دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

از مبارزه با تبعیض طبقاتی پشتیبانی می کنیم

جامعه مدنی ایران خواست های زحمتکشان، صدای مدافعان حقوق بشر، صدای اعتراض های خیابانی کارگران، معلمان، بازنشستگان و دیگر اقشار اجتماعی را شنیده اند و پشتیبانی خود را از مطالبه های صنفی آنان اعلام کرده اند. توسعه فقر و فشار معیشتی، شهروندان کشور را فشرده تر کرده و خواسته های مطالباتی را عمومی تر نموده و صدای آن ها را به خیابان ها کشانده است. ما از خواسته های مطالباتی کارگران, زحمتکشان و دیگر اقشار جامعه, پشتیبانی می کنیم.

 

از جمله خصوصیات جوامعی که در آنها نابرابری اجتماعی به شکل پایه ای موجود است, شکل گرفتن سلسله مراتب هرمی قدرتمندان و طبقه بندی اقشار مختلف اجتماعی است.  تنش بین فقرا و ثروتمندان یکی از قدیمی ترین مشکلات همزیستی انسان ها است. با پدیدار شدن نابرابری‌های اجتماعی در جوامع مدنی، طبقات اجتماعی نیز شکل گرفتند. از اولین تنش های اجتماعی  ثبت شده در تاریخ بشری شورش طبقات پایینی علیه  بی عدالتی امپراتوری های باستان است که قدرتمندان با عدم پرداخت دستمزد و جیره غذایی و خشونت در قبال کار سخت و طاقت فرسای روزانه مسبب آن شدند. آیا در فرهنگ و تاریخ بشری، جوامعی خارج از قاعده طبقاتی شکل گرفته است ؟  در بسیاری از جوامع مدنی معاصر، ما میلیون ها انسانی که بیشتر از هر چیز به عنوان ابزار تولید استفاده می شویم، به غیر از برخی فرصت های معدود و استثنایی که جا به جایی طبقاتی را امکان پذیر میکند، عموماً تا پایان عمرمان در چنگال طبقه اجتماعی که به ما تحمیل شده میمانیم و فشرده و منجمد می شویم.

با انقلاب صنعتی و بالا رفتن حجم تولید، مسئله توزیع ثروت در جوامع صنعتی، برجسته تر و فوری تر شد. شهروندانی که ابزار تولید, مواد خام و ماشین آلات را در دست داشتند به ثروت و قدرت سیاسی دست یافتند. همزمان با توسعه سرمایه داری در قرن نوزدهم ، رفاه نسبی نیز در این جوامع افزایش یافت. اما نابرابری های شدید اجتماعی  نیز بروز کرد و منجر به گسترش فعالیت تشکل های کارگری و تفکر سوسیالیستی گشت. کارل مارکس و فردریش انگلس مبارزه مبرم طبقاتی در دوران قدرتمندی بورژوازی  را بین صاحبان ثروت،  و مزد بگیرانی دانستند که مالک ابزار تولید نبودند. با توسعه جوامع  صنعتی،  توده‌های کارگر علیه سرمایه‌داران قیام کردند. اعتقاد کمونیست ها بر این بود که پس از انقلاب کارگری، با لغو شدن مالکیت خصوصی ابزار تولید،  توزیع ثروت عادلانه خواهد شد. اما در کشورهایی مانند روسیه که چنین انقلابی به وقوع پیوست، ایده آل کمونیستی که جامعه ای بی طبقه بود، هرگز محقق نشد. از سوی دیگر، در کشورهای صنعتی اروپایی مانند بریتانیا، فرانسه و آلمان،  خصوصیت های استثمار گرایانه سرمایه داری تا حدی مهار شد و شورش طبقات پایینی و سرنگونی سیستم سرمایه داری صورت نگرفت. اتحادیه های کارگری توانسته اند منافع مزدبگیران را در برابر کارفرمایان، با تدوین حقوق صنفی کارگران، از جمله دستمزد، ساعت کار، تعطیلات،  بیمه های بهداشتی و اجتماعی به اجرا بگذارند.

در کشور ما ایران، پس از گذشت بیش از چهل سال از انقلاب بهمن، “جمهوری اسلامی”  حتی نتوانسته است به چارچوب یک جمهوری عرفی نزدیک شود. در این سیستم، نهاد های مستقل صنفی و مدنی، تشکل های مستقل کارگری و احزاب سیاسی اجازه فعالیت پیدا نکردند.  به همین دلیل  ما به آمار های روشن و بدون دخالت و دستبرد ” نیروهای  حکومتی”،  دستیابی نداریم و بخشی از تحقیقات پژوهشگران اجتماعی و راهبردهای رهبران کارگری کشور عملا و اجبارا بر اساس داده های حکومتی بنا شده اند. رهبران انقلاب اسلامی که با شعار های حمایت از تهی دستان، که آنان را “مستضعف” نام گذاشتند، پا به میدان گذاشتند، از همان آغاز از زحمتکشان جامعه روی برگرداندند و صف بندی کردند و جامعه را به شدت به دو طبقه بالا و پایین تقسیم نمودند و شکاف طبقاتی جامعه را به شدت افزایش دادند و با قصاوتی شدید, کمر به نابودی اقشار میانه نهادند. و این باور را تقویت کردند که همه نهضت های ایدئولوژیک که تا پیش از کسب قدرت سیاسی, به نام اپوزیسیون, نقش بازی کرده اند, دچار دگردیسی شدید شده و به نیرویی متضاد و سرکوبگر تبدیل می گردند و در جهت حفظ قدرت، به بهانه های” شرایط ویژه”, حفظ ” تمامیت ارضی”, به تقویت و تدارک ابزار های سرکوب اقدام نموده اند. اما باید تاکید نمود که امروزه، در فضای تولید شده توسط سرمایه داری جهانی و سرکوب نیروهای کار،  نابرابری اجتماعی در تمامی جوامع از جمله کشورهای توسعه یافته  در حال افزایش است. تمهیدات برابر طلبانه جامعه مدنی، جدا از قوانینی مبنی بر مالیات بر ثروت های انباشته شده، بالا بردن حداقل دستمزد، و کمک های اجتماعی دولت های رفاه، شامل  مبارزه با تبعیضات طبقاتی نیز میشود. به این ترتیب جوامع مدرن صنعتی غرب، طبقه گرایی و عواقب آن را را مقوله ای مخرب همانند نژادپرستی و جنسیت گرایی میشناسند.

 کشور ما با کمک وسایل  ارتباطی مدرن و آگاهی رسانی شبکه های مجازی، دورانی تاریخی را پشت سر گذاشته است. جامعه ایران را نمی توان در بی خبری و خارج از تنش های طبقاتی و مطالباتی، در پشت دیوار های ترس و ترور و بازداشت و فشارهای امنیتی، منجمد و بی حرکت کرد. بازی های سیاسی حکومتی ها، و تلاش های مذبوحانه  عناصر حکومتی، از طریق اتهام زنی های امنیتی در جهت منحرف کردن افکار عمومی، شکست خورده اند. جامعه  مدنی ایران  خواست های زحمتکشان،  صدای مدافعان حقوق بشر،  صدای اعتراض های خیابانی کارگران، معلمان، بازنشستگان و دیگر اقشار اجتماعی را شنیده اند و پشتیبانی خود را از مطالبه های صنفی آنان اعلام کرده اند. توسعه فقر و فشار معیشتی، شهروندان کشور را فشرده تر کرده و خواسته های مطالباتی را عمومی تر نموده و صدای آن ها را به خیابان ها کشانده است. ما از خواسته های مطالباتی کارگران, زحمتکشان و دیگر اقشار جامعه, پشتیبانی می کنیم.

جمعه ۶ خرداد ۱۴۰۱- ۲۷ مای ۲۰۲۲

 

تاریخ انتشار : ۶ خرداد, ۱۴۰۱ ۱۱:۴۸ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