سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۴:۰۲

دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۴:۰۲

از اوین تا خاوران، تهــران است

درود بر تو امید، امیدها...

حتما در طول روز ساعت هواخوری داری؟ به آسمان نگاه کن، آسمان اوین را سی سال است از محیط چهارگوش دیوارهای بلند سیمانی با سیم خاردار و نگبان مسلح نگاه می کنند.

بالاخره توهم رفتی پشت آن دیوار، پشت همان دیواری، که چشم بندودست بندو شلاق وتوهین… حاکم است. گوشت و استخوان وایمان وآگاهی دراتحاد هم در کنارتومی زییند تاآزادی چــه سرودی دیگرگونه بسراید.

امیدعزیز، بند بند در و دیوار آنجا سخن می گویند. بازجوها و شکنجه گران پدر و عموهایت، امروز بازجوی تو هستند. هیچ نیازی نیست به تو چشم بند بزنند تا نبینی و نشناسی شان. آنان را تنها خواجه شیراز نشناخته. آثارشان در همه جا است. در هرکوی و برزن, درهرخانه و کاشانه ای, فراتر از میهن در چهارگوش این هشت بهشت گیتی که تو می دانی از کارنامه سی ساله شان چه نهفته است.

از اوین تا خاوران تهران است. زندان است.

همه از هوای آلوده تهران می نالند. می گویند سرب دارد. آری درست می گویند سرب دارد. میدانی برای چه؟ هوا در ایران سی سال است سرب دارد.

شفق خونین است. هر صبح دم، که شهر از خواب یاس آلود بر می خیزد، باد، غباربرآمده از خاوران ها را به بام تهران می رساند.

غبار خفتگان سی ساله، غبار دلهای دریده از درد عشق به آزادی و میهن. هوای تهران سربی است. اما آلوده نیست. غبار آلود است. آنانی که تورا دربند نمودند، و دیگرانی را که از بند جان رهانیدند و بر خاک نهادند می دانند سرب برای سینه هایی خطرناک است که قلبی عاشق در میان دارند. از خانه، خیابان، دانشگاه، وکارخانه می ربایند. یک یک ، دو دو و چند چند در قفس هایی که آماده کرده اند جای میدهند. آنان خبره اند در کارخود، پرکار و پرهنرند. چندین سال و چندین نسل در این کارند. فقط ابزارشان تغییر کرده است. تو و برادران و خواهرانت خیلی کوچک بودید، انجایی که امروز جای گرفتی، مردان و زنانی دیگر گون در زنجیر بودند.

کارکنان هم این ها بودند که تورا به زنجیر کشیده اند. خیلی خوب، تو و دوستانت را می شناسند.

چون پـــدر و عموهایت را به ازمونی تلخ، در ظلمت بی خبری و جهل با فرمان ایت الله شان دسته جمعی در خاک نهادند. تا فراموش شوند. تا فراموش کنند آنانی که ماندند.

حتما در طول روز ساعت هواخوری داری؟ به آسمان نگاه کن، آسمان اوین را سی سال است از محیط چهارگوش دیوارهای بلند سیمانی با سیم خاردار و نگبان مسلح نگاه می کنند. آنانی که تورا پروردند، مانند تو به این نیلگون بی انتها می نگریستند. خیلی از آنان، ماهها، نه آسمان را دیدند، نه آفتاب و ستاره ها را، امروز سیر بنگربه آسمان، بجای همه آنانی که این قاب یک رنگ را نتوانستند ببینند. درهمان حیاطی که تو قدم می زنی، هیاهو ها هنوز زنده است. صداها به گوش می رسد. گوش بر دیوارها بسپار، شعرهاست که خوانده می شود، زمزمه اش را خواهی شنید. دل بسپار به دل سپردگان آنجا، آنان با تو هستند در آنجا، تو تنها نیستی.

این سوی دیوا، ر برای دل شما دلهای بیشماری می تپــد.

هروز با یاد شما هزاران امیـــــد در دلها زنده میشود.

تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند, ۱۳۸۸ ۹:۵۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ارزیابی هیئت اجرائی سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر): تحولاتی که جامعه ایران از سر می گذراند!

اعدام‌ها را متوقف کنید، اعدام راه حل نیست

محرومیت از درمان؛ مرگ تدریجی زندانیان سیاسی

مادر شاپور، مادری دیگر از دادخواهان خاوران درگذشت

تشدید فشار بر زندانیان قزل‌حصار؛ افزایش خشونت و محرومیت از غذا و دارو

کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت