سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۴ تیر, ۱۴۰۵ ۲۰:۲۷

چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۷

آیندە چە خواهد گفت

اما آنگاە کە بحث بر سر آیندە است، باید مکثی کرد و این سئوال را در مقابل خود قرار داد کە آیا چنین مجلسی قادر بە پیشبرد امور، از جملە در زمینەهای اقتصادی و سیاسی خواهد بود؟

Getting your Trinity Audio player ready...

تا روز یکشنبە، سایت جوان نزدیک بە سپاە پاسداران اعلام کرد کە ترکیب مجلس آیندە را تا این لحظە ۵۵ درصد اصولگرایان، ۲۸،۵ درصد اصلاح طلبان، و ۱۷ درصد را اعتدالگرا ـ مستقل ها تشکیل می دهند.

روزنامە کیهان از ورود ۱۱۱ اصلاح طلب در مقابل ۱۵۳ اصولگرا سخن گفت، و سایت بی بی سی هم از تقسیم متوازن آرا در میان جناحها گفت.

بهرحال تا اینجای کار چنین بە نظر می رسد کە مجلس آیندە ایران، دوران نوینی را از لحاظ ترکیب نیروهای شرکت کنندە در تجربە خواهد کرد. دورانی کە در آن نسبت بە مجلس پیشین نیروهای معتدلتری حضور خواهند داشت و قدرقدرتی جناحهای تندرو، از جملە جبهە پایداری بە پایان می رسد. چنین تحولی را باید مثبت گرفت و آن را بە نفع منافع مردم ایران و آیندە کشور ارزیابی کرد.

نتیجە این انتخابات در واقع شکست آن جناحهائی ست کە می خواستند مراحل بعدی برجام را از طریق تسلط نیروهای تندرو و سپاهی بر مجلس بە پیش ببرند و نە از طریق حضور قوی نیروهای اعتدال گرا و اصلاح طلب، امری کە می توانست روند پیشبرد و تثبیت پیامدهای برجام را با مشکلات جدی روبرو کند. زیرا کە امر پیشبرد برجام نیاز بە بە فضای گفتمانی و سیاسی دیگر دارد، لااقل در مراتبی مجزاتر.

اما آنگاە کە بحث بر سر آیندە است، باید مکثی کرد و این سئوال را در مقابل خود قرار داد کە آیا چنین مجلسی قادر بە پیشبرد امور، از جملە در زمینەهای اقتصادی و سیاسی خواهد بود؟

در زمینە اقتصادی باید گفت کە مجلس آیندە در هماهنگی بیشتری با دولت روحانی اقدام خواهد کرد، و اصل پروژە روحانی را کە عبور دادن ایران از بحران اقتصادیست کمک بیشتری خواهد کرد. بنابراین در زمینە اقتصادی ما شاهد حرکت های جدی و رو بە جلو خواهیم بود.

اما در زمینە سیاسی نمی توان بە همین قاطعیت و جدیت سخن گفت. زیرا کە فلسفە وجودی جناح اعتدالگرا، نە تقابل و برخورد با جناح اقتدارگرا و حاکم کە تندروها در زیر قبای حمایت آنان قرار دارند، بلکە سازش، تفاهم و گفتگو البتە در مسیر ایجاد تحولات و تغییرات در زمینە سیاسی ست. و با چنین روشی البتە نمی توان بە تحولات جدی و ملموس لااقل در کوتاە مدت دست یافت. در این مورد شاید بتوان گفت کە آزادی آقایان موسوی و کروبی، آن گرهگاە اصلی ست کە می تواند نشان دهندە نقطە عطفی در پیشبرد امور در زمینە سیاسی باشد، اگر بوقوع بپیوندد. اما از طرف دیگر جلب سرمایەگذاری و تحول ساختاری در اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت، لازمەاش ایجاد چنان امنیت داخلیست کە سرمایە جهانی را بە یک روند طولانی مدت سرمایەگذاری در ایران جذب کند، و این امنیت هم بر خلاف تصور حاکمان نمی تواند امنیتی بر اساس خفقان، سرکوب، زندان، شکنجە و ترور باشد.

سرمایەگذاریهای چهل تا پنجاە میلیارد دلاری کە روحانی از آن سخن می گوید، بدون آمادە کاری در زمینە امنیت ملی بر اساس تحولات ساختاری در زمینە سیاسی امکان ناپذیر است. امنیتی کە لازمەاش ثبات سیاسی بر اساس حداقلی از معیارهای معتبر جهانی ست.

نهایتا اینکە چنانکە گفتە شد انتظار برخورد و تقابل با تندروها و جناح مقابل از طرف اعتدالگرایان نمی رود و آنان نمی خواهند تجربە مجلس ششم تکرار شود، اما بدون یک برخورد نوعا حذفی کە نمونە آن در جریان همین انتخابات از طریق رای مردم اتفاق افتاد، پیشبرد کارها هم امکان ناپذیر است. چونکە بهرحال جناح مخالف اساسا دیدگاهها و مواضع خود را در هر صورتی حفظ خواهد کرد.

پس بخشی از تحول مورد نظر راە یافتگان بە مجلس، بویژە در مورد رفرمهای سیاسی از طریق حذف و یا عقب نشاندن دیدگاههای تندروها و جناح قدرت لااقل در بخشی از زمینەها می تواند امکان پذیر باشد. خامنەای حتی بعد از انتخابات باز نسبت بە نفوذ دشمن هشدار داد، و آیا ترکیب نوین مجلس بە شیوە جدیتری بە جنگ این گفتمان جناح اقتدارگرا خواهد رفت؟

 

 

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند, ۱۳۹۴ ۰:۱۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه جبهه اصلاحات ایران: حفظ صلح، مسئولیت مشترک همه ارکان حاکمیت و نیروهای سیاسی کشور است

آیا رضا پهلوی ناخواسته روایت منتقدانش را تأیید کرد؟

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی | ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

سلطنت‌طلبی و دعوت به مداخله خارجی

‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

پایان فوری جنگ درتمام جبهه ها واحترام به حق حاکمیت؛ ارمغان صلح