سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۶ تیر, ۱۴۰۵ ۰۱:۰۳

شنبه ۶ تیر ۱۴۰۵ - ۰۱:۰۳

آیا احمدی نژاد در آستانە عزل است؟

سکوت احمدی نژاد و یارانش (ملک زادە یک روز پس از حملات علیە او درمجلس گفتە بود کە پاسخش سکوت است) کە بە نوعی هماهنگی زیرکانە با نگرش خامنەای در خصوص عدم ایجاد تشنج بود، دیگر کارساز نیست (محمد یزدی گفتە بود کە نظر رهبر این است کە در شرایط کنونی نباید تشنجی در کشور ایجاد شود.)

Getting your Trinity Audio player ready...

طبق اخبار کمیسیون اصل ۹۰مجلس شورای اسلامی احمدی نژاد رئیس جمهور را به تخلف متهم کرد. حسین اسلامی سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ با تخلف دانستن عدم اجرای مصوبه مجلس در مورد تشکیل وزارتخانه ورزش و جوانان توسط دولت محمود احمدی نژاد، چنین اقدامی را مصداق “سوء استفاده از مقام” دانست. در همان حال پس از ارائه گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در جلسه علنی مجلس، نادر قاضی پور نماینده ارومیه در تذکری گفته است که قانون مجازات اسلامی برای چنین تخلفی، یک تا پنج سال انفصال از خدمت را پیش بینی کرده است. وی گفتە است کە باید مشخص شود “تخلف” شامل حال رئیس جمهوری میشود یا رئیس سازمان تربیت بدنی؟ اگر شامل حال رئیس جمهوری میشود، باید انتخابات زودرس ریاست جمهوری برگزار شود.”

با انتشار این خبر و نوع تصمیم گیری کمیسیون اصل نود و سخنان این نمایندە مجلس، چنین بە نظر می رسد کە حملە بە جناح موسوم بە راست افراطی کە تا حالا بیشتر روی اطرافیان احمدی نژاد متمرکز بود، تغییر جهت دادە و نوک حملە دیگر متوجە شخص رئیس جمهوری می باشد. نقطە تغییر این مسیر را باید سخنان مجتبی ذوالنور نمایندە خامنەای در سپاە پاسداران دانست کە گفت احمدی نژاد با رغبت سر کار برنگشتە، بلکە از روی ناچاری بودە (اشارە بە تحصن ۱۱ روزە احمدی نژاد در خانە و عدم شرکتش در جلسات هیت دولت)، او در این سخنان گفتە بود کە احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی دوقلوهای بهم چسبیدە هستند کە نمی شود آنان را از هم جدا کرد. همین شخص در اظهارات دیگری گفتە بود کە احمدی نژادها از اصلاح طلبان خطرناکترند.

طبق سخنان قاضی پور نمایندە ارومیە، نتیجە قانونی چنین تخلفی انفصال از خدمت است، و اگر این تخلف شامل حال خود رئیس جمهوری شود، برگزاری زودرس انتخابات ریاست جمهوری را در پی دارد.

ظاهرا علت چنین برخوردی اصرار احمدی نژاد بر مواضع خود است. علیرغم همە هشدارها و فشارها، رییس جمهور کودتایی کماکان همان طیف را در اطراف خود دارد، و سعی می کند با حفظ آرامش دو سال باقی ماندە ریاست جمهوری خود را تا مقطع انتخابات مجلس در اسفند ماە سال جاری و احیانا انتخابات ریاست جمهوری بە پیش ببرد، تا در آنجا بتواند با تمهیدات انجام شدە پروژەهای خودشان را بە پیش ببرند. اما جناح راست سنتی و رهبری جمهوری اسلامی، برآشفتە از این وضع ظاهرا در پی اقدامات دیگری است. سکوت احمدی نژاد و یارانش (ملک زادە یک روز پس از حملات علیە او درمجلس گفتە بود کە پاسخش سکوت است) کە بە نوعی هماهنگی زیرکانە با نگرش خامنەای در خصوص عدم ایجاد تشنج بود، دیگر کارساز نیست (محمد یزدی گفتە بود کە نظر رهبر این است کە در شرایط کنونی نباید تشنجی در کشور ایجاد شود.)

احمدی نژاد یا باید در مقابل جناحهای مخالف عقب نشینی کامل کردە و بە دنبالە رو آنان تبدیل گردد، و یا اینکە در مقابل مجازاتهای مجلس و طیف مخالف قرار گیرد. انتخاب با اوست.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۵ تیر, ۱۳۹۰ ۹:۰۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

امضای تفاهم‌نامه پایان جنگ، توافقات ابتدایی و مذاکرات ۶۰ روزه برای تحقق صلح پایدار

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): در شرایط کنونی و در آستانه مذاکرات شصت‌روزه، منافع ملی ایران ایجاب می‌کند که جمهوری اسلامی مذاکرات را با هدف دستیابی به صلحی پایدار، عادی‌سازی روابط با آمریکا و پایان دادن به خصومت ساختاری ادامه دهد و از گرفتار شدن در حاشیه‌ها و تلاش برای راضی کردن مخالفان مذاکرات بپرهیزد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از گرانی نان تا فسادهای میلیارددلاری؛ چرا فشار فقط بر دوش مردم است؟

شهناز قراگزلو: کارگرانی که پس از سال‌ها پرداخت حق بیمه بیکار شده‌اند، برای دریافت مقرری ناچیز بیکاری با روندی فرسایشی و بازرسی‌هایی مواجه‌اند که بیشتر شبیه تعقیب یک متهم است تا حمایت از یک بیمه‌شده.
این پرسش جدی مطرح است که چرا برای پرداخت ۱۵ میلیون تومان به یک کارگر چنین سختگیری می‌شود، اما همین دقت در برابر فسادهای کلان اقتصادی دیده نمی‌شود.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجاه سال پس از هشتم تیر ۱۳۵۵؛ بزرگداشت حمید اشرف و یاران (روز جان‌باختگان فدایی)

چراغم روشن است

پنجاهمین سالگرد جان‌باختن حمید اشرف و یاران | طهماسب وزیری، محمود سیدی در گفت‌وگوبا مهرزاد وطن‌آبادی

تبارشناسی هویت، جغرافیا و ساختار سیاسی در ایران معاصر

وقتی زمین می‌لرزد و نابرابری می‌کُشد!

از قمرالملوک وزیری تا پرستو احمدی؛ یک قرن مبارزه برای شنیده شدن صدای زن