه من دارای علل دیگری نیز می باشد و آن هم دور شدن ازسنت های چپ بخصوص بنیانگذاران اولیه سازمان فدایی می باشد فدائیانی چون جزنی پویان حمید اشرف صمد مرضیه اسکویی و……. نشان دادن همراه مردم بودن شوریده بودن جانفشانی ایستادگی براصول توانایی این را دارد که با وجود ازبین رفتن فیزیکی شدید حیات معنوی آنها انچنان حضوری داشت که نیرویی ازچپ بعداز انقلاب ۵۷حول این آرمان‌ها فراهم آورد که تا اشتباهات مهلک رهبران بعد از ۵۷پوپولیستی ترین و سرکوب گرترین حکومت تاریخ ایران از برخورد با آن به دلیل داشتن مشروعیت مردمی و آرمانی پرهیز میکرد و درواقع از  چنین رویا رویی ترس داشت از نگاه من هم اکنون نیز توان طیف های  فدایی و  طیف های مجاهدین نیرویی قابل توجه هستن اولین قدم در بخش چپ وحدت فدائیان حول یک برنامه حداقل مورد قبول می باشد و هرچه این وحدت طیف بیشتری از فدائیان رو در خود داشته باشد تاثیر گذاری عددهای براتحاد سایر نورهای چپ خواهد داشت چپی که بتواند حول این برنامه حداقل و با برگشت به سنت های انسانی فدائیان توان تاثیر گذاری و تاثیر پذیری بیشتری از جنبش های روبه رشد داخل کشو ر می باشد این نیرو می تواند دامنه وحدت را به طیف نیروهای متاثر ازمجاهدین اولیه نیروهای جمهوری خواه ملی گرا وبحشی از سلطنت طلب ها برای تغییرات مناسب آینده گسترش دهد آیا شما بااین نظر موافقید؟
·      به نظر شما چرا گروههای سیاسی و حتی گروههای سیاسی چپ به انحلال جمعیت امام علی که یک نهادی بود که حداقل ۶۰ هزار کودک را حمایت می کرد،  اعتراض نمی کنند؟

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۴۰۱ ۰:۱۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