سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۵ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۴:۱۹

جمعه ۱۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۹

گزارش سازمان عفو بین الملل از افزایش سرکوبها در آستانه انتخابات در ایران فشار بر گروه های مختلف اتنیکی٬ مذهبی٬ مدنی و … در سه ماه گذشته

این گزارش بر اساس اخبار دریافت شده در سه ماه گذشته توسط این سازمان و در مورد بازداشتها و آزار و اذیت خودسرانه، خصوصا علیه اعضای جوامع اقلیتهای مذهبی و اتنیکی٬ دانشجویان٬ سندیکاها و فعالان حقوق زنان، که در بسیاری از موارد تحت شکنجه و بدرفتاری بوده اند، تهیه شده است.

سازمان عفو بین المل روز اول فوریه ۲۰۰۹ سندی با عنوان «تشدید سرکوب در آستانه انتخابات» در مورد ایران منتشر کرده است. این گزارش بر اساس اخبار دریافت شده در سه ماه گذشته توسط این سازمان و در مورد بازداشتها و آزار و اذیت خودسرانه، خصوصا علیه اعضای جوامع اقلیتهای مذهبی و اتنیکی٬ دانشجویان٬ سندیکاها و فعالان حقوق زنان، که در بسیاری از موارد تحت شکنجه و بدرفتاری بوده اند، تهیه شده است.

در این سند به اخذ مکرر موضع از طرف عفو بین الملل علیه چگونگی استفاده از قوانین مبهم و نامشخص برای ساکت کردن فعالترین بخشهای جامعه در ایران و به کار گرفته شدن اتهاماتی مانند «فعالیت علیه امنیت ملی»٬ «نشر اکاذیب»٬ «تبلیغ علیه نظام»٬ «تشویش اذهان عمومی»٬ «توهین به مقدسات» و «تهمت به مقامات دولتی» علیه اقلیتهای مذهبی و اتنیکی٬ فعالان حقوق بشر و اعضای سایر نهادهای مدنی٬ اشاره شده است.

سازمان عفو بین الملل همچنین در این سند بر لزوم آزادی بی قید و شرط زندانیان وجدان که تنها به خاطر فعالیتها و تجمعهای صلحدوستانه خود در دفاع از آزادی بیان و یا به خاطر داشتن باورهای مذهبی بازداشت شده اند٬ تاکید کرده است.

در سند آمده است که٬ سازمان عفو بین الملل پس از دیدار کوتاهی که ۳۰ سال قبل ـ بعد از انقلاب اسلامی ـ از ایران داشته٬ تا کنون اجازه حضور در ایران برای تحقیق در مورد وضعیت حقوق بشر در این کشور نداشته است.

در این گزارش به گروه های اتنیکی مانند ترکهای آذربایجان٬ عربها٬ بلوچها و کردها و به گروههای مذهبی مانند بهایی ها٬ مسیحیها و دروایش بخشهای جداگانه ای اختصاص داده شده است.

در این گزارش از جمله آمده است: عبدالله عباسی جوان از آذربایجانیهای ایران٬ استاد دانشگاه شهید رجائی تهران و خواهرزاده او حسین حسینی جزو نه نفری هستند که روز ۱۳ نوامبر ۲۰۰۸ بدنبال برگزاری مراسم سالگرد ستارخان، قهرمان ملی آذربایجانی در انقلاب مشروطه ۱۹۰۶، در تهران و اطراف آن دستگیر شده بودند. خانواده آنها تا روز ۲۳ نوامبر روزی که به آنها گفته شد٬ این دو نفر در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شوند٬ هیچ گونه اطلاعی از آنها نداشتند. حسین حسینی در ۲۱ ژانویه آزاد شد٬ اما عبدالله عباسی جوان همچنان بدون امکان دسترسی به اعضاء خانواده و وکیل در بازداشت بسر می برد، بی آن که هنوز اتهام اش مشخص باشد. او در سال ۲۰۰۷ نیز به مدت ۱۳۰ روز به اتهام «پان-ترکیسم و تبلیغ علیه نظام» در بازداشت بوده است. گزارش شده است که او در این مدت زیرشکنجه بوده است.

عفو بین الملل همچنین اسامی ۱۸ تن از بیش از ۳۰ آذربایجانی سنی مذهب را، که در تاریخ ۱۴ ژانویه ۲۰۰۹ در روستای خانقاه سرخ نزدیک ارومیه در آذربایجان غربی دستگیر شده اند، دریافت و اعلام کرده است. برابر گزارش عفو بین الملل این افراد برای اعتراض به تغییر مسیر منابع آب روستا به طرف کارخانه استخراج شن و ماسه مختلط در نزدیکی روستا تجمع کرده بودند٬ که با مقابله پلیس که به طور قهرآمیز و از جمله با استفاده از گاز اشگ آور آنها را متفرق نمود٬ روبرو شدند. گفته می شود که بعضی از دستگیرشدگان به هنگام بازداشت زخمی شده بودند ولی آنها ساعتها بعد به بیمارستان انتقال داده شدند. طبق گزارش٬ بقیه آنها در طول دو هفته ای که در بازداشت بسر می بردند شکنجه شده و یا به نحوی مورد بدرفتاری قرار گرفته اند. همه آنها با سپردن وثیقه تا زمان محاکمه آزاد شدند. حد اقل ۲۱ نفر از دستگیر شدگان٬ روز اول فوریه در شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی نازلو، در استان آذربایجان غربی محاکمه شدند. اتهامات وارده علیه آنها عبارت از «اخلال در نظم عمومی» و «توهین به مقامات» بوده و محکومیت آنها شامل مجازات زندان تا یکسال، جریمه، ۷۴ ضربه شلاق و سکونت اجباری در شهر میناب واقع در استان هرمزگان در جنوب شرقی ایران می باشد.

تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن, ۱۳۸۷ ۱:۲۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

ایران واحد؛ حاصل همبستگی هزاران‌سالهٔ اقوام گوناگون این سرزمین؛ همبستگی‌ای گسست‌ناپذیر

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): از احزاب کرد می‌خواهیم به شعار زنده‌یاد رفیق قاسملو ـ «دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان» ـ که سال‌های طولانی راهنمای عمل احزاب کرد و مردم کردستان در ایران بوده است پایبند بمانند، به دیگر جریان‌های سرتاسر ی بپیوندید و در روند گذار مسالمت آمیزاز جمهوری اسلامی ایران به حاکمیت مردم، نقش تاثیر گزار ایفا کنید. جنگ این امکان را ناممکن می کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
امید و جسارت میدان آزادی

امید و جسارت

سهراب مبشری: در این روزهای سرنوشت‌ساز، مهم‌ترین نیاز ما امید و جسارت است. امید را با همبستگی می‌یابیم. جهانی طرفدار ماست؛ از پاکستان تا آمریکا، از اسپانیا تا بحرین، مردم در کنار ایرانند.

جسارت را از تاریخ خود بیاموزیم. نترسیم از این که احساس خود را فریاد بزنیم.

اگر از امید بگوییم، پژواک خواهیم گرفت. این نیاز وجود دارد که به هم امید بدهیم، دست هم را بگیریم. نگاه کنیم ببینیم مردم ایران چگونه هر بمبی که می‌افتد برای نجات انسان‌ها به محل انفجار می‌شتابند. این فیلم‌ها را ببینیم. اینها را در رسانه‌های دشمن نشان نمی‌دهند.

به کسانی که یأس می‌پراکنند و امید شما را واهی می‌نامند، وقعی ننهید.

مطالعه »

یک جنایت جنگی ظالمانه بر طبق قوانین ناظر بر دریاها!

گودرز اقتداری: دانیل لامبرت یک دیپلمات سابق در سازمان ملل در این مورد چنین نوشته است: ” فرماندهان زیردریایی‌های نازی اغلب قایق‌های نجات، آب، غذا و مسیرهای ناوبری برای فرود آمدن به بازماندگان کشتی‌هایی که به آنها برخورد می‌کردند، می‌دادند. ایالات متحده بدون هیچ هشداری، امروز بیش از ۱۵۰ ملوان را کشت و سپس با سرعت فرار کرد. به معنای واقعی کلمه بدتر از نازی‌ها و یک جنایت جنگی ظالمانه.”

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اسلام هراسی مدرن؛ برخورد تمدن ها…

سه یادداشت از تهرانِ زیر بمباران

کارگران در گرداب هزینه های زندگی

سرمایه‌داری همیشه یک فرآیند جهانی بوده است.

روایت جنگ از درون: از دلِ کابوس امیدی زاده نخواهد شد

تجاوز نظامی، جنگ و ویرانی، ستونی برای تثبیت اقتدار و دیکتاتوری