چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۲

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

در بابِ علت عدم وجودِ آرامش در ج.ا. و کمی حاشیه

جالب ترین بخشِ سخنان آقای محمدرضا باهنر، مربوط به تعاریفِ ایشان از اپوزیسیون، دولت و نظام در صحبتش با آقای موسوی است:"بعد گفتم هر دولتی نیاز به اپوزیسیون دارد. شما هم اپوزیسیون این دولت شوید اما نظام اپوزیسیون نمی‌خواهد. اساسا هیچ نظامی اپوزیسیون خود را تحمل نمی‌کند به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام باشی، خیلی خوش‌شانس باشی٬ نهضت آزادی می‌شوی".

 آقای محمدرضا باهنر در گفت‌و‌گویی با خبرنگار ایلنا در پانزدهم شهریور ماه ۱۳۹۴ ٬ اظهار می دارد، «… اگر جامعه اصولگرایی را، یک طناب ۱۰ متری در نظر بگیریم، یک منتهاالیه آن هیچ ائتلافی را قبول ندارد و زیر همه چیز می‌زند، و طرف مقابل هم با حداقل صدای ممکن می‌گوید ما اصلاح‌طلب نیستیم و اصولگرا هستیم، و کسی که در وسط این طناب قرار گرفته است، اگر قرار باشد دو طرف طناب را نفی کند چیزی از جامعه اصولگرایی برای او باقی نمی‌ماند، و کسی باید در مرکز قرار بگیرد که بتواند هر دو راس طناب را به هم نزدیک کند.»

این همه میتواند نشان از آن باشد، که آقای باهنر تلاش بسیار در نشان دادنِ چهره ای معتدل، معتدلی از نوعِ اصولگرایان، از خود را دارد؛ تا جایی که صراحتاً در جایی دیگر از مصاحبه می گوید:” من به عنوان یک فرد معتدل ، مجلس دهمی که یک ذره بوی مجلس ششمبدهد، را برنمی‌تابم و همه توان خود را به کار می‌گیرم که مجلس ششم تکرار نشود.” به عبارتی دیگر، از دیدگاه ایشان، تفوق جناح مقابل، قابلیتی برای پذیرش ندارد.

 آقای محمدرضا باهنر برای از کار انداختنِ پشتِ جبهه اصلاح طلبانِ حکومتی، سری به موزه جنبش سبز و چهره شاخص آن آقای مهندس میرحسین موسوی زده، و در فراغ بالی، ناشی از عدمِ حضور رقیب می گوید:” ۱۳میلیونی که به مهندس موسوی رای دادند، هیچکدام خطاکار نیستند. حداقل ده میلیون نفر از آنها در راهپیمایی ۹ دی علیه مهندس موسوی شرکت کردند.” و سپس در ادامه، در نقشِ مشاورتِ آقای موسوی، می افزاید: “به او گفتم با این ۱۳ میلیون کار کن قطعا در دوره آینده رئیس‌جمهور خواهی بود”.

 جالب ترین بخشِ سخنان آقای محمدرضا باهنر، مربوط به تعاریفِ ایشان از اپوزیسیون، دولت و نظام در صحبتش با آقای موسوی است:”بعد گفتم هر دولتی نیاز به اپوزیسیون دارد. شما هم اپوزیسیون این دولت شوید اما نظام اپوزیسیون نمی‌خواهد. اساسا هیچ نظامی اپوزیسیون خود را تحمل نمی‌کند به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام باشی، خیلی خوش‌شانس باشی٬ نهضت آزادی می‌شوی”.

در اینجا لازم می دانم، که بخاطر آوریم، اگر آقای خمینی بر سر وعدهِ تشکیل مجلس مؤسسان، که در نوفل لوشاتوی فرانسه صحبتش را کرد، پس از ورودش به ایران، پایدار می ماند، و در مجلس مؤسسان، یک قانون اساسی در بر گیرنده همه مردم کشور تنظیم می شد، امروز اپوزیسیون می توانست به مفهوم اپوزیسیون دولت، و نه اپوزیسیونِ نظام باشد.
بنابراین، برخلاف تصور آقای محمدرضا باهنر، ایراد از نیروهای منتقدِ ج.ا. نیست، که به محضِ دهان و قلم به انتقاد گشودن، به ناچار به اپوزیسیون نظام تبدیل می‌شوند؛ بل ایراد از قانون اساسی ج.ا. است، که هیچ نیرو و اندیشه ای را، جز اندیشه و فهم ج.ا. (بخوان ولایتِ مطلقه فقیه)، در سیاستِ کلان و خُرد کشور نمی پذیرد. به عبارتِ دیگر فهم و اندیشه ای به نامِ ج.ا. که اندیشه و فهم بخشی از مردم کشور است، مطابقِ مفاد قانون اساسیِ موجود، به مثابه و هم وزن با منافع ملی کشور برآورد شده است.
و درست به همین جهت است که ج.ا. توان تحملِ هیچ نوعی از انتقاد جدی را نداشته، و در چشمِ باورمندان فهم و اندیشه‌ای به نام ج.ا.، هر منتقد و انتقادی جدی، دشمن کشور و نظام محسوب، و مستحقِ تحمل شدیدترین مجازات‌ها می‌گردد.

 و به جهت کم بضاعت بودن قانون اساسی است که ج.ا. برای تثبیت خود، همواره اجبار در بکارگیری روش‌های خشونت بار دارد. و از این راه، نه خود توانِ یک زندگی در آرامش را دارد، و نه مردمِ متفرقی که بر آنها فرمان می راند. بدین واسطه در این نزدیک به چهار دهه حکمرانی ج.ا.، سیل مهاجرت یا بهتر فرار از کشور همواره سیر صعودی داشته است.

  آقای محمدرضا باهنر در ادامه اظهارداشت:”به او گفتم اگر اپوزیسیون نظام شوی٬ خودت را هم می‌گیرند”. نمی دانم آقای باهنر این همه ظرافت در اندیشه! ؟ را از که به ارث برده است.
آیا ایشان می‌تواند کسی از منتقدین واقعی و جدی را در کشور نام ببرد، که انتقاد کرده، و پس از آن طعمِ دستبند، چشم بند و شلاقِ تعزیر قاضی(بخوان حاکم شرع) را نچشیده باشد؟ لابد و به یقین آقای باهنر در جواب خواهد گفت؛ محمدرضا باهنر! ؟

 البته ناگفته نماند، که ایشان در این مصاحبه بر نظام خُرده گرفته و گفته است: “آقای روحانی هم تا ده روز قبل از انتخابات هیچ امیدی به موفقیت نداشت و البته این اشکال ساختاری کشور است که ناشی از نبود احزاب است”.
کاش خبرنگار ایلنا پی جو شده، و مقصود ایشان از«نبود احزاب» در کشور را، بیشتر پرسان می‌شد.

 ——————- 

۱- http://www.ilna.ir/بخش-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-3/302866-%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AA%DA%A9-%D8%AA%DA%A9-%D8%B7%D8%B1%D9%81%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C-%D9%85%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%A2%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%A8%D9%88%D8%AF%D9%86%D8%AF

  

  1. ۲- اکثریتِ مجلس ششم با اصلاح طلبان بود.

 

 

تاریخ انتشار : ۱۷ شهریور, ۱۳۹۴ ۲:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم