سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۹:۰۲

شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۲

نامهى سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به آیت الله منتظری و حجت الاسلام کروبی

در برابر اجرای حکم اعدام احسان فتاحیان و خطر اجرای احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسی سکوت نکنید

آیت الله حسینعلى منتظری و حجت الاسلام مهدى کروبی

با سلام و تحیت

این نامه ۲۰ روز پس از اجراى حکم اعدام احسان فتاحیان، زندانی سیاسى کُرد براى شما ارسال مىگردد. طی این مدت منتظر واکنشى از سوى شما در اعتراض به اجراى این حکم بودیم. اما متأسفانه اعدام غیرمنتظره احسان که با وجود تلاشهاى خانواده و فعالان حقوق بشر، در میان بهت و ناباورى عمومی صورت گرفت، هیچ واکنشى را از سوى شما به دنبال نداشت. از این رو تصمیم به نگارش این نامه گرفتیم تا از طریق آن ضمن درخواست براى اعلام موضع در قبال اجراى حکم اعدام این جوان کُرد، شما را نسبت به خطر اعدام قریب الوقوع ۱۴ زندانى سیاسى کُرد دیگر که هم اینک در شرایط مشابه پیش از اعدام احسان به سر میبرند آگاه کنیم.

احسان فتاحیان جوانی ۲۸ ساله، اهل کرمانشاه بود که تیرماه سال گذشته دستگیر شد. حکم دادگاه بدوی مبنی بر ۱۰ سال حبس به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان از سوی دادگاه انقلاب سنندج برای وی صادر گردید. اما در کمال ناباوری این حکم پس از بررسی دوباره در دادگاه تجدیدنظر استان کردستان با افزودن اتهام محاربه، به اعدام تغییر یافت. این در حالی است که طبق قانون آیین دادرسی کیفری دادگاه تجدیدنظر نمیتواند مجازات تعزیری مقرر در حکم بدوی را تشدید نماید. البته در این ماده مواردی نیز برای افزایش حکم پیش بینی شده که به نظر نمیرسد در مورد احسان موجه بوده باشد.

عالی جنابان

آنگونه که از طریق رسانهها مطلع گشتهاید بامداد روز چهارشنبه بیستم آبان ماه ۱۳۸۸ حکم اعدام احسان فتاحیان در زندان سنندج به اجرا درآمد. تعیین زمان اجراى حکم سه روز قبل از آن به وکیل پرونده ابلاغ شده و به اطلاع خود وی نیز در زندان رسیده بود. خانواده فتاحیان، فعالان و مدافعان حقوق بشر در سطح داخلى و بینالمللى از زمان انتشار این خبر تلاش گستردهاى را براى جلوگیرى از اجراى حکم و متوقف ساختن آن آغاز کردند. نامه نگارى به رییس قوه قضاییه، تماس با نمایندگان کُرد در مجلس شورای اسلامی، مراجعه به نماینده ولى فقیه در سنندج و… اما متأسفانه تمامى این تلاشها با اعلام اجراى حکم در موعد مقرر نافرجام ماند.

عالی جنابان

به واقع طی چند سال اخیر صدور احکام اعدام و اقدام به اجرای آن برای فعالان سیاسی کم سابقه بوده و به ندرت اتفاق افتاده است. اعدام احسان در شرایط حاضر طلسم اعدامهای سیاسی را شکست و ادامهی سکوت ما میتواند راه را برای اجرای احکام مشابه دیگر هموار سازد.

در حال حاضر ۱۴ زندانی سیاسی کُرد با احکام اعدام در زندانهای کردستان و شهرهای دیگر به سر مىبرند. برای ۵ نفر از بازداشت شدگان وقایع اخیر پس از انتخابات در تهران نیز حکم اعدام صادر شده است. همچنین تعداد نامشخصی در بلوچستان با اتهاماتی مشابه در خطر اعدام قرار دارند.

در شرایط حساس و پرخطر کنونى که اشکال مختلف اعمال خشونت بیش از پیش در برخورد با شهروندان و فعالان چهره خود را نمایان ساخته، لزوم موضع گیری صریح و قاطع در اعتراض به اجرای حکم احسان فتاحیان و اعلام خطر نسبت به اجرای احکام اعدام دیگر زندانیان سیاسى کاملاً احساس مىگردد.

آیت الله حسینعلی منتظری

از این جهت جنابعالی را خطاب این نامه قرار دادهایم، زیرا بر سابقهى شما در دفاع از حقوق زندانیان سیاسی و اعتراض به اعدامهای دست جمعی در آن سالهایی که صدا از کسی بر نمىخواست و شما نیز میتوانستید با سکوت خود مقام و منصبتتان را حفظ کنید آگاهیم و بر آن ارج بسیار مىنهیم.

بنا بر این توقعی نیز که اینک از شما در واکنش به اعدام احسان فتاحیان و خطر اعدام دیگر زندانیان سیاسى مىرود همان است که در آن زمان و طى تمامى سالهاى پس از آن تا کنون با تحمل همهى محدودیتها، محرومیتها، آزارها و توهینها در ابراز مخالفت و اعتراض خود به ارتکاب چنین اعمالى انجام دادهاید.

حجت الاسلام مهدی کروبی

از آنجا که طی سالهای اخیر، به ویژه در جریان انتخابات ریاست جمهورى دهم و وقایع پس از آن جنابعالى با صراحت و شجاعتى خاص به طرح مطالبات شهروندان و دفاع از حقوق مردم پرداختهاید و در پیگیرى وضعیت بازداشت شدگان و افشاى رفتارهاى نامناسب با آنان پیشگام بودهاید شما را مورد خطاب این نامه قرار دادهایم.

این انتظار از شما مىرود تا آنگونه که در شرایط حاضر با پذیرش تمامی خطرات و فشارهاى موجود در کنار مردم ایستاده و به زبان گویاى معترضان تبدیل شدهاید در مقابل اجراى حکم اعدام این شهروند کُرد و خطرى که جان دیگر زندانیان سیاسى محکوم به اعدام را تهدید مىکند سکوت نکنید.

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان

پنجشنبه ۱۲ آذر ۱۳۸۸

تاریخ انتشار : ۱۲ آذر, ۱۳۸۸ ۱۱:۲۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

چهل روز سوگ به وسعت یک سرزمین

در چهلمین روز بزرگداشت جان‌باختگان، بار دیگر بر حق دادخواهی خانواده‌ها، ضرورت تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب برای روشن شدن ابعاد این جنایت و پاسخ‌گو کردن آمران و عاملان آن تأکید می‌کنیم. پیگیری این مطالبه، بخش جدایی‌ناپذیر برنامه و مبارزۀ  سازمان ما سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، است. ما خود را موظف می‌دانیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سیاسی و حقوقی، به‌صورت سازمان‌یافته و پیگیر برای مستندسازی این جنایات، روشن شدن همۀ ابعاد حقیقت، تحقق عدالت و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی اقدام کنیم.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

گاردین: مذاکرات ممکن است راه را برای دیدارهای بیشتر در مورد برنامه هسته‌ای هموار کند.

گاردین: ایران پیشنهاد خود را بر طرحی برای رقیق کردن ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با غنای بالای ۶۰ درصد و دسترسی‌ای که به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی – بازرسان هسته‌ای سازمان ملل – به سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده ایران می‌دهد، متمرکز کرد. اورانیوم غنی‌شده با غنای بالای ۶۰ درصد تقریباً ماده‌ای با درجه تسلیحاتی است و برای یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی مورد نیاز نیست.

مطالعه »

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

گودرز اقتداری: یکی از نکات مهم در سخنان عراقچی، پیوند دادن همکاری با آژانس به روند مذاکرات گسترده‌تر بود. وی اعلام کرد ایران در حال تدوین چارچوبی برای مذاکرات آینده است و تعامل با آژانس می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت دیپلماتیک شود. این موضع نشان می‌دهد که ایران همکاری با آژانس را نه صرفاً یک تعهد حقوقی، بلکه ابزاری تاکتیکی در مذاکرات می‌داند. به بیان دیگر، همکاری فنی می‌تواند به‌عنوان اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی یا اقتصادی در مذاکرات آینده استفاده شود.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اردوگاهی بدون آینده

 راستی آزمایی حضورایرانیان مقیم خارج ازکشوردرپاسخ به فراخوان رضا پهلوی

رقم شرکت‌کنندگان در تظاهرات مونیخ؛ یک بررسی تازه

در نقد نوشته اخیر دوست گرامی‌ام آقای بهزاد کریمی

کدام جریان، در ایران، پیش پای ترامپ، فرش قرمز پهن می کند؟

ژاکوبین: مصاحبه با ویوک چیبر – مقایسه جنبش ۱۴۰۴ با انقلاب ۱۳۵۷. (بخش یکم)