سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۵ فروردین, ۱۴۰۵ ۰۷:۰۲

سه شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۲

چپ وته یا سر پیاز کنفرانس داووس

اعتراض به ورود سرمایه خارجی به ایران، بیهوده است وبی معنی ترازآن تشویق وتایید این ورود است. این جریانی است که چپ درآن نه سر پیاز است و نه ته پیاز. زد وبند ها در پس پرده و برای تامین سود متقابل دولتیان ایرانی وسرمایه داران خارجی، صورت خواهد گرفت. اگر فرصتی برا ی طبقه کارگر و چپ ایران فراهم آمده است، درانجاست که دولتیان ایرانی مجبور شده اند درمعرض افکار عمومی بین المللی، قرار گیرند، ...

کنفرانس داووس فرصتی بدست میدهد که که ارزیابی مجددی از برخورد چپ، در رابطه با جذب سرمایه خارجی داشته باشیم 

چپ ایرانی در رابطه با نقش مثبت ویا منفی ورود سرمایه های خارجی به دواردوگاه بزرگ تقسیم شده است. ازیک سو بخشی از چپ ورود سرمایه خارجی را بعنوان عامل تخفیف تنش در روابط بین المللی ایران، بعنوان عاملی دررشد عقلانیت درسیاست حکومتی و لگامی بریکه تازی جناح اصولگرای افراطی، ارزیابی می کند. این بخش ازچپ، سرمایه خارجی را بعنوان محملی برای ورود تکنولوژی ومدیریت مدرن وعاملی در به حرکت درآوردن چرخهای زنگ زده اقتصاد ایران و درنهایت اشتغال زایی وبهبود نسبی سطح زندگی مردم، معرفی می کند. این نگرش، امیدوار است که حضور سرمایه خارجی، موجب تقویت بخش خصوصی و محرکی برای اعتلای دموکراسی سیاسی واجتماعی، درایران باشد.   

مشکل این نگرش، عدم توجه به ماهیت آن چیزی است که برای ورودش روزشماری می کند. مدتهاست که این نوع چپ، واژه امپریالیسم را فراموش کرده است. ولی همچنانکه فروبردن سر زیر برف، بلا را از کبک مرتفع نمی کند، این فراموشی نیز دردی از چپ، درمان نمی کند. سرمایه ای که قرار است وارد شده ومددی برای ترقی خواهی این چپ باشد، دردرجه اول [سرمایه] است، نه عامل ایجاد فلان چیزوافسارکنترل بهمان چیز. بنابراین بدنبال سود است و نه چیز دیگر. ثانیا، [سرمایه انحصاری ] است، که دنبال نه تنها سود معمولی، بلکه بدنبال مافوق سود، است. واگراین ماوق سود، تامین نگردد، نه ریش گروگذاشتن روحانی و نه تمنای سبیل های تراشیده چپ مدرن ما، قادر نیست سرمایه انحصاری خارجی را جلب کند. . 

ولی این [مافوق سود انحصاری] ازکجا تامین می شود ؟ 

در درجه اول این سود، ارزش اضافی حاصل ازکارکارگران ایرانی خواهد بود. بنابراین هرچه مزدها کمتر، این سود تامین تر. بناراین ورود این سرمایه لزوما موجب بهبودی سطح زندگی کارگران ایران نخواهد شد. ثانیا این سود حاصل تصرف بخشی ازسود سرمایه های غیر انحصاری است. همچنانکه زمین داران، بخشی ازسود سرمایه داران را به استناد انحصار مالکیتی که بر زمین دارند، بعنوان اجاره، تصرف می کنند، سرمایه داری انحصاری نیز، با تکیه برحق انحصار خود، بخشی از سود سرمایه داران غیر انحصاری را غارت خوهد کرد. بنا براین ورود سرمایه خارجی، دردی بر درد های طبقه متوسط نیز خواهد افزود، که برخلاف اثرات مورد انتظار چپ مدرن ما، بر سطح زندگی طبقه متوسط است.    

ازطرف دیگرتمام اینها حاصل نمی شود، مگر اینکه موقعیت انحصاری این سرمایه از طریق قدرت قاهر سیاسی تضمین شود. بنابراین این نوع سرمایه، فورا با قاهرترین وغیرشفاف ترین نیروی سیاسی موجود، که درعین حال  مخالف هرگونه دخالت دموکراتیک درتصمیم گیری ها اقتصادی واجتماعی و سیاسی است،  وارد زد و بند خواهد شد، تا حق انحصار خود را تضمین کند.  بدینسان امید اعتلای دموکراسی نیز برباد است.

