سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۶ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۱:۳۱

سه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۳۱

برای «مهدیه گلرو» و تلاشش برای گسترش عدالت

اما در عوض مسئولان ما نه تنها تلاشی برای قانع کردن افکار عمومی از این که حافظ و ضامن امنیت آن ها هستند در این قضیه نکرد بلکه با دستگیری مهدیه گلرو و جلوگیری از تجمعات اعتراضی و حتی جلسات بحث در سالن های سربسته، به این فرضیه دامن می زند که اسیدپاشان در حاشیه امن امنیتی قرار دارند و می توانند هر زمان که بخواهند فعالیت های تروریستی خود را از سر بگیرند. مهدیه گلرو نماینده صدیقی از زنان آگاه این جامعه است که دولت و ملت را به دفاع مسئولانه از شهروندان این دیار فرا می خواند.

Getting your Trinity Audio player ready...

کانون شهروندی زنان: حادثه های تروریستی پاریس در روزهای گذشته که طی آن ۱۷ نفر توسط اسلام گرایان رادیکال نزدیک به القاعده و داعش کشته شدند، جامعه فرانسه و جامعه جهانی را در شوک و غم فرو برد. در این جا وارد دلایل ظهور حرکت های تروریستی اخیر نمی شوم که مطبوعات فرانسه به شکل گسترده ای در این روزها به دلایل این ظهور از منظرهای گوناگون در جامعه خود پرداخته اند. کافی است که نگاهی به مقالات روزنامه های لوموند، لیبراسیون و لوموند دیپلماتیک بیاندازیم و یا بحث های مطرح شده در برخی تلویزیون های خبری فرانسه را پی گیریم. اما آن چه مرا به نوشتن این سطور واداشت مقایسه برخورد جامعه فرانسه و در راس آن دولتمردان و نیروهای انتظام بخش آن جامعه به آن موضوع و برخورد جامعه ما با مقوله اسیدپاشی به زنان در اصفهان بود. حادثه تروریستی اتفاق افتاده در فرانسه نیز می توانست ضعف نیروهای امنیتی در مقابله با تروریسم و دفاع از شهروندان تعبیر شود. در روز روشن دو برادری که قبلا سابقه همکاری با افراطیون اسلام گرا داشته اند و یکی از آن ها پیش از این به سه سال زندان محکوم شده بود، کلانشینکوف بر می دارند و با ماشینی پر از مواد منفجره به دفتر مجله شارلی ابدو که از مدت ها پیش به دلیل تهدیدهایی از جانب همین اسلام گرایان تحت حفاظت پلیس قرار داشته، می روند و در روز روشن ۱۲ نفر را به رگبار گلوله می بندند و پس از آن فرار می کنند. در حادثه ای دیگر، روز بعد از آن فرد دیگری که او هم سابقه زندان داشته، پس از کشتن یک پلیس زن ۲۶ ساله فرار می کند و در فردای آن روز در روز روشن با اسلحه به مغازه ای در شرق پاریس می رود و در آن جا شهروندانی را که برای خرید آمده اند به گروگان می گیرد و چهار تن از آن ها را می کشد. همه این ها برای جامعه فرانسه شوک آور است و پیش از هر چیز انگشت اتهام را به سوی مقامات فرانسوی نشانه می رود. اما برخورد آن ها با این مسئله چه بود؟ سرکوب صداهای پرسشگر بود؟ سانسور خبری بود؟ نقدکنندگان را به اردوی دشمنان حواله می داد؟ در عوض دولتمردان از این حادثه استفاده کردند تا فراخوان اتحاد را در جامعه شان سر دهند. مردم با وجود ترس، میلیون ها نفر به خیابان ها آمدند و با قربانیان حادثه اعلام همبستگی کردند. گزارش ها از تشکر مردم از پلیس و نیروهای ژاندارمری حکایت می کرد که در طول تظاهرات از آن ها برای شجاعت شان در تأمین امنیت مردم و به خطر انداختن جانشان قدردانی می کردند. امری که به گفته روزنامه نگاران پدیده ای جدید در جامعه فرانسه محسوب می شد.

