شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

سه نماینده اعزامی سازمان ملل به آمریکا از وضعیت برابری جنسیتی در این کشور حیرت کردند

این ناظران سازمان ملل، وضعیت برابری جنسیتی در آمریکا را در قیاس با سایر کشورهای توسعه یافته، وحشتناک ارزیابی کردند. به اعتقاد آنها، این کشور از استانداردهای بین المللی حقوق بشر در حوزه‌های گوناگون، عقب است.

یک هیئت سه نفره شامل سه کارشناس حقوق بشر از کشورهای  لهستان، انگلستان و کاستاریکا، از طرف سازمان ملل به آمریکا اعزام شدند تا در یک مأموریت ده روزه، از وضعیت عمومی زنان آمریکایی گزارش تهیه کنند.

این سه زن مسئولیت گروه “تبعیض علیه زنان” در سازمان ملل را بر عهده دارند. آنها خط مشی‌های اعمال شده در آموزش و پرورش، بهداشت، سلامت و اداره زندان‌ها را در سه ایالت تگزاس، ارگان و آلاباما بررسی کردند.

این ناظران سازمان ملل، وضعیت برابری جنسیتی در آمریکا را در قیاس با سایر کشورهای توسعه یافته، وحشتناک ارزیابی کردند. به اعتقاد آنها، این کشور از استانداردهای بین المللی حقوق بشر در حوزه‌های گوناگون، عقب است. این حوزه‌ها عبارتند از: ۲۳ درصد شکاف جنسیتی در پرداخت دستمزد، مرخصی زایمان، یارانه برای کودکان و حمایت از زنان پناه‌جو در اردوگاه‌ها.
به گفته این سه نماینده، بازدید از یک کلینک سقط جنین در آلاباما، تأسف برانگیزترین بخش این مأموریت ده روزه بود. اشاره آنها به فضای تلخ، غیرهمدلانه و پرفشار این درمانگاه در رابطه با به رسمیت شناختن حق زنان برای پایان دادن آگاهانه به بارداری خود، بود.

فرانسیس رادی سفیر انگلیسی سازمان ملل می گوید: دو مردی که اطراف درمانگاه منتظر ایستاده بودند، از زمانی که ما به آن محل نزدیک شدیم شروع کردند به توهین و هتاکی و با صدای بلند فریاد می زدند: “شما قاتل بچه‌ها هستید.”

 النورا زیمینسکا نماینده لهستانی سازمان‌ ملل می‌گوید: این برخورد خیلی تکان‌دهنده بود. این نوعی تروریسم است.

به گفته النورا در اغلب کشورهای اروپایی سقط جنین در بیمارستان‌هایی انجام می شود که سایر امور درمانی و پزشکی هم همان‌جا صورت می گیرد. در نتیجه، هیچ‌کس نمی‌تواند مزاحم زنانی شود که قصد دارند در یک بیمارستان عمومی به بارداری خود پایان دهند.
نتایج به دست آمده در این بررسی نشان داد زنان آمریکایی در مقایسه با زنان سایر کشورهای توسعه‌یافته دارای “حقوقی گمشده ” هستند.  به عنوان مثال، ایالات متحده آمریکا یکی از سه کشور دنیاست که دریافت حقوق در دوران مرخصی زایمان را ضمانت نمی کند. اکثر کشورها، حداقل ۱۴ هفته حقوق را می پردازند. برخی کشورها از این هم فراتر می‌روند؛ ایسلند، علاوه بر ۵ ماه مرخصی با حقوق برای پدر و مادر، دو ماه اضافه مرخصی با حقوق برای یکی از والدین را نیز فراهم می‌کند.
از نظر رادی، در نظر نگرفتن فضای مناسب برای زنان باردار و مادران با کودکان نوپا در محل کار در این کشور امری غیرقابل تصور برای یکی از ثروتمندترین جوامع دنیا یعنی آمریکاست.
خشونت، به‌ویژه خشونت با اسلحه گرم علیه زنان، یکی دیگر از حوزه‌هایی‌ست که به‌شدت مورد توجه این هیئت قرار گرفت. زنان آمریکایی ۱۱ برابر بیشتر از زنان سایر کشورهای توسعه‌یافته، در معرض قتل با اسلحه گرم قرار می گیرند. این قتل‌ها، معمولاً توسط شریک زندگی و همسران این زنان رخ می دهد. با اینکه دولت اوباما برای مبارزه با خشونت علیه زنان تلاش‌های زیادی کرده است، متأسفانه این زحمات با ناتوانی کنگره در حل مساله آزادی حمل اسلحه در این کشور نقش بر آب می شود.
در بعضی از ایالات، قانونی وضع شده است مبنی بر اینکه کسانی که قبلاً مرتکب خشونت خانگی شده‌اند اجازه حمل اسلحه گرم ندارند. از نظری رادی این قانون باید به تمام کشور تعمیم داده شود، نه اینکه تنها در چند ایالت برقرار باشد.
این هیئت همچنین پیشنهاد می کند که فرصت‌های بیشتری در اختیار زنان قرار گیرد تا آنها بتوانند پست‌های اجرایی بیشتری در دولت داشته باشند. همچنین بالا بردن حداقل دستمزد که بر وضعیت شغلی زنان بیش از مردان تأثیر می‌گذارد و متوقف کردن محدودیت سقط جنین در ایالات جنوبی آمریکا، از دیگر راهکارهایی‌ست که برای پرکردن شکاف نابرابری جنسیتی در این کشور ارائه شده است.
رادی می‌گوید: همان‌طور که آزادی مذهب، خشونت علیه زنان را توجیه نمی‌کند، نباید حق زنان برای دریافت بالاترین استانداردهای بهداشت و سلامت در زمینه سقط جنین را زایل کند. 
لازم به ذکر است، آن‌چه بیش از همه باعث حیرت این گروه شد، ناآگاهی زنان آمریکایی از حقوقشان بود.
رادی می‌افزاید: خیلی‌ها باورشان نمی شود که زنان آمریکایی در مقایسه با زنان سایر کشورهای توسعه یافته از حقوق کمتری برخوردارند.
هیئت کارشناسان سازمان ملل طی نشست‌هایی با مقامات کاخ سفید، وزارت کار و بهداشت و وزارت دادگستری این کشور، راهکارهای خود برای بهبود وضعیت برابری جنسیتی در این کشور را پیشنهاد کردند.

این گروه در جولای ۲۰۱۶، گزارش کامل خود از وضعیت برابری جنسیتی در ایالات متحده آمریکا را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهند داد.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۴ دی, ۱۳۹۴ ۲:۱۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک