سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۵:۵۶

یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۵:۵۶

«از کوزه همان برون تراود که در اوست»

واژگانی که در زندگی روزمره به کار گرفته می شوند، حقیقت اندیشه و درون انسان  را آشکار می‌ کنند. هر کس، آگاهانه یا ناخودآگاه، آنچه را در دل و ذهن خود پرورانده است در رفتار، گفتار و قضاوت هایش نمایان می سازد.

واژگانی که در زندگی روزمره به کار گرفته می شوند، حقیقت اندیشه و درون انسان  را آشکار می‌ کنند. هر کس، آگاهانه یا ناخودآگاه، آنچه را در دل و ذهن خود پرورانده است در رفتار، گفتار و قضاوت هایش نمایان می سازد.

بسیار دیده‌ایم کسانی را که با زبانی فاخر و عباراتی پرطمطراق از حقوق محرومان و کرامت انسانی سخن می‌گویند، اما در همان حال، با کاربرد و انتخاب واژه‌ های تحقیرآمیز، باور قلبی خود را آشکار می‌ کنند، و هنوز گرفتار همان نگاه از بالا به پایین‌ هستند. گویی میراث کهنهٔ تبعیض و نخوت را با خود حمل می‌ کنند، بی‌ آنکه خود بدانند، چنین است. آنان در گفت‌ و گوهای روزمره شان، از سر عادت یا بی ‌تأمل، واژگانی مانند«دهاتی»، «چاله‌میدونی» «سوسن‌کوری» و… به کار می برند، بی‌ آنکه دریابند همین کلمات، پرده را از پیش‌ داوری‌ های نهفته در ذهنشان، و نگاه واقعی آنان برمی‌ دارد.

کسی که عمیقا به حرمت و کرامت آدمی معتقد است، نگاهش به انسان، بدون در نظر گرفتن ظاهر، ثروت، محل زندگی یا سن و سال او، محترمانه و انسانی خواهد بود. چنین فردی، نه از سر ادعا، بلکه از عمق باور، احترام و همدلی را در گفتار و رفتارش نشان می ‌دهد. کلمات ما، رفتار ما، و نگاه ما، همه آینه‌ای از درون ما هستند. اگر درون ما سرشار از احترام، عشق و درک متقابل باشد، بیرون نیز جز این نخواهد بود.

تمدن و روشنفکری، در داشتن مدرک دانشگاهی و بلغور کردن کلمات و جملات پیچیده نیست، بلکه در چگونگی و وسعت نگاه ما به دیگران و ارزشی است که هر انسان برای دیگران فارغ از ظواهر قائل می شود.

انسانی که به ‌راستی به برابری انسان ها باور دارد، نه از سر ادعا، بلکه از عمق جان، تراوشات بیرونی اندیشه اش نیز جز این نخواهد بود.

چنانچه دغدغهٔ برابری انسان ها دغدغهٔ ماست، هنگام آن رسیده که کوزهٔ اندیشه و نگاهمان را خالی و دگر باره پر کنیم.

تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ ۳:۵۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رضا پهلوی و نقاب‌هایی که در باران گلوله فرو می‌ریزند

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

سی‌ودومین تحلیل هفته | گفتگو پیرامون بیانیه: نه به جنگ و خشونت؛ آری به صلح و آزادی | کیوان صمیمی، فرخ نگهدار

یاسمین فهیمی رئیس اتحادیه‌های کارگری آلمان، شرکت‌ها را به اعتصابات گسترده تهدید کرد.

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد