سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۳ فروردین, ۱۴۰۵ ۱۳:۲۹

پنجشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۳:۲۹

“۶ + ۱”: وداع با سازمان جهانی تجارت؟

دیروز، جمعه ٨ ژوئن، دیدار رهبران ٧ بزرگترین کشور صنعتی جهان، که به جی٧ مشهور است، در کانادا آغاز شد و امروز نیز ادامه خواهد داشت. ظاهراً سران این ٧ کشور گرد هم آمده اند تا به توافقات تجاری دوطرفه و چندطرفه ای برسند و به روالی که تقریباً تا دو دهه پیش حاکم بود، این توافقات را از مجرای سازمان جهانی تجارت اعتبار جهانی هم ببخشند؛ ظاهراً برای سهولت تجارت در سطح جهان، و در واقع برای تداوم نظم اقتصادی شکل گرفته از پس از جنگ جهانی دوم به سود امریکا.

دیروز، جمعه ۸ ژوئن، دیدار رهبران ۷ بزرگترین کشور صنعتی جهان، که به جی۷ مشهور است، در کانادا آغاز شد و امروز نیز ادامه خواهد داشت. ظاهراً سران این ۷ کشور گرد هم آمده اند تا به توافقات تجاری دوطرفه و چندطرفه ای برسند و به روالی که تقریباً تا دو دهه پیش حاکم بود، این توافقات را از مجرای سازمان جهانی تجارت اعتبار جهانی هم ببخشند؛ ظاهراً برای سهولت تجارت در سطح جهان، و در واقع برای تداوم نظم اقتصادی شکل گرفته از پس از جنگ جهانی دوم به سود امریکا.

اما سیاست “آمریکا اول” ترامپ، که از جمله در سیاست اقتصادی پروتکسیونیستی (حمایتگرانۀ) او علیه “زمین و زمان” جاری است، اولاً جی۷ را، به جای امکانی برای توافقات تجاری دوطرفه و چندطرفه به نوعی مذاکرات ۶ + ۱ تبدیل کرده است: امریکا در یک سو و دیگران در سوی دیگر، آن هم نه برای توافقاتی که بتوانند اعتبار جهانی بیابند، بلکه برای پیشگیری از گسترش یک جنگ اقتصادی. ثانیاً و مهمتر این که به نحوی خاتمۀ دوران سازمان جهانی تجارت را به عنوان سازمانی واقعاً جهانی و واقعاً برای تجارت [آزادانه] رقم زده است. اکنون مدتی است که آشکار شده دیگر برای سازمان جهانی تجارت، که پیشتر به عنوان مجرای جهانی کردن توافقات چند کشور معدود عمل می کرد، رمق و بنیۀ چندانی باقی نمانده است. از قریب ۲۰ سال پیش – با ورود چین، سپس هند و سرانجام روسیه به سازمان جهانی تجارت – این سازمان ناکارائی خود را برای حفظ “رسالت” پیشگفتۀ خود آغاز کرد و اکنون، هم به دلیل تغییر واقعیتهای تجارت جهانی علیه امریکا و هم به دلیل ناتوانی از قضاوت تعهدآور در بارۀ جنگ اقتصادی ای که ترامپ آغازگر آن بوده است، با تهدید پیوستن به تاریخ روبرو شده است.

عدم دعوت از آلبرتو آزِوِدو، مدیرکل سازمان جهانی تجارت، به دیدار جی۷، در حالی که اصلاح این سازمان در دستور کار دیدار جی۷ قرار دارد، بسیار بیشتر گویای پایان آن است تا اصلاح آن.

تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد, ۱۳۹۷ ۶:۳۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

قانون اعدام فلسطینیان؛ نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین انسانیت

هیات سیاسی اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تصویب این قانون نقض آشکار کنوانسیون چهارم ژنو دربارهٔ حفاظت از اشخاص غیرنظامی در زمان جنگ است؛ به‌ویژه ممنوعیت اقدامات تلافی‌جویانه و اصل بنیادین منع مجازات جمعی. سازمان ما این اقدام را قاطعانه محکوم می‌کند. از نظر ما، چنین قانونی نه‌تنها تعهدات اساسی حقوق بشردوستانه را زیر پا می‌گذارد، بلکه با اصل عدم تبعیض مندرج در مواد ۲ و ۲۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز در تعارض قرار دارد.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

رضا پهلوی حتی راست‌ترین پشتیبانان ترامپ را هم شرمنده می‌کند

در زمانی که حتی در میان راست‌ترین‌های پشتیبان ترامپ فریاد اعتراض به حمله امریکا و اسرائیل به ایران برخاسته، و دست بر اتفاق در روزی که میلیون‌ها امریکایی در مخالفت با سیاست‌های ترامپ به خیابان‌ها آمده بودند، پسر آخرین شاه ایران از ترامپ می‌خواهد که بجنگد تا نابودی ایران. دهان به چنین گشودن نشان از چه دارد؟

مطالعه »

کنترل تنگه هرمز جام طلای پیروزی در این جنگ است!

گودرز اقتداری: امروز برای توافق گام به گام و تضمین های لازم برای پیمان ترک مخاصمه، معاهده عدم تجاوز، لغو تهدیدها بهترین زمان است. “پذیرش شکست” از طرف متهاجم به کشور ما تنها یک پذیرش لفظی است و ارزش عینی ندارد، مهم‌تر اما تحمیل این توافق و حفظ کنترل هرمز است که به واقع شکست عملی در این مرحله از جنگ بوده و میتواند به پایان امپراطوری ایالات متحده بیانجامد، همانگونه که موفقیت مصر در حفظ کنترل کانال سوئز نقطه پایانی بر امپراطوری بریتانیا گذاشت.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روزنوشت‌های جنگ (۲)

ضربه‌ اقتصادی جنگ بر زندگی زنان سرپرست خانوار

قانون اعدام فلسطینیان؛ نقض آشکار حقوق بین‌الملل و اصول بنیادین انسانیت

سلول به سلول بی‌عدالتی؛ فروپاشی حقوق زندانیان در سایه جنگ

End the invasion and attacks on the country’s industrial and infrastructure facilities!

تظاهرات و راهپیمایی اعتراضی در آمستردام