سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۲ فروردین, ۱۴۰۵ ۰۵:۴۹

چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۵:۴۹

خطا در اصول نگارش انشا، عدم دقت در دیدگاە

نظری کوتاە بە انشای آقای اصلانی  تفکر کیش شخصیت در نگرش ایشان و تقدس سازی از جریانات تاریخی، لاجرم بە نفرت عمیق و زدن شخصیت دیگران از دگر سوی می انجامد. امری کە از مطلب ایشان نە مطلبی علمی، بلکە مطلبی کینەتوزانە ساختە است

متن آقای اصلانی را در سایت اخبار روز دیدم. سعی کردم بە دقت بخوانمش، و بە زعم خودم بە دقت خواندمش. نتیجە خوانش من سطور زیرین می باشد:

خطا در اصول نگارش انشا:

ـ ایشان در پاراگراف سە می نویسند “موضوع این نوشتە نە نقد سازمان اکثریت کە نگاهی است بە برگزاری مراسم سیاهکل توسط شاخە غرب این جریان”، اما بلافاصلە از سطر بعد یعنی سطر چهارم وعدە خودش را فراموش کردە و بە نقد سازمان اکثریت می پردازد. این نقد در سە پاراگراف مطلب نە پاراگرافی ایشان پیگیری می شود!

خطا و یا عدم دقت در دیدگاە:

ـ نوشتەاند رجبعلی مزروعی را با سیاهکل چە کار (کە البتە اینجا نیز خطایی انشایی وجود دارد کە همانا فراموش کردن علامت سئوال و یا علامت مخاطب می باشد). خطا و یا عدم دقت در این است کە فراموش کردەاند کە سیاهکل را با رجبعلی مزروعی کاری هست و نە برعکس. سیاهکل بە عنوان جنبش و آغازی برای آزادی و معتقد بە آزادی همچون پرنسیپی حیاتی، بە آزادی اندیشە و حضور دگراندیشان در حضور خود احتیاج دارد. سیاهکل بە عنوان جنبشی اساسا انسانگرا کە انسانهای حتی استثمارگر را نیز بە نوعی قربانی سیستمهای طبقاتی می داند، بە انسانها فرصت تغییر می دهد، این تغییرات را می بیند و در توسعە و گسترش آن می کوشد.

ـ در مورد جانباختگان سیاهکل نوشتەاند “قدرت ستیزان”. این صفت چنین القا می کند کە این عزیزان بە طور کلی ضد قدرت بودند، اما آنان بە طور دقیقتر ضد قدرت طبقاتی استثمارگران و هوادار ایجاد قدرت طبقات فرودست جامعە بودند. بنابراین قدرت ستیزی آنان هم ایجابی بود و هم اثباتی.

ـ خطاب بە بهروز خلیق نوشتەاند: ” تمامی تلاشِ سازمانی که شما بر راًس آن تکیه دادهاید نوعی ائتلاف سیاسی را هدف میگیرد. شما کماکان در هرم قدرت متحد جستوجو میکنید.” ظاهرا و اگر اشتباه نکنم منظور ایشان این هست کە بهروز خلیق بر خلاف سازمان اکثریت کە نوعی ائتلاف سیاسی را تعقیب می کند، گویا ایشان مثل همیشە در هرم قدرت است کە متحد تعقیب می کند. این ادعا بە دو دلیل نادرست است. اولا اینکە اصلاح طلبان و بویژە سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از حکومت راندە شدەاند و دیگر بنابراین در قدرت نیستند تا بشود از طریق آنها در هرم قدرت متحد جستجو کرد، و دوم اینکە نویسندە اصلا متوجە نیستند ونمی دانند کە بهروز خلیق خودش یکی از پیش برندگان اصلی پروژە وحدت در جنبش چپ و در درون سازمان اکثریت هستند. عدم اطلاعات وافی و کافی در مورد مواضع و نوع کارهای بهروز خلیق، ایشان را بە این خطای فاحش در ارزیابی سوق دادەاند.

