شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶

شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم
بیاییم رنجِ این روزهای دشوار را کم کنیم. با تغییر در نگرش، با چه باید کردِی دیگر… با عشق و زنده‌باد زندگی… نکبتِ جنگ، خانمان‌سوز است… بیانِ خواستِ یک‌صدایِ برقراری...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»
این هفت جریان کردستانی، در جریان تهاجم بسیار کارشده، هدفمند و برنامه ریزی شده برای لیبیایی کردن ایران، از سوی “جامعه جهانی” به رهبری آمریکا و نیروی نیابتی اش اسرائیل،...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
نویسنده: هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر)
بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر
مردم پس از آنچه گذشت انتظاراتی از حکومت دارند... در کوتاه‌مدت، اقداماتی سریع و نمادین چون آزادی زندانیان‌ سیاسی و تغییر واضح در رویکردهای رسانۀ ملی کمترین توقعات است. برگزاری...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: میرحسین موسوی
نویسنده: میرحسین موسوی
روایت زنان افغانستانی از رد مرز
آنچه می‌خوانید روایت چهار زن افغان‌تبار است که سال‌ها در ایران زندگی کرده‌، فرزند به دنیا آورده‌، کار کرده‌ و روابط انسانی و پیوندهای عاطفی داشته‌اند اما در چند ماه گذشته...
۲۰ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
نویسنده: سوما نگه‌داری‌نیا
در ستایش ایستادگی: به زندانیان و همۀ آنانی که آزادی را معنا کردند
ما با نام تو، نه فقط از تو، که از همه‌ی آدم‌های ایستاده یاد می‌کنیم. از آن‌ها که هنوز باور دارند: آزادی، امتیاز نیست — فضیلت است و حقیقت، اگرچه...
۱۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

باز هم کوه مرگ بر شانه‌های کارگران معدن!

از نظر ما مسئولیت اصلی وقوع چنین فجایعی برای کارگران مسئولین حکومت ولایی و سیاست‌های رانتی در واگذاری اموال دولتی و صنایع پایه‌ای به بخش خصوصی است. هم‌چنین اشتهای سیری‌ناپذیر سرمایه‌داران وطنی در ادارۀ این صنایع تیشه‌ای دیگر است بر ریشۀ اقتصاد بیمار ایران.

حدود ساعت ۲۱شب شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ بر اثر وقوع انفجاری در معدن زغال‌سنگ «معدنجو» در طبس در استان خراسان جنوبی ده‌ها تن از کارگران این معدن کشته و یا زخمی شده‌اند.  تعداد جان‌باختگان این فاجعه  تا این لحظه به شکل تصاعدی بالا رفته و  تا این لحظه آمار کشته‌ها به بالای ۵۰ تن رسیده است. این انفجار بر اثر بالا رفتن لحظه‌ای گاز متان در یکی از تونل‌های این معدن  رخ داده و تراکم گاز به حدی بوده که راه خروجی و امکان امدادرسانی را نیز مسدود کرده است.

گروه کارگری سازمان فداییان خلق ایران بیش و پیش از هر چیزی ضمن ابراز تاسف و تاثر عمیق از وقوع این فاجعه، به خانواده‌های کارگران زحمتکش جان باخته در این انفجار تسلیت گفته و خود را در این سوگ همراه و هم‌درد آنان می‌داند و برای آسیب‌دیدگان آرزوی بهبودی و بازیافت سلامت دارد.

پرسش‌های بسیاری در رابطه با سیستم ایمنی کارگران، وضعیت تهویه، راه‌های خروج اضطراری و بسیاری مسائل دیگر در این رابطه مطرح است. از جمله این‌که از طریق سیستم سادۀ اندازه‌گیرى اکسیژن هوا و گاز‌هاى دیگر در عمق ۲۵۰ مترى زمین، امکان پی بردن به نشت گاز متان وجود داشت و به این ترتیب، نجات جان کارگران امکان‌پذیر بود.

متاسفانه طی سال‌های گذشته و به ویژه طی ماه‌های اولیه سال ۱۴۰۳ آمار حوادث کارگری و به ویژه انفجار معادن در ایران بالا رفته و جان و سلامتی کارگران زحمتکش بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر قرار گرفته است. یکی از عوامل افزایش این حوادث مرگ‌بار را می‌توان در روند بدون کارشناسی و توجه به استاندارهای لازم در واگذاری معادن به بخش خصوصی  جست‌وجو کرد که سابقه‌ای بیش از ۱۰ سال دارد. بر مبنای آمار رسمی سازمان آمار ایران، در سال ۱۳۹۲ نودوهشت‌درصد معادن ایران به بخش خصوصی واگذار شده بود. در حالی که به گفتۀ مسئولین وقت وزارت صنایع و معادن بسیاری از این واگذاری‌ها بدون توجه به میزان تخصص و کارشناسی و بر  مبنای  رانت‌های بی‌حساب و کتاب صورت گرفته است.