اما در ایران چه می گذرد؟ به دنبال انتشار خبر اسیدپاشی به زنان در اصفهان، بخش هایی از جامعه ایرانی در شوک و ترس فرو می رود. رسانه های رسمی خود را به ندیدن می زنند و در نبود هیچ خبر رسمی، اخبار دهان به دهان می چرخد. از تعداد و دلایل این فجایع خبر و تحلیلی قانع کننده در رسانه ها به چشم نمی خورد. خبرهای غیر رسمی از سریالی بودن این حوادث و ربط داشتن آن ها به تحریک برخی تندرویان برای مقابله با بدحجابی زنان خبر می دهند. تجمعاتی مسالمت آمیز در اصفهان و تهران برای پیگیری این حوادث و درخواست عدالت در برخورد با آمران و عاملان این جنایت و حمایت از قربانیان و نیز توقف این فجایع شروع می شود. اما برخورد بیشتر مسئولان نه تنها امنیت را به زنان معترض و جامعه نگران و ترس خورده ی زنان باز نمی گرداند بلکه با این تجمعات برخورد می شود. برخی از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی احضار می شوند و مهدیه گلرو فعال حقوق زنان و فعال سابق دانشجویی که به دلیل مبارزات مسالمت آمیزش در دفاع از حق تحصیل، سه سال را در زندان به سر برده بود و پس از خروج از زندانش نیز به فعالیت های مسالمت آمیزش برای دفاع از حقوق مدنی و بشر در ایران ادامه می داد، به دنبال شرکت در این تجمع دستگیر می شود. او اکنون نزدیک به سه ماه است که در بازداشت به سر می برد. می خواهم بگویم فاجعه ای در ابعاد بسیار بزرگ که عملا حیات را از تعداد قابل توجهی زن گرفته است (من به آمار اشاره نمی کنم چون هیج آمار رسمی در این باره منتشر نشده است) و موجب نگرانی و وحشت گروه هایی از زنان ایرانی شده، در جامعه اتفاق افتاده است. اما به جای تلاش برای برگرداندن امنیت و آرامش با دستگیری و توضیح دلایل این ترورها، تلاش می شود صورت مسئله پاک شود. مسئله ای که می توانست کمک به فراخوانی جامعه در شناخت و تحلیل ابعاد پدیده اسیدپاشی و رواج خشونت در جامعه ایران باشد، خشونتی که چندان رواج یافته است که پدر شوهری در جلوی چشمان نوه اش، بر صورت عروس سابقش اسید می پاشد، پزشکی برای انتقام از رئیس بیمارستان، به صورت او اسید می پاشد، خواستگاری بر صورت عشق سابقش اسید می پاشد تا او را از زیبایی و زندگی محروم کند. این ها همه به فراخوانی نیازمند است که گروه های مختلف مردم، روانشناسان، جامعه شناسان، سیاست گذاران، حقوقدانان و زنان که قربانیان اصلی این خشونت ها هستند را به دور هم فراخواند تا با واکاوی مسئله تلاشی برای کاهش و محو آن از جامعه ایران را سازمان دهند. اما در عوض مسئولان ما نه تنها تلاشی برای قانع کردن افکار عمومی از این که حافظ و ضامن امنیت آن ها هستند در این قضیه نکرد بلکه با دستگیری مهدیه گلرو و جلوگیری از تجمعات اعتراضی و حتی جلسات بحث در سالن های سربسته، به این فرضیه دامن می زند که اسیدپاشان در حاشیه امن امنیتی قرار دارند و می توانند هر زمان که بخواهند فعالیت های تروریستی خود را از سر بگیرند. مهدیه گلرو نماینده صدیقی از زنان آگاه این جامعه است که دولت و ملت را به دفاع مسئولانه از شهروندان این دیار فرا می خواند. از آن ها می خواهد که قدرت و اقتدار خود را در باز گرداندن آرامش و امنیت به زنان، اجرای عدالت در دستگیری عاملان این جنایت ها و اعلام آمران آن ها و فراخوانی جامعه به بازشناسی و تفکر و یافتن راه هایی برای خشونت زدایی از جامعه ایران، نشان دهند. حیرتا که نیروهایی که مسئول تأمین امنیت این کشور هستند، قدرت خود را نه در گوش سپاری به توصیه های مسئولانه زنان آگاه کشورشان که در خاموشی صداهای مسئول می دانند.

 

تاریخ انتشار : ۳ بهمن, ۱۳۹۳ ۱۱:۴۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

استر سلومان: نتانیاهو در پرونده ایران خود را پیروز جنگ معرفی می‌کرد، اما اکنون ترامپ در حال رفتن به سمت توافقی با ایران است. این یعنی به جای روایت نتانیاهو از «پیروزی کامل» باید «تحقیر شدن در جبهه ایران» را جایگزین آن کرد. حال اما ترامپ ظاهراً می‌خواهد با ایران به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند، تنگه هرمز را باز کند و پرونده هسته‌ای را به یک روند مذاکراتی بعدی بسپارد. این نوع توافق، از نگاه نتانیاهو، ایران را نابود نمی‌کند؛ بلکه آن را از مرحله بقا وارد مرحله تثبیت می‌کند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مطالعه‌ای جامعه‌شناختی در نگرش انسان‌محور و توسعه‌گرای هدی صابر

«عظمت دوران پهلوی»، بازسازی یک دروغ!

نقش عوامل غیرعقلانی در تصمیم‌گیری‌های نظامی آمریکا: شواهدی از ویتنام، عراق، لیبی و ایران

هشتم تیر؛ یادمان یک نسل؛ | تأملی در یاد حمید اشرف، یاران جان‌باخته و میراث ماندگار جنبش فدایی

چرا باید از پزشکیان حمایت کرد؟

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.