دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۳

دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۳

۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران
به گزارش مرکز آمار ایران در بهار امسال درمجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به‌‏ دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شده‌‏اند که از این رقم ۱۵ هزار و...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

آیا همه آتش سوزیهای جنگلی بر اثر بحران اقلیمی است؟

واقعیاتی که در ٩ ماده در بالا خلاصه کردیم، نشان می دهند که ما با آتش سوزی هائی که نتیجه "بحران محیط زیست"، "گرم شدن جهانی"، و یا "تغییرات اقلیمی" باشند مواجه نبوده، بلکه با یک نوع جنگ جدیدی روبرو هستیم که آمریکا به همراه سازمانهای ترور، برعلیه ترکیه پیش می برد. این جنگ هم در میدان و هم در عرصه تبلیغات و جنگ روانی پیش برده شده و هدفش به زانو در آوردن ترکیه، بویژه بلحاظ اقتصادی است.

 

“سیستم اطلاعات آتش سوزیهای جنگل اروپا” European Forest Fire Information System(EFFIS) نهادی که مستقیما به اتحادیه اروپا وابسته است، هر سال آمار و نتایج آتش سوزی های کشورهای اروپا را منتشر می کند.

طبق این آمار، ترکیه درعرض ۳۰ سال حدودا ۳۰۰ هزار هکتار از جنگل های خود را از دست داده است. یعنی بطور متوسط هر سال ۱۰ هزار هکتار. این رقم بسیار مهم است.

 طبق گزارشات EFFIS این رقم برای  اسپانیا، که فقط در سال ۱۹۹۴، ۴۳۰ هزار هکتار از جنگل های خود را از دست داده است، بطور متوسط، سالیانه ۱۵۷ هزار هکتار می باشد. میانگین ۱۰هزار هکتار برای ترکیه، ۱۵۷هزار هکتار برای اسپانیاست، در پرتغال ۱۱۶ هزار هکتار، در ایتالیا ۱۰۳هزار هکتار در یونان ۴۳ هزار هکتار و در فرانسه ۲۵ هزار هکتار است.

همچنانکه از این آمار می توان دریافت، در میان کشورهای حوزه دریای مدیترانه، که از نظر اقلیمی و در صد مساحت جنگلها و پوشش گیاهی نسبت به کل مساحت کشور، شبیه ترکیه می باشند، (بین ۲۹ – ۳۶ در صد) ترکیه موفق ترین کشور در مبارزه علیه آتش سوزی جنگل ها بوده است.

این موفقیت در حالی بدست آمده است که ترکیه با ۲۲ میلیون هکتار اراضی جنگلی در مقایسه با دیگر کشورها از وسعت جنگلی وسیع تری برخوردار است. (اسپانیا دارای ۱۸.۵۰ میلیون هکتار، ایتالیا دارای ۹.۵۰ میلیون هکتار، فرانسه دارای ۱۷.۲ میلیون هکتار پرتغال دارای ۳.۳ میلیون هکتار، و یونان دارای ۳.۹ میلیون هکتار جنگل است).

(منبع: “سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد”- فائو – FAO) 

مقایسه دارایی های جنگلی ترکیه با دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه در نوشته دیگری مورد بررسی قرار خواهد گرفت.  ولی هم اکنون می توانم بگویم که، ترکیه در مقایسه با این کشورها که صاحب هواپیماهای آتش نشان زیادی هم هستند، بین ۲.۵ تا ۱۵ بار بیشتر در مبارزه علیه آتش سوزی ها موفق بوده است. این، هم از این نظر که هواپیما هائی که اینقدر در موردش صحبت می شود، تا چه اندازه به تنهائی در خاموش کردن آتش سوزی ها موثر هستند و هم از این منظر که ترکیه دارای چه تشکیلات ریشه دار و وسیع در رابطه با جنگل بانی است نیز، می تواند ایده خوبی به ما بدهد.

در این میان، طبق آمار “فائو” ، جنگل های ترکیه که در سال ۱۹۹۰، ۱۹.۷ میلیون هکتار بوده، در سال ۲۰۲۰ به ۲۲.۲ میلیون هکتار رسیده است. یعنی جنگل هایمان در عرض ۳۰ سال ۲.۵ میلیون هکتار بیشتر شده است. اگر وسعت آنکارا، که تقزیبا ۲.۵ میلیون هکتار است را در نظر بگیرید، به بزرگی کاری که انجام شده، بیشتر پی می برید.  یعنی به موازات احیای جنگل های سوخته شده، جنگل های جدیدی نیز ایجاد شده اند.