«واحد زغال سنگ طبس» از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را با کار فرماى دولتى گسترش داد. در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و بابت رد دیون دولت، صددرصد سهام این شرکت در سال ۱۳۹۳ به بخش خصوصی واگذار شد. در ادامه، «شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین» به عنوان سهام‌دار اصلی زغال‌سنگ پروردۀ طبس معرفی شد. یک هیئت مدیرۀ پنج نفره که برخی از آنان هیچ‌گونه تخصصی در زمینۀ صنعت معدن ندارند و حتی یکی از آنان عضو ستاد نماز جمعۀ شهرستان طبس است، به یمن رانت دولتی ادارۀ این شرکت را بر عهده دارند.

فساد و رانت‌خواری در واگذاری مناقصه‌ها، رقابت آزاد و تخصصی را عملاً امکان‌ناپذیر کرده است. صدور و دریافت مجوز پیش از آغاز مناقصه‌، دست نیروهایی که در ارگان‌های صدور مجوز نفوذ دارند را در واگذاری مناقصه‌ها باز می‌گذارد. به این ترتیب، شرکت‌هایی وجود دارند که پیش از معرفی پروژۀ خود و بررسی آن از لحاظ شرایط کاری، وضعیت کارگران و تامین امنیت محیط کار، از طریق رانت در مناقصه برنده اعلام می‌شوند. این شرایط به ویژه در پروژه‌های صنعتی، تولیدی، غذایی و استخراج معادن به شکل اسف‌باری تاکنون رایج بوده است.

این‌که رؤسای قوۀ قضاییۀ جمهوری اسلامی و مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که بررسی و مجازات خاطیان را در دستور کار خود قرار داده‌اند، نشان از آگاهی خود مسئولین نسبت به میزان اهمال‌کاری و خطا در تامین امنیت کارگران دارد و در عین حال حاکی از نگاهی سطحی به ریشۀ مشکل است. دستگیری و قربانی کردن این یا آن مسئول دست‌چندم تنها اقدامی ظاهری برای پوشاندن اصل مشکل و از دسترس خارج کردن عاملین و آمرین اصلی و باند جنایت‌کار و فاسد حاکم بر اقتصاد بیمار ایران است.

از نظر ما مسئولیت اصلی وقوع چنین فجایعی برای کارگران مسئولین حکومت ولایی و سیاست‌های رانتی در واگذاری اموال دولتی و صنایع پایه‌ای به بخش خصوصی است. هم‌چنین اشتهای سیری‌ناپذیر سرمایه‌داران وطنی در ادارۀ این صنایع تیشه‌ای دیگر است بر ریشۀ اقتصاد بیمار ایران. قانون ارتجاعی و عقب‌ماندۀ «پرداخت دیه» که مسئول قوۀ قضاییه از طریق آن به دنبال تنبیه «خاطیان» است، برای کارفرما بسیار کم‌هزینه‌تر از تامین امنیت محیط کاری است و بر همین مبنا است که سرمایه‌داری که سیری‌ناپذیر به دنبال کسب سود است، پرداخت «دیه» را بر امن کردن اساسی محیط کار ترجیح می‌دهد.

ما همراه و هم‌صدا با جامعۀ کارگرى،  خواهان شفافیت در بررسی علت وقوع این فاجعه و فجایع نظیر آن  و محاکمۀ علنی و قانونی ارگان‌ها و مسئولین اصلی فاجعه‌ایم و هم‌صدا و همراه با کارگران و زحمت‌کشان ایران بر لزوم تغییرات اساسی در قوانین و سیستم مربوط به کنترل و کار کارشناسانه برای تامین امنیت کاری بر مبنای موازین بین‌المللی تاکید داریم.

گروه کارگرى سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)، بار دیگر مراتب هم‌دردی خود را با خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده اعلام می‌دارد و یاد کارگران زحمت‌کش از دست رفته در این فاجعه را گرامی می‌دارد.

چارۀ رنجبران وحدت تشکیلات است!

یکشنبه اول مهرماه ۱۴۰۳ (۲۲ سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی)

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱ مهر, ۱۴۰۳ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. مریم گفت:

    همیشه همان…
    اندوه
    همان:
    تیری به جگر درنشسته تا سوفار.

    تسلای خاطر
    همان:
    مرثیه‌یی ساز کردن. ــ
    غم همان و غم‌واژه همان
    نامِ صاحب‌ْمرثیه
    دیگر.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

ضرورت مقابلۀ هوشیارانه با تهاجم راست افراطی؛ همبستگی مردمی سدّی استوار در دفاع از میهن

هرچند تهدیدهایی چون تکرار کشتار ۶۷ ره به جایی نمی‌برند اما هشداری جدی و خطری جدی‌اند علیه تمامیت ایران و اتفاقاً خاستگاه اصلی‌اش همان نیروی متجاوزی است که سال‌هاست نقشۀ حمله به ایران را از طرق مختلف و از جمله کاشتن جاسوسان و فریب‌خوردگانی در درون نیروهای امنیتی و نظامی ایران طراحی می‌کند. دشمنان واقعی ایران به دنبال رخ دادن فجایعی این‌چنینی‌اند تا دست‌آویزی پیدا کنند برای دفاع دروغین از «حقوق بشر» و ریختن بمب‌های‌شان بر سر مردم ایران.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

ما راویان قصه‌های رفته‌‌ از‌ یادیم

اعلامیه هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): «جبهه کردستانی»، ائتلافی علیه جنبش «زن، زندگی، آزادی»

بیانیۀ میرحسین موسوی از زندان اختر

روایت زنان افغانستانی از رد مرز