هنوز تحریم های آمریکا شروع نشدە، اما تاثیرات روانی خروج این کشور از برجام، اقتصاد کشور را دربرگرفتە است. اعتراضات بازاریان و مردم در شهرهای مختلف ایران، نشان دهندە دور جدیدی از نارضایتی مردم از وضعیت اسفبار اقتصادی در کشور و گرانی لجام گسیختە است.
واقعیت این است کە دود سیاست ضد امریکائی در حاکمیت جمهوری اسلامی، قبل از اینکە بە چشم امریکا برود بە چشم مردم ایران رفتەاست. حاکمان ایران در این سیاست، ادامە حضور خود و قدرتشان را می بینند و بی توجە بە تبعات دشوار آن برای کشور و مردم ایران، اصرار بر ادامە آن دارند.
اگر زمانی ‘مرگ بر آمریکا’ می توانست بە اتحاد مردم و ایجاد فضای روانی لازم در جامعە در مسیر نیازهای سیاسی حاکمیت تاثیرگذار باشد، حال سران رژیم، آگاە از تضعیف چنین فضائی در داخل، با بە چالش کشیدن منافع آمریکا در منطقە، عملا کشور و مردم را در تعارضی گیر دادەاند کە هدف از آن جبران تضعیف فضای ضد آمریکائی در داخل کشور و جایگزینی آن با امکانات فرامرزی است.
اما جالب اینجاست کە این ضدیت همیشە ثبات خود حاکمیت آقایان را بە چالش کشیدە است تا ثبات موجود در ایالات متحدە را. گوئی حکایت “یکی بر سر شاخ بن می برید” است! آنان حامل شعاری اند کە قبل از هر چیز ایالات متحدە از آن کمتر ضرر می بیند.
و این چنین ما با نمایش غیر عقلانی و مضحک یک ایدەئولوژی روبروئیم کە هویت را فراتر از ‘تطبیق هویت با محیط’ می بیند.