ـ نوشتەاند: “مگر میتوان سیاهکل را با کسانی آلود که حضورشان از اساس انکار فلسفهی سیاهکل است.” آنچە من از فلسفە در این مورد می فهمم، علت وجودی سیاهکل همانا سوسیالیزم و ایجاد جامعە بی طبقە می باشد. گمانی نیست کە در این مورد دو درک از طرف جانباختگان سیاهکل و آقای مزروعی وجود دارد. اما عدم درک مشترک از سوسیالیسم و جامعە بی طبقە بە این معنا نیست کە این دو جریان نتوانند درک واحدی از بعضی مفاهیم داشتە باشند. از جملە در زمینە نفی دیکتاتوری. و البتە فارغ از اینکە جنبش فدائی در قالب بعضی از نحلەهای خودش حالا بە درکهای مشخصتری از دمکراسی و سکولاریسم رسیدەاند کە آنان را بە نوعی با جریانات دینی تحول یافتە و معتقد بە این دو مشخصە نزدیکتر می کند.

آخرالامر اینکە چنین منظری برای ضدیت با اکثریت (می گویم ضدیت و نە نقد، برای اثبات این ادعا بە نوع کلمات بکار بردە شدە توسط ایشان دقت شود)، همیشە بە بارزکردن فردی نیاز دارد تا او را تابلو کردە برای اینکە تهاجمات شخصی را آسانتر بنماید. دورەای فرخ نگهدار این نقش را در نگاە این گونە افراد بازی می کرد و حالا اصلانی در تلاش است تا چهرەای دیگر بیافریند. تفکر کیش شخصیت در نگرش ایشان و تقدس سازی از جریانات تاریخی، لاجرم بە نفرت عمیق و زدن شخصیت دیگران از دگر سوی می انجامد. امری کە از مطلب ایشان نە مطلبی علمی، بلکە مطلبی کینەتوزانە ساختە است.

تاریخ انتشار : ۸ اسفند, ۱۳۹۰ ۱:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به تهاجم و حملات به تاسیسات صنعتی و زیربنایی کشور خاتمه دهید!

بیانیه هیئت سیاسی اجرایی: روز جمعه هفتم فروردین، اسراییل و امریکا مشترکا به تاسیسات مهم کشور ما حمله کردند. در این حملات کارخانه‌های بزرگ فولاد کشور در مبارکه و صنعت فولاد اهواز هدف قرار گرفتند… در ساعات اولیه بامداد روز شنبه ۸ فروردین چندین بخش از دانشگاه علم و صنعت ایران هدف قرار گرفت…گسترش تحصیلات عالی نیز که در پدیدارشدن دانشگاه ها و مدارس فنی در سراسر کشور به‌چشم میخورد بخشی از زیرساخت های توسعه صنعتی کشور است…این تاسیسات به دلیل ساختاری موسسات غیرنظامی شناخته شده و حمله به انها تخلف از معاهدات بین المللی حاکم بر شرایط جنگی است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

رضا پهلوی حتی راست‌ترین پشتیبانان ترامپ را هم شرمنده می‌کند

در زمانی که حتی در میان راست‌ترین‌های پشتیبان ترامپ فریاد اعتراض به حمله امریکا و اسرائیل به ایران برخاسته، و دست بر اتفاق در روزی که میلیون‌ها امریکایی در مخالفت با سیاست‌های ترامپ به خیابان‌ها آمده بودند، پسر آخرین شاه ایران از ترامپ می‌خواهد که بجنگد تا نابودی ایران. دهان به چنین گشودن نشان از چه دارد؟

مطالعه »

کنترل تنگه هرمز جام طلای پیروزی در این جنگ است!

گودرز اقتداری: امروز برای توافق گام به گام و تضمین های لازم برای پیمان ترک مخاصمه، معاهده عدم تجاوز، لغو تهدیدها بهترین زمان است. “پذیرش شکست” از طرف متهاجم به کشور ما تنها یک پذیرش لفظی است و ارزش عینی ندارد، مهم‌تر اما تحمیل این توافق و حفظ کنترل هرمز است که به واقع شکست عملی در این مرحله از جنگ بوده و میتواند به پایان امپراطوری ایالات متحده بیانجامد، همانگونه که موفقیت مصر در حفظ کنترل کانال سوئز نقطه پایانی بر امپراطوری بریتانیا گذاشت.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

End the invasion and attacks on the country’s industrial and infrastructure facilities!

تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی در آمستردام

افزایش خشونت علیه زنان در آلمان؛ به‌دلیل حضور مهاجران؟

ترامپیسم و اپوزیسیون، وقتی فشار، هویت را می‌بلعد

نمی‌خواهند در جنگی بجنگند که آن را نمی‌فهمند

دگردیسیِ نگاهِ برخی داخل‌نشینان و خارج‌نشینان به تهاجم خارجی