چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۰

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

آیا همه آتش سوزیهای جنگلی بر اثر بحران اقلیمی است؟

واقعیاتی که در ٩ ماده در بالا خلاصه کردیم، نشان می دهند که ما با آتش سوزی هائی که نتیجه "بحران محیط زیست"، "گرم شدن جهانی"، و یا "تغییرات اقلیمی" باشند مواجه نبوده، بلکه با یک نوع جنگ جدیدی روبرو هستیم که آمریکا به همراه سازمانهای ترور، برعلیه ترکیه پیش می برد. این جنگ هم در میدان و هم در عرصه تبلیغات و جنگ روانی پیش برده شده و هدفش به زانو در آوردن ترکیه، بویژه بلحاظ اقتصادی است.

 

“سیستم اطلاعات آتش سوزیهای جنگل اروپا” European Forest Fire Information System(EFFIS) نهادی که مستقیما به اتحادیه اروپا وابسته است، هر سال آمار و نتایج آتش سوزی های کشورهای اروپا را منتشر می کند.

طبق این آمار، ترکیه درعرض ۳۰ سال حدودا ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل های خود را از دست داده است. یعنی بطور متوسط هر سال ۱۰ هزار هکتار. این رقم بسیار مهم است.

 طبق گزارشات EFFIS این رقم برای  اسپانیا، که فقط در سال ۱۹۹۴، ۴۳۰ هزار هکتار از جنگل های خود را از دست داده است، بطور متوسط، سالیانه ۱۵۷ هزار هکتار می باشد. میانگین ۱۰هزار هکتار برای ترکیه، ۱۵۷هزار هکتار برای اسپانیاست، در پرتغال ۱۱۶ هزار هکتار، در ایتالیا ۱۰۳هزار هکتار در یونان ۴۳ هزار هکتار و در فرانسه ۲۵ هزار هکتار است.

همچنانکه از این آمار می توان دریافت، در میان کشورهای حوزه دریای مدیترانه، که از نظر اقلیمی و در صد مساحت جنگلها و پوشش گیاهی نسبت به کل مساحت کشور، شبیه ترکیه می باشند، (بین ۲۹ – ۳۶ در صد) ترکیه موفق ترین کشور در مبارزه علیه آتش سوزی جنگل ها بوده است.

این موفقیت در حالی بدست آمده است که ترکیه با ۲۲ میلیون هکتار اراضی جنگلی در مقایسه با دیگر کشورها از وسعت جنگلی وسیع تری برخوردار است. (اسپانیا دارای ۱۸.۵۰ میلیون هکتار، ایتالیا دارای ۹.۵۰ میلیون هکتار، فرانسه دارای ۱۷.۲ میلیون هکتار پرتغال دارای ۳.۳ میلیون هکتار، و یونان دارای ۳.۹ میلیون هکتار جنگل است).

(منبع: “سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد”- فائو – FAO) 

مقایسه دارایی های جنگلی ترکیه با دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه در نوشته دیگری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.  ولی هم اکنون می توانم بگویم که، ترکیه در مقایسه با این کشورها که صاحب هواپیماهای آتش نشان زیادی هم هستند، بین ۲.۵ تا ۱۵ بار بیشتر در مبارزه علیه آتش سوزی ها موفق بوده است. این، هم از این نظر که هواپیما هائی که اینقدر در موردش صحبت می شود، تا چه اندازه به تنهائی در خاموش کردن آتش سوزی ها موثر هستند و هم از این منظر که ترکیه دارای چه تشکیلات ریشه دار و وسیع در رابطه با جنگل بانی است نیز، می تواند ایده خوبی به ما بدهد.

در این میان، طبق آمار “فائو” ، جنگل های ترکیه که در سال ۱۹۹۰، ۱۹.۷ میلیون هکتار بوده، در سال ۲۰۲۰ به ۲۲.۲ میلیون هکتار رسیده است. یعنی جنگل هایمان در عرض ۳۰ سال ۲.۵ میلیون هکتار بیشتر شده است. اگر وسعت آنکارا، که تقزیبا ۲.۵ میلیون هکتار است را در نظر بگیرید، به بزرگی کاری که انجام شده، بیشتر پی می برید.  یعنی به موازات احیای جنگل های سوخته شده، جنگل های جدیدی نیز ایجاد شده اند.

واقعیت ها

اکنون آتش سوزیهای اخیر را ماده به ماده مورد بررسی قرار دهیم:

۱-  در آتش سوزیهای ۱۰ روزه اخیر کشورمان، همچنانکه در گرافیک آتش سوزیهای معمول دیده می شود، یک جهش ناگهانی و غیر معمولی دیده می شود. در آتش سوزیهای اخیر در حدود ۱۰۰ هزار هکتار جنگل از بین رفتند. این مقدار مساوی است با  10 برابر متوسط سالیانه.  از این منظر، این آتش سوزیها بزرگترین آتش سوزیهای تاریخ ترکیه محسوب می شوند. باید از آنهایی که  تز “بحران اقلیمی” را مطرح می کنند، پرسید، آیا بحران اقلیمی امسال شروع شد؟

۲-  آتش سوزیها در یک نقطه آغاز و با جهش پخش نشده است. بلکه مستقل از هم، و در بسیاری از ایالات و بخش ها تقریبا به طور همزمان بوقوع پیوسته اند. آتش سوزیهایی که همزمان و به طور متمرکز در آدانا، عثمانیه، هاتای، مرسین، آنتالیا، موغلا، دنیزلی، اسپارتا، و بوردور، شروع شدند ارتباطی با همدیگر ندارند. بعلاوه، بنا به گزارش منابع رسمی، حتی آتش سوزیهایی که  در یک استان و یا بخش اتفاق افتادند، در نقاط  متفاوت و همزمان بوجود آمدند که به غیر از سابوتاژ (خرابکاری) هیچ توجیه دیگری ندارد. این موضوعی است که متخصصین درباره آن متفق القول اند.

۳-  آتش سوزیها بین ۱۷ – ۲۵ ژوئن که مردم بعلت تعطیلات عید قربان (برای پیک نیک ) به جنگل ها رفته و و منقل روشن می کنند، اتفاق نیفتاد. برعکس یک هفته بعد که مردم بر سر کار برمی گردند اتفاق افتاد. این واقعیت، تز دیگری که آتش سوزیها را به بی توجهی آنهایی که منقل روشن می کنند حواله می دهند را، باطل می کند.

۴-  هم جنگل بانان قدیمی و با تجربه و هم کشاورزان با تجربه که در جنگل ها و یا در حاشیه جنگل ها زندگی می کنند، در این اعتقاد که آتش سوزیها با احتساب سمت و سوی باد و سایر فاکتورها عامدا دامن زده شده است، همفکرند.

۵-  اگر به نقشه آتش سوزیها بدقت نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که بویژه، مناطق توریستی ترکیه مورد هدف آتش سوزیها قرار گرفته اند.  ایالات آنتالیا، موغلا و بخش های آن شاهرگ توریسم ترکیه اند. بخش توریسم که با کاهش پاندمی جان تازه ای میگرفت و دارای پتانسیل بزرگی از لحاظ اقتصادی برای ترکیه بوده، و یکی از تنفس گاههای جبران صدمات پاندمی محسوب می شوند، هدف آتش سوزی ها بوده است. روز قبل، آتش سوزی در اطراف فرودگاه “دالامان” این واقعیت را بیش از پیش روشن کرد. ارتباط با مناطق “کاش” و “داتجا” که جزو مناطق بی نظیر توریستی ترکیه محسوب میشوند، از طریق این فرودگاه انجام میگیرد.

۶-  واقعیت دیگری در رابطه با مناطقی که در آنها اقدام به آتش سوزی شده است مانند، آنتالیا، آدانا، مرسین، و هاتای، مرکز فعالیت های کشاورزی و کشاورزی مدرن (کشاورزی گلخانه ای) ترکیه اند که مورد هدف قرار گرفته اند. این مناطق از جهت تامین امنیت غذایی ترکیه بسیار پراهمیت و با صادرات محصولات کشاورزی با کیفیت بالا نیز یکی از منابع در آمد ارزی ترکیه محسوب میشوند.

۷-  نکته قابل توجه دیگر این است که آتش سوزیها، نیروگاههای حرارتی “یاتاغان”، “یئنی کؤی”، “کمر کؤی” که جزو اصلی ترین منابع تامین انرژی منطقه هستند را هدف قرار داده اند. این نیروگاهها نه تنها انرژی لازم برای خانه ها، بلکه منبع تامین انرژی حیاتی برای صنایع، توریسم و کشاورزی منطقه اند. هدف گیری این نیروگاههای حرارتی ابعاد حملاتی که متوجه ترکیه است را بوضوح نشان می دهد. بعلاوه، راه انداختن ساختگی قشقرق “نیروگاهها منفجر خواهند شد” این ایده را القاء می کرد که، “این کشور قادر به اداره نیروگاه اتمی نیست”! در واقع با این هیاهو، تاسیس نیروگاه اتمی “آک کویو” که با همکاری فدراسیون روسیه در حال اتمام است، مورد هدف قرار گرفت.

۸-  همزمان با آغاز آتش سوزیها، کمپین “به ترکیه کمک کنید” (Help Turkey) آغاز شد که تابلو را تکمیل کرد. از ۲.۸ میلیون توئیتی که در این رابطه انتشار یافت، ۲ میلیون آن از حساب های ساختگی انتشار یافته اند. کمپینی که از حساب هائی با مرکزیت آمریکا سازماندهی شد، پروپاگاندائی بود در جهت القاء  فکر “ترکیه قادر به اداره خود نیست” و “ترکیه کشوری است که باید مداخله کرد”. این توطئه ائی بود که درعین حال، سرنخی نیز درباره آینده میدهد. 

به موازات این فراخوان مخرب و در اثنای آتش سوزی ها و در حالیکه با تمام وجود برای خاموش کردن آتش تلاش می شد، دروغ ها و تصاویر جعلی در شبکه های اجتمائی انتشار یافتند. هدف این ریاکاری های مخرب، وارونه جلوه دادن حقایق و در هم شکستن روحیه ملت و اکیپ های آتش نشان بود.

۹-  گذشته از آن، قبول مسئولیت آتش سوزیها بوسیله سازمان ترور پ – ک – ک، دیگر هیچگونه نیازی برای توجیه و تفسیری در این زمینه باقی نمی گذارد.  بعلاوه، اخیرا فاش شد که بعنوان نمونه در ایتالیا ۶۰% آتش سوزی های اخیر جنگلی بر اثر خرابکاری بوده است. (صدای آلمان ۴ اگوست ۲۰۲۱)  صدای آلمان این خبر را با استناد به بزرگترین اتحادیه کشاورزی ایتالیا (Coldiretti) انتشار داد. حالا، گفتمان “تمام دنیا در آتش می سوزد، پس همه آنها نتیجه بحران محیط زیست است” دیگر سفسطه ای بیش نمی تواند باشد.  (1)

نتیجه:

واقعیاتی که در ۹ ماده در بالا خلاصه کردیم، نشان می دهند که ما با آتش سوزی هائی که نتیجه “بحران محیط زیست”، “گرم شدن جهانی”، و یا “تغییرات اقلیمی” باشند مواجه نبوده،  بلکه با یک نوع جنگ جدیدی روبرو هستیم که آمریکا به همراه سازمانهای ترور، برعلیه ترکیه پیش می برد.  این جنگ هم در میدان و هم در عرصه تبلیغات و جنگ روانی پیش برده شده و هدفش به زانو در آوردن ترکیه، بویژه  بلحاظ اقتصادی است.

ممکن است مامورین دولتی نتوانند این واقعیت ها را آشکارا بیان کنند، زیرا گفتمان رسمی در مورد تروریستی بودن حملات به مناطق توریستی میتواند باعث این تلقی گردد  که ترکیه مقصد مناسبی برای توریست ها نبوده و در نتیجه منجر به از بین رفتن درآمد های بالایی که ترکیه از بخش توریسم بدست میاورد، گردد.

ولی اگر، تهدیدی را که ترکیه با آن روبروست درست تشخیص ندهیم و با تفسیر هائی از قبیل “بحران اقلیمی” که با توضیح وضعیت فاصله زیادی دارند مشغول شویم، دچار اشتباه فاحشی خواهیم شد.

 فقط در صورتی می توانیم تدابیر و راه حل های درستی اتخاذ کنیم که بدانیم از جنگل هایمان، در مقابل آمریکا و ابزارهای آن دفاع می کینم.

 

 

 

تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد, ۱۴۰۰ ۷:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!