سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵

سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۵

وحدت جمهوریخواهان و ناترازی تشکل‌های جمهوریخواه
همایش اخیر« اجا » همه جمهوریخواهان چه باشندگان یا ماندگان درآن و چه تعداد رفتگان از این تشکل به دیگر تشکل‌ها نشانه هایی از شکنندگی تجمیع جمهوریخواهان تلقی می‌شود. تکیه...
۲۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
۱۵ اکتبر روز جهانی زنان روستایی: تلاش‌گران توان‌مند و شاهدان نابرابری‌های جنسیتی!
نابرابری جنسیتی در جوامع روستایی بسیار چشم‌گیر است؛ این زنان از محرومترین گروه‌های اجتماعی بوده و در تبعیض چند لایه زندگی کرده‌اند و با مشکلات زیادی مانند فقر، تبعیض و...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نقد رادیکال چپ به نیچه و آثارش
گروهی از مورخین سوسیالیست فلسفۀ نیچه را پدر فلسفۀ امپریالیستی و سوسیال داروینیسم و جریان خرد گریز و محافظه‌کار پیشافاشیستی در "فلسفۀ زندگی" متفکرانی مانند: زیمل، شلر، اشپنگلر، یونگر، و...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
انتهایِ شب را می‌شمارم!
هنوز دوست داشتن را فراموش نکردم و بوته‌های گل سرخ را؛ شگفتا در این درازنایِ  تاریکی ما ماندیم و هنوز سایه سنگینِ شب بر سرِ ما برفِ پیری می‌نشاند!
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان -ا
نویسنده: رحمان -ا
حزب ‌الله برای وادار کردن ارتش اسرائیل به عقب ‌نشینی از مرزهای لبنان ایجاد شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهدید کرد که اگر لبنان خود را از دست حزب الله "رها" نکند، این کشور را به غزه دوم تبدیل خواهد کرد. درگیری میان جنبش...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: ف. دوردانی
نویسنده: ف. دوردانی
ترامپ یا هاریس: قرعۀ اوکرایین و فال انتخابات امریکا
امیدوارم چنین برداشت نشود که گویا، ترامپ و کاملا هریس را دولت پنهان برای چنین روزی آماده ساخته است؛ این دو شخصیت زادۀ شرایط امروزی قدرت یکه‌تاز امریکایی‌اند که درهمین...
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: اسد کشتمند
نویسنده: اسد کشتمند
آیا کشوری را می‌توان دوست داشت، که نتوان کشورش نامید؟
شعر از مونا شوله
۲۳ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان از مرمر کبیر
نویسنده: برگردان از مرمر کبیر

پیمان همبستگی ملی جمهوریخواهان برای استقرار و استمرارآزادی و دمکراسی در ایران

برای گذر از تنگناها و موانع در راه استقرار دمکراسی در ایران، پایهها و روشهایی را که محتوی پیمان همبستگی ما هستند، برای نقد و بررسی و گسترشهمکاری ها به هممیهنان و جامعه ایرانی به شرح زیر ارائه میدهیم.

با ارج نهادن به جنبش ها و مبارزاتآزادیخواهانه مردم ایران در صد سال گذشته، ما ایرانیان آزادیخواه و دارای اندیشههای گوناگون که خواهان دگرگونی بنیادین در میهن مان و پایان بخشیدن به رژیم جمهوریاسلامی و هر گونه رژیم استبدادی و دیکتاتوری می باشیم، برای پیشبرد دموکراسی وپشتیبانی از جنبش مردم در راستای دستیابی به این هدف، تلاش و کوشش گسترده و هماهنگرا لازم میدانیم. برای گذر از تنگناها و موانع در راه استقرار دمکراسی در ایران، پایهها و روشهایی را که محتوی پیمان همبستگی ما هستند، برای نقد و بررسی و گسترشهمکاری ها به هممیهنان و جامعه ایرانی به شرح زیر ارائه میدهیم.

 

اصولپیمان همکاری ما

 

۱. آزادی

 ما برقراری آزادی را هدفمبارزات خود میدانیم. ما همچنین پایبندی خود را به اعلامیه جهانی حقوق بشر وکلیهپیمانهای بین المللی وابسته به آن که در آنها از جمله آزادی عقیده،اندیشه، بیان، قلم و تصویر، آزادی دین و وجدان، آزادیهای مدنی، آزادی احزاب،سندیکاها، کانونها، انجمنها، آزادی تظاهرات و اعتصابات، آزادی پوشش، لغو هرگونهتبعیض جنسی و تأمین برابری حقوق زنان با مردان، عدم مداخله دولت در زندگی خصوصی وشخصی شهروندان. به رسمیت شناختن برابری حقوقی همه شهروندان بدون در نظر گرفتنتفاوتهای نژادی، جنسیتی، قومی، زبانی، مذهبی و شیوه های زندگی فردی تصریح شده است،اعلام می نماییم.

  

۲. استقلال

 سرنوشت ایران توسط مردم ایران و نمایندگان منتخب آنان تعیینمیشود وکلیه تدابیراتخاذی و سیاستگذاریها بایستی تابع نظر مردم بوده و ناقض حقوقاساسی و حقوق فردی و عمومی ملت نباشند و هیچ دولت یا قدرت خارجی حق دخالت چه مستقیمو چه غیر مستقیم در حاکمیت مردم را ندارد.

  

۳. دموکراسی

 ما خواهان دموکراسی به اینمعنی که کلیه قوای مملکت ناشی از اراده ملت و اراده ملت بالاترین قدرت در جامعهاست که از طریق آرای آزاد مردم اعمال میشود، هستیم. از شرایط اساسی تحقق حاکمیتملت تدوین و تصویب یک قانون اساسی دموکراتیک است که در آن حقوق و آزادی های مردممنظور و ضمانتهای اجرائی آن مشخص شده باشد.

 

۴. برابری در مقابل قانون

 همه افراد جدا از جنسیت، قومیت،اصل و نسب، نژاد، زبان، زادگاه و منشاء و عقیده و ایمان ، باورهای مذهبی و سیاسیاز حقوق برابر برخوردارند و قانون اساسی و سایر قوانین بایستی این عدم تبعیضرا رعایت و تضمین نماید.

 

۵. جمهوریت

 ما خواهان اداره کشور تحت نظام جمهوری هستیم . جمهوری بهمفهوم رد هرگونه نظام موروٍثی است که در آن مقامات کشور مسئول و پاسخگو هستند و برای مدت محدود و معین از سوی مردم و یا نمایندگان آنها انتخاب و یا گزیدهمی شوند.

 

۶. جدایی نهاد دین و هرگونه ایدئولوژی از دولت (Staat ,État, tateS )

 ما خواستار جدایی نهاد دین ازدولت به مفهوم انتظام سه قوه مقننه، قضائیه و مجریه میباشیم. هیچ دین و عقیده ایدر قانون اساسی رسمیت نمی یابد. هیچ کس به دلیل داشتن و یا نداشتن دین و یا مسلکیا اندیشه ای از امتیازی ویژه برخوردار یا محروم نمیگردد. ما با تاکید بر مخالفتخود با دین دولتی و دولت دینی، مخالفت خود را با هر گونه دین و عقیده ستیزی نیزاعلام میکنیم.

 

۷. عدالت اجتماعی:

 عدالت اجتماعی میزانی برای رشدو ثبات جامعه است. ما پیگیری سیاست هائی را ضروری میدانیم که عدالت اجتماعی به معنیکاهش شکاف بین قطب های فقر و ثروت، برخورداری اقشار هرچه وسیعتر مردم از فرصت ها وامکانات بیشتر شغلی، مسکن، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و رفع تبعیض در همه عرصهها از جمله، اقتصاد، حقوق، فرهنگ و هنر را که از شرائط تحقق یک دموکراسی پایداراست، در نظر داشته باشد.

 

۸. ملت ایران شامل گروههای جمعیتی با مذاهب و اقوام و زبانها و گویشهاو فرهنگهای مختلفی است که با هم در ایجاد و غنای فرهنگ، تمدن و تاریخ مشترکسهیم بوده اند. از اینرو همانطور که دولت نمیتواندنماینده دین و یا عقیده ای خاص باشد، نهادهای دولتی نیز نباید در خدمت قوم و یافرهنگ خاصی قرار گیرند. احترام بهحقوق اقوام مختلف ایرانی، حمایت از تنوع فرهنگی، قومی و زبانی، واگذاری تصمیم گیریها به نهادهای انتخابی محلی و استانی و تلاش برای رشد موزون مناطق مختلف کشور وتمرکز زدایی از جمله اهداف ماست و ضروری میدانیم در دموکراسی آینده فراهم آوردنامکانات لازم برای رشد هویتهای فرهنگی مختلف در برنامه کار مسئولین اجرائی باشد. زبان فارسیزبان رسمی و سراسری کشور است. ما معتقدیم که فراگیری زبان اقوام مختلف ایرانیازمدارس ابتدائی تا مرحله دانشگاه حق ایرانیان است و رعایت آن را ضروری میدانیم.

 

۹. تمامیت ارضی و سیاست خارجی

 ما خود را پایبند به حفظ تمامیت ارضیمیهن و سیاست خارجی مستقلی که بر اساس حفظ حقوق ایران، دفاع از صلح، حسن همجواری، رعایتو گسترش روابط مسالمت آمیز با سایر کشورها و بویژه کشورهای همسایه و پایبندی بهمیثاق های بین المللی باشد، میدانیم. ما خواهان تنش زدایی در سیاست خارجی هستیم واستفاده از ابزار نظامی برای حل مسائل سیاسی را مردود میدانیم.

 

۱۰. ما حفظ محیط زیست کهنسلهای حاضر و آینده باید در آن حیات رو به رشدی را داشته باشند را وظیفه خوددانسته و خود را متعهد به رعایت ضوابط، اصول و استانداردها و الگوهای رفتاری مربوطبه حمایت از محیط زیست و عمران طبیعت میدانیم و بر این باوریم که میراث های طبیعیایران را باید از آسیبهای مختلف محفوظ داشت.

 

راه و روش سیاسی ما

 

۱. ماپایبندان به این پیمان نظام جمهوری اسلامی را در کلیت خود رد کرده، برای آن هیچگونه مشروعیتی قائل نبوده و خواهان نظام جمهوری در ایران هستیم.

 

۲. ما هرگونهتغییر رژیم را تنها با نیروی ملت ایران و با مراجعه به آراء مردم میسر میدانیم.

 

۳. پایبندان بهاین پیمان پرهیز از خشونت، هم در جامعه و هم در رویاروئی با کلیت نظام جمهوری اسلامیرا لازم دانسته و مبارزه سیاسی مسالمت آمیز را به عنوان روش مبارزاتی بر می گزینند.

 

۴. ما پایبندان به این پیمان، خواهان از بین بردن هر گونه آزار وشکنجه انسان هستیم و معتقدیم که در ایران ، زندانی سیاسی و عقیدتی نباید وجود داشتهباشد و لغو مجازات اعدام را از قوانین کشوری ضروری دانسته و برای تحقق این امورتلاش می کنیم.

 

۵. ما آگاهی مردم و اتکا به جنبش همگانی و همکاری کوشندگان سیاسیآزادیخواه از نحله های مختلف فکری و گسترش همبستگی ملی را لازمه پایان دادن به نظامجمهوری اسلامی و استقرار نظامی مبتنی بر آرا مردم میدانیم.

 

۶. افراد در همکاری در چارچوب این پیمان از حقوق مساوی برخوردارندو در کلیه اقدامات اصل مشارکت و تصمیم گیری جمعی را مبنای کار قرار میدهند.

 

۷. با احترام به کار سیاسی و صنفی در احزاب و تشکلها که از لوازمضروری تحقق و پیشرفت دمکراسی هستند، همکاری ما بر اساس این میثاق به صفت فردی صورتمیگیرد و همبستگی بر آمده از این میثاق به هیچ گروه، سازمان سیاسی، یا شخصیت خاصی وابستهنیست.

 

۸. ما پایبندان به این پیمان در جهت رعایت استقلال در نظر و عمل،هرگونه وابستگی سیاسی، مادی و غیرمادی، فردی یا گروهی به دولتها یا قدرتهای خارجی رامردود می دانیم و مخالف هر گونه زمینه سازی برای دخالت قدرتهای خارجی در ایران هستیم.تاکید میکنیم که این امر شامل وابستگی به جمهوری اسلامی و زمینه سازی های رژیمحاکم نیز میباشد.

 

۹. پایبندان به این پیمان بر این امر تاکید دارند که اصولو مفاد یاد شده در بالا جدایی ناپذیر و غیر قابل تفکیک از یکدیگر هستند و عدمرعایت هر یک از این اصول و مفاد مانع همکاری در این جمع است.

 

۱۰. پایبندی بهاصول ومفاد این پیمان به معنای نفی ضرورت نقد و تکمیل آن در ادامه کار نیست.

