چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

ضرورت توانمند سازی نیروهای اجتماعی برای ایجاد تحولات بنیادی

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی یکشنبه ۱۴ اسفند   ساعت ۹  شب ایران

موضوع:  ضرورت توانمند سازی نیروهای اجتماعی برای ایجاد تحولات بنیادی 

میهمان:رضا فانی یزدی ، فعال سیاسی چپ  

لینک:

https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با رضا فانی یزدی  

  •  این ضرورت توانمندسازی نیروهای اجتماعی برای ایجاد تحولات بنیادی چگونه انجام میشود.وبه دست چه کسی؟یا چه سازمان یاحزب ویا تشکیلات صورت می پذیرد.آیا صرفا یک ایده ونظراست ویا پراتیک تشکیلاتی.
  • ۸۰۰ هزار نفر اعضای انجمن اولیا و مربیان کشور با مدارس همکاری دارند تصور کنید اگر این تعداد  در مورد اتفاقات اخیر اقدامات هماهنگ انجام دهند چه تاثیرات چشم گیری در مبارزه با این خشونت وجنایت بیولوژیکی خواهند داشت !
  • اپوزیسیون بر انداز به جای توانمند سازی نیروهای اجتماعی و کمک به مردم به درک قدرت خود مدام در آنها احساس عجز و استیصال ایجاد میکند و از هر مشکلی که پیش می آید یک  Pity Party  ( پارتی ترحم ) بزرگ برگزار میکند تا نهایتا این را به مردم بقبولاند که آنها هیچ کاری نمی توانند بکنند و  مجبور هستند که از نیروهای قدرتمند خارجی برای براندازی رژیم کمک بگیرند – در مورد همین معضل مسومیت دختران در مدارس که بسیار ناراحت کننده است  هم جز احساس استیصال چیز دیگری برای مردم ندارند – مثلا با ایده هایی مثل اینکه والدین و جامعه مدنی هم در امر تامین امنیت  دانش آموزان وارد صحنه شود یا اینکه مطالبه مختلط کردن مدارس مطرح شود به شدت مقابله می کنند – آیا شما فکر نمی کنید که  بخشی از توانمند سازی نیروهای اجتماعی مستلزم جلوگیری از این  حس استیصال ایجاد کردن است ؟ و کمک به اینکه مردم ضمن مبارزه با حاکمیت همه چیز را هم منوط به تغییر حاکمیت نکنند و در مسیر مبارزه از روشهای کاهش هزینه  و ضرر استفاده کنند ؟ Harm Reduction
  • آیا توانمند سازی جنبش به تغییرات اساسی در متد و اسلوب اندیشیدن به خصوص در درون جنبش چپ نیست ؟آیا یکی ازعلت های چنین روندی نتیجه خوب نیندیشیدن چپ و اسلوب اندیشیدنشان چه در ایران و جهان نبوده است؟آیا همکاری بخشی ازچپ با حکومتی چنین واپسگرا و جنایت کار در اسلوب و متد اندیشیدن چپ نیست؟
  • آیا چپ در فرایند جنبش زن،زندگی آزادی  به گذار از جمهوری اسلامی اعتقاد دارد؟
  • چه جناحی از چپ صرفا معتقد به توانمند سازی مدنی است و اعتقاد به رفرم و اصلاحات آرام آرام  است ؟  و چه طیفی از چپ معتقد به توانمند سازی سیاسی اجتماعی  در راستای گذار از این رژیم است ؟  در مورد “توانمند سازی سیاسی” نیروهای اجتماعی برای گذار از این رژیم چه فکر می کنید ؟
  • جناب فانی درشرایطی که نظام نهادهای خیریه را برنمیتابد،بنظرشما باکدام راهکار مشخصی نهادهایئ جهت توانمندسازی طبقات و اقشارگونان جامعه برای مبارزه بنیادین  رامیتوانن هرچند پنهانی  متشکل نمود؟
