سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۴ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۱:۳۲

پنجشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۳۲

ترامپ

چهره بی‌نقاب آمریکا

دولت‌های تشکیل‌شده از الیگارش‌ها معمولاً به تصرف خاک و بهره‌برداری از منابع آن علاقه‌مند بوده و آن را نوعی ابزار تحکیم موقعیت خود می‌دانند. اکنون ترامپ بدون توجه به سرزمین‌هایی که به تصرف روسیه درآمده است، سعی می‌کند سهم خود و آمریکا را از سرزمین اوکراین طلب کند. او به‌دنبال پایان جنگ و البته استفاده انحصاری …

آنچه در مشاجره بین زلنسکی و ترامپ و معاونش، ونس، روی داد، چهره بی‌نقاب  دموکراسی غربی، از نوع آمریکایی آن است. فردی به‌عنوان مهمان کاخ سفید وارد شده و گویی قصد دارد با مستهجن‌ترین کلمات او را تحقیر کند و یک‌بار دیگر به دنیا ثابت کند که صاحبان قدرت برایشان هیچ‌کس جز خود و منافعشان اهمیت ندارد.  

از ایراد گرفتن به لباس زلنسکی گرفته تا تشکر کردن او از آمریکا و ترامپ، همه گویای این است که در مناسبات جهانی، هر کسی که زور دارد و قدرت دارد می‌تواند دیگران را تحت سیطره گیرد و حتی ملتی را این‌چنین با تحقیر کردن رئیس‌جمهورش تحقیر کند.  

شکی نیست که همان‌طور که هنگام شروع جنگ بین روسیه و اوکراین، اکثر احزاب کمونیست و نیروهای ترقی‌خواه جهانی آن را تجاوز روسیه به اوکراین قلمداد کردند، همچنان این موضوع صادق است که روسیه به کشوری مستقل به‌نام اوکراین تجاوز کرده است و بخشی از خاک آن را ضمیمه خاک خود نموده است. فارغ از اینکه ناتو و کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا، چگونه باعث تداوم جنگ و خسارات بیشتر گردیدند و بهانه‌ای برای دخالت یافتند، یا فارغ از اینکه زلنسکی سعی کرد از مسئله جنگ برای نزدیکی به ناتو و عضویت در آن استفاده کند، اکنون می‌بینیم با تغییر ریاست‌جمهوری در آمریکا، این اوکراین است که زیر چرخ‌دنده‌های فشار در حال له شدن است.  

ترامپ، که در حال تشکیل دولت الیگارشی خود است، بیش از پیش خود را همبسته و نزدیک به روسیه می‌بیند که دارای همان سیستم الیگارشی است. دولت‌های تشکیل‌شده از الیگارش‌ها معمولاً به تصرف خاک و بهره‌برداری از منابع آن علاقه‌مند بوده و آن را نوعی ابزار تحکیم موقعیت خود می‌دانند. اکنون ترامپ بدون توجه به سرزمین‌هایی که به تصرف روسیه درآمده است، سعی می‌کند سهم خود و آمریکا را از سرزمین اوکراین طلب کند. او به‌دنبال پایان جنگ و البته استفاده انحصاری از معادن خاص اوکراین است.  

او به عینه نشان داد که گربه برای محض رضای خدا موش نمی‌گیرد. گفته‌های وی و معاونش، در حالی که خبرنگاران نیز حضور داشتند، گویای این موضوع بود که یا اوکراین به حرف ما عمل می‌کند یا اینکه خبری از صلح نخواهد بود و کمک‌ها نیز قطع می‌شوند.  

جالب اینجاست که کسانی که در حمایت از تجاوز روسیه ادعا می‌کردند این امر باعث چندقطبی شدن جهان می‌شود، باید ببینند که قطب‌ها چگونه به یکدیگر نزدیک شده و قصد دارند کشوری را بین خود تقسیم کنند. این مهم بار دیگر نشان داد که وجود قطب‌ها در جهان کنونی، بیش از آنکه باعث امنیت کشورهای پیرامونی شود، موجب هراس آنها شده است. امروز آمریکا به‌راحتی اوکراین را تهدید می‌کند که اگر صلح می‌خواهی، باید معادن خود را به من بدهی، و بسیار راحت بخش اشغال‌شده توسط روسیه را نادیده می‌گیرد و حتی واگذاری آن را به روسیه بخشی از روند دست‌یابی به صلح می‌داند. باید پرسید قطب‌های همخوان که تضادشان اساسی نیست، به چه درد مردم جهان می‌خورند؟  

در هر حال، آنچه که در کاخ سفید گذشت، نمایش بی‌پرده و آشکاری از اعمال زور بود و بار دیگر ثابت کرد که آمریکا، با هر فرد، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه که رئیس‌جمهورش باشد، نه تنها حامل آزادی و دموکراسی نیست، بلکه هرگاه شرایط برایش فراهم شود، در کنار متجاوزان و ستمگران می‌ایستد و دموکراسی و آزادی مردمان دیگر کشورها را فدای مطامع و منافع خود می‌کند.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند, ۱۴۰۳ ۳:۰۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آمار ۴۰ هزار کشته اعتراضات ایران از کجا آمده است؟

تنگهٔ هرمز به قدمت تاریخ کهن است

ارزش یارانه و کالابرگ، فقط ۷ دلار است/ شعاری پوپولیستی به نام «افزایش مبلغ کالابرگ»

روزنوشت‌های زنی که آب به طبقه‌ی آنها در کشتی‌ رسیده

گرامشی، هژمونی بدیل و ائتلاف‌های اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های جامعهٔ مدنی در مالزی

سم‌ساز اعظم؛ فصل سوم: سوژه‌های داوطلب و غیر داوطلب.