واقعیت ها

اکنون آتش سوزیهای اخیر را ماده به ماده مورد بررسی قرار دهیم:

۱-  در آتش سوزیهای ۱۰ روزه اخیر کشورمان، همچنانکه در گرافیک آتش سوزیهای معمول دیده می شود، یک جهش ناگهانی و غیر معمولی دیده می شود. در آتش سوزیهای اخیر در حدود ۱۰۰ هزار هکتار جنگل از بین رفتند. این مقدار مساوی است با  10 برابر متوسط سالیانه.  از این منظر، این آتش سوزیها بزرگترین آتش سوزیهای تاریخ ترکیه محسوب می شوند. باید از آنهایی که  تز “بحران اقلیمی” را مطرح می کنند، پرسید، آیا بحران اقلیمی امسال شروع شد؟

۲-  آتش سوزیها در یک نقطه آغاز و با جهش پخش نشده است. بلکه مستقل از هم، و در بسیاری از ایالات و بخش ها تقریبا به طور همزمان بوقوع پیوسته اند. آتش سوزیهایی که همزمان و به طور متمرکز در آدانا، عثمانیه، هاتای، مرسین، آنتالیا، موغلا، دنیزلی، اسپارتا، و بوردور، شروع شدند ارتباطی با همدیگر ندارند. بعلاوه، بنا به گزارش منابع رسمی، حتی آتش سوزیهایی که  در یک استان و یا بخش اتفاق افتادند، در نقاط  متفاوت و همزمان بوجود آمدند که به غیر از سابوتاژ (خرابکاری) هیچ توجیه دیگری ندارد. این موضوعی است که متخصصین درباره آن متفق القول اند.

۳-  آتش سوزیها بین ۱۷ – ۲۵ ژوئن که مردم بعلت تعطیلات عید قربان (برای پیک نیک ) به جنگل ها رفته و و منقل روشن می کنند، اتفاق نیفتاد. برعکس یک هفته بعد که مردم بر سر کار برمی گردند اتفاق افتاد. این واقعیت، تز دیگری که آتش سوزیها را به بی توجهی آنهایی که منقل روشن می کنند حواله می دهند را، باطل می کند.

۴-  هم جنگل بانان قدیمی و با تجربه و هم کشاورزان با تجربه که در جنگل ها و یا در حاشیه جنگل ها زندگی می کنند، در این اعتقاد که آتش سوزیها با احتساب سمت و سوی باد و سایر فاکتورها عامدا دامن زده شده است، همفکرند.

۵-  اگر به نقشه آتش سوزیها بدقت نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که بویژه، مناطق توریستی ترکیه مورد هدف آتش سوزیها قرار گرفته اند.  ایالات آنتالیا، موغلا و بخش های آن شاهرگ توریسم ترکیه اند. بخش توریسم که با کاهش پاندمی جان تازه ای میگرفت و دارای پتانسیل بزرگی از لحاظ اقتصادی برای ترکیه بوده، و یکی از تنفس گاههای جبران صدمات پاندمی محسوب می شوند، هدف آتش سوزی ها بوده است. روز قبل، آتش سوزی در اطراف فرودگاه “دالامان” این واقعیت را بیش از پیش روشن کرد. ارتباط با مناطق “کاش” و “داتجا” که جزو مناطق بی نظیر توریستی ترکیه محسوب میشوند، از طریق این فرودگاه انجام میگیرد.

۶-  واقعیت دیگری در رابطه با مناطقی که در آنها اقدام به آتش سوزی شده است مانند، آنتالیا، آدانا، مرسین، و هاتای، مرکز فعالیت های کشاورزی و کشاورزی مدرن (کشاورزی گلخانه ای) ترکیه اند که مورد هدف قرار گرفته اند. این مناطق از جهت تامین امنیت غذایی ترکیه بسیار پراهمیت و با صادرات محصولات کشاورزی با کیفیت بالا نیز یکی از منابع در آمد ارزی ترکیه محسوب میشوند.