  • بنظر و با تحلیل شما در انقلاب ۵۷ چقدر طبقات متوسط و پایین جامعه توانستند وارد حاکمیت ایران شوند و آنرا حفظ کردند یا نه، و چقدر آمریکا از حاکمیت اقتصادی ایران به عقب رانده شد و چگونه؟ و یا حاکمیت خود را بر اقتصاد ایران از طریق سیستم تجارت و بانکی حفظ کرد؟
  • اُپوزیسیون راست با اتکا به قدرت غرب و استفاده از رسانه های غربی باعث گردیده که حکومت مبارزه بحق مردم را تحریک بیگانه و وابسته به قدرت های امپریالیستی تلقی کرده و براحتی خیزش های داخلی را سرکوب کند. راه برون رفت از این معضل چیست؟
  • تا برای توانمند سازی مردم پیشنهادی می رسد، عده ای که نهایتا در دلشان چاره ای  جز کمک خارجی نمی بینند ، مخالفت می کنند و می گویند رژیم اجازه نخواهد داد. من نمی فهمم اگر اجازه  رژیم انقدر مانع عمل مردم است پس انقلاب مردمی را هم که رژیم اجازه نخواهد داد!  با  این معضل چه باید کرد رژیم اجازه تشکل نمیدهد پس اجازه خواهد داد که آنرا بر اندازند؟!
  • اهمیت شعار  در رابطه با  اولویت ها و نیازهای مبرم را چگونه میتوان توجیه و تفسیر  کرد. زمانی که امنیت تحصیل برای دختران تامین نمی‌شود آیا می‌شود شعار مختلط بودن دانش آموزان را   فریاد زد و عملی کرد؟
  • آیا شعار ها منطبق با نیازهای مبرم مردم و روانشناسی توده ها  نباید طرح شود؟
  • مختلط بودن مدارس که اکنون امری است تقریبا محال آیا انحراف از مطرح کردن مسابل اساسی جامعه نیست؟  حتی به فرض عملی بودن چه کمکی به مسمومیت دانش آموزان و مهار نیروی غیر قابل پاسخگوی پنهان  خواهد کرد؟
  • سیستم خیریه در ایران بطور عمده هم بوسیله تجار ایران اداره می شود و جایگزین سیستم تامین اجتماعی است و هم به سیستمی برای پولشویی شناخته می شوند. با چه تحلیلی خیریه ها را می شود از هم تفکیک کرد و بعنوان نهاد مردمی با قابلیت ساماندهی مردم بشمار آورد؟
  • بنظر می رسد بدون داشتن یک مرکز ثقل راهبردی برای تجمیع و هدایت، پیشرفت مبارزات امکان پذیر نیست و کنش های اجتماعی بعد از مدتی به خاموشی می رود. چگونه می توان بدون داشتن رهبری، مبارزات را تداوم بخشید و به هدف رساند؟
  • آیا نباید اول به تحلیل درستی رسید که منشا عملیات مسموم کردن دحتران در مدارس کجاست؟
  • مسلما از این به بعد حضور والدین در مدارس پر رنگ تر می شود. آیا نباید این حضور بین والدین طرفدار حاکمیت و والدین مخالف حاکمیت با تعامل با یکدیگر و در تعامل با مقامات باشد؟
  • چرا اُپوزیسیون چپ، فدائیان و حزب توده به صورت متحد و با انسجام در خیزش ها نقش ایفاء نمی کنند و دائماً در سایه هستند. علیرغم سابقه طولانی این احزاب در مبارزات، آیا زمان آن فرا نرسیده که با اتحاد و یکپارچه گی هدایت و پیشبرد کنش‌ها را بر عهده بگیرند؟
  • آقای فانی مگر شما در همین حزب چپ نیستند چرا این شعار ها را در بیانیه های این سازمان وارد نمی کنید همین الان من بیانیه حزب چپ را دیدم که مردم را دعوت به خیابان می کنند برا ی جنایتی که در مورد دختران ایران در حال انجام است ،اگر ما توان شناخت هر اتفاق و حل آن را در زمان خودش خوب تشخیص ندهیم پس چه فرقی با فاشیست های برانداز داریم که جان فرزندان ایران قربانی اهداف خودش می کند ما باید به بسیج خانواده ها در مدارس بپردازیم در حال حاضر همان طور که شما مفصل صحبت کردید