 

جلال ایجادی، امینبیات، یونس پارسا بناب، منوچهر تقوی بیات،محمود دلخواسته، سودابهصبوری، علی صدارت، سعید فدوی، فرهنگ قاسمی ،پوران کریمی، جهانگیر گلزار، مرتضیعبدالهی، مهران مصطفوی، ژاله وفا

 

۱۸ اسفند ۱۳۹۱ برابر با هشت مارس۲۰۱۲

 

برای تماس با دبیر خانههمبستگی ملی جمهوریخواهان:

 

peymanehambastegiemelli@gmail.com

 

توضیحاتی در باره

 

پیمان همبستگی ملیجمهوریخواهان برای استقرار و استمرار آزادی و دموکراسی در ایران

 

انگیزه و هدف سند “پیمان همبستگیملی جمهوریخواهان برای استقرار آزادی و دموکراسی در ایران” ارائه ی دیدگاههای مشترک برای اتحاد در عمل بوده است و نه ارائه ی برنامه ای حزبی و سازمانی. درپی تظاهرات ۲۳ سپتامبر ۲۰۰۹ که برای پشتیبانی از مبارزات ملت ایران وعلیه احمدینژاد در نیویورک انجام گرفت، این سند بتدریج تدوین و تکمیل شد. به این ترتیب که ازامضا کنندگان فراخوان به آن تظاهرات که از طیف های نظری مختلف بودند وهمچنین سایرعلاقمندان دعوت شد که در یک پالتاک حضور بهمرسانند و در مورد همکاریهای بیشتر در آینده با یکدیگر تبادل نظر و صحبت کنند. در این پالتاک در مورد تعریفپروژه های مختلف گفتگو و هیئتی بنام هیئت مسئولین برای تعریف پروژه ها تعیین شد.

 این پیمان حاصل همکاری جمعی این گروهدر بیش از ۲۵ جلسه ی پالتاکی و یک جلسه ی حضوری است و دربرگیرنده ی اصول، موازین ودیدگاههای مشترک امضا کنندگان آن است. همچنین، تلاش تدوین کنندگان بیشتر متوجه یدست یابی به برآیند گفتمانی مشترک و بنیادین برای نیل به همبستگی ملی در شرایط پراکندگیفکری و سیاسی کنونی است. امیدواریم که توجه و برخورد خلاقانه و انتقادی کوشندگان وکنشگران راه آزادی ایران به این پیمان، آن را تکمیل کرده و به گسترش همدلی ها وهمگامی ها دامن زده، به بهبود فضای سیاسی برای گذار به دموکراسی یاری کند.

 بدین منظور، پیشنهادهای جدید در موردمتن “پیمان همبستگی ملی جمهوریخواهان برای استقرار آزادی و دموکراسی در ایران”هر شش ماه یکبار در کمیسیونی منتخب و با شرکت پیشنهاد دهندگان مورد بررسی قرارگرفته و به نشست عمومی برای اظهار نظر و تصویب دمکراتیک ارائه خواهد شد.

 پیشنهادهایی نیز در موردپروژه های همکاری دریافت نموده ایم که آنها را بدون جرح و تعدیل، تنظیم کرده و به پیوستدر اختیار شما قرار میدهیم.

  

مسئولین تعریف پروژه ۱۸ اسفند ۱۳۹۱برابر با هشت مارس ۲۰۱۲

تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند, ۱۳۹۰ ۲:۴۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

مطالعه »
پيام ها

یاد فریبرز بهادری را گرامی می‌داریم!

روحیه پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان های مردمی موجب محبوبیت شاخص فریبرز بهادری در روحیهٔ پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان‌های مردمی موجب محبوبیّت شاخص فریبرز بهادری در میان اهالی مسجدسلیمان و یاران او بود. وی که دوران سخت زندان در جمهوری اسلامی را هم با ایستادگی پشت سر گذاشت، در تمام سال‌های مهاجرت و دوری از وطن نیز هم‌چنان بر آرمان‌های مردمی و عدالت‌خواهانه پایدار ماند …

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وحدت جمهوریخواهان و ناترازی تشکل‌های جمهوریخواه

۱۵ اکتبر روز جهانی زنان روستایی: تلاش‌گران توان‌مند و شاهدان نابرابری‌های جنسیتی!

نقد رادیکال چپ به نیچه و آثارش

انتهایِ شب را می‌شمارم!

حزب ‌الله برای وادار کردن ارتش اسرائیل به عقب ‌نشینی از مرزهای لبنان ایجاد شد.

ترامپ یا هاریس: قرعۀ اوکرایین و فال انتخابات امریکا