بخشی ازچپ نیز، به استناد امپریالیست بودن این سرمایه داری، مخالف ورود مجدد یا نیمه مجدد این نوع سرمایه داری است. ولی این نوع چپ توجه ندارد که آبی که ازسر گذشته است، چه یک وجب و چه صد وجب. مثلا این امپریالیسم با طبقه کارگروحتی طبقه متوسط چه خواهد کرد که قبلا برآنها روا نداشته اند ؟ کارگری بی مزد دربدترین شرایط کاری؟ ورشکستگی اقتصادی طبقه متوسط ؟ خروج حاصل کارایرانیان به خارج ؟ غارت بی ملاحظه منابع طبیعی ؟ قلع وقمع چپ وهر نیروی دیگر خواهان دموکراسی؟ سیاست های ریاضت اقتصادی؟ همه آنها که با ورود یا بی ورود سرمایه خارجی، در حال حاضر نیز، اعمال می شوند، آیا داد و فریاد از احتمال وقوع بلایی که قبلا نازل شده است، بی معنی نیست ؟

 مقصود این نیست که باز شدن کامل دروازه های ایران به روی دنیای خارج، و یا بسته بودن آنها برای طبقه کارگر وچپ ایران علی السویه است. هدف من اینست که توجه چپ ایران را به این نکته جلب کنم که اگرآقای روحانی درکنفرانس داووس،  مشغول دعوت ازهمپالکی های اورپایی و آمریکایی خویش است، بگذارید چنان کند. وظیفه ما کف زدن و یا هو کردن اونیست. وظیفه ما این است که ازهمین فرصت استفاده کرده وهمقطاران وهمسنگران اروپایی وامریکایی خود را به توجه به مسایل ایران دعوت کنیم. ازتشکیلات حقوق بشری وکارگری ارورپایی و آمریکایی ، بخواهیم که خواهان منوط و مشروط شدن مسئله همکاری های اقتصادی کشورهایشان با ایران، به اعتلای احترام به حقوق وحقوق صنفی کارگران ایران بشوند.

اعتراض به ورود سرمایه خارجی به ایران، بیهوده است وبی معنی ترازآن تشویق وتایید این ورود است. این جریانی است که که چپ درآن نه سر پیاز است و نه ته پیاز. زد وبند ها در پس پرده و برای تامین سود متقابل دولتیان ایرانی وسرمایه داران خارجی، صورت خواهد گرفت. اگر فرصتی برا ی طبقه کارگر و چپ ایران فراهم آمده است، درانجاست که دولتیان ایرانی مجبور شده اند درمعرض افکار عمومی بین المللی، قرار گیرند، ودولت های اورپایی و آمریکا، نیز مجبورند تغییر رفتار خود را در برابر یکی از مهره های اصلی محور به اصطلاح شیطانی، برای مردم خود توجیه کنند. فرصتی که نباید با بحث و جدل بیهوده وانشا نویسی درمضرات و محاسن گوسفندی بنام سرمایه خارجی، ازدست برود.

تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن, ۱۳۹۲ ۹:۲۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پیروزی هم‌میهنان‌ و رزمندگان‌مان در این مقاومت ملی را تبریک می‌گوییم!

هیئت سیاسی اجرایی سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از اولین لحظات اعلام خبر بمباران های کشور، این تهاجم امپریالیستی را محکوم کرده و خواستار توقف خشونت و پیگیری از طریق مذاکرات مستقیم دیپلماتیک و بر اساس حقوق حقه و با تضمین تمامیت ارضی و یکپارچگی سرزمینی کشورمان بوده است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

چرخش در بوداپست؛ پیامدهای داخلی و بین‌المللی شکست اوربان

شهناز قراگزلو: نقش جامعه، به‌ویژه نسل جوان، در این تحول برجسته بود. مشارکت بی‌سابقهٔ رأی‌دهندگان نشان داد که بخش بزرگی از مردم خواهان تغییرند و انتخابات را به نوعی همه‌پرسی علیه وضعیت موجود تبدیل کردند. این حضور گسترده، مشروعیت نتیجه را تقویت و انتظارات تازه‌ای را به دولت جدید تحمیل کرد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اسرائیل و آمریکا علیه توسعهٔ ایران جنگ به راه انداخته‌اند!

ساغر غلامی، دختر ۱۹ ساله اهل گنبدکاووس، اکنون در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارد

“اسلحه‌ها را زمین بگذارید”: صدای زنی که جهان را تکان داد

تنگه هرمز؛ ژئوپلیتیک قدرت و تاریخ حاکمیت در شاهراه پرتنش ‌خلیج فارس

تنگه هرمز؛ گلوگاه انرژی جهان و برگ برنده ایران در معادلات جدید

چرخش در بوداپست؛ پیامدهای داخلی و بین‌المللی شکست اوربان