  • آقای فانی سه جریان چپ با انگیزه های‌مختلف در طول این ۴ دهه ، هر کدام به نوعی در کنار رژیم و مخالف گذار از این رژیم بوده اند ۱ – حزب توده ایران و یاران آنها، فدائیان اکثریتی به دلیل همراهی با دکترین های تجربه شکست خورده اردوگاه سوسیالیستی سابق  ۲ – سوسیال دمکرات ها و سوسیال لیبرال ها به دلیل همراهی با دکترین های اصلاح طلبانه شکست خوره سه دهه گذشته ۳ – اکنون هم چپ های «سویتیست» Sovietist  که علارغم فروپاشی شوروی هنوز دلتنگ آن دوره هستند و دلیل آن فروپاشی را عمدتا سیاست های امپریالیستی و جنبش حقوق بشری تحلیل می کنند. انها همگام با پارادایم ضد امپریالیستی حزب کمونیست روسیه اکنون مستقیم یا بطور ضمنی موافق پوتین و حامی ضمنی دوستان پوتین از جمله جمهوری اسلامی در مقابله با «امپریالیسم» هستند. «سویتیست ها» در تمام جهان از جمله ایران حضور دارند و به مانند رژیم خواسته و ناخواسته جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی را بی ارتباط با سیاست های امپریالیستی نمی دانند!
  • «سویتیست ها» وجود اپوزیسیون دست راستی را آنقدر عمده می کنند تا جایی که گذار از رژیم را فقط به عنوان یک توطئه امپریالیستی جلو می دهند ! آقای فانی، چه باید کرد ؟
  • من با توانمندسازی اجتماعی و نهادهای مدنی برای مبارزه موافقم ولی این تاکتیک‌ها در یک حاکمیت توتالیتر تا چا حد کارآمدی دارد؟ حکومت اجازه‌ی کمک به زلزله زدگان را هم نمی دهد .آیا حاضر است با پدر و مادرهای بچه های مدرسه‌ای همکاری کند؟ آن هم برای کشف افرادی که به مدارس حمله‌ی بیولوژیک می کنند آیا این خوش خیالی نیست؟
  • در هشت مارس ۱۳۵۸ وقتی زنان آزاده ای علیه حجاب اجباری تظارات کردند ، عده ای از نیروهای چپ و مترقی گفتند الان حجاب اولویت نیست باید فرهنگ مردم را در نظر گرفت الان هم بعد از ۴۴ سال وقتی مطالبه مختلط کردن مدارس دخترانه و پسرانه مطرح میشود عده ای می گویند اولویت نیست فرهنگ مردم را در نظر بگیرید – آیا زمانی که در روسیه انقلاب سوسیالیستی صورت گرفت مردم روسیه از نظر فرهنگی آماده یک حکومت مارکسیستی / ماتریالیستی بودند ؟ با این مقاومت برای همراه کردن نیازهای جامعه و ایجاد تغییرات اجتماعی برای ایجاد رشد فرهنگی چه باید کرد؟
  • خصوصی سازی در ایران باعث شد که از جمله  پالایشگاه ها و پتروشیمی به بخش خصوصی منتقل شد. نفت و گاز و آب و برق را با سوبسید دریافت می کنند، بنزین را با قیمت بالا به مردم می دهند، محصولات پتروشیمی را صادر می کنند ارز را بر نمی گردانند و از طریق بانک‌های دوبی که تحت کنترل آمریکاست به غرب منتقل می کنند. آمریکا مستقیم با ایران رابطه تجاری ندارد بلکه مقصد نهایی دلارهای تجاری ایران است. آیا حاکمیت آمریکا بر اقتصاد ایران با این تغییر شکل حفظ نشده است؟ از طریق حفظ سلطه دلار و با بی ارزش کردن پول ملی بوسیله عوامل دلال خود؟ 


تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۴۰۱ ۵:۰۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