۷-  نکته قابل توجه دیگر این است که آتش سوزیها، نیروگاههای حرارتی “یاتاغان”، “یئنی کؤی”، “کمر کؤی” که جزو اصلی ترین منابع تامین انرژی منطقه هستند را هدف قرار داده اند. این نیروگاهها نه تنها انرژی لازم برای خانه ها، بلکه منبع تامین انرژی حیاتی برای صنایع، توریسم و کشاورزی منطقه اند. هدف گیری این نیروگاههای حرارتی ابعاد حملاتی که متوجه ترکیه است را بوضوح نشان می دهد. بعلاوه، راه انداختن ساختگی قشقرق “نیروگاهها منفجر خواهند شد” این ایده را القاء می کرد که، “این کشور قادر به اداره نیروگاه اتمی نیست”! در واقع با این هیاهو، تاسیس نیروگاه اتمی “آک کویو” که با همکاری فدراسیون روسیه در حال اتمام است، مورد هدف قرار گرفت.

۸-  همزمان با آغاز آتش سوزیها، کمپین “به ترکیه کمک کنید” (Help Turkey) آغاز شد که تابلو را تکمیل کرد. از ۲.۸ میلیون توئیتی که در این رابطه انتشار یافت، ۲ میلیون آن از حساب های ساختگی انتشار یافته اند. کمپینی که از حساب هائی با مرکزیت آمریکا سازماندهی شد، پروپاگاندائی بود در جهت القاء  فکر “ترکیه قادر به اداره خود نیست” و “ترکیه کشوری است که باید مداخله کرد”. این توطئه ائی بود که درعین حال، سرنخی نیز درباره آینده میدهد. 

به موازات این فراخوان مخرب و در اثنای آتش سوزی ها و در حالیکه با تمام وجود برای خاموش کردن آتش تلاش می شد، دروغ ها و تصاویر جعلی در شبکه های اجتمائی انتشار یافتند. هدف این ریاکاری های مخرب، وارونه جلوه دادن حقایق و در هم شکستن روحیه ملت و اکیپ های آتش نشان بود.

۹-  گذشته از آن، قبول مسئولیت آتش سوزیها بوسیله سازمان ترور پ – ک – ک، دیگر هیچگونه نیازی برای توجیه و تفسیری در این زمینه باقی نمی گذارد.  بعلاوه، اخیرا فاش شد که بعنوان نمونه در ایتالیا ۶۰% آتش سوزی های اخیر جنگلی بر اثر خرابکاری بوده است. (صدای آلمان ۴ اگوست ۲۰۲۱)  صدای آلمان این خبر را با استناد به بزرگترین اتحادیه کشاورزی ایتالیا (Coldiretti) انتشار داد. حالا، گفتمان “تمام دنیا در آتش می سوزد، پس همه آنها نتیجه بحران محیط زیست است” دیگر سفسطه ای بیش نمی تواند باشد.  (1)

نتیجه:

واقعیاتی که در ۹ ماده در بالا خلاصه کردیم، نشان می دهند که ما با آتش سوزی هائی که نتیجه “بحران محیط زیست”، “گرم شدن جهانی”، و یا “تغییرات اقلیمی” باشند مواجه نبوده،  بلکه با یک نوع جنگ جدیدی روبرو هستیم که آمریکا به همراه سازمانهای ترور، برعلیه ترکیه پیش می برد.  این جنگ هم در میدان و هم در عرصه تبلیغات و جنگ روانی پیش برده شده و هدفش به زانو در آوردن ترکیه، بویژه  بلحاظ اقتصادی است.

ممکن است مامورین دولتی نتوانند این واقعیت ها را آشکارا بیان کنند، زیرا گفتمان رسمی در مورد تروریستی بودن حملات به مناطق توریستی میتواند باعث این تلقی گردد  که ترکیه مقصد مناسبی برای توریست ها نبوده و در نتیجه منجر به از بین رفتن درآمد های بالایی که ترکیه از بخش توریسم بدست میاورد، گردد.

ولی اگر، تهدیدی را که ترکیه با آن روبروست درست تشخیص ندهیم و با تفسیر هائی از قبیل “بحران اقلیمی” که با توضیح وضعیت فاصله زیادی دارند مشغول شویم، دچار اشتباه فاحشی خواهیم شد.

 فقط در صورتی می توانیم تدابیر و راه حل های درستی اتخاذ کنیم که بدانیم از جنگل هایمان، در مقابل آمریکا و ابزارهای آن دفاع می کینم.

 

 

 

تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد, ۱۴۰۰ ۷:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